Webmail

MIhin sähköpostit häviävät Welho Webmail saapuneista, kun siellä ei näy kuin 50 viimeiset viestit? En löydä niitä mistään.

Kommentit

• Oletus Asetusten Postilaatikkonäkymässä on, että näytetään 50 riviä.
    Voihan tuota tietenkin suurentaakin.
    Ehkä sieltä saa jollain kikalla lisää rivejä näyttöön.
  • Missä sen asennuksen voi tehdä. Eihän viestit voi kadota minnekään ilman minun lupaa.
  • Asetusvalikosta!
  • Ei ne varmaankaan ole minnekkään kadonneet! Näytöllä varmaan lukee jossain, näytä lisää, jos et asetusvalikkoon osaa mennä.
  • Asetuksesta löysin mahdollisuuden suurentaa "saapuneet" listan, mutta vanhempia- ei poistettuja viestejä, en löydä mistään. Olen hakenut sitä "näytä lisää"- painiketta jo pari päivää, mutta vanhoja viestejä en löydä.
  • Kumpaa asetusvalikkoa olet kokeillut?
    Ylhäällä oikealla on asetusvaliko (työkalun kuva lisäksi).  Siellä menet Asetusten Postilaatikkonäkymään  ja lisäät näytettävien määrän 50 haluamaksesi.
    Joku Webmailin käyttäjä voisi kertoa tarkemmin.
  • Tämän olen tehnyt ja lisännyt määrään 150:een, mutta se ei silti tuo niitä vanhoja viestejä, joita tiedän etten ole poistanut, koska tarvitsen niitä vielä.
  • Ehkä DNA osaa neuvoa - jos viitsivät!
  • Ehkä sinulla on jonkin laitteen postisovelluksessa määriteltynä saapuvan postin luku vanhalla POP3-protokollalla. Oletusasetuksissaan ko. laitteen postisovellus hakee postit, eikä jätä niistä kopiota postipalvelimelle, eikä niitä siksi muilla laitteilla katsottuna enää löydy. Jos sellainen laite on, sieltä vanhat postit löytyvät. Samalla on syytä vaihtaa POP3 IMAP4:ksi.
  • Jos jossain sähköpostiohjelmassa on POP3 käytössä, sähköpostit siirtyvät sinne VAIN,  jos sen ohjelman avaa.
  • No joo, on se sovellus tietysti pitänyt ensin konfiguroidakin, mikä yleensä tehdään sovelluksen avaamista ja postin lukemista silmälläpitäen. Se oli mulla vähän niinkuin perusolettamus tuossa taustalla.
  • Muistaakseni Webmailissa pitää myös sallia siirto toiseen ohjelmaan (POP3 tai IMAP), jotta sähköpostit sinne siirtyisivät.
    Luulisi käyttäjän tuon tietävän, jos on itse asetukset tehnyt.
  • Jos olet käyttänyt jotain sähköpostinluku ohjelmaa (kuten outlook tai windows mail tmv.) POP3 protokolaa käyttäen, niin niitä sähköposteja ei ole enää palvelimella eli webmailissa.

POP3 hakee viestit palvelimelta ja siirtää ne koneelle tai laitteelle, kun taas IMAP luo vain kopion sähköpostista koneelle ja jättää alkuperäisen palvelimelle.
  • Voiko POP3:n vaihtaa Windows Mailissa lennosta IMAPiksi, niin että postit säilyvät ja palautuvat palvelimelle käytettäväksi uudella koneella?
    Auli
  • Voi vaihtaa, mene tilin asetuksiin ja valitse edistyneistä asetuksista IMAP ja aseta oikea IMAP portti lähtevän ja saapuvan viestiliikenteen välillä.

Saatat myös joutua menemään sähköpostiin nettiselaimesta ja vaihtamaan sähköpostilaatikot IMAP muotoon.

Voit myös vain poistaa sähköpostitilin ja lisätä sen uudelleen, Windows mailin pitäisi oletuksena valita IMAP postin.
    Kyllä saa
  • Aikaisemmin viestit olivat welho webmail -palvelimen INBOX'issa, kunnes ne käsin sieltä poistin roskakoriin (TRASH). Nyt ne ovat alkaneet katoamaan itsestään  kun olen avannut  ne Mail-ohjelmalla jossain laitteessa (iMAC, iPhone tai iPad). Sen jälkeen ne katoavat INBOX'ista? Niitä ei löydy esim. TRASH-laatikosta tms. paikasta?  Olisi hyvä, että ne olisivat INBOX'issa, koska jos ne katoavat joltain laitteellta, voi ne aina kaivaa esiin INBOX'ista. Onko welho webmail-asetukset muuttuneet? Jos ovat, niin miten saapuneet viestit saa pysymään INBOX'issa, vaikka viestin avaa jollain laitteella Mail-ohjelmalla?

Alan Bridger
  • Oletko varma, että et noissa laitteissa käytä pop3 palvelinta, jolloin sähköposti poistuu DNA:n palvelimelta ja siistyy siihen laitteeseen, millä sitä luet? Laitteen asetuksissa voinee määritellä, että sähköpostit säilyvät myös palvelimella.
    PW

• Nyt vielä kun joku kertoisi mistä welho webmail -asetuksesta voi säätää niin, että viesti siirtyy vain kopiona jollekkin toiselle laitteelle. Eli että alkuperäinen viesti säilyy edelleen palvelimen INBOX''issa, kun se on avattu jossain laitteessa?
    Peruskysymys on, etä näin järjestelmä toimi aikaisemmin.
    Toiminta muuttui yllätäen reilu viikko takaperin?
    -ab
    Alan Bridger
  • Olisiko sähköpostiohjelma päivittynyt (macillä)? sieltä päästä tuo säätö pitäisi tehdä. Kannattaa käyttää imapia, jos haluaa jostain syystä säilyttää postit myös palvelimella. Tai valita pop3:sesta ruksi kohtaan, että pitää kopion myös palvelimella.

Kun ei ole kumpikaan tuttu (mac tai welho), niin voihan se olla että säätö on muuttunut webmailissakin jotenkin, muttei oikein siltä vaikuta...
    JJJN
  • Webmailissa sitä ei pysty asettamaan. Asetus tehdään käyttölaitteessa.
    Webmailissa tuskin on vuosiin päivityksiä tehty, joten jos käyttölaite on päivittynyt, niin muutos on tapahtunut siinä.