Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Welho webmailin roskapostit

Hei, Miten löydän Welho Webmailin roskapostiasetukset tai miten saan määriteltyä lähettäjiä roskaposteiksi?

Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Hei!

  Webmailin asetuksista pystyt muokkaamaan roskaposti- ja roskakoriasetuksia. Minun palveluni kautta pääset vaihtamaan roskapostin suodatustapaa kun valitset ensin Sähköpostit-osion ja sen jälkeen haluamasi sähköpostiosoitteen kohdalta Muokkaa.

  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Eihän tuolla ole mitään millä saisi määriteltyä lähettäjän roskapostiksi.... itselläni oli vain kolme vaihtoehtoa:

  1. Ei suodatusta
  2. merkitse roskapostiksi tunnistetut (tätäkään en pysty itse määrittelemään, tai vaikuttamaan miten joku tunnistetaan).
  3. poista roskaposti

  Itselleni tulee järkyttävä määrä roskapostia, enkä saa mistään määriteltyä niitä roskaposteiksi tai raportoitua niitä. Järkyttävän surkeä käyttöliittymä webmailissa josta puuttuu tämä varsin kriittinen ja olennainen osa (vrt. gmail jossa suoraan yhdellä klikkauksella voit raportoida viestin roskapostiksi).

  Kännykän kautta lukiessani, pystyn määrittelemään osan roskapostiksi, mutta siinäkin on raja 200 joka täyttyy jo parin viikon sisällä jos jaksaa aktiivisesti merkata.

  Nykyään Welho spostini onkin jäänyt keräämään roskaa ja olen siirtynyt HUOMATTAVASTI paremmin hallinnoituun gmailiin - jossa yksi ehdottomasti tärkeimmistä ja kriittisistä ominaisuuksista on helppo roskaposti raportointi (joka myös menee eteenpäin, eikä vain siirrä sitä omassa spostissa roskapostikansioon).

  Kunhan olen saanut valtaosan "tärkeistä" lähettäjistä ohjattua gmail osoitteeseeni lopetan kaikki welho-tilini...

 • Hei, Mikke

  Ongelmani on aivan sama kuin sinullakin: ei minkäänlaista mahdollisuutta määritellä lähettäjää roskapostin lähettäjäksi. Dna:n vastaus ei antanut ratkaisua roskapostiongelmaan.

 • Hyvä DNA,

  Minä kamppailen saman roskapostiongelman kanssa. Toivoisin mahdollisuutta merkata roskaposteja ohjautumaan ohi. Tai pikemminkin, ettei niitä tulisi.

  Saatteko takaisin 'musta lista' toiminnon, jolla roskapostia lähettävistä osoitteista tulevia posteja voi merkitä vastedes automaattisesti katoaviksi suoraan. Tai jopa, että näille osoitteille palaisi viesti, joka kertoisi, ettei vastaanottajaa tavoiteta.

  Se olisi loistavaa.

 • DNA hoitaa tosi huonosti roskapostitoiminnon. Selkeitä ohjeita ei saa vaikka käyttäjät sitä toistuvasti pyytää. DNA Welho Webmailissa ei ole mitään kohtaa, jossa sähköpostin voisi merkitä roskapostiksi. Sitten taas DNA: n puolella kohdassa "Minun palveluni" ei ole tulleita sähköposteja, joten miten siellä muka voisi roskaposteiksi merkitä.
  Pyydän tähän vastausta ja ohjetta teiltä.

 • Tarvitsetko lainaa.Nyt saat halvalla :D:D
  Tälläisiä tuppaa silloin tälläin.
  Eipä ole tarvista.

  https://postimg.org/image/dsngcndhb/

 • Sama täällä. Oikea posti on työlästä etsiä vuorokaudessa 20-50 tulevien roskapostien joukosta. Siis onko tähän apua kun ei viitsisi sähköpostiosoitetta vaihtaa.

 • Olen ollut tänään yhteydessä Dna:n neuvojaan ja kysellyt miten toimia roskapostien kanssa. Hän kertoi ettei welho webmailin sähköpostia enää ylläpidetä (on ollut ilmainen) ja se tulee poistumaan kokonaan. Hän suositteli käyttämään muita esim gmailia. Olen itse käyttänyt welho.com 'in rinnalla jo aiemmin gmail.com ja se on toiminut moitteettomasti. Teen vielä muutamia osoitemuutoksia ja sitten lopetan welho.com osoitteen kokonaan niin pääsen tästä "riesasta".

 • Eli palvelu lopetetaan? Hienoa palvelua DNA:lta, tämäpä oli kiva kuulla. Toivottavasti edes antavat ennakkovaroituksen, suht moneen paikkaan tullut annettua 17 vuoden aikana Welho-spostiosoitteeni. Mut roskapostin määrä viimeisen puolen vuoden aikana on vaan liikaa... tiedä sitten, miten kallista/monimutkaista tollasen yksinkertaisen suodattimen väsääminen tohon ois. Ilmeisesti liian.

 • Okei, olen myös käyttänyt tätä osoitetta vuosikausia, joten olipa kiva kuulla. No Gmailissa onneksi toimii roskapostisuodatin hyvin. Ihmetyttää vaan, että eikö edes DNA:n asiakkailla ole enää sähköpostia? Eikö näitä laatikoita voisi ladata DNA:n palvelimelle? Se vissiin säilyy...

 • nimimerkille Böö: DNA:lta vastattiin Facebookin kautta meikälle että ei, palvelua ei lopeteta, olin saanut väärää tietoa. Mutta sitä ei mitenkään kehitetäkään. Joten olen pitkin hampain alkanut kattella muita spostipalveluja, en jaksa siivota viittäkymmentä roskapostia joka päivä.

 • Sama ongelma. Kertokaa, kun löydätte hyvän vaihtoehdon. Toivoisin, että DNA viitsisi kommentoida edes tätä ketjua.

 • Dna, onko yritysasiakkaille olemassa tehokasta suodatuspalvelua? Olen alkanut kärsiä roskapostista viime kuukausina ja nyt tilanne on kestämätön. Haluan ennakkosuodatuksen, jotta roskapostit eivät enää tule kännykkääni asti. Koneella Thunderbird hoitaa asian.

  Dna:n myymässä Samsungissa "Merkitse roskapostiksi" ei enää yksinkertaisesti toimi, vaikka vanhemmassa mallissa viime vuonna se Liittyykö tämä siihen, että Musta lista -toiminnallisuus on poistettu? Haluan ratkaisun ja olen valmis maksamaan siitä.

 • Hei Katja!

  Yritysten palveluista kannattaa kysyä tarkemmin suoraan yritysasiakaspalvelustamme.

  DNA Yritysasiakaspalvelu
  044 144 099
  Arkisin klo 8-17

  Ikävä kyllä meillä ei ole tarkempaa tietoa puhelimen ominaisuuksien toimimisesta, vaan sen suhteen kannattaa olla yhteydessä puhelimen valmistajaan eli Samsungiin.

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Kysymys on welho webmailin roskapostisuodattimesta. Ihan meidän yksityishenkilöidenkin netissä tietokoneella käyttämästä webmailista. Roskapostisuodatin puuttuu. Eikös jo laki vaadi, että palvelimen ylläpitäjä karsii roskapostia?

 • Webmail sisältää kyllä roskapostisuodatuksen, mutta ikävä kyllä läpi voi päästä jonkun verran myös ei-haluttuja sähköpostiviestejä.

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Miksei missään voi itse merkata niitä roskapostiksi?

 • Yhdyn kaimani ihmettelyyn. Itse ylläpidettävän mustan listan katoaminen on käsittämätön palvelun heikennys. Hyötyykö Dna jotenkin spämmin läpi päästämisestä? Luulisi asiakaskadon käyvän.

 • Hei Ilkka,
  Kirjoitit, että Webmail sisältää roskapostisuodatuksen ja että läpi voi päästä JONKUN VERRAN ei-haluttuja sähköpostiviestejä.
  En sanoisi n 50 roskapostia vuorokaudessa "jonkin verraksi". Kirjoitappas meille oikein selkeä ohje miten merkitsemme roskapostin ettei meidän, teidän asiakkaiden, tarvitse täällä keskenämme sitä pohtia. Odotan teiltä parempaa asiakaspalvelua ko ongelmassa .

 • Hei,
  ihmettelen ja kovasti DNA:n passiivisuutta tässä asiassa, muuten hyvin toimivassa palvelukokonaisuudessa. Sähköpostiosoitteen vaihto n. 20 vuoden jälkeen ei toisiankaan ole ihan kevyt asia.

  Olen nyt ottanut rinnalle Zonerilla rekisteröimäni fi. päätteisen osoitteen ja tähän kytketyn sähköpostin, jossa tarvittavat suodattimet löytyvät. Ei ihan halpa ratkaisu, mutta kuitenkin hinnaltaan kohtuullinen. Pääsääntöisesti näitä domain-palveluita tarjotaan ainoastaan yrityksille. Zoner tässä positiivinen poikkeus. Käytän tätä uutta sähköpostiosoitetta harkitusti ja ainoastaan yhteyksissä, jotka koen luotettaviksi.

  DNA chat suositteli juuri roskapostiongelman ratkaisuksi salasanan vaihtoa. Katsotaan onko tällä mitään konkreettista vaikutusta. Aamuisin on nykyään yli 20 hyväksyttyä lainahakemusta, Seiska tarjouksia, pilleriapua erinäisiin ongelmiin ja muita vasaavia "tarjouksia", jotka ovat lähetettyjä "puoli"rikollisilta tahoilta täysin pyynnöttä. Pyyntö poistaa osoitteeni lähetyslistalta on lähes sama kuin heittäisi bensaa tuleen. Kasvattaa edelleen roskapostin määrää. Nykyään näitä roskapostiviestejä näyttää tulevan läpi koko päivän Welho laatikkoon.

  Toivottavasti DNA ottaa tämän asian vakavasti ja tarjoaa asiakkailleen haasteeseen ratkaisua tai avoimesti suosittelisi vaihtoa toiseen palveluntuottajaan. Asiakkaan pitäminen löyhässä hirressä on harvoin onnistunut ratkaisu, Tätähän DNA:n passivisuus tällä palstalla nimenomaisesti on. Keskustelu avattu 3kk sitten ja järkevää ulostuloa ei vielä ole DNA:lta näkynyt.

 • Huutelin tuolla ylempänä roskaposteista, ongelmana minulla oli nimenomaan se että jouduin käyttämään webmailia, jossa roskapostille ei voi tehdä yhtään mitään. Nyt sain huikean säädön jlk omat spostiasetukseni kondikseen (mulla on mäkki ja sen postiohjelma), homma toimii taas ja roskapostia tulee läpi hyvin vähän ja ne on helppo merkata jotta suodattuvat seuraavalla kerralla. Tämä nyt ei varmaankaan auta ketään tässä ketjussa mutta onpahan tämmönen pieni hyvän mielen uutinen että homma on mahollista saada skulaamaan.

 • Moi ,
  Saan dna postiin vaikka noin 10 roskapostia per päivä. Lähettäjä on muotoa nimi(tai asia)@mail.12345678.com, jossa lähettäjät vaihtelevat ja myös tuo numerosarja. Olisi kieltäisin kaikki toimialueet 1234567.com jossa tuo numerosarja on mikä hyvänsä lukujoukko.
  esim kielto olisi *@1???????.com jolloin kieltorivejä tulisi vaikka 10.

 • taitaa olla dna;n suoltamia roskaposteja , mistä muuten olisi tienneet lähettää. Itsellakin alkoi tulla postii ihan vaikka mistä ilman vaik ei ole edes aihetta. DNA on luovuttanut osotteita muuta mahdollisuutta ei ole.

 • Moi,Totesin aikaisemmin saaneeni DNA chatista vihjeen vaihtaa salasanaa. Tällä ei kuitenkaan näyttänyt olevan mitään merkitystä roskapostien määrään. Roskapostien määrä näyttää vain kasvavan. Pääosa muodostuu roskalaina- ja kasinopelitarjouksista. Kuulisin mielelläni enemmän Dj Alexin ratkaisusta. Onko sama s-posti osoite edelleen käytössä vai vaihdotko kokonaan uuteen osoitteeseen? Luen myös sähköpostit pääosin Applen laitteiden avulla. Ilmeisesti DNA ei aijo tähän keskusteluun laisinkaan osallistua?
 • dna:n tapa olla vastaamatta vuosikymmeniä welhoa käyttäneiden asiakkaiden kysymyksiin on uskomaton. Roskapostin määrä sen kun kasvaa ja mitään ei voi tehdä!
 • Roskapostia tulee todella paljon päivittäin eikö ole mitään mitä voisi tehdä??
  On siellä joku suodatin,  työ sähköpostista kun lähettää niin ne kyllä suodattuu pois!!
  Tähän suodatukseen pitää saada joku tolkku ja parannus.
 • Sama ongelma! Roskapostin määrä vain kiihtyy... DNA pysyy hiljaa vaikka minä ainakin maksan tästä palvelusta vaikkakin netin kylkiäisenä.

  Voisiko DNA edes vastata, että aikooko se edes yrittää hoitaa tätä asiaa vai vaihdetaanko suosiolla gmailiin/vastaavaan? Saisi edes rauhassa siirtää uuden osoitteen tiedot eteenpäin kun tämä sähköposti on ollut käytössä jostain 2002 tai jotain. Samalla kyllä vaihtuu muuten netin toimittaja ihan protestina.
 • Welhon käyttäjänä jostakin vuodesta 2000 lähtien. Koskaan ei ole palvelu ollut näin huonoa, kun nyt DNA:lta. Ilmeisesti jossakin integraatioprosessin vaiheessa annettiin kenkää osaavalle henkilöstölle ja palkattiin lisää asiakaspalvelupäälliköitä...

  No. Tuota mail@22222444.com spammia (jossa siis numerot muuttuvat) tulee ihan järjetön määrä ja se alkoi pyytämättä sekä yllättäen jokunen kuukausi sitten. Nyt on ihan tuskaa. voisi hyvin olla filtteri toteutettuna jossakin mailserveritasolla, jossa mail@nnnnnnnnn.com postit (joissa siis n on numero välillä 0-9), flagattaisiin suoraan spammiksi. Ja sitten käyttöliittymään tai asetuksiin valinta, jossa voi asiakas päättää mitä haluaa tälle tehdä (siirtää kansioon x, tuhota, lähettää ei tavoiteta ilmoituksen, yms. kivaa).
  Ei olisi liian vaikea tehdä. Todellakaan. Mutta tietty miljoona tällaista puukotusta on järkyttävä häkkyrä ylläpitää.
  Mistä noita mail@nnnnnn.com spammeja muuten lähti tulemaan? Anyone?
 • Sama ongelma. Roskapostia tulee erityisesti uusista domainesta, kuten .top, .gdn, .date ja niin edespäin. Käytän Outlookia, ja olen rakentanut sen roskapostiasetuksiin blokkauksia netistä googlaamillani ohjeilla näille päätason domaineille. Lista on jo pitkä, enkä valitettavasti itse ole mikään guru, joten en osaa sanoa mitkä näistä ovat toimivia. Spammin määrä on kuitenkin vähentynyt huomattavasti.
 • yhdyn tähän roskapostiongelman ratkaisupyyntöön. jos olen poissa esimerkiksi viikon, sähköpostiin on ehtinyt aivan järjetön määrä roskapostia. vaikka päivittäin poistaa, silti tämä vaatii aivan kohtuuttoman paljon työtä käyttäjältä.
 • Moi,
  Kun osais tehdä suodattimen outlookille itse. Kodiri taustasta huolimatta en osaa. Tämän vuoden alusta lukien niitä on tullut 644 eli ei edes 10 päivässä. Onneksi tämä ei mun tärkein sähköpostiosoite. Sen vaihtaminen oli aikanaan tosi työlästä.

 • Esitin kaksi kuukautta sitten tälle Ilkka/palveluneuvojalle DNA kysymyksen/pyynnön, mutta hän on vaan edelleen vaiti eikä suostu vastaamaan  roskapostiongelmaan millään lailla.  Tämäkö on  hyvää asiakaspalvelua?
 • Sähköpostit ovat uusmyynnistä poistuneita laajakaistan lisäpalveluita eikä näihin ole siis tulossa mitään muutoksia tai uudistuksia. Sähköposteissa ei ole enää erillistä roskapostisuodatusta. Jos sähköpostitiliin on tehty roskapostisuodatukseen liittyviä määrityksiä vanhan webmailin kautta, ovat nämä asetukset edelleen voimassa eikä niihin pysty tällä hetkellä vaikuttamaan. Mikäli roskapostinsuodatus ei ole omaan käyttöön riittävä niin suosittelemme vaihtamaan sähköpostin muuhun maksuttomaan palveluntarjoajaan kuten Gmailiin tai Hotmailiin.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
  Paras vastaus
 • Kiitos sinulle Hanna nopeasta ja selkeästä vastauksesta!
 • Missä vaiheessa DNA on tiedottanut luopuvansa sähköpostipalvelusta tai ainakin ajavansa sitä alas (=kehitystyö loppu, palvelutaso heikkenee)? En muista tällaista viestiä saaneeni DNA:lta. Sähköpostiosoitteeni on ollut yli 10-vuotta  @welho.com -muotoinen ja siis tuhansien ihmisten tiedossa. Tämän vaihtaminen ei ole triviaalia. Jos DNA laskee edelleen palvelutasoaan, niin ehdotan seuraavia:
  - sähköpostin edelleenlähetyspalvelu - käyttäjän ei tarvitse kertoa osoitteen muutoksesta, vaan tuleva posti edelleenlähetetään käyttäjän antamaan muuhun osoitteeseen vaikkapa 3 vuoden ajan
  - hyvitys palveluhinnasta asiakkaille, jotka ovat tehneet sopimuksen sähköpostipalvelusta
  - tämän tilanteen ilmoittaminen kirjeitse asiakkaille, joita asia koskee


 • DNA Hanna, miksi? Ovatko kaikki osaajat poistuneet talosta ja eikö sähköpostin suodattamiseen tarvittavaa tekniikkaa enää ymmärretä DNA:lla? Oletteko menettäneet oikeudet vanhan webmailin tasoisen palvelun käyttöön, vai oletteko muuten vain poistaneet sen käytöstä asiakkaiden kiusaksi? Paitsi että vastaus ei ollut millään muotoa nopea muiden kuin "Tuskastuneen" näkökulmasta, se ei myöskään ollut selkeä, koska siitä puuttuvat perustelut. Se kertoo nykyisessä muodossaan vain häkellyttävästä piittaamattomuudesta asiakkaiden tarpeita kohtaan.
 • Sähköpostit ovat poistuneet uusmyynnistä jo vuonna 2011 ja tästä on toki tuolloin tiedotettu. Yli vuoden käyttämättömänä olleet sähköpostit poistetaan automaattisesti käytöstä. Käytössä olevat sähköpostit säilyvät siis edelleen, mutta tukea näille ei enää tarjota. Viime vuoden puolella tehdyn itsepalvelu-uudistuksen jälkeen sähköpostien hallinnointi on kokonaan poistettu sieltä eikä esimerkiksi uusia osoitteita ole enää mahdollista luoda.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • DNA Hannan vastaus on selkeä, ja hyvä että joku viimein kertoo tilanteen. Mutta nopeasti tämä ei selvinnyt. Meillä on taloyhtiössä Welho/DNA laajakaista, mutta taidankin seuraavassa yhtiökokouksessa ehdottaa palveluntarjoajan vaihtoa.
 • @Wanha Welhottaja

  "- sähköpostin edelleenlähetyspalvelu - käyttäjän ei tarvitse kertoa osoitteen muutoksesta, vaan tuleva posti edelleenlähetetään käyttäjän antamaan muuhun osoitteeseen vaikkapa 3 vuoden ajan."

  Tuohon on kyllä helpompikin ratkaisu mikäli Welho tukee POP3-protokollaa. Esim. Gmailin voi määrittää hakemaan viestit jostakin toisesta osoitteesta (Esim. Welho) POP3-protokollalla. Silloin vanha osoite on edelleen käytössä ja sitä ei tarvitse lukea , vaan viestit siirtyvät automaattisesti Gmailiin. Siis ei edellytä DNA:lta yhtään mitään toimenpiteitä eikä lähettäjille välttämättä tarvitse kertoa postiosoitteen muutoksesta.
 • Ratkaisin ongelman niin, että avasin Gmail-tilin ja määrittelin sen hakemaan welhon sähköpostit. Oli helppoa. Gmail suodattaa roskapostit pois. Minulle voi edelleen lähettää postia welhon osoitteella, mutta vastaan niihin gmailin osoitteella.
 • nimimerkille Roope: Jep, sama sposti edelleen on. Homma toimii pöytäkoneessa ja iPädissä mutta puhelimella ei suodata mitään. Käytin webmailia sen vuoksi että taisteluni lähtevien ja saapuvien postien asetuksia koskien oli kesken, en muuten ois siihen turvautunut. Se ei tosiaan nähdäkseni suodattanut mitään, enkä löytänyt sieltä mitään optioita mistä ois voinu merkkailla viestejä spämmiksi tai tehdä muutakaan hyödyllistä asian eteen - en siis oikein tajua miksi DNA antoi tässä ketjussa niin ymmärtää.
 • Vaikuttaa hyvältä tuo ratkaisu "...gmail-tilin ja määrittelin sen hakemaan welhon sähköpostit" Nyt kun saisi jonkunlaista rautalankaa miten tuo määrittely gmailissa tehdään. Mulla on ihan sama ongelma ollut vuosikausia. Olen käyttänyt Mailwasher nimistä ilmaista ohjelmaa. Siihen saa sen listan luotua, eikä tartte kun nappia painaa niin asialliset (tosin valmiiksi määritellyt osoitteet) jää ja Outlook aukeaa. Kännystä ei onnistu.
 • Hei,
  Onko kukaan keksinyt keinoa, millä welho postilaatikkoon tulleet viestit saisi uudelleenohjattua automaattisesti toiseen laatikkoon? Tällä keinolla saisi viestit esim Zonerissa olevaan sähköpostiosoitteeseen, jossa automaattinen roskapostisuodatus päällä. Samalla voisi  tästä uudesta laatikosta  valikoidusti viestittää niille, joilta sähköpostia toivoo saavansa, että osoite on vaihtunut.

  Älkää vain sanoko, että automaattiohjaus ei onnistu.
 • No niin, nyt vahvistui pahin pelkoni eli automaattiohjausta ei tällle welho.com osoitteelle voi laittaa. Miksei DNA voinut sitä tälle keskustelupalstalle suoraan vahvistaa? Toivottavasti DNA:lla ymmäretään muutoksen laajuus. Kyse ei siis ainoastaan siitä, että joudun ilmoittamaan uuden sähköpostiosoitteen tuttaville vaan päivittämään lukuiseen verkkopalveluun käyttäjätunnukseni ja sähköpostiosoitteeni uudeksi. Asiakaspalvelua DNA tasolla? Katelaskennassa kannattaa huomioida, että nämä asiakkaallee "ilmaiseksi" tarjotut lisäpalvelut saattavat olla asiakkaan visioiman kokonaispalvelun kannalta yllättävän arvokkaita. Toivoisin nyt lopuksi DNA:lta selkeätä ulostuloa siitä, miten pitkään mukana olleiden asiakkaiden esille tuoma ongelma on tarkoitus ratkaista. Yhteistyökumppanin suosittaminen käyttöön hintaan 1,95 eur/min tuntui lähinnä tässä tilanteessa kiusanteolta.
 • "Webmail sisältää kyllä roskapostisuodatuksen,  mutta ikävä kyllä läpi voi päästä jonkun verran myös ei-haluttuja  sähköpostiviestejä. DNA Ilkka     palveluneuvoja"
  Hyvät palveluneuvojat: Miten tuon roskapostisuodatuksen saa käyttöön? Ja miten sinne määritellään roskapostia lähettävät osoitteet?  Yritin löytää siihen ohjetta webmailin ohjeista, mutta huonolla menestyksellä.

                                                                                           
 • Hei Peikko!

  Webmailissa ei ole käyttöliittymän päivityksen jälkeen enää erillistä roskapostisuodatusta. Jos sähköpostitiliin on tehty roskapostisuodatukseen liittyviä määrityksiä vanhan webmailin kautta, ovat nämä asetukset edelleen voimassa eikä niihin pysty tällä hetkellä vaikuttamaan.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Iiro: "Webmailissa ei ole käyttöliittymän päivityksen jälkeen enää erillistä roskapostisuodatusta."

  MIKSEI OLE?
 • Iiro: etkö osaa vai etkö halua vastata kysymykseeni?
 • Tämä ei kuulu palvelun ominaisuuksiin. Mikäli roskapostisuodatukselle on tarvetta viestien suuren määrän vuoksi, kannattaa tässä käyttää erillistä sähköpostiohjelmaa tai esim. ohjata sähköpostit Gmailiin POP3 tai IMAP palvelimilla.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • "Tämä ei kuulu palvelun ominaisuuksiin." Tämä kuuluu palveluhaluttomuuden (tai -kyvyttömyyden) omituisuuksiin.
 • Niinpä.

  Taitaa kysenen ominaisuus maksaa liikaa DNA:n mielestä ja siksi poistettiin.
 • Moi,
  tänä vuonna kesäkuuhun mennessä viestejä oli tullut noin 1400. Nyt homma on loppunut. Tein pikkuhiljaa oman suodattimeni. Joten en noita kaikkia saanut vaan menivät roskapostiin
  Toivottavasti kaikilla muillakin.
  Kiitoksia mukan olleille
  jouko
 • Dna haluaa Welho sähköposti käyttäjät pois. Siksi postit ruuhkautuu turhista viesteistä . Itselläkin aiemman 20 kpl/vko nykyisin 200-2000 kpl
  Viestejä tulee esim. Samalta lähettäjältä sama päivä klo useita ja kun poistat viesteistä sekä rpostista niin kaikki tulee 15min sisään takaisin samoilla ajoilla ja päiväyksillä . Kyllä vi....t.aaaa
 • Itse käytän Mailwasher ohjelmaa. Se vetäsee "possible spam" tai "blacklisted" merkinnät kaikkeen ..skaan. "Friends" listalle voi laittaa kaikki osoitteet, jotka tietää asiallisiksi.Sitten käsittely ja homma hoituu. ..skat häipyvät palvelimelta ja asialliset latautuvat esim Outlookin kautta koneelle.
 • DNA ei tule tekemään tälle ongelmalle mitään, yksinkertsisesti  siitä syystä, että kyseessä ei ole kannattava tuote.
  Paras ratkaisu haasteeseen on luoda täysin uusi sp-osoite. Tuottaa hivenen vaivaa jakaa uusi osoite tuttavapiirille ja päivittää osoite erinäisissä verkkopalveluissa. Olen käynyt tämän rumban läpi ja avasin laatikon Zonerissa. Oli vaivan väärti. Ei ole tullut yhtään roskapostia uuteen laatikkoon. Welho.com laatikkoon tuli loppuvaiheessa kymmeniä päivässä ja tärkeät viestit hukkuivat näiden joukkoon. Epäilen roskapostin lähteen ollleen Speedtest sovelluksen mainokset - kirjauduin siellä pelisivulle welho-osoitetta käyttäen, mitä ei olisi koskaan pitänyt tehdä. Sp-osoitettani levitettiin pelisivulta tehokkaasti eri tahoille, jotka jatkoivat roskapostilla pommittamista.
 • "Webmail sisältää kyllä roskapostisuodatuksen, mutta ikävä kyllä läpi voi päästä jonkun verran myös ei-haluttuja sähköpostiviestejä." (Ilkka 10 kk sitten)

  "Webmailissa ei ole käyttöliittymän päivityksen jälkeen enää erillistä roskapostisuodatusta."
  (Iiro 5 kk sitten)

  "Tämä ei kuulu palvelun ominaisuuksiin. Mikäli roskapostisuodatukselle on tarvetta viestien suuren määrän vuoksi, kannattaa tässä käyttää erillistä sähköpostiohjelmaa tai esim. ohjata sähköpostit Gmailiin POP3 tai IMAP palvelimilla." (IIro 5 kk sitten)

  Milloin (ja miksi) tuo käyttöliittymän "päivitys" (=selkeä huononnus, päivitys alaspäin) on tehty?
 • Roskapostin määrä näyttää vain lisääntyvän päivä päivältä. Mistä lie osoitteet ovat roskapostittajille päätyneet, itse en ole koskaan luovuttanut welho-osoitetta mihinkään epämääräisille sivustoille tai kilpailuihin vaan käyttänyt siihen tarvittaessa aivan eri osoitetta. Roskapostisuodattimen poisto oli todella ala-arvoinen veto dna:n puolelta.

  Omalta osaltani sain nyt kuitenkin ongelman ratkaistua, en tosin helposti kun 20 vuotta käytössä olleen sähköpostiosoitteen vaihtaminen ei ole ihan pikkujuttu. Vaati melkoisesti työtä ilmoittaa uusi gmail-sähköpostiosoite kaikille tarpeellisille kontakteille sekä vaihtaa osoite kaikkiin palveluihin joihin olin rekisteröitynyt welho-osoitteella. Suuren työmäärän jälkeen pääsin kuitenkin roskapostiongelmasta eroon siirtämällä sähköpostin gmailiin ja laajakaistan saunalahdelle.
 • Dna varmasti toivookin sitä, että sähköpostiasiakkaat siirtyisivät toiselle palveluntarjoajalle. Tosin asiakas saattaa siirtää silloin myös laajakaistansa ja kännykkäliittymänsä, mitä dna ehkä ei toivo.
 • Pakko nostaa kädet pystyyn ja sanoa Good Bye nyt DNA.lle. kun ei niin ei. Roskaposti on iso riesa.
  Laiska kun olen niin en millään oisi viittiny vaihtaa s-postiosoitettani joka käytössä jo kohta 30v. Ei mulla muuta.
 • En ole vielä pohtinut asian monimutkaisuutta. G-mail on olemassa, mutta olenko jotenkin liimalla sidottuna DNA:han? Olen kuvitellut homman hoituvan pikkuhiljaa, kunhan vaan alotan homman eli ryhdyn ilmoittelemaan kaikille mahdollisille ja mahdottomille, etten käytä welho-osoitetta enää???
  Pari kännykkäliittymää ja laajakaista on DNA:lta.
 • KYSYMYS DNAlle: Kyllästyneenä roskapostiin aion siirtyä g-mailiin, kuten olette suositelleet. Olen ymmärtänyt, että jollakin keinolla on mahdollista ottaa käyttöön automaattinen edelleenlähetys welho-osoitteesta g-mailiin. Pitääkö tämä paikkansa ja jos pitää, olisiko mahdollista saada siitä selkeät ohjeet?
 • Hei Matti!

  Welho-sähköpostien ohjaus Gmailiin onnistuu Gmailin kautta. Palvelu on Googlen, joten heidän ohjeensä tätä toimintoa varten löytyy täältä.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Nyt meni ohi??!
  Mitä hyötyä on ohjata kaikki ...ska esim gmailiin vai saako siinä tehtyä jonkun erittelyn eli vain asialliset jotenkin ohjattua gmailiin?

 • Sain vinkin ,että pitää luopua webmailistä ja siirtää outlookiin johon saa  esim esetin spam suodattimen. haittapuolena pystyy lukemaan vain yhdellä laitteella spostin.
 • Nyt meni ohi??!
  Mitä hyötyä on ohjata kaikki ...ska esim gmailiin vai saako siinä tehtyä jonkun erittelyn eli vain asialliset jotenkin ohjattua gmailiin?

  G-mailiin saa käsittääkseni kunnollisen roskapostisuodatuksen toisin kuin Welhoon. Täytyy perehtyä vielä Googlelta.

 • DNA sähköpostiosoitteen määrittäminen älypuhelimeen
  Mikä tulee kenttään "Toimialueen nimi"
 • Äh, nyt kun luin tämän keskustelun läpi niin vasta valkeni selkeästi asia, että tätä sähköpostia ei ole tuettu sitten vuoden 2011...Tästä olisi ehkä voinut tiedottaa useampaan otteeseen niille, joilla Welhon sähköposti on vielä tuon vuoden jälkeen ollut aktiivisessa käytössä? DNA olisi vaikka voinut ajaa palvelun suosiolla alas ja tarjota käyttäjille jonkun kannustimen sähköpostin käytön lopettamisesta? Minullakin ollut Welhon sähköpostiosoite käytössä jo vuodesta 2003 ja vasta ihan vuoden kahden sisällä roskapostista on tullut ongelma. Nyt ongelma on sitä mittaluokkaa (kiitos erään toisen palvelun tietovuodon, jossa sähköpostiosoite karannut ahkerille roskapostittajille), että Welhon sähköpostin käyttö on tuskaa. Kai se on pakko siirtyä käyttämään jotain muuta palvelua, mutta ihan pikkuhommahan se ei ole, kun Welhon sposti on ollut pääasiallinen sähköpostiosoite 15 vuoden ajan...
 • Ei luulisi olevan iso homma laittaa webmail-ohjelmistosta se ominaisuus päälle, josta käyttäjät saavat itse määrittää suodattimia. On hieman saivartelua sanoa, että palvelua ei enää ylläpidetä, kun palvelin kuitenkin on pystyssä ja käyttäjiä yhä ilmeisesti. Osa meistä vuosia tai jopa vuosikymmeniä olleet asiakkaina, ja kaikki viestintä kulkee sähköpostinne kautta. On lisäksi vastuutonta ehdottaa käyttäjiä siirtymään käyttämään google-konsernin, jonka toimintamalli perustuu tietojen kauppaamiseen, viestintäpalveluja. Olisi kaikenkaikkiaan mielekästä pitää datapalvelut "lähellä" ja yhtenäisenä. Hyvin toimivasta sähköpostista voisi mielellään vaikka maksaakin, ainakin mieluummin kuin jollekin pienelle ja mahdollisesti epävarmemmalle toimijalle, jonka palveluja joutunee käyttämään. Kenties nettiyhteyskin sitten muulta palveluntarjoajalta.
 • Mulla on vähän päinvastoin: meilit myheritage.fi:stä ja myheritage.com:ista eivät tule edes roskapostikansioon. Voinko itse whitelistata, tai voitteko tei siellä parannella yleisiä Welho-mailin asetuksia?

  Siis: Myheritage Whitelistille, kiitos. Se on ihan kunniallinen sivusto.
 • Mun postit menee jatkuvasti osaksi roskaKORIIN ja jokunen roskaPOSTIIN.
  Nytkin mulla on ehkä nelisenkymmentä viestiä, joista lukemattomina/avaamattomina on automaattisesti DNA/Welhon toimesta siirretty 10 viestiä roskakoriin ja 3 muuta viestiä roskapostiin. Myös aivan uusien lähettäjien viestit. Englanniksi ja suomeksi. Aivan tavallisia erilaisten yhdistysten/kerhojen/jne viikkotiedotteita yms. jäsenpostia ja nyt parin kaupan Black Friday -"tiedotteita".

  En käytä DNA/Welho Webmailia kuin joskus harvoin etsiessäni perille tulematta jäänyttä viestiä. En tiedä/muista koskaan laittaneeni mitään roskaposti- tai muita lajitteluasetuksia webmailiin.
  Nuo kolme edellämainittua viestiä siirtyvät jatkuvasti uudestaan roskapostikansioon melkein heti, kun olen ne siirtänyt takaisin Saapuneisiin. Jokin suodatin siis on jossain.
  MITEN SE SUODATIN POISTETAAN KÄYTÖSTÄ???

  Samantapainen suodatin siirtää osan viesteistä roskakoriin.
  Myös aivan uusien lähettäjien viestit, joten lähettäjänimen/osoitteen perusteella valinta ei kai voi tapahtua? Em. viestien sisältö on keskenään hyvinkin erilaista, joten mitään syytä tai sääntöä en keksi niiden poistamiseen!
  Roskakorista palautetut viestit jäivät Saapuneisiin kunhan ensin olin ne siirtänyt sinne.

  Postit luen Windowsissa The Bat! -ohjelmalla ja Androidissa Edison Maililla ja kummassakin on lisänä vielä pari roskapostin suodatusohjelmaa. Ongelma on se, että Welho/DNA on jo siirtänyt osan viesteistä noihin roskakori- ja roskapostikansioihin, joten joudun etsimään viestejä myös niistä.

  Mikään tuntemani postin suodatusohjelma ei noita viestejä tulkitse spämmiksi tai muuten poistettaviksi.

  MITEN VOIN ESTÄÄ TUON AUTOMAATTISEN LAJITTELUN???


  Kimple
 • Edelläolevaan korjaus:
  Myös ROSKAKORISTA palautetut viestit siirtyvät takaisin roskakoriin, vähän pitemmällä viiveellä vain.
  Kimple

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.