Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Wbox HD2 ja HD2s digibokseille uusi ohjelmistoversio 4.3.rc12

WboxHD2 ja HD2s –laitteiden aikaisempi ohjelmistoversio 2.2. tullaan korvaamaan uudella ohjelmistoversiolla 4.3.rc12. Tämä päivitys julkaistaan aluksi vain IP-verkossa eli tämä edellyttää, että laite on kytketty ethernet-piuhalla internetyhteyden taakse. Päivityksen aikana muu internetin käyttö olisi syytä pitää vähäisenä riippuen yhteysnopeudesta.

Mikäli et juuri tässä vaiheessa halua vastaanottaa päivitystä onnistuu tämä pitämällä laite pois internetyhteydestä. Suosittelemme kuitenkin päivityksen asentamista. Aikaisempien päivitysten yhteydessä saamamme palautteen perusteella olemme tämän päivityksen kanssa kiinnittänet erityistä huomiota testaukseen eri ympäristöissä jotta kaikki mahdolliset poikkeamat olisi saatu pois ennen julkaisua.

Päivityksessä koko laitteeseen asentuu DNA Welho käyttöliittymä uusituilla Menu –valikoilla ja täysin uutena ominaisuutena mukaan tulee Videovuokraamo.

Päivityksen tuomat muutokset:

 • DNA Welho -käyttöliittymä
 • Videovuokraamo Viihdeasiakkaille http://www.dna.fi/viihdepalvelu
 • MatkaTV: poista-toiminto lisätty, pause-ongelma korjattu
 • Oman suosikkilistan numerointi: indeksin tai kanavanumeron mukaan
 • EPG-hakutoiminnot: etsi samanlaisia, nimihaku, kategoriahaku
 • Lisätty automaattinen uudelleenkäynnistys parantamaan laitteen suorituskykyä: aktivoituu kun digiboksi sammutetaan kaukosäätimestä; ei aktivoidu mikäli tallennuksia käynnissä
 • Tämä näkyy laitteen käytössä niin, että sammutettaessa näyttöön ilmestyy teksti ”boot” ja laite suorittaa uudelleenkäynnistyksen jääden kuitenkin sammuksiin

Päivityksen yhteydessä laitteen palauttaminen tehdasasetuksille on suositeltavaa.

Vastaamme tässä keskustelussa mielellämme päivitykseen liittyviin kysymyksiin. Kommentoinnin yhteydessä olisi hyvä aina mainita laitteen ohjelmisto versio(-t) mitä päivitys koski sekä se onko laite käytössä antenni- vai kaapeliverkon alueella. Myös operaattori on hyvä mainita. Näin pääsemme mahdollisimman nopeasti kiinni mahdollisiin ongelmatilanteisiin.

http://www.dna.fi/tuki-ohjelmistopaivitykset

Kommentit

 • No toivotaan parasta, ettei tällä kertaa tulisi mitään ei toivottuja ilmiöitä. 😀

 • Asennettu ja näyttäs toimivan ok. aikaisempi softa oli kait 2.2rc20

 • Voisiko saada vanhan version takaisin? Olen ostanut alkujaan boksin ja nyt siitä on tullut DNA:n ja Welhon mainospaikka. Welhon tekstit pois tai jokin valittavissa oleva teema Welhon sijaan kiitos. Ymmärtäisin moisen mainostuksen jos oisin ostanut kyseisen laitteen kytkynä tai Welhon kanavapaketin kanssa aikanaan ja täten sidottu DNA:han ja Welhoon. Tämä boksi nyt on vaan sattunut olemaan yleisestikin myynnissä muualla "tavallisena boksina" joten pitäkää mainokset itse myymissänne kytky jutuissa ja muissa.

 • tunnin koittanut asentaa ja koko ajan on 0% hellvetti näitä operaattoreiden leikkejä!!!

 • Itseäni ei häiritse tuo DNA Welho logo ollenkaan. Siitä ei kannata stressata ollenkaan, että onko se siellä vai ei. Pidän tuosta väriteemasta (vihreä).

 • aivan sama miltä noi valikot näyttää, jos tämä toimii paremmin kuin ekat softat. Miten noita leffoja voi vuokrata?

 • koskinen: Katso http://tilaa.dna.fi/viihde
  Itse juuri löysin tuon sivun.

 • Juuri kuten Arzy sanoikin niin sivulta http://www.dna.fi/viihdepalvelu voit tilata juuri myyntiin tulleen DNA Viihteen käyttöösi.

 • Jos ohjelmistopäivityksen tekee, säilyvätkö vanhat tallennukset?
  Kysyn, koska en ole ennen näitä tehnyt.
  Onko merkitystä antenni/kaapelitalous? Itsellä antenni.

 • Olisi hyvä jos Viihde sisältyisi Viihdytyskaistaan, vai kuuluuko? Itselläni on Viihdytyskaista.
  Miten sitten jo olemassa olevat maksukanavat? Itselläni on HD mix + nelonen paketti + Pro Extra paketti. Tarkoitan, näkyykö netin kautta maksukanavat (IPTV?), vai samallailla, kuten ennenkin antennipiuhaa pitkin?

 • Eli saako tuota viidepalvelua (leffavuokrausta) nyt vaan mobiililaitelle > lisänä entiseen matka-tv vai tuleeko aina TV-kortti ja digibox?

 • Viihde ei Viihdytyskaistaan kuulu, voit tehdä vaihdon uuteen tuotteistukseen haluamallasi kombinaatiolla, tarkemmat hinnat ja vaihtoehdot ovat sivuillamme http://tilaa.dna.fi/viihde .

  Viihteeseen kuuluu aina myös ohjelmakortti+digiboksi.

 • Ymmärsinkö nyt oikein, että Viihdytyskaistaa ei enää saa, vaan tilalle on tullut tuo Viihde, jonka saa ilman nettiliittymää ja boxia, jotka voi ottaa jos tarvitsee.
  Eli jos vaihtaa Viihdytyskaistan (29,90e/kk) Viihteeseen (29.90e/kk veersioon) ilman WLAN:n vaihtoa ja että nykyinen HD2s "loota" jatkuu vanhan makusopimuksen mukaan (Määräaikaisuus päättyy 01.10.2015)

 • Viihdytyskaista korvataan Viihteellä ja vaihto onnistuu mainintasi mukaisesti,suosittelen vaihdon tekemiseksi ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

 • Meidän WBOX HD2s katosi tässä päivityksessä äänet.

  Stereo-asetuksilla saa sentään suurimmalla osalla kanavista äänen kuuluviin SATUNNAISESTI, mutta monikanavaääni-asetuksella äänet katosivat. Ääni kulkee minulla HDMI:n kautta vahvistimeen ja siitä televisioon. Aikaisemmalla ohjelmistolla äänet toimivat monikanavaäänillä juuri niinkuin pitkikin.

  Stereo-äänillä tuo boxi toimii joten kuten, mutta tällöinkin kanavanvaihdon yhteydessä äänet katoavat ja tuntuu täysin arpapeliltä milloin ne äänet toimivat ja milloin eivät sillä äänien katoamiseen riittää se että vilkaisee välissä toista kanavaa ja tälssä yhteydessä aikaisemmin hyvin toiminut kanava mykistyy.....

  Olisiko jotenkin mahdollista vielä saada tuohon boksiin tuo vanhempi softa? Sillä nuo äänet ovat kuitenkin aika iso osa television katselu kokemusta ja mielellään vielä nuo monikanavaäänet!!!!

 • Jääköö nyt Welho tekstien mainostus toisaalle. Nyt olisi kiva tietää boksin pin, että mikä se on? Sitä ei ole vaihdettu joten se on ollut 1111. Tässä joutui hetki sitten käyttämäänkin kyseistä koodia kun digita julkaisi Ylen HD kanavia joten hyvin muistissa. Nyt päivityksen jälkeen boksi ei hyväksy koodia 1111. Kolme kertaa yritin ja 15 minuutin tauko. Tämän jälkeen kokeilin myös 0000, 1234 että jos satuttu vaihtamaan. Nyt siis kiinnostaa tämä pin, koska ilman sitä ei paljon kanavia haella. Myös vika on 100%:sti tullut päivityksen yhteydessä, koska asun yksin eikä täten ole ketään muuta joka kyseisen pin-koodin olisi vaihtanut.

 • Mike: kyseinen tapaus on laitettu selvitykseen. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

 • meillä loppuu tässä kuussa maksut tuosta wboxista, mitä tapahtuu tämän jälkeen. kun ostimme tuon kytkyn ei silloin osattu sanoa mitä tehdään kun 2 vuotta on täynnä?

 • Juha: Tallenteet säilyvät ennallaan päivityksen jälkeenkin.

  Sama päivitys on ladattavissa molemmissa verkoissa.

 • koko päivän oon koittanu saada tätä päivitystä laitettua...aloittaa lataamisen mutta ei etene...missä vika? mulla on kaapelimodeemi ja olen sen raksin laittanut ruutuun..mitä muuta pitäisi huomioida???? onko muilla asennus toiminut heti??

 • Mikäli laitteen pin-koodin suhteen on ongelmaa tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun oikean asiakkuuden/laitteen löytämiseksi.

  Mike ilmoitti kyseisestä ongelmasta täällä, kiitokset siitä. Hänen kanssaan olemme saaneet ongelman jo korjattua.

 • John: Esimerkiksi palomuuri saattaa estää päivityksen perille tulemisen, suosittelenkin tarkastamaan sen asetukset ensimmäiseksi.

 • mistä laitan sen palomuurin???

 • Tässä päivän mittaan olen taistellut tämän uuden päivityksen kanssa ja ääni ongelmat jatkuvat ja ongelmat kohdistuvat Dolby Digital monikanava ääniin mistä johtuvat että mm. Ylen HD kanavat ovat mykkiä. Monet muutkin kanavat ovat mykkiä, mutta kanavat lähettävät stereoääntä jonka voi valita manuaalisesti äänivalikosta, mutta Ylen kanavien kohdalla näin ei voi tehdä...

 • John: Palomuurin asetuksien muuttamiseen ei valitettavasti ole tukea meiltä. Onhan digiboxi kytketty suoraan modeemiin kiinni?

  LT: Kokeile palauttaa laitteeseen tehdasasetukset. Mikäli tästä ei ole apua pyytäisin ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun ongelman selvitystä varten.

  Yhteystiedot http://www.dna.fi/yhteystiedot.

 • Uusi ulkoasu on aivan karmea, onneksi kaikki muu tuntuu toimivan. Vanha käyttöliittymä oli modernin näköinen, tämä uusi ihan hirveä. Minäkin olen boksin suoraan liikkeestä ostanut enkä kytkynä, joten olisi pitänyt olla mahdollisuus edes palauttaa vanha ulkoasu, ei näin.

 • LT. Taitaa olla tyhmä kysymys, mutta onhan boxin ääniasetuksissa rasti ruudussa (monikanavainen)?

  Itse päivitin muutama tunti sitten softan ja kas kummaa, kaikki tuntuu toimivan - myös nuo äänet. Omassa menee kuva ja ääni suoraan HDMI:llä televisioon ja sieltä tulee ääni kuidulla vahvistimeen.
  Onko LT:llä mahdollista kokeilla niin että viet äänen coaxiaalikaapelilla suoraan vahvistimeen, tuoko se muutosta. Tosin eihän tuo päivitys saa rikkoa toimivaa kokonaisuutta - mutta jos jotain helpotusta siksi aikaa kunnes korjautuu.

 • Sama onglema täälläkin: äänet katosivat. Ongelma vaivaa satunnaisesti SD-kanavia, hetkittäin MTV3 HD ja Nelonen HD saattavat toimia (1/4 kerroista kanavalle tullessa) mutta Ylen HD-kanavilta ei kuulu mitään.

  Äänet ja kuva HDMI:llä vahvistimeen, jonka syönyt tähän asti ongelmitta kaikkia mahdollisia signaaleja.

  En tiedä miten te tuota päivitystä olette testanneet, muttei kovin hyvältä näytä!

 • Mulla sama kombo, mutta äänet toimivat ok. Itsellä vahvarissa automaattinen äänen valinta.

 • Vikaa olen paikallistanut tuohon vahvistimen ja tämän WBOX HD2s, boxin väliin.

  Eli kommunikointi ongelmiä äänen kanssa. Tuo minun Yamaha:n rx-v767 vahvistin ei löydä audiota kun digiboksista valittuna monikanavaääni mutta taas toisaalta televisioni tunnistaa tuosta läpimenevän audion, tosin televisio muuttaa audion joka tapauksessa stereoksi.

  Kun digiboksin äänivalinta on stereo niin äänet ovat alkaneet toimia vahvistimessakin. Mutta tällöinkin toiminta on epävarmaa ja kanavaa vaihtaessa äänet saattavat mykistyä ja tällöinkin kyse on vahvistimen ja digiboksin välinen kommunikointi.

  Onhan vahvistimeni jo hiukan ikääntynyt mutta audioformaatit ovat edelleen samat joten sanoisin että vika on digiboksin päässä, se kun on ainoa mitä tuossa kokoonpanossa on muuttunut eiliseen.

 • miksi kovalevy jää pyörimään eikä sammu ollenkaan kun kaukosäätimestä sammuttaa? edellisessä softassa sammui hetken päästä. tallennuksia ei ole päällä. ei hyvä ollenkaan!

 • Joo..ja äänet häviää kun vaihtaa kanavaa. ei kuulu enää minkään kanavan äänet....onpa taas onnetonta paskaa...piti käyttää boxi kiinni että rupesi toimimaan. äänet kulkee hdmi:llä vahvistimen kautta.

 • Kamala ulkoasu. Vanha paljon parempi ja selkeämpi ETENKIN EPG:ssä erotti ohjelmien kestot palkkeina. Nyt mustat palkit mustalla tausta. WTF? Einäin...

 • Tänään tuli (ikävä kyllä) päivitettyä oma boksi ja regressiota on havaittavissa.

  Kuten edellä mainittiin, HD-kanavien monikanavaäänet ovat mykkänä kuin ratikan rahastaja. Tämä hiljaisuus tarttuu kanavia vaihtaessa satunnaisesti myös normikanaville, jotka aiemmin ovat äänen puolesta toimineet normaalisti. Kanavia ramppaamalla saa niillekin takaisin äänet. Äänien puuttuminen ulottuu myös ennen päivitystä tehtyihin tallennuksiin.

  Fantsun Welho-väripaletin tultua käyttöliittymään on EPG-näkymän käytettävyys huonontunut: ohjelmien kestoa ei silmämääräisesti huomaa muusta kuin seuraavan ohjelman tekstistä, entiset harmaat "palkit" eivät enää näy, sillä sekä ohjelman palkki ja sen tausta ovat mustia. Vain vihreätä kohdistinta liikuttaen näkee, mihin asti valitun ohjelman aikavaraus ulottuu.

  Missä vaiheessa laitan reklamaatiota laskutukseen kanavista, mitä en nyt pysty äänien puuttumisen takia katsomaan?

 • Kas, Yamaha RX-V767 vahvistimena täälläkin, kuten LT:llä. Olisi aikamoinen sattuma, jos olisi puhtaasti sattuma.

  Mutta täällä tehdasasetusten palautus auttoi. Aspan mukaan päivitys ei välttämättä onnistu kunnolla ilman sitä. Pylly homma, että sen joutuu tekemään, mutta nyt ainakin tuntuu äänetkin toimivan.

 • yamaha htr-4065 vahvistimena täällä mutta ei auttanut ääni ongelmiin tehdasasetusten palautus.
  Entä sammuuko muilla kovalevy kun boxin sammuttaa kaukosäätimestä. boot tekstin jälkeen kovalevy jää päälle eikä sammu...ei huvittas yötäpäivää pyörittää kovalevyä.

 • Voi helvata, en saa tehtyä tehdasasetusten palautusta, kun oletus PIN '1111' ei kelpaa. Enkä todellakaan ole sitä vaihtanut. Onko kellään vastaavaa ongelmaa!?

 • Eiku äh, sorry, PIN koodi oli oma moka.

 • WBOX HD2s monikanava äänet katosi.Kun digiboksin äänivalintana on stereo niin äänet ovat alkaneet toimii. Mutta tällöinkin toiminta on epävarmaa ja kanavaa vaihtaessa äänet saattavat hävii tai surisee.Kuraa!!!

 • Päivitin sitten digiboxin ja kas kummaa ostamani digiboksi muuttui kerrasta DNA:n mainokseksi. Ymmärtäisin mainokset, jos olisin hankkinut digiboxin DNA:lta sopimuksella, mutta en ostamassani laitteessa. Voisitteko poistaa logonne ja vaihtaa värimaailman takaisin vanhaksi tai ainakin lisätä mahdollisuuden vaihtaa käyttöliittymän teemaa. Uudet ikonit ovat ihan ok sinänsä, mutta ne näyttävät, että ne olisi suunniteltu käytettäväksi huomattavasti pienikokoisempina eivätkä ne näytä kovinkaan hienoille noin suurina. Myös harmaat valinnat selkeyttivät vanhaa käyttöliittymää. Vanhat ikonit ja värit olisivat tervetullut lisä uuteen päivitykseen.

  Ennen päivittämistä epg-toimi kuin unelma, kaikkien peruskanavien tiedot näkyivät ongelmitta, eikä kanavia tarvinnut vaihdella että epg-päivittyisi. Nyt se näyttää menneitä ohjelmia satunnaisesti ja vihreä valinta ruutu vilkkuu satunnaisesti tarkasteltaessa eri kanavien ohjelmia ja OK-painikkeesta aukeava listan ohjelmien tiedot ovat aivan sekaisin. Seuraavalla kertaa voisitte odottaa ennen kuin pistätte keskeneräistä RC-versiota kuluttajille. Saako digiboxin downgradattua jotenkin?

 • Meikäläisen Wbox HD2s yrittää päivittää itseään, mutta jokin menee pieleen ja purkki boottailee tuossa n. 30 sec välein. Jossakin mainittiin palomuurista. Mistä purkki hakee päivityksen (IP-osoite tai FQDN DNS-nimi), millä protokollalla (IPv4/IPv6/TCP/UDP/portti), jotta voi tarkastaa asiat palomuurista?

 • Päivitin noin tunti sitten ja ainoa 'vika' oli tuon PIN-koodin kanssa. Ehkä sekin vielä selviää, mutta esim. äänet toimivat kuin aiemmin, sekä ulkoasu on mieleeni. Vaikka toivoin uutuuksina esim. kirjanmerkin jättöä, olen erittäin tyytyväinen. Ainakin vielä.

 • Eipä alkanut vahvasti tämänkään ohjelmistoversion kanssa... Kaapeliverkossa oleva WboxHD2 tallensi tunnin kestävää ohjelmaa 33 minuuttia. En ole ihan varma lopettiko boksi tallentamisen siinä vaiheessa, kun aloin katsomaan ohjelmaa, jota olin tallentamassa.

 • Päivitin juuri äsken ja kaikki toimii edelleen kuten pitääkin. Käyttöliittymä on ihan ok, en oikein ymmärrä mitä porukka siitä kitisee... no makunsa kullakin.

  Ainoa "ongelma" tuossa oli kun asetuksista oli laitettu boksi lataamaan päivitykset automaattisesti mutta ei asentamaan niitä. Kun laittoi boksin päälle sai ilmoituksen päivityksestä ja "Asenna nyt" klikkaaminen jumitti boksin, eli kuva pois mutta boksin etutaulussa edelleen kanavan nimi eikä mikään nappi boksista tai kaukosäätimestä toiminut... Virtajohto irti ja uudelleen kiinni niin alkoi päivitys.

  Kiintolevy tuntuu jäävän pyörimään vaikka boksin sammuttaa. Miksi?

  Vielä kun saisi ominaisuutena tallennuksista koko kansion toiston tai soittoluettelon luominen, olisi tallennettujen sarjojen katsominen mukavampaa maratoonarille.

 • Hei kaikki.

  Ketjuun on tullut paljon palautetta päivitykseen liittyen, kiitos kaikille palautetta antaneille jo tässä vaiheessa.

  Palautteet on laitettu eteenpäin ja ilmenneitä ongelmia ratkotaan. Ensimmäinen prioriteetti on muutamien henkilöiden havaitsema ääniongelma ja tiedotamme tässä ketjussa tilanteen etenemisestä.

  Muutamat teistä ovat myös ihmetelleet kiintolevyn päälle jäämistä laitetta sammuttaessa.Tämä on korjaustoimenpide aiemmin laitteessa havaittuun "buuttausongelmaan" eli jatkossa laite ei enää käynnisty itsestään uudestaan kesken käytön kuten osalla laitteen käyttäjistä on aiemmin tapahtunut.

 • No niinhän siinä kävi että ongelmia tuli, vaikka tuolla jo aikaisemmin kehuinkin kaikki meni putkeen.
  Vikaa esiintyy äänipuolella.

  Laitteeni on vuoden vanha ja toimii kaapeliverkossa. Laajakaistayhteys on myös käytössä boxissa. Tähän asti kaikki on pelannut hienosti - ohjelmistopäivityksienkin jälkeen - mutta ei enää.

  Minulla on käytössä seuraavat kanavat:
  YLETV1 HD
  YLETV2 HD
  MTV3 HD
  Nelonen HD
  YLE Teema HD
  YLE Fem HD
  SUB
  LIV
  JIM
  6
  AVA
  Nelonen PRO 1-8 HD (maksukanavat)

  Ääniasetukset (kaksi erilaista vaihtoehtoa):

  • Kytkentä 1: HDMI-kaapelilla televisioon, josta kuidulla kotiteatterivahvistimelle.
  • Kytkentä 2: Kuidulla suoraan kotiteatterivahvistimelle.

  Monikanava-asetus valittuna boxista.

  Kytkentä 1 -asetuksilla:
  Kaikki YLE:n HD monikanavalähetykset toimivat aivan oikein, mutta muut kanavat alkoivat sekoilemaan täällä ryhmässä muillakin esiintyneellä tavalla. Osa kanavista oli äänettömiä. Joskus vain yksi mutta useasti lähes kaikki. Kun selaat kanavalistaa eteenpäin loppuun saakka ja kelaat kanavat uudestaan alkuunpäin, tilanne on saattanut jo muuttua erilaiseksi, osa kuuluu osa ei. Stereoasetuksella toimii ok.

  Kytkentä 2 -asetuksilla:
  Kaikki kanavat kuuluvat, mutta YLE:n HD monikanavalähetyksissä äänessä on katkoilevaa häiriötä. Stereoasetuksella toimii ok.

  Boxi on resetoitu tehdasasetuksille, mutta ei vaikutusta.

  Nyt huomasin sellaisen seikan (kytkentä 1), että kun kävin muuttamassa boxin asetuksissa seuraavasti: AV-asetukset -> HDMI -lähtö -> alkuperäinen. Tällä asetuksella se tuntuu nyt toimivan.
  Mitä eroa on näillä kahdella asetuksella: automaattinen ja alkuperäinen? Näin yhtä-äkkiä en huomaa niissä mitään eroa?

 • Itse sain äänet toimimaan kun oletus äänen vaihtoi Stereoksi ja käynnisti laitteen uudelleen.

 • Nyt huomasin sellaisen seikan (kytkentä 1), että kun kävin muuttamassa boxin asetuksissa seuraavasti: AV-asetukset -> HDMI -lähtö -> alkuperäinen. Tällä asetuksella se tuntuu nyt toimivan.
  Mitä eroa on näillä kahdella asetuksella: automaattinen ja alkuperäinen? Näin yhtä-äkkiä en huomaa niissä mitään eroa? -->

  Automaattinen hakee käsitääkseni "kysyy" telkkarilta / vahvarilta mikä on paras resoluutio ja skaalaa kuvan aina HD tasoiseksi mikäli se on mahdollista
  Aluperäinen lähettää aina SDnä ja HD-HDna, valikon reso myös vaihtuu samalla kuin kanavan formaatti vaihtuu

 • BBC Entertaimentilta katosi äänet jo kerran.Epg:n onnistuin myös saamaan niin ettei suostunut enää näyttämään kuvaa ollenkaan jos kanavan valitsi.Toi ääni korjautui vaihtamalla kanavaa mutta epg:n kohdalla piti käynnistää purkki uudestaan.En myöskään tee mitään jollain videovuokraamolla(5€ on vähän kallis hinta yhdestä vod leffasta) vaan olisin mielummin ottanut vaikka netflix softan.

 • Dna:n Jukka A:lle. En minä ainakaan halua että kiintolevy pyörii yötäpäivää....tuohan on todella huono ratkaisu että kiintolevy jää päälle.
  Esimerkiksi täällä perheessä on ihmisiä jotka monesti katsovat tv:n oman virittimen kautta tv:tä. Ei siis boksin kautta. Joten mikäli sammutan boksin etupaneelista niin boksi sammuu ja tv-signaali ei enää kulje boksin läpi joten tuo sammuttaminen ei onnistu. Ja oma periaate on etten todellakaan halua tuota kiintolevyä pyörittää kokoajan. Lisäksi jos boksin sammuttaa niin sehän ei tallenna...

  Ja tosiaan täälläkin nuo ääniongelmat edelleen että ääni häipyy kun kanavaa vaihtaa....
  Ei taas kovin vakuuttava esitys tämä päivitys..omasta mielestä huonompaan suuntaan.

 • Itselläni ei tota boottausta tapahdu HD2 boxilla ollenkaan ja en todellakaan halua että kovalevy jää päälle jos boxin sammuttaa kaukosäätimestä eli pistäkää vaikka joku valikko jossa ton voi valita onko se päällä vai ei.Itse haluaisin tohon myös vaihtoehton sammuttaa levy silloin kuin katsoo vain telkkaria tai esim matkatv:n kautta jotain tallennuksia .

 • Täällä kans huomattu että kovalevy jää pyörimään eikä sammu ollenkaan uusimman päivityksen myötä. Boksiin on palautettu tehdasasetukset päivityksen jälkeen. Tämä ei ole ollenkaan hyvä juttu.. :/

 • En tehnyt vielä palautusta tehdasasetuksiin, mutta kanavanvaihto ainakin silloin, kun tallennus on käynnissä, aiheutti ääneen 'hidastuksen' eli oli muuten synkassa, mutta kuulosti möreältä kuin vanhaa ääninauhaa hitaammalla vauhdilla toistettaessa. Kanavien vaihtelu yhdeltä toiselle korjasi sitten asian, mutta sain saman ilmiön toistettua useammankin kerran. Olisikohan järjestelmä jotenkin luupissa?
  Ihmettelin sitä, että päivitys asentui mitään kysymättä, vaikka olin valinnut vain automaattisen latauksen ja päivityksen hyväksynnän jälkeen...
  Vanhat kanava-asetukset ja tallennukset onneksi pysyivät ennallaan.

 • Ääniongelmat ovat meillä tarkemmassa selvityksessä. Olemme myös saaneet tiedon, että bokseissa kovalevy ja tuuletin saattaa jäädä pyörimään joissakin laitteissa sammutuksen jälkeen. Tämän tulemme korjaamaan seuraavassa päivityksessä.

  Kaikkien ongelmien yhteydessä laitteille tulee kuitenkin palauttaa tehdasasetukset ja tehdä automaattinen kanavahaku uudelleen, sillä tämä auttaa suureen osaan ongelmista. Joillain asiakkailla esim. ääniongelmat ovat korjaantuneet tämän myötä. Laitteen päivittämisen jälkeen tätä suositellaan muutenkin aina tehtäväksi.

  Mikäli laitteella ilmenee jatkossa ongelmia päivityksen jälkeen, niin pyytäisin teitä kertomaan viestissänne onko teillä käytössä Wbox HD2 vai Wbox HD2 S laite ja mahdollisesti myös edellisen päivitysversion, joka laitteella on ollut. Näillä tiedoilla pääsemme selvittelemään ongelmia paljon tarkemmin.

 • Voisitteko laittaa vanhemman ohjelmistoversion tiedoston jakoon, omassa Wbox HD2s:ssä tuo näyttäisi laitteen ilmoituksen mukaan / Laitetiedot > Ohjelmisto = 2.3rc2, siltä varalta että joko ongelmia esiintyy uudella versiolla, tai että jos asiakas ei mahdollisesti pidä muista syistä uudesta versiosta, tai jos asiakas on tietämättömyyttään vahingossa asentanut tämän "uusimman version" ?

  Ei kai jatkossa tämänmoinen tule pakkojakeluun, itse olen jo suojannut mahdollisilta uhilta valitsemalla / Ohjelmistopäivitys > Autom. lataus ja täppä kohtaan > pois sekä autom. asennus ja täppä kohtaan > pois?

  Nyt täytyisi hankkia yksi Wbox HD2s lisää mutta onko se vielä mahjdollista saada tuolla 2.3rc2 ohjelmistolla / vai tuleeko teille mahdollisuus tuon 2.3rc ohjelmiston lataamiseen ?

 • Ääniongelmia täälläkin.Palautin tehdasasetukset ja suoritin automaattisen kanavahaun, ei apua. Kuva ja ääni menee HDMI-piuhalla vahvistimeen josta televisioon. Vahvistimena Yamaha RX-V667. Monikanava ääniongelmia ainakin ylen kanavilla. Äänet saa katsottavalle kanavalle ainakin niin että sammuttaa ja avaa vahvistimen. Mutta jos vaihdat kanavaa toiselle niin sama toistettava.Digiboksina Wbox HD2s.

 • Käytössä Wbox HD2 ja päivitys meni paljon huonompaan suuntaan sillä kovalevy hurisee nyt koko ajan, entisellä 2.2rc20 firmiksellä ei itsellä ollut enää boottaus ongelmia, hoidetaan oiretta, ei puututa sairauteen 🙁

 • Laite: WBOX HD2
  Nykyinen ohjelmisto: 4.3rc12
  Aiempi ohjelmisto: (muistaakseni) 2.3rc2
  Verkko: Elisa/kaapeli Joensuu

  Boksi on kytketty Yamahan RX-V671 vahvistimeen josta HDMI:llä Optoman HD33-videotykkiin.

  Ääniongelmia uudella ohjelmistolla.

  HDMI-lähtö: automaattinen
  Minkään kanavan (YLE HD:t, CMore:t, Viasatit) monikanavaäänet eivät toimi, jos ääni-valikosta on valittu "monikanava".
  Jos ääneksi on valittu "stereo" äänet kuuluvat mutta luonnollisestikaan ei monikanavaisina.

  HDMI-lähtö: alkuperäinen
  Monikanava-äänet kuuluvat mutta muut kuin 1080i -lähetteet (mm. 720p -lähetteet) näkyvät "pienennettynä", keskellä ruutua.

 • Valitettavasti tuota vanhaa ohjelmistoversiota ei enää ole tulossa jakoon, vaan nyt mennään uusimmalla versiolla. Mikäli laitteen asetuksista on otettu pois automaattinen päivitys, ei laite päivity kuin manuaalisesti.
  Uusissa digibokseissa on se ohjelmistoversio, joka niihin valmistattessa on ollut saatavilla. Varmuutta uuden boksin ohjelmistoversiosta ei siis ole, mutta periaatteessa boksissa voi olla kumpi ohjelmisto tahansa.

  Päivityksen mukanaan tuomat ääniongelmat ovat edelleen selvityksessä.

 • Voisko tuon kovalevyn pyörimisen korjata pian. tallennuksia siis ei ole päällä vaan kovalevy jää pyörimään kun laitteen sammuttaa. tehdasasetukset palautettu mutta ei vaikutusta ääniongelmaan eikä kovalevy ongelmaan. huonompaan suuntaan meni nyt omalla kohdalla ja paljon. edellisellä ohjelmistolla ei ollut näin suuria ongelmia.

 • Ja laite on siis wbox hd2

 • Valitettavasti tuohon kovalevyn päälle jäämiseen ei toistaiseksi ole tulossa apua kuin vasta seuraavassa ohjelmistopäivityksessä. Jos tilanne muuttuu, tiedotamme siitä erikseen.

 • dna varmaan voi sitten maksaa sähkölaskuni kun kovalevy jauhaa yötäpäivää. ja eihän tuo kovalevykään ikuisuuksia kestä varsinkaan ku pyörii jatkuvasti. täytyy sanoa että alan miettimään jo toisen operaattorin palveluja kun ei näytä menevän kuin huonompaan suuntaan. jännä että miksi ei testata kunnolla näitä softa versioita ikinä...ja miksi uusia vikoja tulee jatkuvasti kun jotain saadaan korjattua...

 • Ikävä kyllä kyseiselle vialle emme voi tällä hetkellä tehdä enempää.

 • Ääniongelma täälläkin YLEn HD-kanavilla HD2S:n kanssa. "Stereo"-asetuksella äänen saa pienellä kikkailulla toimimaan, mutta "Multichannel" muuttuu noin sekunnin jälkeen karmeaksi rutinaksi, joka ei hiljene kokonaan vaikka painaa mute-nappia. Kotiteatterivahvistin on Procaster. Tehdasasetusten palautus ei vaikuttanut asiaan.

  Kannattaisikohan ottaa päivitys toistaiseksi pois jaosta, kun näin monilla on pahoja ongelmia sen kanssa?

  Toivomuksia tuleviin päivityksiin: HD2S ei ole koskaan osannut laittaa ulkoista USB-levyäni "nukkumaan", eli levy pyörii aina (äänekkäästi), jos siitä ei kytke virtaa pois. Laite on myös varsin lämmin kosketukselle myös standby-tilassa. Lukemani perusteella näihin ei tullut nyt parannusta, mutta ehkä joskus?

 • Kiitos palautteestasi tuleviin ohjelmistopäivityksiin liittyen. Välitin toiveesi eteenpäin.
  On ikävä kuulla, että myös sinulla on ilmennyt ongelmia äänten kanssa päivityksen jälkeen. Kyseinen ongelma on edelleen selvityksessä.

 • "DNA WELHO Anna-Kaisa palveluneuvoja kirjoitti:

  Valitettavasti tuota vanhaa ohjelmistoversiota ei enää ole tulossa jakoon, vaan nyt mennään uusimmalla versiolla. Mikäli laitteen asetuksista on otettu pois automaattinen päivitys, ei laite päivity kuin manuaalisesti.

  ##Uusissa digibokseissa on se ohjelmistoversio, joka niihin valmistattessa on ollut saatavilla. Varmuutta uuden boksin ohjelmistoversiosta ei siis ole, mutta periaatteessa boksissa voi olla kumpi ohjelmisto tahansa."

  Vastaus:

  Kiitos tiedoista. Valitettavasti meille ei kelpaa "uusi ohjelmistoversio" vaan meillä mennään jatkossakin vanhalla, siis versiolla 2.3rc2:lla. Täytyy pitää jatkossa Wbox HD2s ohjelmisto-uhilta suojassa ;

  / Ohjelmistopäivitys > Autom. lataus ja täppä kohtaan > pois / sekä autom. asennus ja täppä kohtaan > pois

  Toivotaan nyt parasta, siis sitä versio 2.3rc2 tuon toisen Wbox HD2s hankinnan suhteen. Tarvitaan nyt vaan ihan pakosta toinenkin boksi eikä meidän seulasta ole mennyt läpi kuin vain tämä Wbox HD2s ja nimenomaan versiolla 2.3rc2.

  Lykkyä pyttyyn vaan ohjelmistokehittelyissä ja suuret kiitokset tiedoista ja vaivannäöstä.

 • Onkohan maksukanavilta tehtyjen tallennenteiden kelausongelmat edes poistuneet uudessa päivityksessä? Onko joku jo kokeillut?
  Ei hyvältä näytä uusinkaan yritelmä täältä lukemani perusteella!!

 • Avasin uuden keskustelun muutama pv sitten ja se poistettiin... mutta se siitä...

  Jos kovalevy raksuttaa kokoajan eikä lepää kuin edellisessä versiossa se ei tule kestämään kuin 5-6kk riippuen koska olet ottanut laitteen käyttöön.

  Onkohan tässäkin tapauksessa taas kyse valitettavista yksittäistapauksista niinkuin oli edellisessäkin viestiketjussa jossa kehuimme teidän uutta päivitystä ?

  -Sami

 • Hei Sami. Vanhaa keskustelua ei ole poistettu, vaan ainoastaan piilotettu foorumilta, sillä haluamme pitää tähän ohjelmistopäivitykseen liittyvän keskustelun tässä viestiketjussa. Mikäli aiemman viestiketjun linkki on sinulla vielä tallessa sähköpostissasi, pääset sitä kautta ketjuun.

  Kyseisessä kovalevyyn liittyvässä ongelmassa on, kuten arvelitkin, kyse yksittäistapauksista, eikä yleistä vikaa ole havaittu.

 • Kommenttini oli sarkastinen, ehkä myös teidän, ainakin toivoisin niin.

  -Sami

 • Onneksi dna korvaa sitten takuuseen uuden laitteen kun tuo kovalevy hajoaa tuohon pyörimiseen...minä alan oleen ihan täynnä tätä paskalaatikkoa muutenkin että voip olla että lähtee nyt hankintaan joku muu laite. Te korjaatte ensi viikon aikana tuon kovalevy vian tai pitää alkaa olemaan kuluttaja asiamieheen yhteydessä toimimattoman laitteen takia.

 • Pahoitteluni Pasi, mutta emme osaa sanoa kuinka pian kyseinen vika saadaan korjatuksi. Takuuhuoltoon on lähetetty korjattavaksi myös sellaisia digibokseja, joissa on ilmennyt vikaa esimerkiksi ohjelmistopäivityksen jälkeen.

 • Mulle luvattiin boksia hankiessa että jos tulevat päivitykset eivät korjaa laitteen vikoja niin kaupat voidaan perua. 2 kertaa laite on käynyt InfoCaren huollossa ja DNA ei voi purkaa sopimusta koska huollossa kerrottiin laitteen olevan kunnossa. Nyt 2 vuoden takuu-aika on umpeutunut.

  Laite on SURKEA ja siitä pitäisi saada rahat takaisin.

 • Pahoittelut tässä hyvä Anna-Kaisa paljon lohduta...maanantaina lähtee yhteydenotto kuluttaja-asiamieheen.

 • Boksi päivitetty eikä ole vikoja ilmennyt, onneksi. Ulkoasu on makuasia, itse en siitä valita. Harmi vain että tähänkään ohjelmaversioon ei ole saatu muutosta tallennuksien options-valikkoon. Poista tiedosto ja poista kaikki on edelleen allekkain ja oletuksena aina ok kun niiden kohdalta painaa. Noh, tuleepa kovalevy putsattua aika ajoin...

 • WBox HD2
  Kaapeli/Welho
  Edellinen versio: viimeisin/2.3rc2
  Tehdasasetusten palautus tehty

  Aluksi vaikutti, että päivitys ei olisi aiheuttanut ongelmia, mutta nyt
  noin tunnin käytön jälkeen, jäi kanavasurffailussa Yle TV1 HD:n tekstitykset
  pyörimään joka kanavalle.
  Ne eivät häviä edes resetoinnin jälkeen.
  Kaippa tähän tulee joku tauko, kun Yle jatkaa kotimaisella ohjelmistolla,
  mutta kyllä tämä vähän latistaa katsomiskokemusta.

  Onko muuten uuteen versioon otettu pohjaksi jonkun vanhemman version lähdekoodi?
  Edellisestä versiosta oli tarkoituksella poistettu tuo vahvistuskysely resetoinnin yhteydessä. Tähän versioon se on taas palautettu.
  Jos ja kun laite on jumissa, sitä ei voi resetoida, koska silloin vahvistus ei toimi; tai näin ainakin oli edellistä vanhemmissa versioissa.

  Tuo laitteen boottaus sulkemisen jälkeen on kyllä oireen hoitamista, mutta ei itse "sairauden".

 • WBox HD2s

  Ääni ongelma täälläkin HD-kanavilla. Boksi kiinni HDMI-piuhalla telkkariin josta optisesti vahvistimeen. Ylen HD kanavilla ei mitään ääniä telkkariasta tai vahvistimesta. Myöskään maksulliset HD kanavat on enimmäkseen äänettömiä.

  Tehdasasetukset palautettu ja tehty kaikki tarpeelliset temput.

  Kaapeliverkko, 4.3rc12

  Ohjelmistoversion testauksesta DNA:lle 0 pistettä. Regressiotestaus, oletteko kuulleet?

  Kiva maksaa kanavista joista ei kuulu ääni.

 • WBox HD2

  Tosiaan tuo kiintolevy jää päälle kaukosäätimellä sammutettaessa.
  Tallennuksia ei ole käynnissä, eikä katseluajan siirto ole päällä, mutta laite hurisee yötä päivää.
  Tähän pitää saada korjausversio pikaisesti, eikä odottaa seuraavaa päivityskierrosta.

  "Kyseisessä kovalevyyn liittyvässä ongelmassa on, kuten arvelitkin, kyse yksittäistapauksista, eikä yleistä vikaa ole havaittu."

  Montako yksittäistapausta voi olla, ennen kuin on kyse yleisestä viasta?
  Olen aivan varma, että moni ei edes huomaa ongelmaa, kuin
  vasta sähkölaskussaan tai kiintolevyn rikkoutuessa.

  Aloitusviestissa sanotaan, että tässä päivityksessä on kiinnitetty erityistä huomiota testaamiseen.
  Kuitenkin nämä laitteen ohjelmistot julkaistaan rc-versioina (Release Candidate), mikä tarkoittaa että ohjelmisto on melkein valmis julkaistavaksi asiakkaille, mutta ohjelmoija tietää puutteista, jotka on korjatava ennen julkaisua.

 • "Teemu: Olen aivan varma, että moni ei edes huomaa ongelmaa, kuin
  vasta sähkölaskussaan tai kiintolevyn rikkoutuessa."

  Aivan totta, nyt kun kävin katsomassa lähempänä boxia, niin kyllähän se kovalevy kuullosti siellä hurisevan. Mahtaako muuten kestää tuollaista jatkuvaa pyörimistä kovin kauaa?

 • Käytössä wbox hd2 ostettu toukokuussa 2011. Antenniverkko. Edelliset päivitykset toimineet aina ihan hyvin, tai siis mitään outouksia ei ole ollut. Tämä on nyt eka kerta kun tuli mieleen laittaa hieman palautetta.
  1) Kuten moni muukin totesi, buuttaus sammutuksen yhteydessä kertoo huonosta softantoteutuksesta.
  2) Pidin enemmän edellisestä look &feelistä. Welhon värimaailma on aika rohkea. Olisi kiva tosiaan saada itse päättää värit, tai sitten vanha oranssi
  3) Menun toiminta muuttui nyt siten että sen avatessa ei enää aukea tallenteet, tai se ei enää avaa viimeksi käytettyä valikkoa, vaan on aina ensimmäisessä. Voisiko tuon saada korjattua takaisin koska tavallisena digiboxikäyttäjänä Menu=tallenteet 99% käyttökerroista.

  Hienoa että kehitätte softaa, hienoa että kohta saadaan myös mahdollisuus tallenteiden siirtoon ulkoiselle kovalevylle (eikö niin?), kokonais konseptoinnin ja hyväksymistestauksen laatuun kyllä kiinnittäisin hieman enemmän huomiota. Pyytäkää vaikka tavis asiakkaita mukaan vapaaehtoisiksi pilottikäyttäjiksi.

 • Nyt hävisi äänet, toivoittavasti kohta menee kuvakin.

  Tilanne on siis se että katselen Neloskanavaa ilman ääniä, TV1:n tekstityksillä ja laitetta/kiintolevyä ei saa edes sammuksiin.

  Ottakaa nyt jo ihmeessä tämä ohjelmistoversio 4.3.rc12 pois verkosta,
  ettei ihmiset riko, joten kuten toimivia boksejaan, täysin käyttökelvottomiksi.

 • Meillä onneksi äänet ovat edelleen toimineet, mutta aamulla kun muksut nousivat katsomaan televisiota HD2S herjasi, ettei signaalia löydy. Uudelleenkäynnistys auttoi siihen, muttei näköjään tuokaan ongelma kadonnut päivityksessä.

  Tuo kovalevyn jatkuva pyöriminen ei tunnu ihan niin kriittiseltä (ei se nyt oikeasti sähköä kovin monella sentillä syö), mutta ilman toimivia ääniä boksi on kyllä pelkkä paperipaino.

  No, sentään lämmin paperipaino.

 • Täällä kanssa ääniongelma päivityksen jälkeen, pioneerin vahvistin HDMI:llä.

 • Samuli: Eihän se paljoa sähköä kuluta mutta kuumana käyvä kovalevy ei kauan pyöri.

  -Sami

 • Sammuuko kovalevy, jos boksin sammuttaa etupaneelin virtapainikkeesta? Ainakaan minun boksissa ei jää kovalevy päälle, jos sen siitä sammuttaa.

 • @Sami: En toki halunnut tuotakaan murhetta vähätellä, mutta kyllä keskivertolevy kuukausia/vuosia jaksanee pyöriä - ainakin sen kokemuksen perusteella mitä minulla tietokoneista on.

  Mutta toivotaan, että tuokin saadaan nopsaan korjattua.

 • Kovalevy sammuu ku painaa ite koneesta. Mitään vikaa en ole huomannu wboxhd2:ssa.

 • sammuuhan se toki etupaneelista mutta silloin ei mene tv-signaali läpi ja tv:n oman virittimen kautta ei voi katsoa. ja jos on tallennuksia tulossa niin boksihan ei lähde tallentamaan jos sammuttaa etupaneelista.

 • Laite: WBOX HD2
  Nykyinen ohjelmisto: 4.3rc12
  Aiempi ohjelmisto: 2.3rc2 (?)
  Verkko: kaapeli/ Vantaa
  Laite kiinni suoraan modeemissa Cisco EPC3825.

  Tein päivityksen heti kun se ilmestyi näytölle (n. 20.2. ?) ja monta päivää meni ihan ok.
  Eilen illalla alkoi ongelmat: laite jumittui; ei vaihtanut kanavia, ei mitään --> piuhat irti ja takaisin --> rebooting ja jäi perustilaan. Avasin uudelleen ja sammutin hetken kuluttua --> boottasi jälleen itsensä. Menin nukkumaan...
  Palautin tehdasasetukset tänään aamulla ja hetken toimi ok. Mutta sammutettaessa tekee aina boottauksen (vajaat pari minuuttia) ja kovalevy jää hurisemaan noin vartiksi. Toimii siis muuten ok mutta jos erehtyy sammuttamaan välillä on seurauksena boottaus ja kovalevy pyörii turhaan.

 • Laite: WBOX HD2
  Nykyinen ohjelmisto: 4.3rc12
  Aiempi ohjelmisto: 2.2 ?
  Verkko: antenni
  Laite kiinni HDMI kaapelilla Onkyo TX-NR616 vahvistimeen josta HDMI kaapelilla televisioon.

  Äänet tulee satunnaisesti FOX, MTV3 max, sub, yle teema, yms kanavilta. HD kanavat toimii oikein.

  Nämä ongelmat siis päivityksen jälkeen, ennen sitä ei mitään ongelmia!
  Laite ostettu viikko sitten.

 • Kuten aiemmissakin kommenteissa todettu ääniongelma poistuu valitsemalla HDMI-lähtö asetuksista valinnan alkuperäinen tai mikä muu tahansa muttei automaattinen.

 • Ääni ongelmat eivät kyllä valitettavasti ainakaan monikanava-asetuksella toimi kuten pitäisi vaikka laittaisi HDMI-lähdön asetukseksi minkä.
  Tosin tämä ongelma on pahin varmaankin meillä vahvistimen käyttäjillä. Suoraan TV:seen kytkettynä noi boksit varmasti toimii hyvin.

 • On tämä aika hämmentävää. Olen ostanut oman boksini kaupasta. Nyt laite on saanut DNA Welho mainokset, vaikka laite on Elisan kaapelissa ja DNA Welhon tv-palveluita ei ole edes saatavissa osoitteessamme. Toivoisin, että tuohon saisi valinnaiseksi toisenlaisenkin ulkoasun. Tässä uudessa versiossa on todella huono luettavuus EPG:ssä. Jos olisin tiennyt, olisin jättänyt päivittämättä.

  Millä oikeudella joku palveluntarjoaja voi työntää ostettuihin laitteisiin mainoksia/maksullisia palveluita (vaikka ne ei ole käytettävissäkään), kun en ole antanut tällaiseen suostumusta? Kuka näitä päivityksiä Suomessa valvoo? Vai valvooko kukaan?

 • Tuomas: Omassa HD2 -boxissa ääni toimii ainoastaan tuolla "alkuperäinen" -asetuksella tällä hetkellä. Toki se kuva skaalautuu alkuperäisen lähteen mukaisesti, niinkuin tuolla joku jo aikaisemmin valistikin "automaattisen" ja "alkuperäisen" eroa.

  LT: Suoraan kytkettynä TV:seen. Itselläni menee HDMI:lla telkkarin ja sietlä kuidulla vahvariin, mutta aanäiongelmia on. Ja nythän puhutaan monikanavaäänistä - eikö vaan. Ilmeisesti stereoäänet toimivat kuitenkin kaikilla - vai toimiiko?

 • Veltsu: "Ilmeisesti stereoäänet toimivat kuitenkin kaikilla - vai toimiiko?"

  Äänet häviävät myös stereolla ilman vahvistinta ja palautuvat kanavia
  vaihtelemalla tai vastaavasti tallennetta katsellessa pysäyttämällä katselun.

 • Veltsu: Monikanavaäänet eivät oikein meinaa toimia mitenkään. Stereo äänet televisioon kyllä tulee, mutta vahvistimeen menävät monikanavaäänet ei toimi juuri mitenkään. Jotain ongelmia tuossa päivityksessä tuli äänisignaalin käsittelyyn liittyen, tuntuu että boksista lähtevässä signaalissa on ongelmia.

  Täytyisi varmaan vaihtaa myös tuo boksin alkuperäinen HDMI piuha johonkin muuhun High Speed HDMI piuhaan.. VOisiko olla niin että tuo alkuperäinen HDMI-piuha on standard tyyppinen missä kapasiteetti loppuu tämän päivityksen myötä? Näin ei pitäisi missään tapauksessa kyllä käydä mutta vertailu olisi mielenkiintoinen..

 • Huomasin tänään vielä lisää ongelmia. Wboxin kovalevy ei sammu, kun laitteen sammuttaa kaukosäädöstä. Toisin sanoen laitteen kovalevy on päällä 24/7 ja pitää häiritsevää ääntä kun tv on pois päältä. Wboxin kanssa ei ole siis kovinkaan kiva nukkua samassa tilassa ja jos sen sammuttaa itse boxista niin sen käynnistymisessä kestää pitkään. En niinkään ole huolissani kovalevyn käyttöiästä, koska vanhan digiboxini kovalevy on lähemmäs 10 vuotta vanha ja se toimii yhä nätisti.

  Tuo lisätty videovuokraamo on myös aika turha kun ei satu omistamaan DNA Viihdettä. Jos haluatte oikeasti lisätä laitteen toiminnallisuutta, niin laittakaa siihen vaikka media streamaus kodin sisäverkosta tai muuta vastaavaa, mutta ennen lisä herkkuja korjatkaa olemassa olevat ongelmat.

 • Kun menen kanavaoppaaseen, valikoihin niin en pääse enää pois sieltä. Back nappula ei enää toimi. Tehdasasetukset palautettu jne.. En ole varma mutta ennen asetuksien palauttamista pääsin pois valikoista. Kiitos dna, joudun käynnistämään laitteen uudestaan jos haluan valikosta pois, kiitos aivan mahtavaa.

 • Onko maksukanavien tökkivä kelaus korjattu?

 • ei ole korjattu. tökkii edelleen.

 • Edelleenkään ei ole korjattu nauhoituksiin muokkaa kohtaa. Eli jos muokkaat nauhoituksen aikaa, tämä tallentuu muistiin mutta jälkeenpäin boksi ei kuitenkaan ole tallentanut muokattuna vaan alkuperäisen mukaan. Onko muut huomanneet samaa?

 • WBox HD2
  4.3rc12
  Kaapeli/Welho

  Päivitystä laitteeni tekstitysongelmaan:
  Kun Yle TV1 HD kanavalla lähetetään tekstitettyä ohjelmaa, niin sen tekstit rullaavat kaikilla kanavilla, niiden omien tekstitysten päälle. Tekstit tulevat myös tallenusten katseluun, menuvalikkoon, epg:een ja jopa kanavien viritysnäyttöön. Ongelmaan ei auttanut edes tekstitysten laitto pois-asetukselle.

  Ratkaisu:
  Poistin antennijohdon televisiosta.

  Antennijohto oli laitteen läpivientinä, jotta ohjelmia voi katsoa suoraan TV:stä, ilman boksia. Ongelma alkoi asennettuani uusimman ohjelmistoversion.

 • Vanha päivitys 2.2rc20 päivitetty 21.2. uuteen 4.3rc12. Elisan kaapeliverkko ja Wbox hd2. Ensimmäisenä päivänä uudella päivityksellä en huomannut muita uusia vikoja, (hd- kanavien tallennusten pikakelaukset eivät olleet korjaantuneet, 10 minuutin virittimen varaus, mikä on todella surkea ja haittaava ominaisuus, ei ole korjaantunut, yhden hd-kanavan tallennus aiheuttaa sen, että mitkään muut hd-kanavat eivät näy, näin ainakin MTV3 Total kanavapaketissa. EPG:n ohjelmatietojen epäluotettavuus ei ole korjaantuneet.) Näihin vikoihin olen pyytänyt Dna:ta kiinnittämään huomiota uusia päivityksiä tehtäessä. Nyt sitten tänä aamuna (23.2.) kun avasin tv:n ja digiboxin, niin kuvasuhde on 4:3 ja vanhat tallennukset näkyvät myös tällä 4:3 kuvasuhteella, eikä se muutu siitä miksikään, vaikka olen tehnyt kaiken mahdollisen. Tällä kuvasuhteella ei näy tekstit, eikä mitkään tiedot tv:n ylä ja ala reunoista. Tietokoneen ja älypuhelimen kuva näkyvät tv:ssä aivan normaalisti, eli vian täytyy johtua uudesta digiboxin päivityksestä. Tähän on saatava pikainen korjaus. Onko kellään muulla esiintynyt samaa ongelmaa?

 • Huomasin saman ristiriidan asiassa jo muutama päivä sitten kun valitin kovalevy ongelmasta.

 • Näköjään mulle on tullut samat ääni/kovalevyn käyntiin jäänti ongelmat tän uuden päivityksen myötä, vahvistimena yamaha 667. Lisäksi jos wbox hd2:n valikoissa vähän pitempään "surfailee" niin sinne jää jumiin..ei pääse "back":llä pois, vaan täytyy sulkea koko boxi, ennen kuin sieltä pääsee pois. On tää huikeeta tän "future" boxin kanssa....

 • Mulla toimii äänet kun hdmi-lähtö=alkuperäinen.

 • Niin ja ootteko ajattelut että kun laitteen sammuttaa kaukosäätimestä niin se tekee tuon boottauksen. Eli tässä on nyt vaan softaan laitettu pakko boottaus "korjaukseksi" tuohon muistivuotoon mikä aikaisemmassa softassa aiheutti itsekseen tuon bootin. Eli kusetetaan asiakkaita että muka boottaus ongelma on ratkaistu. Hahhah..on tämä niin onneton tekele. Itse laitan kuluttaja-asiamiehelle postia asiasta. Toivon että muutkin laittavat niin saadaan jokin oikea ratkaisu tähän asiaan.

 • Wbox2HD päivitetty 2.2.rc20 versiosta tarjolla olleeseen 4.3rc12 antenniversioon. Ohjeen mukaisesti päivityksen jälkeen palautettu tehdasasetuksiin ja haettu kanavat uudelleen

  Äänistä en voi sanoa mitään, koska wanha Sonyn 5.1 vahvistin ei omaa ainoatakaan HDMI liitäntää ja telkkarista virittimelle ääni tulee stereona, mutta toimii.

  Tärkeistä asioista päivitys ei oikeastaan korjannut mitään.

  • 10 min varoaika on kamala
  • salatut kelaukset toimivat huonosti
  • USB edelleen täysin hyödytön. Nyt katson tulleeni huijatuksi. Hankkiessani boksin vajaat 2 v sitten Hämeenlinnan Tiiriöstä DNA piste sanoi tietojen kopioinnin USB:n kautta tulevan mahdolliseksi seuraavassa tai sitä seuraavassa ohjelmistopäivityksessä. Päivityksiä on tullut, mutta ei kopiointia. Toki minulle kerrottiin, että vain vapaitten kanavien kopioituja ohjelmia pystyy katsomaan tietokoneella.

  Mutta onhan saatu uusia ominaisuuksia

  • Videovuokraamo. Täysin hyödytön. Jos haluat katsella verkon yli leffoja enemmän kuin kerran kuussa esim. Netflix tulee halvemmaksi. Satunnaiselle vuokraajalle ominaisuus voisi olla ihan hyvä, mutta kun se edellyttää viihdepakettia. Seuraavaan päivitykseen kannattaisi avata videovuokraus kaikille ja laittaa vuokrauksen hinta kohdilleen ettei Netflix vie asiakkaita.
  • Boottaus. Idea varmasti ihan hyvä. Toki vain osoittaa ettei juurisyytä ole löydetty. DNA:n asiakaspalvelijan aloitusviestissä todetaan jokaisen sammutuksen yhteydessä bootin tapahtuvan kunhan nauhoitusta ei ole käynnissä. Minulla vaan boksi boottaa sekä käynnistettäessä että sammutettaessa. Tarjottiin siis yhtä boottia, mutta saatiin kaksi. Hienoa toimintaa.
 • Samat ongelmat kuin muillakin HD2 käyttäjillä.

  • Kiintolevy jää pyörimään
  • Äänet puuttuvat satunnaisesti. Käynti toisella kanavalla ja paluu saattaa auttaa äänien saamiseksi.
  • Ääni ongelma ei tunnu olevan riippuvainen mitä kanavaa katselee.
  • Ääni ongelmaa havaittu myös nauhoitusten kanssa. Korjaava toimenpide oli kelata hieman muutaman kerran.
  • Kokeiltu vaihtaa stereon ja monikanavan välillä.
  • Kokeiltu vaihtaa HDMI-lähtö alkuperäiseksi
  • Omassa setupissa kaikki menee HDMI:llä Marantzin vahvistimelle

  Itse Viihdepaketti tuntuu hieman köykäiseltä viritykseltä. Tuntuu tyhmältä maksaa 9,9€/kk siitä että saa käyttää videovuokraamoa ja maksaa vuokrauksista erikseen. MatkaTV:lle itsellä ei ole käyttöä, tallennukset menevät boksille, ilmaisten kanavien HD-versioista maksaminen ärsyttää jo muutenkin, kuukauden kanava ei tuo itselle juuri mitään lisäarvoa ja digiboksi taloudesta jo löytyy muutenkin.
  Tallennusten ajastaminen boksille mobiilisoftalla tai netin kautta on asia mille olisi käyttöä. Entisenä Soneran asiakkaan olen jäänyt kaipaamaan myös IPTV:tä, koska kaikkialla talossa ei ole kaapelipistokkeita, mutta netti yhteyden pystyy toteuttamaan.

 • minulla Onkyon vahvari ja äänet tuntuu pelittävät, mutta jotain kättely ongelmaa on tässäkin softassa (sama oli kyllä aikaisemmassakin) joka ilmeni ainakin yhdessä vahvarin hdmi-portissa (ei suostunut antamaan mitää kuvaa). vaihtdoin porttia niin homma toimii.. en kyllä ymmärrä mitä eroa noilla porteilla voi olla.

 • Näytönsäästäjä ei toiminut oikein edellisessä eikä myöskään uusimmassa ohjelmistossa.
  Esimerkiksi.
  Painan menu-näppäintä odotan 5min. Näytönsäästäjä toimii
  Katson tallenteen sen päätyttyä ei tapahdu mitään. Näytönsäästäjä ei toimii

 • Parhaat puolet Wboxista tulevat esille.
  Nyt piti boxi avata neljä kertaa. Avatessa aloittaa bootin joka päättyy viestiin No signal ja boksi sulkee itsensä. Neljännellä kerralla sitten avautui.
  Ihan tavallisessa stereossakin on ääniongelmia. Pikakelauksen jälkeen äänet häviää aina. Stoppi ja kelatun ohjelman uudelleenkäynnistys auttaa.

  Todella hyvä ja toimiva boxi

  • Äänet särisee joillakin kanavilla. Sekä SD, että HD.
  • Kuvaan tulee tasaisin väliajoin mpeg-röhnää (ainakin ylen hd-kanavilla) ja samalla ääni katoaa pieneksi hetkeksi.
  • Oman EPG:n listan valinta katoaa ja pitää valita uudestaan välillä. (Sama ongelma oli jo edellisessä firmiksessä, mutta paheni päivityksen myötä)
  • Epäselvä EPG uuden skinin myötä

  Kuva ja ääni menee Onkyon TX-SR607:n kautta.

  Toivottavasti nämä bugit otetaan DNA:lla nyt tosissaan ja julkaistaan korjauspäivitys mahd. pian..

 • Ja kuten edellisessä päivityksessä niin uudessa jatkuu:

  -Nauhoitukset pysähtyvät edelleen kohtaan 00.00 aikaan eikä tästä lähde enää käyntiin
  -tai kuva välähtää ja palautuu tallennusvalikkoon

  Ainoa ratkaisu tähän on poistaa tallennus. Tehkää nyt herrajestas jotain näille perusbugeille.

 • Onko siis taas käynyt niin, että vanhat viat jäi korjaamatta ja saatiin samaan rahaan uusia
  vikoja. Itse en ole uskaltanut päivittää perustuen entisiin päivitys kokemuksiin.

 • Jotain hyvääkin päivityksestä, eurosport HD-kanavan pätkiminen viimein loppunut, boxi kiinni soneran kaapelissa

 • Eihän tämä nyt voi olla näin vaikeaa?
  Hävetkää. Digiboksin (softan) irvikuva.

  Bugit kuntoon, ei rajoituksia hakusanatallennuksiin, nettikäyttöliittymä tallennuksia tekemiseen = myyntihitti
  Seuraavaan malliin sitten vähintään 3 viritintä ja pikkusen lisää puhtia = seuraava myyntihitti

  Voin tulla kertomaan miten homma pitää toimia ja mitä kuluttaja boksilta haluaa, ottakaa yhteyttä.

 • Te joilla noita ääniongelmia on, vaikuttaa että kaikilla menee äänet HDMI:n kautta. Monilla tuntuu olevan erillinen vahvistin niin oletteko koittanut ottaa ääniä optisella? Itsellä vanha vahvistin jossa ei HDMI paikkoja ole joten ääni menee optisella, kuva töllöön menee HDMI:llä eikä äänissä ole ongelmia ollut. Tämä nyt vaan ideana väliaikaseksi korjaukseksi kunnes DNA hörhöt saavat boksinsa kuntoon...

  Ja tosiaan tuo kiintolevy saisi lopettaa pyörimisen kun laite sammutetaan kaukosäätimellä, nuo "nykyiset" HDD:t kun ei tunnu tuota 24/7 renkutusta kestävän puolta vuotta kauempaa, paskoja kun ovat... DNA varmasti korvaa uudet kiintolevyt asiakkaille siinä vaiheessa kun ne alkavat paukkumaan..? Voin olla varma että kuluttaja-asiamies on asiasta samaa mieltä muiden tällä foorumilla kommentoineen kanssa, etenkin kun tuosta ongelmasta mainittiin jo heti ensimmäisten tuntien aikana.

 • Ymmärrän et jengi on kuohuissaan täällä, sen verran monenlaista vikaa on liikkeellä uuden päivityksen yhteydessä. On se vaan kumma, etten itse ole vielä törmännyt yhteenkään. Boksi siis wboxhd2 welhon kaapelissa. Ajoittaiset kuvan nykimiset, tekstitys- tai ääniongelmat eivät johdu boksista tai uudesta ohjelmistosta, vaan antennisignaalista, jossa ainakin ylellä ollut viimeaikaisten uudistusten myötä ongelmia.

  Jospa näistä joku saisi apua:

  -Mahd. lyhyt antennipiuha seinästä boksiin
  -Boksista hdmi vahvariin + optisella ääni boksista vahvariin
  -Vahvarista hdmi töllöön

  Näillä seteillä ei itsellä siis mitään ongelmia. En siis käytä tv:n viritintä ja kaikki äänet tulevat virittimen kautta (siis myös ilman kuvaa)
  Boksin sammutan illalla itse laitteesta, ettei kovalevy jää päälle

  -Mutta kertokaa te viisaat minulle, mitä tuo asetusvalikon kohta ''käytä kaapelimodeemia''
  oikein tarkoittaa? En ole huomannut sillä olevan mitään vaikutusta mihinkään. Minulla on siis kaapelireititin kiinni vehkeissä.

 • Skippy ja muut:"Te joilla noita ääniongelmia on, vaikuttaa että kaikilla menee äänet HDMI:n kautta. Monilla tuntuu olevan erillinen vahvistin niin oletteko koittanut ottaa ääniä optisella?"

  Ei vissiin porukka jaksa lukea kaikkia aikaisempia kommentteja. Laiton jo alkuun omat huomiot optisen yhteyden käyttämiseen äänelle.

  Kerrataan vielä:

  • Kokoonpano: Wbox2HD päivitetty 2.2.rc20 versiosta tarjolla olleeseen 4.3rc12 kaapeliversioon.
  • Kuituyhteydellä kaikkien kanavien äänet kuuluivat - mutta YLE:n monikanavalähetyksissä ääni säröilee/pätkii. Ei totaalisen rumasti, mutta ei viitsi kuunnella. Joitain bittejä äänestä jää selkeästi pois. Ei siis toimiva yhteys ainakaan minulla.
 • Ylen ongelmat ei johdu boksista.

 • Eiks tähän vois vaihtoehtona antaa jakeluun ihan humaxin softan? Ainakin toimis, tosin tietenkin puuttuu ne DNA:n lisäpalvelut. Mutta perusasiat kuntoon ensiksi!

  Mielestäni suurimmat korjattavat asiat:

  • Kelaus, etenkin maksukanavien kelaus on luokaton.
  • tallenuksien missaus
  • tallennuksien hukkaus kovalevyltä, (nämä ovat onneksi toistaikseksi löytyneet boottauksella)

  Ääniongelmia ei itselläni ole, äänet menevät optisena vahvistiin.

  Parannuksia (ovat olleet vuosia Humaxin omissa boxeissa)

  • hyppykelaus (esim värinappuloilla) eteen ja taakse, jonka pituus on määriteltävissä valikossa
  • ilmoitus alkavasta päällekkäisestä talennuksesta (molemmat virittimet käytössä, ja tallennus alkaa)
  • on screen näytön poisto, esim kelattaessa (näkisi tekstit kelattaessa x2 nopeudella)
  • värinappuloiden käyttöönotto valikossa, tallenteiden valinta ja poisto ryhmässä, suora poisto esim punaisella, ilman tarvetta valita valikosta "delete file"

  Uusia parannuksia

  • lisää keyword tallennuksia
  • korjaus tallennuksen keskeytykseen (ettei aloita tallennusta uudestaan kun se pysäytetään)
 • Topparista tuttu ''aikajanakelaus'' olisi joo hyvä. Samoten tallenusten muokkaus, sekä vaihtoehto 'toista kaikki'. Ikivanha topparini on moneessa suhteessa parempi boksi noin käytön kannalta, kuitenkin olen tyytyväinen wboxiini.

 • Essulla ei vissiin ole käytössä maksukanavia?

  Ja toisaan aikajanakelaus puuttuu tuosta listalta, joka oli myös ikivanhassa Humaxissakin.

  Hyppykelaus on kelaus jossa hypätään esim 30sek eteen tai taakse päin yhdellä napin painalluksella. 4 painallusta onkin sitten 2 min jne.

 • Automaattinen boottaus sammutettaessa olisi hyvä saada valinnaiseksi ominaisuudeksi, eli valikooon kohta "boottaa kun virta katkaisutaan kaukosäätimestä - On/Off"

  Lisäksi kovalevy pyörii jatkuvasti, ei hyvä laitteen kestävyyden kannalta.

 • Essu, ääniongelma tuskin on kiinni Ylen signaalista: minulla kaikilla kanavilla oli ongelmia, HD-kanavilla erityisesti ja pahiten Ylen HD-kanavilla – muttei mitenkään pelkästään.

  Myöskään antennikaapelit eivät juuri pidentyneet tai signaalitasot heikentyneet päivityksen yhteydessä, joten boksin softa lienee selvä syyllinen. Ja kättelyongelmallehan tuo haisee. Se myös selittäisi, miksi ongelma on voinut testauksessa jäädä huomaamatta, kun toimivuuteen vaikuttaa koko käyttäjän laiteketju.

 • Urpokala: welhon hdmix ja nelonen -paketti +extrat, mutta ei ongelmia.

  Samuli: kuitenkin Ylen kanavilla noita ongelmia teillä pääasiallisesti on.

  En oikein ymmärrä tätä, miksi minä olisin jotenkin erityinen, kun mitään ongelmia päivityksen yhteydessä ei tullut?

 • Essu: toimiiks sulla siis noiden maksukanavien kelaus ihan normaalisti?

  Mun boxilla se töksää aivan järkyttävästi. Kuva saattaa seistä paikallaa 10sek kelauksen alussa, ja pysähtelee muutenkin kelauksen aikana.

  Jos toimii, niin kerro ihmeessä mitä taikoja oot tehny ni saan omanikin pelaamaan.

 • Urpok: Eihän se mitään kelausta täydellisesti suorita, muttei kuitenkaan hermoja raastavasti.
  Toisaalta maksukanavilta ei kovinkaan usein tule tehtyä tallennuksia, mutten ole huomannut mitään isompaa valitettavaa. Toisen ohjelman tallentaminen samaan aikaan, kun tallennetta katselen, sen sijaan saa aikaan pätkimistä. Tämä tietenkin on aivan normaalia, kun informaatiota liikkuu paljon joka suuntaan.

 • @Essu: Todennäköisesti suurin osa käyttäjistä ei huomaa mitään ongelmia. Sitten on joukko, jolla ne korjautuvat tehdasasetusten palauttamisella. Osalla ongelmat näyttäisivät tulleen myöhemmin takaisin entistä sitkeämpinä.

  Tuollainen näennäisesti epäjohdonmukainen toiminta on ihan peruskauraa melkein kaikkien bugien kanssa. Jos ongelma näkyisi kaikilla mahdollisilla kokoonpanoilla ja sisällöillä koko ajan, ei firmis tietysti olisi koskaan päässyt jakoon asti.

  Näissä viesteissä minusta korostuu yhdistelmä HDMI, Yle, HD, monikanavaäänet ja Yamahan vahvistimet. Mutta mikään yhdistelmä ei yksinään selitä onglemaa tai minkään yhden asian vaihtaminen poista sitä.

  Toivotaan, että DNA on edes saanut ongelman toistettua niin, että sitä ollaan päästy korjaamaan. Olisi ihan kiva saada asiakaspalvelulta jotain päivitystä asiaan.

 • Kiitoksia runsaasta palautteesta kaikille.

  Palautteet päivityksen ongelmista on viety eteenpäin ja teemme asioiden suhteen korjaustoimenpiteitä.

  Monien mainitsemat haasteet äänien suhteen ovat korkealla prioriteetilla selvityksessä, ikävä kyllä tässä kohtaa ei minulla ole tarkempia tietoja antaa. Laitan kuitenkin heti ketjuun tietoa tilanteen etenemisestä.

 • Samuli: Näinhän se menee. Täytyy kai sanoa, että on ollut hyvä tuuri, ettei mitään ihmeitä ole ilmennyt. En ole edes tehdasasetuksia palauttanut, koska vikoja ei ole ollut. Tyytyväinen täytyy olla, kun näitä lukee. Varmaan vielä koittaa päivä, kun joku alkaa myös täällä pätkimään.

  • Kovalevy pyörii jatkuvasti
  • Äänet katoaa
  • DNA Welho brändäys häiritsee (näitä on saanut ostettua muualtakin!)
  • EPGn luettavuus huonontunut
  • Menut menee ympäri (alhaalta pääsee ylös jne)

  Aika vähillä plussilla uusi ohjelmaversio puskee..

 • maksukanavien kelauksen hitaus johtuu boksin prossun tehosta, sekä siitä että tallenteet ovat salattuja conaxilla (mm. humaxin purkissa tallenteet olivat salattu boksin omalla avaimella, ja siksi kelaus toimi nopeammin). boksi purkaa salauksen lennosta, eikä chippi pysty nopeampaan toimintaan. mielestäni se nyt toimii vähän jouheammin kuin aikaisemmissa softissa.

 • mä en tajua miksi mun pitäis vetää erillinen optinen piuha vahvariin kun kerran hdmi:n on tarkoitus tämä hoitaa. Homma toimi loistavasti edellisellä softaversiolla joten kyseessä täysin selvä uuden softan bugi. Miksi siis pitäis piuhaa vetää enemmän kun yksikin riittää jos homma vaan toimisi.
  Ja tuo ääni ongelma ilmenee ainakin mulla muillakin kanavilla kuin pelkästään ylen. satunnaisesti joka kanavalla..oli kyseessä hd tai ei.
  Ja itsekkin olen joutunut sammuttamaan boxin etupaneelista yöksi jotta kovalevy ei jää päälle..tämä on vaan huono jos yöllä haluaa jotain tallentaa niin tallennus ei lähde päälle jos boksi on on sammutettu etupaneelista.

 • Onko muille tullut uuden päivityksen myötä ongelmia kuvasuhteen kanssa? Minä en pysty katsomaan 16:9 kuvaa kuin 576p laatuisella kuvalla, mutta automaattinen, 720p, 1080i ja alkuperäinen näkyvät ainoastaan 4:3 kuvasuhteella ja tämä ongelma tuli siis uuden päivityksen mukana.

 • Joudun käyttämään optista, koska vahvari on niin vanha, ettei ääni tule hdmi:n kautta. Puhuttiin vaan siitä, että KUN ääni tulee omaa piuhaa pitkin, silloin ei ole ollut häikkiä (vissiin). Toki boksin pitäisi äänien suhteen toimia, niin kuin aiemmalla päivityksellä. Jos vaan eivät saa dna:lla nopeata korjausta tähän, kannattaa miettiä kuidun hankintaa.
  KV:n Kuvasuhdeongelmat kuulostaa aika pimeiltä, en siis ole törmännyt itse vastaaviin.

 • Ehkä se olen vaan minä mutta noi ääniongelmat (joita myös minulla) on pieniä siihen verrattuna että kaikki tallennukset ei toimi. Lopulta kuitenkin toisella kanavalla käyttäen jossain vaiheessa äänet palaavat. tallennukset jotka ei ensimmäisellä kerralla avaudu, eivät myöskään ikinä palaudu. Kuitenkin nimenomaan noita tallennuksia varten kyseinen boksi on hankittu!!!

 • Ei p...le, nyt palaa pinna. Uusi "Booting --> Rebooting --> No channel" ohjelmistopäivitys lokaa DNA:n lopunkin maineen. Miten voi olla mahdollista, että näin amatöörimäinen ja luokaton ohjelmistopäivitys on laitettu jakoon? Jo pelkällä peruskäytöllä olisi huomattu, että ei tällä mitään vikoja korjata vaan sen sijaan tuodaan nippu uusia. Jos DNA tai softan toimittaja ei kykene varmistamaan laatua ohjelmistolle, joka menee vain kahteen eri laitteeseen, ei ohjelmistoa tarvitse julki tuodakaan. Vai oliko laadun varmistusta tärkeämpää saada kiireesti DNA:n logot mukaan sysimustaan grafiikkaan? HD2 boksien arvo tippui nyt ja paljon. Ei näin DNA, ei näin.

 • Ääniongelmia tuli myös tänne monikanavaäänillä. Boksista kuva ja äänet LG uuteen kotiteatterivahvariin hdmi-piuhalla. Hd-kanavilla monikanavaäänet eivät kuuluneet lainkaan tai sitten tuli pelkkää särinäpuuroa (yle fem). Satunnaisesti ja aika sitkeästi äänet puuttuivat myös sd-kanavilta. Pelkillä stereoäänillä oli pelkkää satunnaista hiljaisuutta.
  Tehdasasetusten palautus, jonka jälkeen äänet ovat pelannet ongelmitta stereo-valinnalla. En ole edes viitsinyt koittaa tuota monikanavaääntä, jottei taas mee kuraksi stereonakin.
  Tuo kovalevy voisi tosiaan mielellään sammua kun laitteen sammuttaa.
  Viime firmimksellä ei ollut oikeastaan lainkaan välibootteja, joten boottaus aina sammutettaessa tuntuu aika typerältä idealta. Kai siinä on paniikissa yritetty jotain keksiä, jolla saataisiin ongelmia lakaistua maton alle. Ottaa vaan päähän jos tulee vahingossa sammutettua boksi ja pitäis laittaa heti takasin päälle.
  Mutta siis muuten toimii ihan mukavasti. Tallennuksia ei ole tosin tullut vielä tehtyä.

  Ja hei älkää nyt ampuko itseänne jalkaan niin hiton kovaa vai ettekö tosiaan ole oppineet mitään ikinä mistään. Videovuokraamo kaikille tai sitten viihde-asiakkaille paljon edullisemmin. Miksi hitossa maksaisin 10 kuussa siitä huvista, että saan vuokrata leffoja. Tai tuleehan siinä se matka-tv, joka on jostain kytkynä ilmaiseksi ja malko turhaan jo. Samalla rahalla voi kuitenkin valita useammastakin palvelusta, joissa ei tarvitse erikseen maksaa elokuvista. Sitäpaitsi nämä sf-anytimen elokuvat saa HALVEMMALLA sf-anytimen omasta palvelusta. Oletan teidän veloittavan 6€/leffa, koska mainostatte palvelun mukana saatavasta ilmaisesta 5 leffan vuokrauksesta arvoltaan 30€. Ja sf-anytimen sivuilla vuokraukset näyttävät olevan keskimäärin 3€.

 • Samaa mieltä kuin edellä. Itsekkin ihmettelen kaikkien ääni ja kovalevy ongelmien lisäksi tuota että miksi videovuokraamosta pitää maksaa ja lisäksi maksaa vielä vuokrauksesta. Toki videon vuokrauksen maksun ymmärrän mutta eikö olisi järkevää että videoita voisi vuokrata kaikki eikä palvelu rajoittuisi vain viihde käyttäjille. Esimerkiksi itselläni on dna:n laajakaista (uberkaista 100mb) ja lisäksi vielä kanavapaketti. Miksen voi noilla kuukausimaksuilla jo saada videovuokrauspalvelua käyttööni jolloin maksaisin pelkästä elokuvan vuokrauksesta. En minä ainakaan rupea taas vaihtamaan palvelupakettia kun homma toimii näinkin. Mutta ensimmäisenä haluan että dna laittaa boksin softan kuntoon nyt. Eikä vasta kuukausien päästä taas jollain täysin epäonnistuneella päivityksellä. Edellinen softa toimi omalla kohdalla kuitenkin ilman boottailuja ja ääniongelmia, kovalevyn käyntiin jäämisestä puhumattakaan.

 • Täällä ilmestyi päivityksen jälkeen seuraaava ongelma:

  Boxi on wboxHd2 ja ennen päivitystä ajastetut nauhoitukset onnistuivat aina kun oli digiboxi sammutettu etupaneelista. Nyt uuden päivityksen myötä nauhoitukset lähtevät käyntiin ja tallentaa siihen saakka kun laittaa digiboxin käyntiin. Olisi hyvä jos saisi korjattua moisen ongelman että voi laittaa boxin päälle vaikka nauhoitaa..

 • Menin pöljyyksissäni päivittämään myös tämän 4.3 release candidate 12 version. Nyt boxi buuttailee 10min välein. Jos pakitus edelliseen 2.2 versioon ei onnistu, boxi lähtee takaisin DNA:lle ja oli viimeinen Wbox, joka tähän talouteen tulee.

 • DNA:lla tuntuu olevan prioriteetit tämän matolaatikon kanssa täysin hakusessa.

  Sen sijaan, että keskityttäisiin kaikkein tärkeimpään: laitetta vaivaavien kaatumisongelmien ja ajoittaisen kovalevyn tyhjenemisen korjaamiseen, käytetään vähäiset tuotekehityspanokset DNA Welho-mainosten tuomiseen kovalla rahalla ostettujen digiboxien valikoihin kysymättä asiakkaalta mitään.

  Myös tuo kaatumisongelmien "korjaaminen" pakkokäynnistyksellä jokaisen sammutuksen yhteydessä on suoranaista asiakkaiden aliarvioimista.

  Viimeinen tikki asiakkaiden aliarvioimiselle on uuden ohjelmiston julkaisu ilman minkäänlaista testausta. Jos tässäkin viestiketjussa lähes jokainen on törmännyt johonkin näistä uuden ohjelmiston bugeista, on väite täydestä testauksen laiminlyönnistä varsin osuva.

  Antakaa vaikka kymmenelle aktiivikäyttäjälle toinen Wbox2 testilaitteeksi, johon tuotte uusimman "betaversion" kenttätestiin kahdeksi viikoksi ennen julkaisua, niin saatte kiinni tässäkin ohjelmistossa yleisesti eteen tulleista ongelmista lähes kaikki. Kustannus ei ole suuri ja maine ei mene. Saattaa jopa DNA:n tukipalvelun kustannukset laskea tähän nykytilanteeseen verrattuna.

 • Moni kirjoittaja on valittanut tässä ketjussa maksukanavien kelauksen tökkimisestä. Tökkiminen johtuu siitä, että maksukanavat on tallennettu levylle salattuna ja salauksen purku vaatii laitteelta tehoa. Laitteen teho ei yksinkertaisesti riitä purkamaan tallennetta ilman tökkimistä.

  Siirtyminen uuteen kohtaan aiheuttaa myös sen, että laite joutuu aloittamaan purkamisen aina uudesta kohdasta ja tämä näkyy diashow-tasoisena kelauksena.

  Aivan turhaan odotatte korjausta tähän kelauksen tökkimisongelmaan. Se on toteutustavasta ja laitteen tehorajoituksista johtuva ominaisuus, johon ei mikään softakorjaus auta.

 • Procasterin digibokseissa salatut ohjelmat pystyy purkamaan, jonka jälkeen niitä pystyy katsomaan ihan niin kuin salaamattomien kanavien ohjelmia. Procaster myös näkyy ulkoisena kovalevynä, jos laitteen kytkee tietokoneeseen ja sitä kautta ohjelmat pystyy kopioimaan muualle. Ohjelmien oikeuksia vahtivat tahot todennäköisesti tekevät parhaansa, jotta käyttäjille ei myydä digibokseja, jotka helpottavat ohjelmien kopiointia. Procasterissakin on tunaroitu raudan kanssa jonkin verran, eikä niitä ole myyty uusina vuosiin, eli on houkuttelevaa puhua Procasterissa imperfektissä. Procaster käsittääkseni pystyy tallentamaan HD-kanavia, mutta ei pysty näyttämään ohjelmia. Tietokoneelle kopioinnin jälkeen ne ovat katsottavissa.

  HD2S:ssä käytetään ulkoisia USB-levyjä tallennukseen. Formaatti on kuitenkin kai joku "ihan oma", koska muuten ohjelmien kopiointi olisi "liian helppoa". Lienee siis turha toivoa, että HD2S:n levyltä pystyisi koskaan kopioimaan ohjelmia toiselle levylle, saatikka sitten esim. katsoa tietokoneen näytöltä.

  On hyvin mahdollista, että tämän softaversion monikanavaäänen ja HDMIn ongelmat johtuvat osittain HDMIn DRM-ominaisuuksista, joilla on pistetty kapuloita kehittäjien rattaisiin.

  Uskoisin, että elokuvastudiot ovat ohjelmien suojauskiihkossa ampuneet sekä omaan, että kuluttajan nilkkaan. Kaiken tämän tuloksena on, että hyvää ja toimivaa tallentavaa HD-digiboksia ei taida olla olemassakaan.

 • Juri, Conax-speksit täyttävä digiboxi salaa aina alunperin salattuna lähetetyt HD-lähetykset. Jos se ei näin tekisi, se ei täyttäisi speksejä ja tulisi markkinoille.

  Wbox2 toimii siis kuten speksit edellyttävät. Tökkivä kelaus on seurausta speksien noudattamisesta ja sitä voisi mahdollisesti kiertää sillä, että laitteessa olisi tehokkaampi rautapohjainen salauksenpurku. Nyt ei ole ja nykymuodossaan sen toiminta kelauksissa on ominaisuus.

 • Tästä voimme päätellä, että Procaster (Verkkokauppa.com) ei ole pysynyt ruodussa, eikä ole noudattanut speksejä. Viittaan yllä mainitsemaani kuluttajien nilkkaan ampumiseen, eli olen täysin tietoinen siitä, että standardit on tehty DRM-lafkojen ehdoilla, eikä kuluttajien etujen mukaisesti. En oleta, että tilanne tulisi muuttumaan muuten kuin siten, että TV-kanavat kuolevat aikanaan kokonaan pois ja nykymallin mukaiset digiboksit kuolevat samaan tapaan kuin VHS-nauhurit.

 • En ole tietoinen, että olisi olemassa Procaster HD-digiboxia. Conax-vaatimukset SD-laitteille eivät olleet yhtä kovat.

 • Kiitos jälleen aktiivisesta keskustelusta kaikille.

  Olemme saaneet testaukseen korjauspäivityksen, joka korjaa seuraavat havaitut ongelmat:

  -Äänen katoaminen / puuttuminen käytettäessä monikanava-asetusta (HDMI-kaapelilla)
  -Kovalevyn / tuulettimen sammuminen stand by tilassa.

  Tarkka ajankohta päivityksen julkaisulle ei ole vielä selvillä, mutta tiedotamme aktiivisesti tilanteen edistymisestä.

 • Ei ole olemassa Procaster HD-boksia, eikä mikään Procaster tallenna HD-kuvaa (ei ole DVB-T2 viritintä). Procasterissa oli kyllä paljon hyviä ominaisuuksia, jotka Wboxista puuttuu, esim. tallenteiden editointi, PIP, tallenteiden ja levytilan näyttö megabyteissä eikä tunneissa jne.

  Nykiikö muuten kuva vielä uusimmalla firmiksellä?. Itse en uskalla päivittää, kun näyttää versiot menevän vain huonompaan suuntaan, vaikka tuosta nykimisestä olisi kiva päästä eroon.

 • Jukka A: Saadaanko myös se käyttöliittymä takaisin samannäköiseksi kuin se oli aikaisemmin?

  Tehkää vaikka asetusvalikkoon kohta: "DNA Welho theme On/Off".

  Ja saadaanko se pakkoboottaus pois? Tehkää siitäkin asetusvalikkoon oma kohtansa. Sopiva nimi sille on vaikkapa "Buggy code autoboot kludge fix On/Off".

 • Mulla olisi toivelistalla päivitys, jolla laite lakkaisi buuttailemasta. Ärsyttää katsoa TV:tä kun laite käynnistelee itseään ja maksaa laitteesta vuokraa, kun se ei edes pelaa kunnolla. No positiivista on se, että en ole ostanut sitä itselleni. 400-500€ tästä "laadusta" on hiukkasen liikaa.

 • Täällä myös toiveena että laite lakkaisi buuttailemasta, enkä tarkoita pelkästään tätä uutta "purkkapatenttia" joka tuli uuden päivityksen myötä. Koko kahden vuoden aikana kun laite on ollut omistuksessa se on buuttailut 1-2pvn välein ja useimmiten 15min välein lukuisia ohjelmia on mennyt pilalle tämän takia. Huoltotoimenpide ohje jonka sain asiakaspalvelusta on että vie laite huoltoon. 2 kertaa on ollut huollossa mutta ei ne siellä bugeja korjaa (se vasta hieno juttu olisikin). Laite aina vain buuttailee ja ainoa korjaus on softa korjaus, ei se auta vaihtamalla palikkaa sisään. Hienoa maksaa (alunperin) 500e bugisesta laitteesta. En ole mitään muuta ostosta katunut näin paljon kuin tätä.

  Uudesta päivityksestä vielä sen verran että tuo Welho mainostus ja muut höpötykset veks ja tilalle yleishyödyllisempiä kuten vaikka netflix, viaplay, youtube yms. Väri on ihan ok mutta luettavuus kärsii EPG valikossa, edellinen taisi olla kuitenkin parempi. Kovalevyn on sammuttava jos laite ei sitä käytä! Tällä hetkellä boksin joutuu sammuttamaan kokonaan että kovo ei pyöri jatkuvasti ja muistella mihin aikaan muut ovat ajastaneet ohjelmia että ne tulisi kuitenkin tallennettua.

  Löytyisipä harrastelijoita jotka väsäisivät tälle laatikolle toimivan softan...

 • Onko siis odotettavissa vieläkin tökkivämpää keilausta salatulla HD kanavilla?

 • Ja jotkut meistä on saaneet tämän DAN:n köntsän ostettuun laitteeseen ihan pyytämättä. Ymmärrän kyllä, jos DNA pilaa asiakkaansa vuokralaitteen, jonka vuokralle ottaja voi viedä takuukorjaukseen, mutta kuka korvaa tämän meille, jotka emme ole DNA Welhon verkossa emmekä sen asiakkaita, mutta silti saimme tämän harmiksemme?

  DNA! Vastaatteko miksi pilasitte digiboksini ja miten meinaatte aiheuttamanne korjata/korvata?

 • Täällä toimii ajastetut tallennukset vaikka on sammutettu etupaneelista. Ainut että päivityksen jälkeen jos käynnistää kesken tallennuksen niin tallennus katkeaa.. Pitäisi DNA:n laitaa edellinen versio takais jakoon siksi aikaa kun saavat toimivamman version.

 • Tämä boksi on täysi susi päivityksen jälkeen. Tällä hetkellä Nelonen, Sub ja Liv kertovat ettei ole signaalia. Eilen vielä oli. Meillä näkyy normaalisti 23 kanavaa antennitaloudessa ja päivityksen jälkeen on vaihtelevasti kanavilta tullut ilmoituksia ei signaalia. Muuttuu päivittäin.
  Sääli ettei Suomessa voi tehdä ryhmäkannettä. Muuten voitaisiin tehdä porukkavalitus.
  Nyt taitaa ainoa mahdollisuus tehdä jokainen erikseen valitus kuluttajaviranomaisille

 • Jepjep: Ajastetut tallennukset toimivat, vaikka värkki olisi sammutettu etupaneelista. Hakusanatallennukset sen sijaan vaativat laitteen päälläolon.

  Se monen täälläkin valittama 10min "ennakko" virittimen varauksessa hakusanatallennusten kanssa johtuu siitä, että vain käynnissä oleva oikealle kanavalle viritetty laite voi skannata EPG:stä milloin lähetys tarkalleen käynnistyy.

 • Wbox2 user: juu toimii toimii mutta päivityksen jälkeen lopettaa tallennuksen kesken ku laittaa boxin päälle. Siis tallennus katkeaa vaikka olisi ohjelma kesken. Ennen päivitystä ei tallennukset stopannut vaikka laitteen käynnisti.

 • Just kanssa huomasin, että pilalle menneitä nauhoituksia kansio täynnä, ennen päivitystä ei kertaakaan präkännyt nauhoitukset. Tehkää nyt helvetti jotain, ei tälläistä shaissea voi kuluttajille lykätä, varsinkin kun olen laitteen ilman mitään kytkyjä ostanut ja helvetisti siitä maksanut. Laittakaa nyt se edellinen versio takaisin jakoon heti! Täältä ainakin lähtee valitus kuluttajavirastoon.

 • Pakko yhtyä Petsun kommenttiin. Aikamoista kuraa tuli niskaan tässä päivityksessä. Kolme kirjainta kuvaa tätä päivitystä VMP...

 • Eipä toimi äänet täälläkään. Resetointi ja kanavien uudelleenhaku ei auttanut. Lisäksi jouduin järjestelemään suosikit uudestaan.

  EPG on oikeasti epäselvempi, kun siitä puuttuu "solut" joista näkee miten kauan ohjelma kestää. Väreistä ja muusta ulkoasusta voi tietysti olla montaa mieltä, ehkä ne vaatii totuttelua. Tänäpäivänä luulisi myös videovuokraamon toimivan suoraan luottokortlla tai muulla vastaavalla tavalla. Ja miksi valikossa on USB kohta, jos siitä ei ole mitään iloa?

  Ääniongelmien takia laite on käytännössä käyttökelvoton. Koko perheellä menee hermot kun rallaan kanavia saadakseni äänet kuulumaan. Hautaan ajatukset HD -kanavista ja monikanavaäänistä vähäksi aikaa ja vedän laitteesta piuhat irti. Kokeilen uudestaan viikon päästä, jos vaikka korjaava päivitys olis tullut. Jos ei, niin puran sopimuksen DNA:n kanssa.

 • Viimeisin päivitys 4.3rc12 tuhosi kaikki tallenteet. Lisäksi koko tallennus ominaisuus katosi boksista. Tehdasasetusten palautus ei muuta tilannetta miksikään.

 • Täällä korjaantui tuo nauhoituksien katkeilu palauttamalla tehdasasetukset. Taas boxi toimii.

 • Kiitos palautteistanne, pistin ne eteenpäin.

  Tero, vastaavaa tietoa tallenteiden katoamisesta/tallennusmahdollisuuden poistumisesta ei ole tullut päivityksen yhteydessä.

  Suosittelen sinua palauttamaan laitteeseesi tehdasasetukset, uskoisin tämän korjaavan tilanteen.

 • Onko muilla sellaista ongelmaa, että hävittää signaalin televisiolle?

  Yhtä äkkiä kuvaa vaan katoaa. Eikä sitä saa välttämättä takaisin vaikka laitteen resetoi vetämällä virtapiuhan irti. Joskus auttaa, yleensä ei.

  Joskus samalla laite menee jumiin, että kanavat ei enää vaihdu. Joskus vaihtuu, joskus ei, mutta kuvaa vaan ei näy kummassakaan tapauksessa. Laite ei varsinaisesti ole täysin jumissa, koska tallennus menee ok vaikka kuvaa ei tallennushetkellä näykkään. Siis kun tallenteen sitten katsoo jahka boksi suostuu taas kuvaa näyttämään niin kaikki on ok.

  Eli virittimelle asti kaikki toimii, mutta virittimeltä televisiolle asti kuvaa ei vain tule. Kuva ja ääni menee minulla hdmi johdolla suoraan televisioon ja johto & liitännät on ok.

  Softana minulla on tätä uusinta versiota edellinen, kun eihän tuota uutta uskalla taas päivittää kun saa näköjään vaan kasan uusia ongelmia.

  Mielenkjiintoista olisi tietää missä / mikä firma tuohon softaa tekee. Onko esim. halpa ja hyvä Kiina tai Intia asialla.

 • Tuo signaalin katoaminen on tuttu murhe täälläkin, toistaiseksi resetointi on kuitenkin auttanut. Ja tosiaan sama ongelma on tullut sekä edellisellä että nykyisellä firmiksellä.

  Houkuttaisi haudata koko boksi suohon, mutta kun merkittäviä ongelmia tuntuu olevan joka hiivatin laitteessa.

  No, suoratoistopalvelut haukkaavat jo valtaosa meikäläisen television katselusta. Eiköhän koko digiboksin irvikuva muutu tarpeettomaksi, ennen kuin siitä saadaan kunnolla toimiva.

 • Itse tein kuluttajavirastoon valituksen, mielestäni näin ei asioita hoideta. Kaikki jotka haluavat rustata vastineensa niin tuonne voi valituksen tehdä: https://kuti.kkv.fi/Kutiweb/kuluttajat/KuneLoma...

 • Viimeistä päivitystä en ole asentanut.

  Toiminut viimeaikoina hyvin. Virransyötössä päiväkello joka katkaisee virrat 05:00-05:30 ajaksi. Näyttäisi, että pelkkä boottaus ei resetoi laitetta täydellisesti vaan mahdollisesti joku kondensaattori ei ennätä purkautua ja bitit jäävät vääriin asentoihin.

  Ennen kellon asennusta tuo signaalin katoaminen oli lähes päivittäistä sekä kahden kanavan tallennus epäonnistui usein.

  Ainoa häiritsevä asia on tuo tökkivä pikakelaus. Toiveena olisikin puolitushaku asetusvalikosta säädetyin portain. Niin ja mainoksille ehdoton ei koska vapaasti kivijalkakaupasta ostettu boxi.

  Boxi siis BLC Savonlinnan kaapelissa.

 • Kannanpa itsekin korteni kekoon asiassa ja komppaan muita tuossa äänien pätkimisen kanssa, eli samaa tekee täälläkin uusimman päivityksen myötä.

  Vaihdoin myös näiden kommenttien myötä monikanavaäänet stereoksi. Saa nähdä miten toimii niillä.

  Eniten kuitenkin vaivaa tuo kovalevyn käyntiin jääminen sammutettaessa. Laitteen käyttöikähän tippuu aivan valtavasti jos/kun kovalevy pyörii 24/7. Ei hyvä muutos.

 • Teuvo, kerroit että digiboksisi kadottaa signaalin televisiolle, mutta tallenteet kuitenkin tallentuvat normaalisti, ja niitä voi katsoa kunhan kuvan saa palautettua. Oletko kokeillut nykyisen HDMI-kaapelisi tilalle toista kaapelia? Tai olisiko mahdollista kokeilla televisiosta toista kaapelin kytkentäpaikkaa? Tarkistathan myös varmuuden vuoksi antennikaapelisi, jonka suosituspituus on alle neljä metriä yhtenäistä kaapelia.

 • Kari: On tosi huono idea käynnistää Wbox2:sta ajastimella ilman asianmukaista alasajoa. Levyjärjestelmä voi mennä sekaisin ja kaikki tallennukset kadota.

 • Minulla on ihan sama ongelma kuin Teuvolla. Softana minullakin on tätä uusinta versiota edellinen. Liitännät on samat ja olen kokeillut useammalla HDMI-piuhalla ja eri kytkentäpaikkoihin. Resetointi auttaa kyllä minulla tähän. Tämä vika alkoi juuri tuolla edellisellä softa versiolla. Uusinta softaa en ole uskaltanut asentaa...

  Nämä uudet korjaukset tällä uudella softa versiolla on ihan kusetusta. Eihän siinä ole yritetty korjata niitä vikapaikkoja. On vain yritetty kiertää niitä esim buuttien lisäämisellä sammutuksen yhteyteen yms. Muutenkin tehty sellaisia korjauksia, mitkä on todella helppo tehdä. Tuntuu ihmeelliseltä, että niitä oikeita vikoja ei saada korjattua. Joku firmahan tämänkin softan on tehnyt. Softassa on vikoja ja ne vaan pitää korjata. Näinhän se menee.

 • Softafirman pitäisi myös huolehtia siitä, että jos ryssitään, niin edellisen version palautus olisi mahdollista. Nyt pitää odottaa huonosti toimivan boxin kanssa, josko joskus tulee ulos uudempi versio, joka korjaa edellisen version tuomat uudet viat.

 • JK, Pyytäisin ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun tarkempaa vianselvitystä varten.

  Yhteystiedot http://www.dna.fi/yhteystiedot.

 • Kävin jo täällä Oulussa DNA:n myymälässä. Ei siellä otettu mitään kantaa näihin ongelmiin. Tuli vähän semmoinen fiilis, että nämä boksit nyt on tämmöisiä ja on vähän niinkuin hyväksyttyä, että niissä on vikoja. Eihän se voi millään olla niin, että ostaa 400 euron boksin joka ei toimi. Jos boksi lähetetään huoltoon, niin minne talletan sillä aikaa ohjelmia ja muutenkin boksilla on paljon katsomattomia ohjelmia. Kysyin juuri tätäkin tilannetta, kun boksi on monta viikkoa huollossa, enkä saa boksia väliaikaisesti tilalle... Se kuulemma on vain niin. Kyllä tämän laitteen kanssa on mitta aika täynnä.

  Ajatelkaapa jos esim. jääkaappi toimisi yhtä huonosti. Se vain välillä sammuisi ja sitten se pitää käynnistää aina uudestaan kun sen sattuu huomaamaan.

 • En usko, että tätä wbox hd2 boxia saadaan koskaan toimimaan moitteettomasti tai edes kohtuullisesti. Minulla on ollut tämä jo 3 vuotta, kaksi kertaa huollossa ja sitten vaihdettu Dna:n toimesta uuteen, mutta viat ovat ja pysyvät. Tämä minun boxini vika taitaa olla ainut, etten voi katsella täyskuvaa (16:9), vaan ylös ja alas venytettyä kuvaa jolloin laidoissa on mustat palkit ja yläreunan ja alareunan tekstit näkyy vain osittain. Päivitykset eivät korjaa vanhoja vikoja, vaan tuovat lisää uusia harmeja. Boxin uusi vihreä väri on karmean näköinen ja olen samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa, että mainokset pois kun ei ole Dna:lta ostettu vaan Tampereen gigantista. Tosta 10 minuutin virittimen varaus ajasta sen verran, että ei sellaista ole muissa hd boxseissa. Tää laite on päästetty keskeneräisenä myyntiin ja tässä on tulos. Mahtaako kukaan edes tietää kuka tätä boxia valmistaa? Kuluttajasuojaan olen tehnyt valituksen. Mulle riitti tämän boxin kanssa pelleily.

 • Täällä oli muutama, joilla kuva oli ns.kadonnut, eikä hdmin räplääminen auta. Muistaakseni juuri tuossa aiemmassa versiossa koin itsekin samaa, joka yllättäen sitten loppui. En muista, mitä tein, mutta kävin asetuksia ja valikoita hulluna läpi ja kokeilin kaikkea. Jotenkin pieni muistikuva on, että olikohan tuolla ''käytä kaapelimodeemia'' -kohdalla osuutta asiaan. Kokeilkaa ihmeesä ottaa siitä täppä pois. Tästä on itsellä siis jo aikaa, enkä tarkkaan muista.

 • Itse ostin boksin vuonna 2012 joulukuussa ja tuo kuvan katoaminen alkoi noin puolen vuoden käytön jälkeen. Siitä asti sitä on sitten piisannut päivittäin ja yleensä useamman kerran illassa.

  Ongelma hävisi noin viikoksi, kun palautin tehdasasetukset ja päivitin boksin tämänhetkiseen softaversioon joka on tätä uusinta (4.3.rc12) edellinen versio.

  Luulin, että tuli kuntoon, mutta totuus tosiaan paljastui noin viikon käytön jälkeen ja tuo kuvan häviäminen on taas päivittäistä iloa onnelliselle wbox hd2:n omistajalle (meinasi yksi ilta lentää johtoineen päivineen kartanolle, kun kuva hävisi kesken jääkiekko matsin).

 • onko Teuvolla HDMI- kiinni vahvistimessa?
  uusi softa toimii ainakin itsellä paremmin kyseisellä kombolla (paitse DD äänet), koska boksi kättelee aina uudelleen bootin jälkeen.

 • KV: "Tosta 10 minuutin virittimen varaus ajasta sen verran, että ei sellaista ole muissa hd boxseissa."

  Monessako muussa boxissa on hakusanatallennus? Virittimen varaus liittyy nimenomaan hakusanatallennuksen tarpeisiin.

 • Wbox2 user:le Ahaa, tota en tiennyt...kiitti valistuksesta! Mutta kiusallisesti se haittaa tallentaessa jos ohjelmat sivuuttaa toisiaan. Edellisessä ja myös tässä päivityksessä epg:n ohjelmatiedot on vain muutaman päivän, tai niin kuin tässä uudessa päivityksessä muutaman tunnin, ohjelmatiedot joillakin kanavilla. Kysyessäni Elisalta (jonka kaapeliverkossa olen) tästä väärien ohjelmatietojen ongelmasta, niin he sanoivat, että ohjelmatiedossa ei ole ongelmia heidän tietojen mukaan. Kokeilin kaverin Finsatin hd boxilla tässä minun asunnollani epg:tä ja ohjelmatiedot pitivät täysin paikkaansa. Myös hd-tallenteiden pikakelaukset pelitti Finsatilla ongelmitta. Tämä minun wbox hd2 tekee myös sellaista, että se tallentelee itsestään ohjelmia, joita en ole laittanut tallentumaan. Varsinainen "wonderbox" tämä wbox hd2.

 • Käykö muilla seuraavasti. Jatkuva tallennus. esim. nyt Viikingit, joka viikko samaan aikaan. Kun kanavasurffailen, niin boksi lopettaa ko tallennuksen. Ihmettelin, kun mulla on monta vajaaksi jäänyttä sarjaa uusimman päivityksen jälkeen tallessa ja nyt kokeilin oikein olan takaa ja tuo jumalan hylkäämä vihreäksi präntätty ulostelaatikko lopettaa tallentamisen samantien, kun käännän ko. kanavalle. EPG:n kautta asetettu yksittäistallennus ei pysähdy. Vain toistuvat... en kokeillut hakusana- ajastuksia.

 • Arto: Täällä auttoi juuri samanlaiseen nauhoituksen katkeiluun tehdasasetusten palauttaminen.

 • KV sanoi: "Tämä minun wbox hd2 tekee myös sellaista, että se tallentelee itsestään ohjelmia, joita en ole laittanut tallentumaan. Varsinainen "wonderbox" tämä wbox hd2."

  Oletko aivan varma, ettei sinulla ole liian väljää hakusanaa hakusanatallennuksessa?

  Kokeilin joskus hakusanaa "elokuva". Ei ollut hyvä idea.

 • Arto: "Käykö muilla seuraavasti. Jatkuva tallennus. esim. nyt Viikingit, joka viikko samaan aikaan. Kun kanavasurffailen, niin boksi lopettaa ko tallennuksen"

  Toki boxin ei pitäisi noin tehdä, mutta miksi ihmeessä et tallenna sarjoja hakusanatallennuksella?

  En ole itse tarvinnut kertaakaan kolmen vuoden aikana perinteisiä toistuvia tallennuksia. Sarjat ovat aina hakusanatallennuksella ja yksittäiset ohjelmat EPG:stä ajastettuja.

 • Tero, vastaavaa tietoa tallenteiden katoamisesta/tallennusmahdollisuuden poistumisesta >ei ole tullut päivityksen yhteydessä.

  Suosittelen sinua palauttamaan laitteeseesi tehdasasetukset, uskoisin tämän korjaavan >tilanteen.

  DNA WELHO Jukka A palveluneuvoja

  Laitteeseen on nyt palautettu muutaman kerran tehdasasetukset. Käynnistetty uudelleen. Otettu johto irti seinästä ja toistettu em. toimenpiteet. Laite ei suostu tallentamaan millään konstilla, edes ajansiirto ominaisuus ei toimi. Boksi on nyt pelkkä katselulaite. REC näppäimen painaminen aiheuttaa ainoastaan kaukosäätimessä power valon vilkkumisen.

 • onko Teuvolla HDMI- kiinni vahvistimessa?
  uusi softa toimii ainakin itsellä paremmin kyseisellä kombolla (paitse DD äänet), koska boksi kättelee aina uudelleen bootin jälkeen.
  => Minulla hdmi kaapeli menee suoraan televisioon. Eilen taas kaksi kertaa kadotti signaalin. Nyt sentään tokeni virtapiuhan irroituksella.

 • Mullakin on noita uuden päivityksen jälkeen ilmaantuneita vakio-ongelmia, kuten äänen katoaminen silloin tällöin ja kiintolevyn jatkuva pyöriminen, mikä on sietämätöntä pidemmän päälle. Lisäksi keskelle kuuluvat äänet ovat alkaneet siirtyä vasempaan kanavaan.Katselen tv:tä iltaisin kuulokkeilla, joten tämä on melko häiritsevää. Äänet palautuvat vähäksi aikaa keskelle, kun katselun keskeyttää ja aloittaa uudelleen, mutta kohta äänet hyppäävät taas vasemmalle. Ongelma ilmaantui nimenomaan päivityksen jälkeen, koskaan aikaisemmin ei ole tätä tehnyt. Boksi on suoraan telkkarissa kiinni HDMI:llä, ei ole vahvaria välissä. Kuulokeet on kytketty tv:n kuulokeliitäntään eikä ongelmaa ilmene kuin tallenteita katsoessa. WBOX HD2 maanpäällisellä antennilla. Lisäksi toivoisin, että tuo Welho-logo poistuisi. Ostin laitteen Gigantista enkä halua jatkuvasti katsoa DNA:n mainosta.
  Ensimmäinen kerta, kun päivitys toi ongelmia eikä vaikuttanut korjaavan mitään. Edellinen versio toimi minulla mainiosti. Mikä oikeus DNA:lla on särkeä digiboksini?

 • jepjep: Kiitos vastauksesta. Meni illalla myöhään ja tänään kokeiltava duunin jälkeen, auttaako TOINEN asetusten palautus. Alkaa olemaan jo suosikkikanavalistan teko tuttua...

  Wbox2 user: Hakusanojen käyttömäärä on rajoitettu JA koska TV yhtiöt ovat päättäneet uusia sarjoja jokapäivä, on helpompaa tallentaa vain haluttuna ajankohtana, kuin setviä useiden tallenteiden seasta mikä on uusin ja mikä uusintaa..

 • Laitoin ilmoituksen KKV:lle ja kirjallisen reklamaation DNA:lle. Odottelen hiihtoloman loppuun ja sitten kannan boxin takaisin DNA:lle. Ei kiinnosta maksaa vuokraa ja pitää hyllyssä laittetta, jolla TV:n katselu on tuskaa. Laite kuitenkin toimi ilman ongelmia ennen tätä surullisen kuuluisaa ohjelmistopäivitystä.

 • Tero: Eihän sinulla kiintolevy tiltannut? Minulla teki samaa, kun levy alkoi vetämään viimeisiään. Alustamalla levyn tallennusmahdollisuus palautui aina vähäksi aikaa ja katoisi taas uudelleen. Saattoi saada yhden tai kaksi ohjelmaa tallennettua ja sitten tuli jumi ja joutui alustamaan koko levyn että sai sen uudelleen henkiin. Ei paljoa hyötyä onnistuneista tallennuksista, kun ei niitä kerennyt katsomaan ennen tilttausta. Vaihdoin kiitolevyn niin alkoi taas tallennukset toimimaan.

 • Pitkä litanja ongelmia joistabei vielä omakohtaisia havaintoja koska mun boksi on tänään itsekseen ladannut ja asentanut päivitykse. Mulla vain yksi kysymys:
  Mitä tapahtuu jos laitteen sammuttaa kesken tallennuksen jos esim tulee väsy ja haluaa nukkumaan? A) laite pysyy kaäynnissä B) laite buuttaa itsensä ja tallennus päättyy siihen paikaan

 • Toivon että EPG korjataan seuraavassa päivityksessä. Päivityksen jälkeen EPG on lähestulkoon käyttökelvoton. Ohjelmien musta palkki mustan taustan päällä. Ohjelmien palkit muutettava esim. vaaleamman harmaiksi. DNA Welho - logo myös pois. En ole DNA:n verkossa, enkä käytä DNA:n palveluita.

 • Tallennukset ei toimi edelleenkään.. Hereille nyt dna!!! Kaksi edellistä päivitystä sama ongelma! Järkyttävää toimintaa!

 • Puoli vuotta laitteen omistavana en voi kuin ihmetellä vikojen määrää mitä porukoilla on, ennen ja jälkeen päivityksen. Ennen päivitystä omat "ongelmat" on olleet lähinnä käyttöliittymään liittyvää, hakusanatallennuksen puutteet, ohjelmaoppaan kelausmahdollisuus esim. vrk tasolla, sekä HD -tallenteiden surkeat kelausominaisuudet. Yhtään epäonnistunutta tallennusta ei ole ollut, niitä on tehty satoja. Yhtään, ainakaan näkyvää, buuttia ei ole tapahtunut. Tallenteita ei ole hävinnyt.

  Viesteistä ei aina selviä, onko kyse kaapeli- vai antennitaloudesta. Itse asun omakotitalossa, jossa on syksyllä uusittu VHF -antenni, rinnalla on 30 vuotta vanha UHF, jotka molemmat toimivat, mitä nyt rankemmilla matalapaineilla signaalitasot vähän tippuu.
  DNA:n kortti on boksissa, mutta voimassa olevaa sopparia ei ole. Antenniasentaja sanoi, että laite on erittäin herkkä signaalin laadulle. Antennin suuntaamisen jälkeen asentajan oma mittari näytti lähes 100 % laatua ja voimakkuutta mutta boksin mittari näytti vain 50 - 70 % laatua, voimakkuus oli tapissa. Sanoi, että parempaan laatuun ei boksilla pääse. TV:ssä signaalitasot vastasivat asentajan mittarin lukemia. Toki eri laitteiden mittarit eivät ole keskenään vertailukelpoisia, mutta ainakin tässä tapauksessa, jos huonolla kelillä boksin kuva pikselöityi, oli TV:n kuva vielä ok.

  Laite on kytketty 1.5m antenikaapelilla suoraan seinärasiasta ja vedetty toisella samanlaisella kaapelilla laitteelta TV:n antenniliittimeen. Laitteelta lähtee HDMI kaapeli (1.4) Yamahan 667 vahvarin inputtiin ja sieltä HDMI -kaapelilla TV:n HDMI -tuloon.

  Päivityksen jälkeen ongelmana on nuo ääniongelmat ja tuo kelaus, ei oikeastaan muuta .. no DNA:n logon voisi kyllä poistaa. Kovalevy rumpsuttaa silloin kun se on käytössä, mutta standby -tilassa ei kuulu kuin ihan pientä hurinaa (tuuletin?), kun laitteen vierestä kuuntelee. En sammuta laitetta muuten kuin kaukoäätimestä.

  Onkohan DNA:lla kartoitettu vikojen esiintymistä millään lailla?

  • antenni- vai kaapelitalous
  • laitteen ikä
  • eri laitteiden kokoonpano ym.

  Ja tosiaan aika huonosti on viimeisin versio testattu. Joku täällä ehdottikin, että osa asiakkaista voisi olla beta -testaajia, jolloin saisi oikeaa palautetta mahdollisista vioista ennen virallista riliisiä. En tiedä minkälaisessa ympäristössä tätä softaa kehitetään, mutta parantamisen varaa olisi.

 • Nyt on alkanut itselläkin tuo boksi tekemään sitä että satunnaisesti päälle laitettaessa kuva vilahtaa ruudussa jokusen millisekunnin jonka jälkeen ruutu jää mustaksi. Pari hassua peruskanavaa (esim mtv3) näkyy, muut mustana. Uudelleenkäynnistys kaukosäätimestä ja kaikki toimii taas normaalisti. Ottaa vaan päähän tuo pakkobootti sammutuksessa, etenkin kun vanhalla softalla boksi ei tiltannut kuin kerran kolmessa kuukaudessa kun laite aina sammutettiin kaukosäätimestä, ja tuo tahti on nykylaitteille ymmärrettävää.

  Sitä korjausta ladattavaksi äkkiä tai vanha softa takaisin jakoon perkele!

 • DNA aloittaa tämän keskustelupalstan räväkästi lauseella "Aikaisempien päivitysten yhteydessä saamamme palautteen perusteella olemme tämän päivityksen kanssa kiinnittänet erityistä huomiota testaukseen eri ympäristöissä jotta kaikki mahdolliset poikkeamat olisi saatu pois ennen julkaisua".

  Nyt on nähty, että tuo oli pelkkää sanan helinää, ei muuta. DNA teki kaiken niin huonosti tämän päivityksen kanssa, että joissain valtioissa DNA laskettaisiin haittaohjelman tekijäksi ja tämä päivitys haittaohjelmaksi. Laatua ei ole valvottu tai edes yritetty. Sen sijaan tuodaan mahtava uutuus "automaattinen uudelleenkäynnistys parantamaan laitteen suorituskykyä" ja grafiikka joka koskee silmiin kun sitä katsoo. Sanoisin, että koneen ohjelmistossa on niin pahoja vikoja, että koitetaan sanojen taakse kätkeä osaamattomuus niitä oikeasti korjata. Ensin oli HD boksi, sitten tuli HD2 ja seuraavaksi HD3, jolla myynti jatkuu mutta viat pysyvät. Kiitos DNA, kiitos!

 • Minunkin mielestäni tämä uusin päivitys on lähinnä haittaohjelma. En oikein jaksa uskoa, että tätä olisi kunnolla testattu. Ennen hyvin toimiva laite on pilattu viallisella ohjelmistolla.

 • Mulla on ollut pari vuotta HD2 boxi käytössä ja toiminut semi-ok. Nyt tämän viimeisen päivityksen myötä kanavien vaihto hidastui huomattavasti ja tänään sitten lakkasi kaikki HD- ja maksukanavat näkymästä kokonaan. Tuo EPG:n täysin järkyttävä ulkoasu onkin jo tullut täällä useaan otteeseen esiin. Täytyy kyllä ihmetellä miten tällainen päivitys on päätynyt ulkoiseen jakeluun..?

 • Reklamoin aiheesta DNA:lle eilen kirjallisesti ja tänään sain uuden boxin tilalle. Laitoin uuden vanhalle paikalle ja virrat päälle. Ensimmäiseksi laite asensi 4.3rc12 ohjelmistoversion ilman mitään kyselyjä. Ehkä ei olisi pitänyt kytkeä laitetta verkkoon. No asennuksen jälkeen laite lähti normaalisti käyntiin ja ollut nyt 3.5 tuntia päällä. Aluksi tallennus ja katselunsiirto ei toiminut lainkaan. Sitten älysin alustaa kovalevyn ja tallennus alkoi toimia. Toistaiseksi en ole havainnut omissa tarpeissa ongelmia. Olen aina käyttänyt stereoääntä, koska laitteessa ei ole kanavakohtaisia äänenvoimakkuusasetuksia ja monikanavaäänien äänenvoimakkuus on huomattavasti alempi kuin stereoäänen. Monikanaväänelle ei mulla ole tarvetta, sillä katson elokuvia en TV:stä katso ja muut ohjelmat kelpaavat 2-kanavaisena.

  Tuo "automaattinen uudelleenkäynnistys" tuntuu toimivan kuten on ilmoitettu, jos tallennus on käynnissä niin laite ei buuttaa, muuten kauko-ohjaimesta sammuttaessa käynnistää itsensä uudelleen. Ulkoasun värimaailma on sieltä minne auringonvalo ei paista, mutta kait sen kanssa voi elää. Toivomuslistalle voisi laittaa ominasuuden, jolla värin voisi valita itse. EPG:ssä käytän kanavakohtaista näkymää ja siihen ulkoasun muutokset eivät ole vaikuttaneet. Boxin muut uudet ominaisuudet ovat mulle aivan turhia, lukuunottamatta oman suosikkilistan numerointia. Indeksipohjainen numerointi on jotain mitä olen odottanut sitten Nokia Mediamaster 210T:n jälkeen.

  Sellainen asia tuli mieleen, että olisiko ohjelmistopäivitys toiminut paremmin, jos laitteeseen ennen päivitystä olisi palautettu tehdasasetukset, alustettu kovalevy. Ja sitten päivitetty uusin versio ikäänkuin "neitseelliselle" alustalle. Tokihan tuo on nurinkurista, kun siinä menettää tallennukset.

  Summa summarum: DNA hoiti asian kuten hyvä asiakaspavelun pitääkin.

 • Täällä myös hävisi tänään kaikki maksukanavat, pelkkää mustaa näkyy. Ei edes ääniä.

 • P: En nyt halua maalailla mitään seinille, mutta olisi mielenkiintoista kuulla miten boxsisi toimii huomenna. Iselläni uusi päivitys toi viat vasta seuraavana aamuna, mutta toivottavasti sulle ei ilmaannu mitään ongelmia.

 • @KV: Tuo on kyllä totta. Edellisen boxin kanssa ongelmat alkoivat ~24 tuntia päivityksen jälkeen. Päivitys perjantaiiltana ja ongelmat alkoivat lauantaina illalla. No sen toteaminen menee ensi viikolle, loma painaa päälle.

 • Meillä on kanssa nyt parina päivänä puuttunut välillä maksukanavilta kuva ja äänet. Tekstitys kyllä näkyy. HD-kanavia ei ole tullut testattua vika-aikana. On ollut tarkoitus kaivaa conax kaapista ja testata näkyykö maksukanavat tv:n kautta, mutta kun ei vaan jaksais räpeltää. Boksin sammutus ja mukana seuraava bootti, kiitos dna, ei auta kanavien näkymiseen.
  Näiden juttujen kyllä pitäisi toimia tän hintaisessa laitteessa.

 • Nyt on sitten palautettu tehdasasetukset ja tehty kanavalistat pariin kertaan uudelleen ja tanssittu takan edessä sadetanssi sekä soiteltu 37 min noitarumpua tv:n vasemmalla laidalla: HD- ja maksukanavat näkyy taas, kanavan vaihto etenkin HD-kanavalle on edelleen eeeerittäin hidas ja nyt sitten katosi kaikki tallennukset!!!
  Voi ihmisen käsi sentään miten se voi olla näin vaikeaa? Luulisi tosiaan että 400-500 eurolla, mitä tuo aikoinaan maksoi, saisi edes jollain lailla toimivan laitteen...

 • Tänään laite ei suostunut näyttämään mm nelosen hdlähetystä joten palasin tehdasasetuksiin ja taas näyttäisi pelittävän

 • Onko Wbox HD2 tulossa muita CubiTV:n tarjoamia ominaisuuksia kuin VOD (Video-On-Demand) kuten mm. sääennusteet, internet radio, DLNA tuki, Youtube, Facebook, webselain jne?

 • Uudet koodarit asialle ja koko softa uusiks.

 • Tsekkasin jussikos:in linkin. Siis käyttishän näyttää joiltakin osin wboxin käyttikseltä(?). Tuo CubiTV vaikutti tosi hyvältä. DNA vois linkata tuon sivuston wboxin kehittäjille.. tai oikeastaan joku muu firma voisi portata tuon CubiTV:n wboxille. KANNATETAAN!

 • Sori, huomasin että toi on wboxin softa.. ilman noita herkkuja.

 • Maksukorttikanavilla näkyy vain tekstit. Kanavavaihdot hdkanavilla hitaita. Tehdasasetusten palautus auttoi, mutta 5 kertaa 3 päivän aikana hieman liikaa.

 • Jukka, huomasin saman, jo 2 kertaa. Äsken kokeilin, että otin kortin pois boxin ollessa päällä ja laitoin takaisin, niin alkoi taas toimimaan. Ei tarvinnut tehdasasetuksia laittaa.

 • Nyt ne ongelmat sitten tulivat. Boottauksen jälkeen näyttää vaan mustaa. Äänetkään ei kuulu, saati tekstit, ei siis löydä koko kanavaa. Kakesta virta pois ja päälle, niin taas lähtee käyntiin normaalisti. Eilen myös alkoi pätkimään signaalia, ainakin maksukanavilla, niin kuin joku olisi höllännyt antennipiuhaa. Katsotaan mitä tänään tulee, oikein jännittää. Taidetaan laittaa perheen kanssa popcornit ja siirtyä koneen eteen koko joukolla jännittämään. Korjaavaa (oikeasti testattua ja toimivaa) päivitystä odotellessa..
  -wboxhd2/ welhon kaapeli-

 • Antsa, haha joo sama softa on omalla käyttöliittymä kustomoinnilla. Tämäkin löytyi, kun huomasin boxin pollaavan 10min välein osoitetta stb.welho.fi/intek/welho-intekcuc-secure-cubitv-sdk-4.3/intek

  Tässä vielä YouTube pätkä ominaisuuksista: http://www.youtube.com/watch?v=GrnAYbpwzcI
  ja prosyyriä teknisistä ominaisuuksista http://www.tvconnectevent.com/wp-content/upload...

  Internet ominisuudet ja multiscreen ominaisuus (kaukosäädin älypuhelimessa/tabletissa) olisi unelmien täyttymys, mm. etäajastukset ja laitteen hallinta, mikäli tulkitsen oikein tuota speksiä.

 • Aikoinaan myyjä kauppasi tämän laitteen "Tulevaisuuden digiboksina" ja
  viidensadan euron seteli vaihtoi omistajaansa.
  Tulevaisuus ei tullut tälle boksille, mutta tuossa CubiTV:n versiossahan on
  juuri niitä ominaisuuksia, joita tähän maalailtiin tulevaksi.

  Tietenkin ensin pitäisi saada perusasiat toimimaan.

  Usein ohjelmiston päivityksissä on ilmenevien bugien määrä vakio, kun toinen korjataan niin toinen luodaan, mutta tässä viimeisimmässä se on tuntunut olevan eksponentiaalinen.

 • Tuskin tulee koskaan koska vasta nyt (2v kuluttua boxin saamisesta) tähänkin boxiin tuli toi vod.Noita asioita(dlna,web yms) on pyydetty welholta/Dnalta jo kahden vuoden ajan eikä mitään ole tapahtunut.Ainakin Matkatv:n android versiolla pystyy kaukosäätämään esim selaimessa olevaa tallennusta(maksukanavia ei pysty tallentantamaan) mutta se on hiton epäkäytännöllinen.

 • No niinhän siinä sit kävi kun pelkäsinki... Eli Ostin wbox hd 2 boxin muutama vuosi gigantista. Soneran kaapeli verkossa ollaan ja päivityksiä en ole ladannu ennen tätä kertaa. Eilen sit päätin et nyt riittää buuttailut ja ei kun netti piuha kiinni ja uutta päivitystä koneeseen!! Tässä sitä ollaan kaikki tallenteet lähti ja äänet ei enää kuulu!!!! Täytyy kyllä sanoo et on melkosia puuha miehiä teillä siellä näitä tekemässä... Eipä tässä mitään... ei kattella sit tv:tä... Harmi vaan et nuo 4 v kaksos pojat ei oikeen ymmärrä et miten niin ei voi kattoo nyt tv:tä toimihan se eilenki... Täällä nähdään niin lujaa punasta et ei oo tosikaan.

 • Jakaisitteko lähdekoodit, ni voitais porukalla alkaa tätä korjaamaan. Laitteessa selkeesti on potentiaalia. Alkaa tuntua siltä että jatkossa ei ole teiltä tulossa enää mitään päivityksiä, koska alkaa tämmönen ulina.

 • Wbox HD2 ei ongelmia äänen kanssa kun ei vahvistinta mutta tuo kuvasuhde juttu rassaa ja pahasti. korjatkaa nyt sekin siihen pika päivitykseen.

  Mutta eniten minua vituttaa tämä boottien olemassa olo ja se laite boottaa oli nauhotus päällä tai ei. lisäksi tallennukset katkeilevat kesken ja jatkuvat sitten muka uudelleen mutta mitään ei tallennu.

  jos tämän nykyisen päivityksen tarkoitus oli saada kaikkiin laatikoihin welhon värit ja dna:n parhaat ominaisuudet niin olette kyllä onnistunut ja hyvin... elämä on pätkimistä ja häiriötä DNA:n kanssa

 • Laitetaan vielä sen verran et mulla ei ole vahvistinta välissä, eli hdmi piuhalla boxi suoraan tv:seen ja äänet ei toimi. ennen päivitystä toimi äänet ok.

 • Mulla ei ole noita boottaus / kovalevy päällä ongelmia.

  Ongelmana on mm. äänet katoavat välillä oli vahvari välissä tai ei. Ikävin ikuinen ongelma on tuo tallennuksien toimimattomuus. Ei ne ole ikinä mennyt epäonnistuneisiin tallennuksiin, mutta noin viidennes tallennuksista ei toimi. Boksi on kaapeli elisaverkossa.

 • jussikos: Tämäkin löytyi, kun huomasin boxin pollaavan 10min välein osoitetta stb.welho.fi/intek/welho-intekcuc-secure-cubitv-sdk-4.3/intek

  Kiitoksia tiedosta! Tästä ja CubiTV:n sivuilla olevasta leafletistä voimme päätellä, että Wbox HD2/HD2s:n raudan on valmistanut korealainen Intek Digital.

  Alunperin suunnittelin päivittäväni oman boksini tänä viikonloppuna, mutta onneksi tuli luettua koko viestiketju läpi. Parempaa tulevaisuutta odotellessa...

 • Minulle myös mainostettiin että laite on "future proof". Toivotaan että näitä CubiTV:n ominaisuuksia saadaan laitteeseen koska tähän mennessä ei ole saatu kuin bugeja, tosin vasta sen jälkeen kun laite on saatu ensin vakaaksi.

 • Conax-sertifioinnit yms takaavat lähes täysin, että laitteen softaa ei tulla sen elinkaaren aikana julkaisemaan virittelijöille sopivassa muodossa. Richard Stallmanin visio siitä, että käyttäjät voisivat itse korjata tai korjauttaa käyttämiensä laitteiden ja ohjelmien bugit ei tule toteutumaan näiden digiboksien osalta.

 • Kiitos Arzy. Näköjään toimii noinkii. Nyt oli kuudes kerta.

 • DNA, koska korjaava päivitys tulee?

 • Ei voi olla totta!! Taas on kaikki muut paitsi Ylen HD kanavat pimeinä ja samoin maksukanavat. On tämä aivan mahtavaa! DNA saa kohta hyvittää tämän kuun kanavapakettimaksut kun tuota mustaa ruutua näkee ihan ilmaiseksikin.

 • M.hakkinen, ota katselukortti pois boxista sen ollessa päällä ja laita takaisin. Jokin bugi taitaa olla, ettei kortin valtuudet täysin toimi. Itselläni toimi tuo kortin takana oleviin kanaviin.

 • wbox hd2 firmis: 4.3rc12

  Toi wbox hd2:n tuntuu buuttailevan satunnaisesti nyt itsekseen vaikka onkin standby tilassa. Aika useasti tuntuu buuttaavan kun katsonta tilassa painaa power nappia kaukosäätimestä. Nytkin kun standby:stä painoin on/off nappia kaukosta niin boksi päättikin buutata ohimennen...

  Jos vaikka hommaisitte jonkun asiantuntevan tekijän sinne korjailemaan noita ajuri/rauta bugeja... Toi buutti ongelma on ollut aikasemmin mut ei läheskään näin paha mitä on nytten...

  Muita kommentteja:

  • EPG:n responsiivisuus parantunut. Kiitos tästä.
  • EPG:n teema vähän turhankin tumma. Varsinkin päiväs aikaa ei ohjelmia juuri erota toisistaan.
  • Kovalevy jää välillä pyörimään esim. buutin jälkeen. Jolloin painettava on/off nappia päälle ja sitten uudestaan on/off nappia mistä joko seuraa buutti tai ei seuraa buuttia. Jos ei seuraa buuttia niin silloin kovalevy yleensä sammuu hetken päästä.

  Sitten helppo korjausehdotus:

  • Ennen kuin laitatte äänen ohjelmallisesti päälle, tyhjentäkää se äänipuskuri nolla-taso äänen arvolla jotta sitä luupataan odotellessa. Nyt tulee ihme sutjutuksia äänenä ennen kuin streamista saadaan uutta ääntä tilalle. Tämä tulee varsin yleensä silloin kun laittaa boksin päälle kun se synkkaa streamiin tai silloin kun etsii kanavia. Varsinkin kanavien etsimisen aikana tuo on varsin ärsyttävä kun siinä kestää kauan aikaa.
 • Änäritallenteet näyttivät aluksi pelkkää mustaa, kelaamalla eteenpäin ja buuttaamalla ovat onneksi vielä toistaiseksi palautuneet normaaliin tilaan. Kuvakelaus on jostain syystä ottanut taas takapakkia:(

 • jussikos! Mitä tuo pollaus osoitteeseen stb.welho.fi/intek/welho-intekcuc-secure-cubitv-sdk-4.3/intek käytännössä tekee ja miksi? Miten sen huomasit?

  Tämä siis kiinnostaa siksi, että olen tuon laitteen ihan rahalla ostanut kaupasta ja nyt kuulostaa siltä, että laitteeseen on tullut ominaisuus, joka ottaa yhteyksiä minun tietämättä vai olisiko tuo pollaus ollut jo kaupasta ostettaessa. En oikein usko.

  Harhaluuloinen Elisan kaapeliverkossa väittäisi pollausta kolmannen osapuolen haittaohjelmaksi ja värkkäisi foliohattua päähän...

 • Voisiko joku sanoa onko etupaneelista sammutetun laitteen hakusana-ajastus poistunut jossakin softaversiossa? Itselläni tuo on nimittäin toiminut vuosien ajan. En asentele uusia softaversioita kovinkaan usein, joten en ole onneksi tähän ongelmaan törmänyt.

  Sammutan laitteen etupaneelista joka ilta ja kaikki ajastukset ovat aina toimineet. Minulla ei ole myöskään mitään vikaa missään toiminteessa. En pikakelaile ohjelmia, joten en huomaa sen ongelmia.

 • Mä en ole Welhon palveluun kovin hyvin ehtinyt tottua, mutta onko tuo asiakaspalvelun aktiviteettitaso ihan normaalia muissakin keskusteluissa – että 4–5 päivää voi vierähtää edellisen viestin jälkeen?

 • Hei Samuli!
  Olemme tuolla tukisisvustosta kertovassa keskustelussa avanneet enemmän sitä kuinka täällä sivustolla toimimme.
  Vastaamme meille esitettyihin kysymyksiin ja kommentoimme aina kun jotain selkeästi uutta kerrottavaa on.
  Keskimääräinen vastaus- ja käsittelyaika viesteille mitataan tunneissa.

  DNA Jukka ryhmäpäällikkö
 • Hyvä DNA:n tuki. Pyytäisin välittämään seuraavan bugiraportin eteenpäin Cubiwarelle Puolaan - tuo putiikki lienee on alihankkijanne Wbox2:n ohjelmiston osalta.

  Linux fsck libraries are missing from Wbox2 Linux image

  Embedded Linux installation such as the one used in Wbox2 should have ability to correct file system after loss of power or after hang. Linux image used in Wbox2 does not contain proper libraries to run automatic fsck against file system in the box and thus this might cause total loss of all recordings on the box time to time.

  Loss of all recordings at any time seems to be common problem with all Wbox2 devices and this might be a root cause for that.

  Please add proper fsck libraries to /bin directory. The busybox application you use does not contain those libraries.

 • Kertoisitko vielä tarkemmin, mitä kautta olet saanut kyseisen raportin? Oletko ollut itse yhteydessä johonkin toiseen tahoon avun saamiseksi, ilmoittaako laite itse vastaavanlaisen viestin vai mistä raportissa on tarkalleen ottaen kyse?

 • Onko DNA:lta luvassa jonkin sortin hyvityksiä, koska maksan vuokraa laitteesta, joka ei toimi niin kuin pitäisi? Ongelmana on siis se, että maksukanavat näkyvät mustana, enkä aina jaksaisi ottaa korttia pois ja laittaa takaisin ongelman korjaamiseksi.

 • Laitteet harvemmin ovat vuokralla, vaan niistä on yleensä tehty erämaksusopimus asiakkaan kanssa. Tällöin laite siirtyy välittömästi asiakkaan omaksi ja asiakkaan omistukseen, mutta laitteen hinta maksetaan myyjälle, eli tässä tapauksessa operaattorille, erissä.

  Onko maksukanavat kadonneet esim. uusimman päivityksen myötä vai onko tämä ongelma vaivannut jo pidempäänkin?

 • Paula O: Tein raportin sen pohjalta mitä Wbox2in Linux-image sisältää. Olkaa hyvä, ilmaista konsultaatiota, kun alihankkijanne ei itse tunnu saavan värkkiä kuntoon.

 • Uusimman päivityksen myötä maksukanavat näkyvät mustana. Kanavasurffaamaalla ne saattavat tulla näkyviin tai kortin pois ottamalla ja takaisin laittamalla.

 • Tervehdys kaikille

  Uusimman päivityksen jälkeen boxin toiminta on ollut luvattoman heikkoa. Toimii, ei toimi, toimii... ilman mitään järkevää logiikkaa.

  Aikaisemmissa viesteissä on selkeästi käynyt ilmi ettei uusin päivitys ole onnistunut.

  Nähdäkseni meillä käyttäjillä on kaksi mahdollisuutta:

  • teemme kaikki valituksen kuluttajalautakunnalle aikaisemmin kerrotun linkin kautta ja samalla eri foorumeilla kerromme sen tehneemme
  • DNA ei peri täyttä maksua erämaksusopimuksista eikä kanavien vuokrasta kunnes ongelmat on selvitetty.

  Kaikkien tälle palstalle kirjoittaneiden spostiosoitteet on DNA:n tiedossa ja sitä kautta voi kysellä lisätietoja, mikäli se on edes tarpeellista.
  Omalta osaltani koen tämän huijaukseksi, mutta sovinnollisesti tarjoan mahdollisuutta ratkaista asia ilman viranomaisia. En edes vaadi puhelinkulujani soitoistani DNA:n asiakaspalvelun puhelimeen. Luultavasti en ollut ensimmäinen mustista kanavista valittanut tai katoavista äänistä kertonut, mutta yrittivät auttaa kertomalla tehdasasetusten palautuksen olevan ratkaisu.
  Minä haluan lupausten mukaisesti toimivan boxin ja alennus hintoihin olisi hyvä kompensaatio kunnes ongelmat on korjattu.

 • Yhdyn edelliseen.

  Sami

 • Lisätietoa tallennuksien epäonnistumiseen. Tänään ilmoitti seuraavan tekstin: Ongelma, tapahtui virhe. Ole hyvä ja ota yhteys palvelun tarjoajaasi. (Soitto pysähtyi virheeseen -2000)

  Joten dna, vastaatteko.

 • Suomalainen Sofia Digital on tässä mukana jotenkin:
  http://www.cubiware.com/sofia-digital-strengthe...

 • Marko: Kuten tuossa uutisessakin sanotaan, Sofia Digital on koodannut Wbox2:een Matkatv-toiminnallisuuden. Lisäksi Wbox2:sta löytynee ainakin Conaxin tekemää koodia.

 • Wbox2 user: Onko sulla tietoa, että kuka tätä wbox hd2:ta valmistaa...vai onko tää boxi joku "keräilysarja" ? Kysyin asiaa Dna:lta ja kuinka ollakkaan vastausta ei kuulu. Jotain olis kyllä tehtävä, eihän se nyt näin mene...kallis boxi eikä Dna saa laitetta toimimaan lupaamallaan tavalla.

 • KV: Tuossa ketjussa se jo mainittiin:

  Sinänsä tuo Cubiware on onnistunut myymään tuotteitaan mm. Tivolle, joten ihan laadukkaassa seurassa pohjimmiltaan ollaan.

 • Wbox2 user: OK. Täytyy lukea vähän tarkempaa tätä viestiketjua. Voisko se sitte olla niin, että tässä boxissa ei riitä potentiaalia...no en tiedä, ehkä se vielä selviää. Tuolla satshopin sivuilla on mielenkiintoisia digiboxeja, jopa 4:llä virittimellä.

 • Eiköhän laiteta tästä lähin bugiraporttia suoraan softan tekijälle, eiköhän nuokin pikkuhiljaa jo sitten tajua minkälaista puuhastelua tämä on.
  DNA suodattanee 99% mitä cubiwarelle raportoi.

 • Hei,

  en jaksanut koko viestiketjua selata läpi mutta... Minulla on sellainen ongelma, että ilmaiset mainoskanavien (Nelonen HD, MTV3 HD...) HD-kanavat ei näy WboxHD2 boksilla Ylen HD-kanavat näkyy. Joskus kanavat lähtevät näkymään mutta pitkän mustan ruudun tuijottelun jälkeen... Onko vika boksissa? Päivityksen jälkeen on jonkin aikaan näkynyt normaalisti kaikki kanavat.

 • DNA-asiakas...vielä, siihen on ratkaisu. Ota katselukortti boxin ollessa päällä pois ja laita takaisin, niin pitäisi alkaa näkymään taas. Tämä pitää tehdä aina, kun noin käy. Selkeä ohjelmä bugi on, sillä se tuli uuden ohjelmiston mukana päivityksessä.

 • Onnea asiakaspalvelulle, että saatte kyseisiä Wbox-susia koskevat ongelmat kuntoon ja onnea DNA:lle,että saatte tämän boxin ostaneet pysymään asiakkainanne, itseäni vaan harmittaa että menin ostamaan Wbox:in ennen kun tutustuin foorumeiden antiin ko. laitteesta, toivottavasti teette itsenne kannalta hyvän ratkaisun ja vedätte Wboxit pois myynnistä, ettei enää enenpää turhaa laitteesta aiheutuvaa mielipahaa tulisi kenellekään ja vakuuttaisitte laitteen jo ostaneille, että seuraava päivitys on toimiva ja korjaisi ulkonäölliset puutteet ja toisi korvauksena aiheutuneesta mieliharmista lisää ominaisuuksia esim. Netflix yms. Nykyisen vuokrauspalvelun hinnat vs. Netflix on kallis.

 • Ongelmia lisää. Pitkän aikaa meni hienosti päivityksen jälkeen, mutta nyt nuo hd-kanavat eivät boottauksen jälkeen näy ennen kun repii korttia. Etupaneelista hävis kaikki tekstit ja kello. Muutama sininen valo palaa ja wboxhd yläkulmassa. Tehdasasetukset ei tehny mitään, paitsi lisäsivät vitutusta, kun kaikki piti tehdä uusiks. Etupaneelista ei siis enää näe mitään, milloin boottaa, milloin kanava vaihtuu, tai kellonaikaa. Asetuksista on siis kello päällä. Muilla samoja vikoja / korjausehdotuksia?

 • Lisään vielä, että muuten ohjelmat näkyvät normaalisti, laite vaan näyttää kuolleelta ulospäin.

 • Vaikka tässäkin ketjussa useat ovat postanneet monta viestiä, sanoisin etteivät nämä ongelmat enää yksittäisiltä ongelmilta vaikuta viesti-/postaajamäärän perusteella. Onneksi en ehtinyt omaa laitostani vielä päivittämään.

  Onkohan joku miettinyt, josko tämä Suomalian oma erilainen digiverkko aiheuttaisi eroja testaajan (vinkuintiassa?) ja (suomalialaisen) käyttäjän kokemusten välillä.

  Arska

 • Enpä ole uskaltanut päivittää tätä enkä taida ennenkuin toimiva softa on. Toisaallakin tätä seurannut ja aika toivottomalta tuntuu.
  Toivottavasti tähän löytyy ratkaisu.

 • Voisiko DNA kommentoida onko korjauspäivitykselle aikataulua?

  Minullakin samat ongelmat eli korttia pitää jatkuvasti käyttää boksista irti, laite boottaa päivityksen jälkeen itseään monta kertaa päivässä ja HD-kanavien vaihto on toooodella hidasta.

 • Hei,

  korjauspäivitys osaan ongelmista on jo testissä, mutta valitettavasti tarkkaa päivää julkaisulle ei vielä ole tiedossamme. Tiedoitamme asiasta heti, kunhan päiviys on saatavilla.

 • Minulla on ollut Wbox HD2 kohta kaksi vuotta. Kaikki päivitykset on tehty myös tuo viimeinen. Ennen päivityksiä olen poistanut kaikki ajastukset ja palauttanut tehdasasetukset. Päivitysten jälkeen on ollut n. viikon ajan pieniä ongelmia(esim tallennus keskeytynyt kun on katsonut tallentavaa kanavaa). Ongelmat ovat kuitenkin poistuneet itsestään.Tuntuu ihmeelliseltä . että sama softa ei toimi kaikissa bokseissa. Boksi on Järvenpäässä ja Elisan kaapeliverkossa.

  KT

 • Voisiko DNA WELHO palveluneuvojat kertoa kuka näitä testaa ja minkälaisissa verkossa? Vinkki, testiboksit vaikkapa 50 - 100 eri henkilölle eri verkkoihin ja palkkioksi kanavapaketit käyttöön.
  Toimivaa ja taatusti luotettavaa dataa bugeista, edullisesti.

 • DNA: Onko tuo muutama viesti taaksepäin kuvattu fsck-ohjelman puuttuminen Wbox2:n Linux distribuutiosta raportoitu eteenpäin?

  Onko se järkyttävä Welho-mainos-teema poistettu seuraavasta softaversiosta? Muuten on ikuisesti pysyttävät tässä edellisessä 2.2-ohjelmistoversiossa.

  Onko se väkisin tapahtuva boottaus sulkemisen yhteydessä poistettu uudesta softaversiosta? DNA:lla ei ole oikeutta päättää milloin digiboxini käynnistetään uudelleen. Teen sen itse, kiitos.

 • Kukaan ei kommentoi tuon yhden väitteen alkuperää tai todenperäisyyttä. Kyseessä siis tämä:

  "Hakusanatallennukset sen sijaan vaativat laitteen päälläolon"

  Minun väittämäni on, että ei todellakaan vaadi. Minä sammutan laitteen aina etupaneelista täysin pimeäksi ja hakusanatallennukset toimivat samoin kuin toimivat myös kelloajastetut tallennukset. Laite heräilee aika ajoin (en todellakaan tiedä kuinka usein) tutkiskelemaan EPG:tä ja mahdollisia muutoksia ohjelmien alkamisajoissa.

  Aina on toiminut. Laitteen ohjelmistversiosta ei ole minulla juuri nyt tietoa, en ole laitteen äärellä. Kerran olen sen päivittänyt, siitä on aikaa useita kuukausia.

  Olenko nyt ihan ainoa, jolla ei ole mitään ongelmia, ainoa joka sammuttaa laitteen joka ilta (tai joka ilta, jolloin se on ollut ylipäätään päällä) ja ainoa, jolla ajastukset toimivat aina.

 • Tekeekö muilla niin että boksi käynnistää itsensä noin 10-12 tunnin kuluttua vaikka sen on etupaneelista sammuttanut. Nyt käynyt monena päivänä niin että illalla kun suljen boksin etupaneelista niin aamulla se on vielä kiinni mutta töistä tullessa kovalevy käy ja kukkuu ja boksissa on valot päällä. Tallennuksia ei noihin aikoihin ole päällä ollut. Huomasin tämmöisenkin ongelman kaiken muun lisäksi mitä olen tästä uudesta softaversiosta postannut tänne palstalle. Ottakaa nyt DNA tosissaan tämä homma!!

 • Pasin havaitsema itsekseen käynnistyminen tapahtuu mielestäni aina, jos on aktiivisia hakusanatallennuksia. Boxin pitää käydä EPG:ssä tarkistamassa, etteivät ohjelmatiedot ole muuttuneet.

  Minun boxini tekee tuota, mutta ei se ainakaan varttituntia kauempaa kerralla ole päällä. En ole koskaan kellottanut, mutta noin väittäisin.

  Ohjelmistoversioni ei ole tämä uusin, ei välttämättä edellinenkään.

 • Hakusanatallenuksia ei ole. Ja boksi on päällä useita tunteja siihen saakka kun kotiudun töistä. Vaimo huomasi eilen saman ja ihmetteli miksi boksi on päällä kun saapui kotiin ennen minua. Että kyseessä ei ole mun kohdalla epg:n tsekkaus tms.

 • Uusi bugi.
  Jos olet HD kanavalla ja laitat EPG:stä joltakin toiselta kanavalta ohjelman "Tallenna aina", eipä toimi.

  Tekee tallennuksen kyseiselle HD kanavalle jolla olet tallennuksen asettaessa.
  SD kanavilla toimii normaalisti.

  Testattu juuri -> Yle HD1 päällä ja yritin laittaa huutokauppakeisaria jatkuvaan tallennukseen JIM:ltä. Ei toimi.

 • Täällä on ollut monenlaisia ehdotuksia, millä saisimme voimamme yhdistettyä, että Dna ottaisi tämän nyt todella vastuuntuntoisesti ja vakavasti, ei mitää liirum laarumia. Joku semmonen henkilö, joka tietää tästä wboxhd2:sta ja vähän muustakin, alkaisi meidän uskotuksi mieheksi ja joka olisi sitten dna:n yhteyksissä boxsia koskevissa ongelmissa ja että mitä me haluamme ja mihin olisimme tyytyväisiä. Mielestäni tähän hommaan sopiva henkilö olisi "Wbox2 user"....löytyykö kannatusta ? Tietenkin edyllyttäen; että edellämainittu suostuu hommaan.

 • Kiitos kaikille aktiivisesta kommentoinnista ja palautteesta!

  Kaikki tässäkin keskustelussa esiin noussut palaute on otettu vakavasti ja olemme tehneet heti ensimmäisestä hetkestä lähtien töitä ja testausta ongelmien todentamiseksi ja korjaamiseksi.

  Tänään torstaina 6.3. aamupäivästä julkaisemme ensimmäisen korjauspäivityksen (4.3.rc14) ja tällä pyrimme korjaamaan erityisesti tuon mainitun ääniongelman, tuulettimen ja kovalevyn sammumisen sekä laitteen uudelleenkäynnistymiseen liittyviä asioita.

  Jotta keskustelu pysyy taas luettavana ja selkeänä lukitsen tämän keskustelun tältä erää ja avaan uutta versiota koskien uuden. Tämä keskustelu säilyy kuitenkin toistaiseksi edelleen luettavana.

  MUOKATTU/SYY: Viestin lukitus poistettu vielä siihen asti, että uusi ohjelmistoversio on julkaistu

  ------ Päivitys julkaistu klo.9.00 ----------

  DNA Jukka ryhmäpäällikkö
Viestin kommentointi on suljettu.