Win 11 tuntijalle

Tännään Windows tarjosi päivitystä W11 2022H2. Päivitys meni hyvin, mutta mukana tuli ikävä yllätys. Kun koneen käynnisttää, se avautuu suoraan Edge selaimeen, jota en käytä.
Olen yrittänyt asetuksista etsiä kohtaa, josta sen saisi pois, mutta en ole löytänyt.
Tietääkö kukaan, saako sen pois ja miten?
PW

Kommentit

• Mikä selain on aijemmin ollut käytössä.

Aqualung
  • Asensin samaisen päivityksen, mutta Edge ei ruvennut häiriköimään. Sen sijaan Spotify tyrkytti itseään. Siitä selvisi koko sovelluksen poistamalla.
    Edgeä ei voi poistaa, mutta... Hiiren oikealla näppäimellä klikkaus alapalkin Win-painikkeeseen -> "Tehtävienhallinta" -> vasemman reunan valikosta "Käynnistyssovellukset". Sovelluslistasta hiiren oikealla klikkauksella löytyy "Poista käytöstä". Auttaisikohan se?
    Papparainen
  • Voit sitten asentaa.Firefoxin tai Google Chromen.
    Tehdä sitten jommasta kummasta oletus-selaimen.

Lataa Firefox-selain — Nopea, yksityinen ja ilmainen - Mozillalta

Google Chrome ‑selain

Voit poistaa Edge selaimen käytöstä.
    Aqualung
  • Päivityksen jälkeen tuli vielä kumulatiivinen päivitys.
    Laiskana miehenä käytän Moxillaa :-)
    Täytyy yrittää tuota, vaikka ihan noilla sanilla ei löytynytkää Edbestä.
    PW
  • Olen asettanut Windowsin käynnistyvän käynnistettäessä puhtaalta pöydältä.
    Tuo ongelma ei enää käynnistyksen jälkeen haittaa, kun Edgen sulkee.
    Firefox on oletusselaimena.
    Miten saan Edgen poistettua niin, ettei se asennu heti käynnistyksen yhteydessä?
    PW
  • 1.Ohjauspaneeli
    2.Ohjelmat.
    3.Microsoft Edge
    4.Klikkaa hiiren oikealla
    5.Muuta
    6.Poista sovellutuksen asennus,tai muuta sitä
    Aqualung
  • Poistin asennuksen. Saa nähdä tuleeko se takaisin seuraavassa kuukaudenpäivityksessä.
    PW
  • Paljon mahdollista,että se tulee takaisin päivityksen myötä
    Tämän mukaan olis veemäinen poistaa lopullisesti.
    Tässä Win 10 ja Win 11 järjestelmät.

Näin poistat Edge -selaimen Windows 10:stä - Hardware.fi

Microsoft Edgen asennuksen poistaminen Windows 11: stä - FI Atsit
    Aqualung
  • 11.10 tuli kumulatiivinen päivitys Win11:n. Edge ei tullut takaisin.