Win11 -> Win10

Tietokoneeni on Win 11 yhteensopiva, mutta Microsoft ei ole tarjonnut sille päivitystä Win 11:aan.
Jos päivitän tietomineen Win11:aan MediaCreationToolW11 ohjelmalla, niin kuinka helppo minun on palata Win10:een, jos en ole tyytyväinen Win11:aan?
Lähinnä epäilen Intelin verkkokortin toimivuutta Win11:ssa, kun Intel ei ole julmaissut sille Win11 ajureita, jolloin Win11 on käyttökelvoton.
PW

Kommentit

• Kannattaa selata tuolla olevaa tietotekniikkafoorumia, sieltä löytyy apua ja sinne kirjautumalla voi siellä myös kysellä asioista:

https://bbs.io-tech.fi/

PS: "Yleinen ohjelmistokeskustelu" -palstalla on asiaa Windows-versioista.

Pasi
  • Pystyt palaamaan käyttään win 10 käyttistä 10pv päivityksen jälkeen."järjestelmän palauttaminen"...Ja kyllä se intelin verkkokotii toimii myös win 11 tai sitten mulla on joku "erikoinen" intelin verkkokortti joka toimii win 11 kanssa...
    ps .älä suotta vastaa tähän PW...
    ps2.kyllä sen windowsin pitäs siellä "päivitys"systeemissä sitä win 11 tarjota.
    windoosaa
  • Tuolta lisää Win 11 keskusteluja.

Hakutulokset: windows 11 | AfterDawnin keskustelualueet
    Aqualung
  • Verkkokorttini on Intel® Ethernet Converged Network Adapter X550-T2. Sille on vain Win10 ajuri tarjolla.
    Ehkä kannattaa odotta seuraavaa Win11 isoa päivitystä, jolloin verkkokorttiajuri on ehkä mukana ohjelmassa.

PW
  • Aqualung
  • PW
  • Tuolla on n. kk sitten aiheeseen sivuten keslustelua:. https://community.intel.com/t5/Ethernet-Products/Intel-x550-T2-installers-for-windows-11-not-compatible/td-p/1359501
    Ymmärtääkseni vastaus oli että virallista tukea (ajureita) win 11 ei kyseiselle kortille ainakaan vielä ole... "Purkkavirityksellä" saanee toimimaan...
    EkiVirta
  • Win 11 on vielä alkutekijöissään.
    Ohjelmistot keskeneräisiä,kaikkiin ei saa kunnon toimivia ajureita.

Sitten tulee jatkuvasti päivityksiä,päivitysten jälkeen.Niitä sitten korjaillaan ja paikkaillaan,eikä mistään tule valmista pitkiin aikoihin.

On korjauspäivityksiä ja päivitysten korjailuja ihan solkenaan.

Jos jotakin tulee,niiden toimivuuskin voi olla mitä sattuu.

Kannattaa varmaankin toistaiseksi pysyä vielä win 10,pissä.Se ainaskin toimii.
    Mikään ei ole niin varmaa,kun epävarma.
    Aqualung
  • EkiVirta: Tuossa näyttää olevan kyse erillisestä verkkokortista. Minulla on Asus emo WS X299 SAGE/10G, jossa verkkokortti on integroitu emoon. Asus ei ole julkaisut verkkokorttiin uusia päivityksiä sitten 3.4.2019 jälkeen ja siellä ei ole mahdollisuutta valita Win11.sta. Ensin koneeni ei ollut Win 11 yhteensopiva, mutta Asusin 3501 biospäivitys korjasi tuon ongelman. Nyt on bios 3601 joka on julkaistu 26.11.2021.
    Windows udate kertoo: "Hyviä uutisia — tietokoneesi täyttää Windows 11:n vähimmäisjärjestelmävaatimukset. Saatavuuden tarkka ajoitus voi vaihdella, kun valmistelemme sitä sinua varten."