Webmail: Posti ei lähde gmail-osoitteisiin

Hei,

tällä viikolla huomasin, että Welhon webmailista Gmail-osoitteisiin lähettämäni viestit eivät mene perille. Virheilmoitus on tällainen:

<x.x@gmail.com>: host alt1.gmail-smtp-in.l.google.com[108.177.97.nn]
said: 421-4.7.0 This message does not have authentication information or
fails to pass 421-4.7.0 authentication checks. To best protect our users
from spam, the 421-4.7.0 message has been blocked. Please visit 421-4.7.0
https://support.google.com/mail/answer/81126#authentication for more 421
4.7.0 information.

Samasta aiheesta oli kyselty Googlen foorumilla.Tuolloin ongelma oli, että lähettäjän palvelimelta puuttui SPF-tietue.

Gmailin tukisivulla taas sanotaan, että 421-4.7.0 -virhe johtuisi siitä, että lähettäjän IP-osoite ei ole vastaanottajan sallittujen listalla.

Pystyisittekö lähettävän palvelimen ylläpitäjänä tekemään tälle pulmalle jotain? Kiitos!

Kommentit

• Sama ongelma täälläkin. Välillä viestit samaan gmail-osoitteeseen menevät perille ja välillä eivät. Jopa saman viestiketjun sisällä saattaa olla vaihtelua siinä, että osa viesteistä menee läpi ja osa ei. Epäluotettavuutta viestin lähettämisessä gmail-osoitteisiin lisää vielä se, että virheilmoitus tulee vasta neljän tunnin päästä viestin lähettämisestä, eli koko sen ajan ei voi olla varma, onko lähetetty viesti mennyt perille vai ei.
    Markus