Wifi pysyy avoimena ja reititin pitää käynnistää päivittäin uudelleen

Minulla on käytössä Asuksen DSL-AC51 VDSL (https://www.prisma.fi/fi/prisma/asus-reititin-adsl-vdsl-dsl-ac51) reititin. Se on vastikään hankittu, vanhakin oli Asus.

Ongelmat ovat seuraavat:
1) Wifi - Wifi pysyy avoimena. En pääse vaihtamaan salasanaa ollenkaan wifiin ollenkaan. Käyttöohjeiden mukaan sen pitäisi onnistua joko Asus appila tai menemällä osoitteeseen router.asus.com tai 192.168.1.1. OIen kokeillut tätä puhelimella sekä kolmella eri läppärillä. Olen käynnistänyt reitittimen useita kertoja uudestaan. Olen myös palauttanut reitittimen tehdasasetuksille. Satunnaisesti sivulle saattaa päästä (todella harvoin). Sivu joko kaatuu tai salasanaa ei pääse loppujen lopuksi asettamaan.

Wifi näkyy listassa sekä _2G että_5G versiona. Aina siihen ei siltikään saa yhteyttä.

2) Päivittäinen reboot. Yksi tietokoneista on verkossa verkkojohdon avulla, ei Wifillä. Jotta yhteyden saa verkkoon, reititin pitää käynnistää päivittäin uudelleen. Yhteys kuitenkin televisioon pysyy päällä, kun katsoo esim. Netflixiä.

Olen ollut yhteydessä Asuksen asiakastukeen. Vaihdoin siis reitittimen kyseisien ongelmien vuoksi, mutta ne eivät korjaantuneet, vaikka ostin uuden. He kehottivat kertaalleen vaihtamaan uuden, mutta on vaikea uskoa, että ongelma sillä korjaantuisi.

Asiasta mitään tietämättömänä tuli mieleen, että voisiko ongelmat johtua kuitumuuntimesta/-reitittimestä (mikä se virallinen nimi nyt onkaan)? Toisaalta vaikea ymmärtää miksi Wifi-yhteys olisi tähän liittyvä.

Seuraava vaihe on palauttaa Asuksen modeemi ja vaihtaa kokonaan uuteen merkkiin. Voi toki olla, että sekään ei auta.

Kaikki vinkit ja neuvot tervetulleita. Kiitos ennakkoon!
Viljami

Kommentit

• päivitä firmis
    Tuomas Raatikainen
  • Laite hetkeksi kaikki WiFi-laitteet syrjään. Käytä siis sitä tietokonetta, joka on piuhalla kiinni. Onhan niin, että se on piuhalla kiinni juuri tässä ASUS-reitittimessä? Ja onhan niin, että se ei ole yhtäaikaa kiinni jossain toisessa verkossa (langallisessa tai langattomassa)? Eli niin yksinkertainen lähtötilanne kuin mahdollista.

Tarkista tämän koneen sisäverkon IP-osoite. Onhan se jotain 192.168.1.X? Jos se onkin esim 192.168.0.X, niin silloin reititin löytyy osoitteesta http://192.168.0.1 .

Näetkö nyt reitittimen asetussivun? Pääsetkö kirjautumaan sinne? Voitko tehdä muutoksia esim wlaniin? Kirjoitit että 'sivu kaatuu', mitä tämä oikeastaan tarkoittaa?

Koeta selvittää missä välissä ongelma on: käytä edelleen piuhalla kiinni olevaa tietokonetta. Jätä yhteen komentokehotteeseen vaikkapa ping -t google.com ja toiseen ping -t 192.168.1.1 (eli reitittimen lähiverkon osoite). Katkeaako molemmat pingit vai pelkästään googlelle? Jos ping katkeaa reitittimeen, niin sitten pitää yrittää selvittää menikö koko reititin jumiin vai pelkästään reitittimen verkkoyhteys. Tämä vaatii valojen ja nappien tutkailun,että reagoiko se enää mihinkään.
    yxWaan