Welho webmail ei enää tyhjene, kun siirryin Windows 10 sähköpostiohjelmaan

Hei,
Käytössäni on ollut 10 vuotta  webmail sähköposti ja olen lukenut sähköpostit DNA nettiyhteydellä varustetun pöytäkoneen outlook sähköpostiohjelmalla. Viestit ovat siis siirtyneet welho webmailista automaattisesti tietokoneeni omaan sähköpostiohjelmaan ja samalla welho webmail on tyhjentynyt.
Siirryin pari viikkoa sitten käyttämään uutta pöytäkonetta, jossa on Windows 10 sähköposti. Sain W 10 sähköpostiasetuksista antamalla welhon tunnuksen ja salasanan ohjelman hakemaan welhon sähköpostit W 10 sähköpostiin (ja ne lähtevät myös normaalisti), mutta nyt huomasin, että sähköposteja ei enää tule ja ilmeni että welhon webmail ei tyhjenekään automaattisesti vaan welhon posti oli mennyt täyteen (ja päivän viestit olivat kateissa). Tyhjensin welhon sähköpostin, mutta miten tämän tyhjentymisen W 10 sähköpostiin siirtyneiden viestien osalta saa taas welho webmailin puolella automaattiseksi? Muuten homma menee  kovin hankalaksi..
Olli Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Muuta asetuksita imap popiksi silloin tyhjentää
    Tuomas Raatikainen
  • Siis W 10 sähköpostin asetuksiako pitäisi muuttaa ja miten se tapahtuu vaihe vaiheelta?. Kun menen asetuksiin ja hallitse tilejäsi, valitse tili, jos haluat muutta aasetuksia tulee napauttamalla "Tilin asetukset", jossa näkyy aiemmin syöttämäni käyttäjänimi ja salasana. En näe kohtaa jossa pääsen syöttämään imap.welho.com (ja kumpi näistä porteista pitäsi syöttää: 143 vai 993?) entä pitääkö lähtevän postin asetuksia muuttaa. Huomasin myös, että kun tyhjensin welho webmail postin aiemmin (kun se oli tullut täyteen) myös W 10 sähköpostista katosi yllätykseksesi kaikki vastaavat tulleet postit. Kiitos vastauksesta.
    Olli
  • Sain lopulta muutetuksi  W 10 sähköpostissa asetukset POP3 -protokollamuotoon (kun löysin oiean kohdan valikon alareunasta).
    Postit näyttävät tulevan Welhosta W 10 sähköpostiin, mutta Welhon posti ei tyhjene samalla (vaan se täyttyy edellen jatkuvasti)?
    Näin sanotaan Welhon ohjeissa: "POP3-protokollassa postiohjelma hakee palvelimen Saapuneet-kansion sähköpostit puhelimeen tai tietokoneeseen, jolta luet sähköpostejasi. Näin postilaatikon Saapuneet-kansio jää postin noudon jälkeen tyhjäksi.
    POP3:sen etuna on, että postilaatikko ei tule juuri koskaan täyteen, sillä viestit ladataan palvelimelta omaan laitteeseen."

Mutta Welho ei siis tyhjene kuitenkaan postin noudon jälkeen, mitä tehdä???
    DNA:lta ei ole toistaiseksi tullut vastausta tähän ketjuun?
    Olli
  • Hei Olli, varmistathan että olet myös valinnut POP3 sähköpostiasetuksia syöttäessä viestien poistamisen palvelimelta, viestit on myös mahdollista jättää palvelimelle.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Mistähän kohtaa tämä "viestien poistaminen palvelimelta" valitaan?
    Tässä kuva W 10 sähköpostiasetuksista:
    Olli
  • Ilmeisesti kyseisessä sähköpostiohjelmassa ei tätä valintaa ole, tai sitten se on piilotettuna syvemmälle asetuksiin
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Ei löydy Windows 10 sähköpostiohjelman asetuksista mistään.
    Tätä "viestien poistaminen palvelimelta" valintaa en löytänyt myöskään tuoreesta Office 365:n Outlook -ohjelmasta, joka koneella on.
    Onko nyt niin, että jollain vanhoilla sähköpostiohjelmilla tuon valinnan pystyy tekemään, mutta ei enää uusilla versioilla (jotka ovat uusilla koneilla).
    Voiko jostain ladata jonkin ohjelman jolla tämä hoituu,? Muuten menee ongelmaiseksi, kun Welhon posti täyttyy nopeasti ja se on laajasti annettuna käyttöön (muuttaminen toiseen vaikeaa).

Olli
  • Ainakin itselläni tuo löytyy suoraan Gmailin asetuksista, eli asia vaihtelee sähköpostiohjelmien kesken