Windows 10 ei kelvollista ip määritystä

No heipä hei, omistan Huawei E3372 mokkulan, jonka ostin teiltä samalla, kun ostin internet yhteyden. Ennen se yhdisti ihan normaalisesti, mutta kun piti asentaa windows 10 uudelleen ongelmien takia, niin sen jälkeen se on vaa heittänyt virhettä, että ei ole kelvollista ip määritystä, olen moneen kertaan asentanut ajurit uudelleen, sekä yhteensopivuus tilassa (windows 8), olen myös nollannu sovittimen, vaihtanut usb paikkaa ja koittanut sammuttaa tietokoneen shift + sammutuksella. Olen testannut, että onko simi toimiva laittamalla sen minun puhelimeeni, ja toimii aivan moitteettomasti, tällä hetkellä jaan nettiä puhelimen kautta sen simin kanssa, kunnes tämä ongelma hoituu. Olen etsinyt kaikennäkösiä ratkaisuja englanniksi sekä suomeksi googlessa ilman mitään onnea.

Kommentit

• Korjasin ongelman lisäämällä nämä ip arvot manuaalisesti, rupesi toimimaan aivan moitteettomasti välittömästi.

• Hei Kaapo!

Olet selvästi kokeillut jo monenlaista ratkaisua ongelmaasi. Minulla on muutama Huawein vanhempi usb modeemi, mutta kokemukseni niiden ja Windows 10 kanssa vastaa omaasi: en ole saanut niitä toimimaan.

Nopean Googlailun jälkeen löysin tämän:
    https://puolanka.info/linkit/windows-10-yhteensopivuusongelmat-usb-mokkuloiden-kanssa/
    Siinä annetaan vinkiksi että E3372 pitäisi toimia ilman DNA:n yhteysohjelmaa. En tiedä miten modeemisi tunnistuu Windowsissa, mutta oletko kokeillut käyttää sitä niin että:
    1. Poistat SIM:in pin-koodin jollain muulla laitteella
    2. Poistat laitteen kaikki ajurit ja yhteysohjelmat Windowsista
    3. Kytket modeemin kortteineen Windowsiin ja annat Windows Updaten löytää oikeat ajurit.

Vaikka tästä ei ollut apua minulle E310 modeemini kanssa, olen näin saanut toimimaan yhden Ericssonin modeemin.

Voi myös olla että saat modeemisi toimimaan jollain muulla yhteysohjelmalla. Tosin Huawein moodemeille näitä on usein vaikea löytää, koska yhteysohjelmat jaetaan yleensä operaattorian kautta. Varo hämäriä lähteitä. En löytänyt omaan modeemiini toista yhteysohjelmaa.

Ehkä modeemisi firmwaren voi päivittää? Tuskinpa. En usko että saan E310 modeemiani toimimaan Windows 10:ssä.

On sääli, että suhteellisen uusi 4G modeemisi ei toimi ilman taikatemppuja -- jos lainkaan.

Vanha E310:ni on kuitenkin löytänyt uuden elämän linuxissa -- jossa se toimii erittäin hyvin -- ja tästä juolahtikin mieleeni ajatus:
    1. Jos sinulla on lähiverkossasi jokin vanhempi tietokone, voit ehkä kytkeä modeemisi siihen ja jakaa yhteyden.
    2. Jos sinulla on jokin langaton tukiasema joka tukee usb modeemeita -- saattaa se tukea myös sinun E3372:si. Sellaisen avulla voisit jakaa modeemin yhteyden monelle laitteelle.
    Tällaisia tukiasemia ovat esimerkiksi jotkin Asuksen, ja Verkkokaupan Netwjörk-brändin tukiasemat. Valmistaja julkaisee usein listan kaikista tuoetuista modeemeista.
    3. Jos sinulla on Raspberry Pi tai jokin vastaava korttitietokone, voit kytkeä modeemin siihen ja jakaa yhteyden lähiverkkoon. Tämä luonnollisesti vaatii taitoa ja vaivannäköä.

Esittämiini ajatuksiin liittyy kuitenkin myös paljon huonoja puolia, ja voikin olla helpompaa käyttää kännykkää tukiasemana, tai vain käydä ostamassa uusi modeemi.
  • @Kaapo: Aivan mahtava ratkaisu!
  • Sain selville, että Huawein E3372 ei toimi windows 10:n 1709 versiossa, mutta aikasemmissa versioissa toimii, windowsista kuullut huhu, että toimii seuraavassa päivityksessä.

Mutta toi mun trickki toimii kaikille joilla on kyseisiä ongelmia kyseisen mokkulan kanssa.

Ei mulla muuta, kaapo kuittaa ja kiittää.

@AP, kiitos avustasi kuiteskin ja linux on kuitenkin aivan mahtava käyttöjärjestelmä sekä nopea, jos ei harrasta pelailua tai muutenkaa minkäänlaista juttua mikä ei olisi mahdollista linuxessa niin, kyllä linux on mielestäni parempi vaihtoehto, paljon kevyempi kun windows.
  • Moikka!

Windows 10 -käyttöjärjestelmän uusimman päivityksen jälkeen on havaittu, että E3372 -mokkulan toimivuuden kanssa on ilmennyt ongelmia. Laite herjaa mm. "IP-palvelin on epäkäytännöllinen eikä löydy" tai "Ei yhteyttä DNS -palvelimeen".

Microsoftilla on käynnissä selvitys ongelman korjaamiseksi. Päivitämme lisätietoja, kun niitä on saatavilla. Mokkula toimii vanhemman päivityksen kanssa, joten tämä kannattaa palauttaa jos kyseessä on koneen ainut nettiyhteys
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei,
    Mitenkä pystyn saamaan kannettavaani uuden päivityksen Windows 10:stä, kun kerran DNA:n mokkula ei toimi nykyisessä versiossa koneessani? Nettiyhteyttä kun ei ole!
    Olettaisi, että DNA:lla on ratkaisu tähän ongelmaan. Ei kaikki käyttäjät ole tietokoneguruja.
  • @Matti, jos omistat huawei E3372 mokkulan niin mene verkkoasetukseesi ja valitse sinun mokkulasi lähiverkkoyhteys (saattaa olla nimeltään Lähiverkkoyhteys 1, 2 ,3 ,4 jns) paina oikealla hiirennäpätyksellä siitä ja valitse ominaisuudet, ja etsi sieltä Internet protocal version 4 ja määritä se

ja laita samat asetukset:

• Samanlaisia ongelmia oli täällä; eli pöytäkone vanha Compaq (windowsin 10 ver. 1709)ei suostunut löytämään mokkulan kautta yhteyttä, WLAN ei löytänyt ip osoitetta. Kotiverkon löysi ja muut laitteet pelasivat (tabletti, telkkari ja puhelimenkin koitin). WiFi-donglea vaihdeltiin ja mokkulaa vaihdeltiin sekä toisen operaattorin dataprepaidia kokeiltiin. Kaikki mahdolliset asetukset koneessa ja mokkulassa kokeiltiin tuloksetta, ei auttanut osoitteiden käsin määrityskään. Sekä täällä että microsoftin sivuilla annetut pelastusohjeet läpi käytiin moneen kertaan, edelleen tuloksetta. Sitten tein tällaisen maallikon konstin: kolme kertaa koneen käynnissä ollessa virrat virtanapista pois, ei siis hallitusti vaan raakasti virrat pois. Kolmannen kerran jälkeen netti yhteys löytyi........
    En tiedä mikä jumi oli, mutta mulla auttoi, omalla vastuulla voi yrittää samaa. Eihän tähän mennyt kuin kaksi viikkoa aikaakaan..........
  • Tuo Kaapon konsti tuntui auttavan mulla, ainakin toistaiseksi. Siis E3372 mokkulan kanssa.
  • Lenovo T420 + Win10 Pro + Huawai 3372s - lähti toimimaan Kaapon ohjeiden avulla, kiitos.
  • Sama ongelma tuli eteen täällä. Tein Kaapon ohjeen mukaan, lopulta yhteys joihinkin sivustoihin toimii, joihinkin ei.??
  • Milloinkahan tähän tulisi apuja tai korjausta??
    Kaapon antama ohje toimii, mutta edelleenkään ei avaa kuin muutaman nettisivun.. iltalehti ja Facebook toimii.. Kokeiltu eri DNS osoitteitakin mutta ei tunnu auttavan..
    DNA + E3372 + Asus Win 10 ja 1709.
    (tikku toimii toisessa Asuksessa jossa Win 7)
  • Ikävä kyllä emme ole saaneet lisätietoja ongelman suhteen, vaan se on edelleen selvityksessä Microsoftilla.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Asian ratkaisi kun poisti kaikki huawein ohjelmat, ajurit, piilotetut laitteet jossa huawei tai remote ndis, siivosin rekisteristäkin vastaavat (mitä antoi siivota) pois. Buuttia ja sitten sain päivitettyä koneen wlan verkon kautta ( kokeili vaikka kännykän jaon kautta) edelleen boottia ja sitten asensin tikun ihan normaalisti niin lähti ilman Kaapon määrityksiä pelaamaan. Saa nähä mitä sitten kun seuraavat päivitykset tulee, niin heittääkö taas vian päälle.