Welho sähköpostiosoitettani käytetään roskapostitukseen

Hei, tänään olen saanut welho osoitteeseeni useita viestejä aiheilla "viestiä ei voitu toimittaa" tms. Yhtään näistä viesteistä en ole itse lähettänyt enkä tunne vastaanottajia (ulkomaisia nimiä). En käytä sähköpostiani julkisissa koneissa enkä myöskään keneenkään tutun laitteilla. Omia laitteitani (mobiilit ja muut) ei käytä ulkopuoliset tahot. Miten tuo nimissäni tapahtuva spämmääminen voidaan lopettaa ja mitä voin itse tehdä? Kiitos

Kommentit

• Yleensä tuon tyyppiset viestit ovat kategoriassa "kokeillaan kepillä jäätä".
    Yleensä niillä ei ole mitään tekemistä oikean lähettäjän kanssa, vaikka ne halutaan saada siltä vaikuttamaan. Ei siis kannata siinä mielessä huolestua.
    Kys. posteja ei kannata missään tapauksessa ainakaan avata, koska silloin tod. näk. päädyt roskapostittajan lähetysluetteloon lopullisesti.
    Viestit kannattaa suoraan tuhota avaamatta roskakoriin tai tehdä suodatussääntö otsikolla tai sisällöllä, jos ohjelma tämän mahdollistaa.

• Hmmmm.....

Aloitusviestissä ei kylläkään puhuttu roskapostien vastaanottamisesta , vaan siitä , että joku muu lähettää roskapostia aloittajan osoitteella (väärennettyään sen) ja kun lähetys ei aina onnistu , niin epäonnistumisviesti päätyy aloittajan postilaatikkoon.

Jos on aivan varmaa , ettei aloittajan koneella ole mitään haittaohjelmaa , joka viestejä lähettää , niin sitten on konstit aika vähissä. Jos noita epäonnistumisviestejä tulee aika usein , niin kannattaa ottaa virrat pois kaikista omista laitteista useammaksi tunniksi. Jos sitten sinä aikana ei ko. viestejä tule , niin todennäköisesti laitteissa on jokin virus. Jos taas tulee , niin silloin lähetys ei tule omista laitteista.

Jälkimmäisessä tapauksessa ei taida auttaa kuin postiosoitteen vaihto.

• Veikko: "Jos noita epäonnistumisviestejä tulee aika usein"

• eikös ne ole ihan saapuvia viestejä tai siltä vastaukselta näyttäviä saapuvia viestejä?

Saapuvan viestin voi saada näyttämään miltä tahansa, mutta ei niitä yleensä kenenkään henk. koht. osoitteesta lähetetä.

Näin ollen tämä on nimenomaan roskapostin vastaanottoa, jos ymmärrätte mitä ajan takaa 😉

• Kai ne epäonnistumisviestitkin voi spammiksi ymmärtää ja luultavasti sellaisiakin voidaan lähetellä kiusantekomielessä.

Normaalitapauksessa jos yrität lähettää viestiä osoitteeseen , johon ei saada yhteyttä , niin lähtevän postin palvelin ilmoittaa paluuviestillä lähettäjälle , että "Viestiä ei voitu lähettää...".

Aloitusviestissä HMI kertoo ettei hän itse ole kyseisiin osoitteisiin postia lähetellyt. Silloin vaihtoehdoiksi jää , että hänen laitteissaan on haittaohjelma , joka niitä viestejä yrittää lähetellä tai joku on väärentänyt hänen postiosoitteensa ja yrittää viestejä lähettää , jolloin jostain syystä epäonnistuneista tulee ilmoitus ko. osoitteeseen tai otsikko ei ole sitä mitä sisältö.

Ehkä yhden niistä viesteistä voisi avata ja katsoa onko sisältö sitä mitä otsikossa väitetään. No oma riskinsä siinä on , jos sisältö onkin ihan muuta kuin otsikko väittää.

• Tosiaan näyttää siltä, että mailiosoitteeni on "kaapattu" eli joku lähettää spammiä minun mailiosoitteeni nimissä ja sitten paluuviestit (sekä tyyppiä "ei voitu toimittaa", "viestissä tyypillistä spam sisältöä" että "out of office") tulevat minulle. Ja niitä tulee nyt kymmeniä joka päivä. Epäilen sitä ettäkö koneellani olisi haittaohjelma joka näitä lähettäisi, koska en käytä "konetta" vaan ainoastaan ipad:ia ja iphonea. Ja lähetetyt kansiossa ei ole mitään näistä muka lähettämistäni viesteistä...

• Kuten aikaisemmin kerroin , että jos sitä spammia tulee myös silloin , kun omat laitteet on ihan kiinni (virta pois) , niin kyseessä on joku ulkopuolinen. Jos spammia tulee vain , kun omat laitteet on päällä , niin todennäköisin syyllinen on jokin haittaohjelma.

Haittaohjelma ei lähteviin posteihin tallenna mitään eikä sitä päällepäin ole helppo nähdä muutenkaan.

• Lisätäänpä vielä , että "kaappauksen" ollessa kyseessä edessä saattaa olla postiosoitteen vaihto.

• Mikäli kyseessä on sellainen tilanne, ettei ole mahdollista että jokin virus esim lähettää sinun laitteita käyttäen roskapostia, niin etkö voi esim vaihtaa vain sähköposti-laatikon salasanan. Näin ollen jos tili on kaapattu, ei kaappaja pysty enää hyödyntämään tiliäsi, mutta itse voit käyttää samaa osoitetta normaalisti.

• Hmmmm.

Eipä sen postin lähettämiseen välttämättä mitään salasanaa tarvita , vaan vain lukemiseen.