WboxHD3 digiboksi

Digiboksi antaa ilmoituksen "virhe 2000" ja kuvaa ei tvssä näy. Digiboksi ei myöskään näytä samalla ilmoitukselle ulkoiseen kaupan yhteydessä mukana tulleeseen modeemiin nauhoitettua elokuvaa.
Onko boxi hajonnut ja voiko sitä korjata? Vai saako enää ulkoisella modeemilla varustettuja digibokseja? Digiboksi modeemeineen on ostettu yli 3v sitten DNA:n myymälästä eli takuu on juuri päättynyt. TV on kaapeliverkossaa ja laite on toiminut moitteetta koko tämän yli 3v.

Kommentit

 • Tuo modeemi muuttui aikoinaan pelkäksi modeemiksi. Operaattori toiminnot jäivät pois.
  Mitä tarkoitat ulkoisella modeemilla - ehkä ulkoista kiintolevyä?
  DNA:n systeemi ei mahdollista maksuTV ohjelmien toistoa ulkoiselta kiintolevyltä, jos kanavasta ei ole voimassa olevaa tilausta. Myös yli 2 v vanhoja ohjelmia ei voi toistaa (vapaiden kanavien ohjelmia voi toistaaa).
  Laita modeemi tehdasasetuksille ja hae kanavat uudestaan, nin ehkä kanavat alkavat näkymään.
 • No jestas sentään PW.

  Wbox HD3 on digiboksi eikä modeemin resetoinnilla juurikaan siihen ole vaikutusta.

  Juhanille toteaisin , että modeemiin ei voi mitään TV-ohjelmia tallentaa , vaan joko DNA-n verkkopalvelimelle tai sitten paikalliselle kovalevylle , jonka voi liittää Wboxin USB-porttiin. Tosin vain vapailta kanavilta , siis ei maksukanavilta.

  DNA on jo aikoja sitten lopettanut Wboxien myynnin ja korvannut ne hubilla. Saako niitä enää korjattua , niin en tiedä , mutta ainahan sitä voi kysyä DNA:n aspasta.
 • Nyt on kyllä mennyt puurot ja vellit sekaisin, koska ei digiboksit mitään modeemeja tarvitse, poislukien tietenkin IPTV-digiboksit. Ja kyllä myös Wbox HD3:lla pystyy tallentamaan omalle kovolle myös maksukanavilta jos boksiin syöttää katselukortin ja on voimassa oleva tilaus. Vai eikö pysty muka? Jos ei pysty niin kyllä on sitten susilaite.
 • Ja mihin tuo 2 vuoden aikaraja maksukanavien osalta perustuu Wbox HD3:ssa? Jos se edes pitää paikkansa.. Jos pitää, niin todellakin susilaite.
 • Hmmmm...

  Kyllä Wboxilla aikoinaan pystyi katsomaan verkkotallennuksia , jos hankki DNA TV -sopimuksen ja kytki nettiin modeemin kautta eli Wbox toimii myös IPTV-boksina. Olen käyttänyt sitä takavuosina. Toki Wboxilla voi tallentaa myös paikalliselle kovalevylle. Eri asia on , että toimiiko tuo verkkopalvelu Wboxilla enää , kun DNA on siirtynyt hubin käyttöön.

  Tosiaan on siinä Wboxissa Conax-korttipaikka , mutta toimiiko se enää ? En tiedä.
 • @Jari
  "Ja mihin tuo 2 vuoden aikaraja maksukanavien osalta perustuu Wbox HD3:ssa? Jos se edes pitää paikkansa.. Jos pitää, niin todellakin susilaite. "

  Rajoitus koskee vain verkkotallennuksia ja perustuu operaattoreiden tv-yhtiöiden (ohjelmien oikeudenomistajien) väliseen sopimukseen.

  Paikallisia tallenteita se rajoitus ei koske.

  PS. Sama rajoitus verkkotallennusten säilymiselle koskee nykyään myös Elisa Viihdettä ja Telia TV:tä
 • Lisätäänpä vielä , että tuo 2v säilymisaika koskee kaikkia verkkotallenuksia ja Elisa Viihteessa ei maksukanavia pysty edes tallentamaan verkkoon.
 • "Rajoitus koskee vain verkkotallennuksia ja perustuu operaattoreiden tv-yhtiöiden (ohjelmien oikeudenomistajien) väliseen sopimukseen.

  Paikallisia tallenteita se rajoitus ei koske.

  PS. Sama rajoitus verkkotallennusten säilymiselle koskee nykyään myös Elisa Viihdettä ja Telia TV:tä "

  Tiedän tuon seikan verkkotallennuksien osalta mutta PW:n vastauksesta sai käsityksen että myöskään omalla kovolla olevasta Wboxista ei voi toistaa yli 2 vuotta vanhoja maksukanavatallenteita. PW taitaa siis puhua palturia. Eikä tuossa alkuperäisessä kirjoituksessa puhuttu mitään verkkotallennuksista, toki niihin tarvitaan laajakaistayhteys mutta paikallisiin tallennuksiin taas ei.

  Tiedän myös Elisa Viihteen rajoitukset maksukanavien osalta ja siksi tallennankin sen maksukanavien ohjelmat omalle dvd-tallentimelle ja htpc:lle jossa videokaappari.
 • Jep.

  PW:n viesti oli vähän harhaanjohtava ja puutteellinen. Minulla on edelleenkin sekä Wbox HD2 että Wbox HD3 käytössä ihan tavallisina tallentavina digibokseina ja ihan kelvollisesti ne toimivat ilman nettiä ja DNA TV-sopimusta.

  Oli minulla joskus vuonna kirves ja kuokka myös DNA TV-sopimus , jolloin Wboxeilla pystyi katselemaan myös verkkotallennuksia kunhan ne ensin laittoi tallentumaan esim. tietokoneella.

  No ei se palvelu oikein tyydyttänyt ja sanoin sen irti kokelujakson jälkeen ja nyt on menty jo muutama vuosi ilman DNA TV:tä. Epäilen , että ei DNA TV enää edes toimi Wboxilla , kun DNA käyttää hubia , mutta varmuudella en tiedä.
 • Miksihän Wbox ei toimisi DNA TV:n kanssa, itselläni on HDThunder ja AB Cryptobox jotka molemmat on tavallisia ant./kaapeli-hybridibokseja (sen Elisa Viihteen lisäksi) ja molemmat toimii hyvin DNA TV:n kanssa, eikä mulla ole aikomustakaan hankkia DNA Hubia.
 • Jatkoa, sitä en sitten tiedä tuleeko aikanaan DNAn kaapeli-tv:n tilalle IPTV eli se hubi, mutta itse en kyllä Hubia hanki. Tarkoitan siis sitä että DNA lopettaisi perinteisen DVB-C kaapeli-tv:n ja siirtyisi kokonaan IPTV-jakeluun.
 • Palataanpa tuohon Wboxin maksukorttipaikkaan ja maksukanavien paikalliseen tallentamiseen. Itselläni ei ole maksukanavia tilattuna ja käyttöohjeiden mukaan Wboxin korttipaikka on Conax. Ymmärtääkseni se sallii katselun/tallentamisen vain SD-kanavilta , kun HD-kanavien tallentaminen vaatii linkityksen ja CI+ korttipaikan. No korjatkaa , jos olen väärässä.
 • @Jari
  "Miksihän Wbox ei toimisi DNA TV:n kanssa, itselläni on HDThunder ja AB Cryptobox jotka molemmat on tavallisia ant./kaapeli-hybridibokseja (sen Elisa Viihteen lisäksi) ja molemmat toimii hyvin DNA TV:n kanssa, eikä mulla ole aikomustakaan hankkia DNA Hubia. "

  Ok. Itselläni ei ole ollut enää DNA TV- sopimusta vuosiin , joten en ole voinut testata. No tuo epäilykseni oli ilmeisen aiheeton , jos sinulla toimii.

  Se voi olla , että jossakin vaiheessa DNA lopettaa vanhan DNATV:n tuoe ja Wboxit ja muut lakkaa toimimasta verkkotallenteilla.
 • Kyllä se Conax-kortinlukijakin mahdollistaa HD-kanavien katselun ja tallennuksen, ei mullakaan ole tossa HDThunderissa muuta kuin sisäänrakennettu Conax-lukija mutta niin vaan toimii kyllä HD-kanavien kanssakin. CI+ lukijat on tarkoitettu lähinnä telkkareihin ja sitten tollaisiin bokseihin kuin AB Cryptobox jota ei marketeista saa ostettua vaan pitää ostaa https://www.satshop.fi kaupasta.
 • Hmmmm...

  Onko siitä Conaxista sitten myös linkitettävä versio , joka osaa purkaa HD-kanavien salauksen??

  Käsittääkseni perus Conax ei tue linkitystä.
 • "Onko siitä Conaxista sitten myös linkitettävä versio , joka osaa purkaa HD-kanavien salauksen??"

  Lyhyesti ja suoraan sanottuna: kyllä on.
 • Ok.

  Kun itsellä ei ole ollut aikoihin mitään maksukanavia , niin pitää vähän kysellä , että saa päivitettyä tietoa. :-)

  Sen olen jo oppinut , että HD-maksukanavat ovat salattuja ja vaativat purkumoduulin , joko sisäänrakennetun tai erillisen , linkityksen.
 • Nuo Wboxit ovat jo niin vanhoja , että niissä lienee ihan perus Conax , joka ei tue linkitystä. Ei ainakaan ohjeissa puhuta linkityksestä yhtään mitään.

 • Ainakin Wbox HD3 sisältää linkityksen. Perusteluna: Kun sellaisen ostin äidilleni DNA kaupasta niin myyjä kysyi että linkitetäänkö mihin korttiin, sanoin ettei tarvitse linkittää kun katselupaikassa ei tarvita korttia.
 • Niin ja mitä tulee verkkotallenteisiin niin muistan että Dna on jo lopettanut niiden tuen Wbox-laitteisiin. Tosin tämä ei ole satavarmaa tietoa vaan vain oman muistikuvani varassa.
 • Mielenkiinnolla odotan että mitä tuleman pitää, siis lopettaako DNA DVB-C jakelun ja keskittyy kokonaan IPTV-jakeluun. Jos niin käy niin minä ainakin siirryn kokonaan Elisan asiakkaaksi. Tosin veikkaanpa että moisesta muutoksesta tulisi paljon peetä eli sitä itseään Dnan suuntaan.
 • @Jari
  "Ainakin Wbox HD3 sisältää linkityksen. Perusteluna: Kun sellaisen ostin äidilleni DNA kaupasta niin myyjä kysyi että linkitetäänkö mihin korttiin, sanoin ettei tarvitse linkittää kun katselupaikassa ei tarvita korttia. "

  Jep. Otetaanpa tuo aikaisempi kommenttini takaisin.

  Kiinnostuin asiasta ja kurkkasin oma Wbox HD3:n menuja ja kyllä siellä tosiaan se linkitys id löytyy. Siis kaiken järjen mukaan osaa purkaa HD-maksukanavien salauksen.

  No minulla ei sellaisia ole eikä enää DNA TV:täkään , joten osaltani tämä on vain akateemista mielenkiintoa.
 • Wbox HD3:sella voi tallentaa maksukanavia ilman korttiakin. Se on oikeastaan erittäin hyvä ominaisuus. Kortin voi siis laittaa toiseen laitteeseen ja silti tallentuu maksukanavat.

  Esim lähdet viikonlopuksi mökille ja kortti on mukana, niin boxi silti tallentaa ohjelmat kotona ilman korttia.

  Katsoa niitä tallenteita ei tietenkään voi ennenkuin kortin laittaa masiinaan.

  Tuosta seuraa vaan se, että kaikki vanhat tallentteet ei maksukavilta aukea enää 1-2 vuoden kuluttua. Kun valtuutustarkastus katseluoikeuiksille tehdään katseluvaiheessa ei tallennusvaiheessa.

  Uuden DNA TV:n myötä loppui tallenteiden katselu DNA:n pilvestä tuolla boxilla. Modeemi juttuja en tajunnut...
 • Kiitos JJJ selvennyksestä. Siis Wbox HD3 näköjään purkaa salauksen vasta toistovaiheessa ja ei siten tarvitse koko korttia tallennusvaiheessa.

  Itse kuten edellä olen jo kertonut heivasin verkkotallennukset jo vuosia sitten ja sen jälkeen niille tuli tuo 2v aikarajakin. Ei hyvä.

  Paikallinen tallennus on ihan omassa hanskassa.
 • @JJJ
  "Uuden DNA TV:n myötä loppui tallenteiden katselu DNA:n pilvestä tuolla boxilla. Modeemi juttuja en tajunnut... "

  Tätä itsekin epäilin ja tässä lienee vastaus aloittajallekin. :-)
 • "Tuosta seuraa vaan se, että kaikki vanhat tallentteet ei maksukavilta aukea enää 1-2 vuoden kuluttua. Kun valtuutustarkastus katseluoikeuiksille tehdään katseluvaiheessa ei tallennusvaiheessa."

  Tuo on ihan suolesta jos niitä vanhoja tallenteita ei 1-2 vuoden jälkeen enää pysty katsomaan....eli kuten sanoin, susilaite kuten hubikin.
 • Tuo 1-2 vuotta on erikoinen aika, kyselin joskus sen perään, kun Discoverylta ei auennut yli vuoden vanhat tallenteet, oli kuulemma "muuttunut jotain" silloin ja on kanavakohtainen tuo aika. Ei kuitenkaan ole mitään listaa mikä kanava kuinkakin kauan näyttää (valtuuttaa) tallenteet.

  Minä ostin noita Wboxeja 2 kpl DNA:lta n.5 vuotta sitten 49€/kpl, siihen hintaan hyviä, kun Pelkkä Ci+ moduuli maksaa se n. 40euroa. Ja tällä voi tallentaa useaa maksukanavaa (2viritintä) samaa aikaan, joka ei Ci+ moduulia käyttävillä laitteilla ole mahdollista.

  TV:seen kytkettyyn ulkoiseenkovoon voin tallentaa kait ikuiseksi aikaa ohjelmat, mutta se vaatii sen kortin kokoajan lukijassa, muuten ainakin täällä tallentaa vaan mustaa...Tosin noikin aukeaa vaan sillä telkalla sitten, eli sen hajottua menee nekin tallenteet.
 • Juu, nuo läpisalaukset on ihan suolesta juuri sen takia että jos jokin muuttuu niin tallenteet ei aukea, tai jos laite vaihtuu niin sinne meni nekin tallenteet. Vanha kunnon sd-boksi olisi hyvä mutta kun merkittävä osa kanavista nykyään vaatii hd-boksin...

  On tosin olemassa bokseja jotka purkaa myös hd-kanavien salaukset niin että tallenteet on salaamattomia ja niitä voi katsoa ja editoida vaikka tietokoneella, en kuitenkaan ala tässä niitä mainostamaan koska se voi tekijänoikeusfirmoille ja tv-operaattoreille olla punainen vaate.
 • Wbox HD3 tallentaa aina maksukanavaohjelman ulkoiselle kiintolevylle salattuna ja toistossa tarvitaan voimassa olevan ao. kanavan katseluun oikeuttava tilaus. Tästä johtuen tuo maksukanavieen toistettavuus on vastaava kuin verkkotrallenteissakin. Kaikissa muissa hyväksytyissä boxeisa tallennus purkaa salauksen ja on siten katsottavissa koska tahansa ilman korttia.
  Mainitsin erheellisesti, että Wbox HD3:ssa ei pystyisi verkkotallenteita katsomaan - tämä onnistuu, jos asiakas (tai DNA) ei ole päivittänyt DNA TV:tä uuteen DNA TV:n.
  Minulla on Wbox HD3 ollut 4, 5 vuotta.

  Alkuperäistä kysyjää tämä keskustelu ei paljoa auta, joten:
  Ehdotan, että ensimmäiseksi irroitat virtakaapelin boxin takaa - vasemmanpuoleisin ja laitat sen takaisin. Jos ei auta, meme Menu valikossa asennuksiin ja käynnistä sieltä boxi tehdasasetuksille - pinkood 1111.
  Jos Menuun ei pääse, tee pakkoresetointi:
  - Kytke boxi käyttökuntoon ja laita siihen virta päälle sekä laita TV sille HDMI-liitännälle, jolle boxin HDMI-kaapelin kytkit.
  - Irroita tuleva antennijohto ja sähkökaapeli boxista.
  - Kytke antennikaapeli takaisin.
  - Paina boxin nuoli oikealle näppäin alas ja pidä se alaspainettuna, kun
  - kytket sähköjohdon boxiin.
  - Kun TV:n tulee asennusvalikko, voit vapauttaa boxin nuolinäppäimen ja tehdä asennusasetukset.

  Jos näistä mikää ei auta, boxi on vikaantunut ja sitä tuskin kannattaa viedä DNA:lle korjattavaksi.
 • Ja mm. noiden salausten ja ktv:n kuvan palikoitumisen takia tallennan merkittävän osan leffoistakin nykyisin Elisa Viihteen kautta joko dvd-tallentimelle tai htpc:lle. Elisa Viihteen hyvä puoli on se että kuva on hyvä kunhan laajakaistan nopeus riittää ja on tasainen. Itse kokenut sen että kaapeli-tv:ssä voi kuva yhtäkkiä palikoitua ja tulee äänipiikkejä samalla joten iptv on parempi.
 • Ilmeisesti alkperäinen kysyjä ei boxiian ole koskaan päivittänyt uuteen versioo. Minulla on uusi versio boxissa ja se käynnistyy automaattisesti uudestaan 12 h välein, jos boxi ei ole käytössä. Kerran kuussa boxi jää jumiin käynnistessään (näytössä lukee sillon Rebo).
 • "Wbox HD3 tallentaa aina maksukanavaohjelman ulkoiselle kiintolevylle salattuna ja toistossa tarvitaan voimassa olevan ao. kanavan katseluun oikeuttava tilaus. Tästä johtuen tuo maksukanavieen toistettavuus on vastaava kuin verkkotrallenteissakin. Kaikissa muissa hyväksytyissä boxeisa tallennus purkaa salauksen ja on siten katsottavissa koska tahansa ilman korttia."

  Tuo ei pidä paikkaansa, esim. HDThunder vaatii sen kortin katselun aikana mutta ei kuitenkaan tee tallenteista katselukelvottomia 1-2 vuoden jälkeen toisinkuin Wbox.

  Ja kuten totesin, on myös HD-bokseja jotka purkaa salauksen vastaanoton aikana ja tallentaa salaamattomana hd-kanavien tallenteista.

  Mitä sitten tulee verkkotallenteisiin Wboxin kanssa niin veikkaanpa että enimmällä osalla asiakkaista on jo DNA TV päivitetty uuteen versioon jolloin nuo verkkotallenteet ei enää toimi Wboxin kanssa. Eli Wbox kannattaa koittaa myydä eteenpäin polkuhintaan, jos joku olisi niin typerä että sen vielä ostaisi, itse en sitä ostaisi enää nyt kun tiedossani on nuo sen puutteet ja rajoitukset.
 • DNA myi Wbox HD3:n mukana ulkoista kiintolevyä, joka taisi olla vähän liian virtasyöppö USB 2.0 liitännälle, joten tästäkin voi ongelma jotua. Kannattaa irroitta se ulkoinen kiintolevy boxista varmuuden vuoksi.
 • Nii no, DNA TV:stä (selaimella) tai mistä vaan suoratoistopalvelusta voi toki tietokoneelle tallentaa halutessaan mitä haluaa ja katsoa millä laitteella sitten lystää, kun valitsee sellaisen tiedostomuodon... Se yksi vaihtoehto, jos haluaa ikuisia tallenteita "ilmaiseksi" tehdä...

  Noi satojen eurojen digiboxit joilla voi vaan yhtä maksukanavaa tallentaa ei oikein houkuta.
 • Taitaa olla kaikilla asiakkailla nyt päivitetty tuo DNA TV uuteen versioon.
 • "Noi satojen eurojen digiboxit joilla voi vaan yhtä maksukanavaa tallentaa ei oikein houkuta."

  Joo, HDThunder oli tosiaan kallis ja maksoi jotain 300 euroa muistaakseni mutta sitten taas AB Cryptobox maksoi ilman CI+ lukijaa ja ulkoista kovoa jotain 70 euroa, siihen päälle toki jotain 40 maksanut CI+ lukija ja kovo 50 euroa. Ei paha kun ottaa huomioon sen että se toimii antenniverkossa, kaapelissa ja myös satelliittidigiboksina eli jos hommaa Canal Digitalilta kortinlukijan niin sillä onnistuu myös maksullisten satelliittikanavien katsominen ja tallentaminen, kyseessä siis DVB-T/T2/C/S/S2-yhteensopiva boksi. On siinä oma kortinlukijakin mutta en ole sitä kokeillut.
 • "Nii no, DNA TV:stä (selaimella) tai mistä vaan suoratoistopalvelusta voi toki tietokoneelle tallentaa halutessaan mitä haluaa ja katsoa millä laitteella sitten lystää, kun valitsee sellaisen tiedostomuodon... Se yksi vaihtoehto, jos haluaa ikuisia tallenteita "ilmaiseksi" tehdä..."

  Tuosta en tiedä kun en ole kokeillut mutta tuo toimii vain ilmaiskanavien kohdalla, en usko että maksukanavia voi tallentaa noin.
 • Kyllä kaikilla boxeilla voi tallentaa ilman korttia, jolloin tallenne on salattu ja vaatii kortin ja voimassaolevan oikeuden toistettaessa.
  Vaatiiko HDThunder myös kortin, jos se on siinä ollut tallennettaessa?

  Voi alkperäistä kysyjä parkaa. Tämä ketju on alkanut elämään omaa elämäänsä, joten taitaa hänen olla vaikea löyttää apua tästä ketjusta, etenkin kun vaikuttaa siltä, että hänen asiantuntemuksensa ei ole kovin suurta :-(
 • "Vaatiiko HDThunder  myös kortin, jos se on siinä ollut tallennettaessa?"

  Kyllä vaatii.
 • Kiitos mielenkiintoisista vastauksistanne, korjaan aloituksessa ajatuksissani syntyneen virheen, eli tarkoitin tietenkin ulkoista kovalevyä, joka tuli digiboksin WboxHD3 mukana, siis sana modeemi oli ajatusripulia.
  Kyseinen laite talletti elokuvaa moitteetta äsken lauantaina, sunnuntaina ei mitään enää näkynytkään. "Virhe 2000" oli ilmoituksena. Digiboksin kautta ei näkynyt edes tv-kanavia.
  En ole maksullisia kanavia käyttänyt enää aikoihin, nauhoitan kiinnostavia ohjelmia normaalikanavilta lähinnä ollessani joko työmatkoilla, huvilalla tai tilaisuuksissa, joitten aikana ohjelmia ei voi katsoa.
  Mahtaakohan ko digiboksia saada korjattua tai onko mahdollisuuksia liittää ulkoinen kovalevy muuhun vastaavaan laitteeseen nauhoituksia ja katselua varten?
 • @Juhani
  "Mahtaakohan ko digiboksia saada korjattua tai onko mahdollisuuksia liittää ulkoinen kovalevy muuhun vastaavaan laitteeseen nauhoituksia ja katselua varten? "

  Korjausta voi tietysti kysellä alan huoltoliikkeistä tai DNA:lta. Laitteen hinta on sen verran alhainen , että korjaus ei kannattane ainakaan kustannusmielessä.

  Wbox käyttää kovalevyllään ihan sille erikseen suunniteltua tiedostojärjestelmää ja se ei ymmärtääkseni oikein avaudu millään muulla laitteella. Salaamattomat tallenteet toki saattavat auteta toisella Wboxilla , mutta en itse ole käytännössä kokeillut.

  "Digiboksin kautta ei näkynyt edes tv-kanavia."

  Ensimmäiseksi kannattaisi kokeilla tehdasasetusten palautusta. Voi auttaa tai sitten ei. Tehdasasetusten palautus ei pyyhi kovalevyä eli tallenteiden pitäisi säilyä.
  Kannattaa myös kokeilla käynnistää digiboksi ilman kovalevyä. Joskus rikkinäinen kovalevy voi lyödä koko boksin jumiin.
 • kiitos Veikko vastauksestasi. Vielä tyhmä kysymys, kun en ole säilyttänyt digiboksin ohjekirjaa, miten tehdasasetukset palautetaan ko mallissa.
 • Menu >> Asetukset >> Järjestelmä >> Palauta tehdasasetukset

  Kysyy PIN-koodia , joka oletuksena on 1111.

  Jos et pääse laitteen menuihin , niin sitten näin:

  "Tehdasasetukset Wbox HD3:n pystyy palauttamaan laitteen näppäimiatöllä.
  Wbox HD3 boxin pakkoresetointi:
  - Kytke boxi käyttökuntoon ja laita siihen virta päälle sekä laita TV sille HDMI-liitännälle, jolle boxin HDMI-kaapelin kytkit.
  - Irroita tuleva antennijohto ja sähkökaapeli boxista.
  - Kytke antennikaapeli takaisin.
  - Paina boxin nuoli oikealle näppäin alas ja pidä se alaspainettuna, kun
  - kytket sähköjohdon boxiin.
  - Kun TV:n tulee asennusvalikko, voit vapauttaa boxin nuolinäppäimen ja tehdä asennusasetukset. "
 • Voi olla, etä boxin USB 2.0 portti on viottunut, kun ulkoinen kintolevy on ollut siinä pitkään kiinni. On myös mahdollista, että kiintolevy on viottunut.
  Kannattanee irroitta kiintolevy boxista ja käynnistää boxi uudestaan. Jos virhe poistuu, vika on noissa.
  Kiintolevyn voi liittää tietokoneeseen ja sen laitehallinnassa tyhjentää sen kaikki osiot ja formatoida uudestaan. Siinä tosin katoaa kaikki tallenteet.
  Toisella Wbox:lla voi katsoa tallennettuja ohjelmia kiintolevyltä, jas sitä ei ole tyhjennetty.

 • No tähän liittyen, pamahti eilen jo toinen kovalevy 5 vuoden sisään rikki, joka on tässä Wboxissa (HD3) kiinni. Sinne meni tallenteet.

  Hajoaminen meni niin että hävisi kuva telkasta kesken ohjelman (Virittimen kautta katsoin kanavaa ja tallennusta ei ollut menossa.) Boxin bootin jälkeen wboxin valikko näkyi, mutta kuvaa ei tullut. Kuva tuli vasta kun kovalevyn USB-kaapelin irroitti.

  Laitoin nyt paremman puutteessa 128 Gt muistikortin (USB sovittimella) boxiin kiinni ja ainakin sen sai alustettua ja tallennuskin toimii.
  Muistelen lukeneeni ettei näitä saisi käyttää tallennukseen, mutta tällä mennään, onhan tolla kortilla 10v takuukin.
 • Minulla meni 1 kpl SDD-levy tuon takia. Vahingosta viisastuneena hankin USB 2.0 kotelon ja sijoitin kiintolevyn siihen. Hyvin on sen jälkeen vuosia toiminut.
 • Eli ilmeisesti tuo Wbox HD3 boksi on niin susi että se hajottaa kovoja, toimiiko teillä PW ja JJJ ne kovot tietokoneessakaan vai menikö ne lopullisesti rikki?
 • Hmmm...

  Minulla on ollut ikivanha 80 GB tavallinen USB-kovalevy kiinni Wbox HD3:ssa kohta viisi vuotta ilman ongelmia. Kovalevyssä on USB-portin lisäksi myös liitäntä erilliselle virtalähteelle.Kovalevyn mukana ei aikoinaan tullut sitä virtalähdettä , mutta koska Wboxissa on kaksi USB-porttia , niin olen kytkenyt ne molemmat kovalevyyn , jolloin levy saa virtaa kahdesta portista ja toistaiseksi kaikki hyvin.

  Olisiko kahden virransyötön käytöllä sellainen vaikutus , vaikka tuleekin Wboxista , että virta ei pätki eikä kovalevy hajoa??
 • Minulla levyä ei saanut korjattua, vaan se oli entinen.
  Jotkin URB 3.0 ulkoiset levyt ( USB 2.0 yhteensopiva), käyttävät virtaa enmmän, kun Wbox HD3 kestää. Jos ulkoinen virtalähde estää Wbox HD3:n virrasyötän, silloin ei ole ongelmia.
 • Mulla on ainakin vanhoja noi kaikki ulkoisetkovalevyt, uusinkin taitaa olla 5 vuotta vanha. Että vanhuuttaan varmaa hajoaa.

  Eivät toimi enää tietokoneellakaan nämä omat. 2.5" ne on ja kotelosta (USB 2.0) toiseen olen vaihdellut, kun testaillut. Tämä nyt hajonnut vaan ruksuttaa ja tietokone pätkii USB-yhteyttä (Levy liitetty, irrotettu, liitetty.. loopissa).

  Tämä viimeksi liitetty oli kiinni 2-haarasella USB-kaapelilla (Samanlainen varmaa, kuin Veikolla ollut), mutta josta toinen pää oli muuntajassa. Eli sai sieltä virtaa, kun oli läppärin vanha 500Gt 7200rpm levy 700mA max kulutuksella. Ei siis suoraan sopiva USB 2.0 kanssa. Sellainen vielä että vaikka irrotti virtakaapelin Wboxista, niin se pysyi käynnissä tuon USB-virran syötön kautta 😀 Ei varmaan ihan terveellinen ratkaisu ollut.

  Yksi 2.5" kotelo olisi jossa ulkoinen virransyöttä rinnalla, sitä kokeilen seuraavaksi, kun saan levyn hankittua. Olisi mulla tossa kaksi ulkoista 3.5" 4 terasta levyä, mutta se on vähän turhan massiivinen omille tallenteille, jotka on lähinnä maksukanavilta.

  Mutta tosiaan rikkinäinen levy jos on kiinni Wboxissa se ei toimi kunnolla (riippuu varmaan vähän miten se levykin on hajonnut.)
 • JJJ:n kommenttiin. En kyllä suosittele käyttämään 2-haarasta kaapelia, niin että toinen pää on eri muuntajasta. Huonolla tuurilla muuntajien potentiaalierot on suuret, voivat kumota toisensa tai vaikka käräyttää toisensa. (kytkin ulkoisen cd-aseman kannettavaan, ja toisen haaran eri kannettavaan, niin molemmat sammu kuin seinään) 
  Yleensä kaapeleissa + ja - johdot vaan kytketty yhteen, toki sillon jos on kaapeli erillistä muuntajaa varten niin ok. (johdoissa vaikka diodit ettei virta pääse vääräänsuuntaan)

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.