WiFi 5GHz ei näy Samsung RU6025

Saan Samsung RU6025 television kiinni modeemin 2.4GHz WiFiin mutta se ei suostu liittymään 5GHz WiFiin? Tuo 5GHz kuuluu kuitenkin kohteessa ja olisi häiriöttömämpi. Modeemina Sagecom 3686AC. Onkohan tälle mitään tehtävissä?
Petri Väisänen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• TV ilmeisesti tukee tuota 5Ghz taajuutta. Voisi olla ettei se verkko kanna kunnolla TV:lle asti (TV:ssä voi olla heikko vastaanotin ja muutenkin 5Ghz kantaa huomattavasti huonommin, kun 2.4.). Onko kuinka pahasti seinien takana modeemi vai kenties samassa tilassa?

Taisi kyllä olla tuossa modeemissa ilmoitettu Wlan ongelmista ennenkin, jos laitteet on lähekkäin, niin resettiä voisi kokeilla.
    JJJ
  • Samassa telkkarissa Chromecast kiinni jolla 5GHz toimii mainiosti eli väittäisin että kyllä siinä pitäisi toimia. Joko Samsung tai modeemi blokkaa tuon 5GHz jostain syystä.
    Petri Väisänen
  • Niissä valitetuissa ongelmissa on kadonnut modeemista koko 5 GHz taajuus, joten siitä ei varmaan ole nyt kyse sitten, kun yksi laite ainakin on siinä verkossa.

Empä muuta keksi kun että signaali ei ole Samsungin mielestä tarpeeksi voimakas. Ellei Samsungissa ole joku asetus mistä verkon löytyminen valitaan, taajuus ym asetusta (en kyllä tiedä miksi olisi.)

Mullakin Chromecast makkarissa on 5 GHz verkossa, mutta esim. tabletti ei sitä siellä löydä kun välissä on pari seinää reitittimelle. Et kertonut miten modeemi on sijoitettu, mutta jos laitteesi on samassa tilassa silloin ei tästäkään ole kyse...

Löytääkö se TV koko verkkoa vai ei vain suostu siihen yhdistämään? Modeemista ei varmaan ole verkkoa asetettu piilotetuksikaan? (jos tuossa purkissa se on mahdollista...)
    JJJ
  • Manuaalin lukemalla olisi selvinnyt että TV ei tue kuin 2.4GHz wifiä.
    ebinwrz
  • Mitähän manuaalia ne Samsungin aspassa lukee kun niiden mukaan tukee?
    Petri Väisänen
  • samsung RU6025 Wi-Fi max transmitter power : 100mW at 2.4GHz–2.4835GHz kun taas esim. Samsung Series 8 Q80R Wi-Fi max transmitter power : 100mW at 2.4GHz–2.4835GHz, 5.15GHz–5.35GHz & 5.47GHz-5.725GHz.

Nämä siis copypastean sinulle samsungin omista manuskoista. Samsungin tuen laatu ei näkyy ole ainakaan parantunut kun viimeksi 2015 olin sinne yhteydessä.

ebinwrz
  • Ok, joo, eiköhän tämä ole niin että tuo TV ei tue 5GHz vaikka näin väitettiin:

"Samsung Support Suomi
    Wed, 05 Aug 2020 06:30:31 UTC

Selvitin asiaa, ja TV:nne pitäisi tietojemme mukaan tukea 5GHz verkkoa. TV kuitenkin toimii parhaiten 2.4GHz verkossa, sillä vaikka 5GHz on normaalisti vakaampi, sen alue/kantama on huonompi."

Petri Väisänen