Windows Phone > Android - yhteystietojen siirto

Puhelimen yhteystiedot tallentuvat omalle Microsoft-tilillesi jonka olet luonut puhelimen käyttöönoton yhteydessä.

Sinulla tulee myös olla Google-tili, jolla käytät uutta puhelinta. Tili luodaan puhelimen ensimmäisen käyttöönoton yhteydessä, mikäli et tiliä ole vielä luonut.

https://www.youtube.com/watch?v=Vhp9Y9frdHM

Kohta 1: Kopiointi vanhasta puhelimesta
Kun nämä ovat kunnossa, mene tietokoneen selaimella osoitteeseen https://outlook.live.com ja kirjaudu sisään Microsoft-tilillesi.

Klikkaa kirjautumisen jälkeen sivun vasemmasta ylänurkasta ruudukon kuvaa ja valitse Henkilöt

Valitse yläpalkista Hallinta > Vie Outlook.com palvelusta.. Tiedosto tallentuu selaimelle valitsemaasi latauskansioon.

Kohta 2: Tallentaminen uuteen puhelimeen
Mene tämän jälkeen tietokoneen selaimella osoitteeseen https://contacts.google.com ja kirjaudu sisään omalla Google-tililläsi.

Klikkaa sivun vasemmassa palkissa kohtaa Lisää > Tuo > CSV- tai vCard-tiedosto. Sivu voi tässä vaiheessa pyytää siirtymään vanhoihin kontakteihin.

Avautuvalla sivulla klikkaa ylälaidasta Lisää > Tuo > Valitse kohdassa 1 tallentamasi tiedosto ja klikaa Tuo.

Yhteystiedot tulevat tämän jälkeen näkyviin puhelimeen, synkronoinnissa kestää joitain minuutteja. Puhelin on hyvä myös käynnistää vielä uudelleen.

Kommentit

• Mikähän vikana kun siirtää vain spostit osoitteet ja puhelinnumerot ei siirry?

• Hei Tommi!

Ovathan puhelinnumerot varmasti tallennettuina Microsoft-tilillesi eivätkä pelkästään vanhan puhelimen muistiin?

DNA Hanna palveluneuvoja
  • Mistä johtuu, että yhteystiedot siirtyvät kopioitujen kolmeen kertaan? Kun yritän poistaa samoja yhteystietoja, poistuvat samalla kaikki yhteystiedot. Miten tämä ongelma voidaan ratkaista?

• Eikö todellakaan kukaan osaa ratkaista ongelmaani?

• Juhani Ollila, valitse gmailin yhteystiedoista kohta "yhdistä samankaltaiset yhteystiedot".

• Haluan siirtää puhelintiedot Nokiasta Outlook.live.com palvelun kautta. Ohje neuvoo valitsemaan hallinta kohdan jälkeen vie Outlook.com palvelusta ... mutta sellaista löydy alasvetovalikosta. Katsoin videon, mutta näin vain on. Mikä neuvoksi?

• Hei!
    Miten voin siirtää kalenterin Windows puhelimesta Androidiin?

• Hei! Googletin tuollaisen; Yhteystietojen siirto Lumiasta Androidiin ja onnistui hyvin meikäläiseltäkin. DNA-liikkeessä kaksi kaveria yritti siirtoa vähän erilailla, mutta Android puhelin ei suostunut löytämään "palvelinta" missä yhteystiedot olivat eli aina sama herja "ei saa yhteyttä palvelimeen. Kokeilin itsekkin samaa DNA myyjien "kikkaa" joka ei ollut sama kuin tässä viestiketjussa, mutta ei!
    Hain tuon alussa mainitsemani artikkelin ja tein kaikki tietokoneella ja homma onnistui heti!

• HYVÄ IIRO!!!

Kiitos Iiro oheisista neuvoistasi. Kaksi päivää yritin eri neuvoilla Lumiasta saada yhteystiedot
    uuteen Samsungiin; hermojani kuitenkaan menettämättä.

Opastuksesi oli selkeä, yksinkertainen ja helposti toteutettavissa.

Kiitos avusta.
  • Moro!

Noilla DNA:n Iiron ohjeilla yritin noin tunnin verran siirtää yhteystietoja Lumiasta Huawein Androidiin. Kyllä ne sain Gmailiin siirrettyä, mutta en sitten millään keinolla sieltä puhelimen yhteystietoihin. Voi kurjuuden kurjuus!

Mutta sitten tuli mieleen kokeilla bluetoothia, ja sainkin kaikki yhteystiedot siirrettyä todella helposti parissa minuutissa, ja ilman Gmailin apua.
    Miksi Iiro ei bluetoothia ehdottanut???
  • Sain muodostettua bluetooth parin lumian ja honor8 välille, mutta miten yhteystietojen haku aloitetaan Honor 8:ssa. Nokiassa on tuo siirrä tietoni, mutta alkaa siirtämään honorista -> lumiaan mutta haluan toisin päin.
    riku
  • Veikko
  • Yhteystietojen onnistui pelkällä bluetoothilla,  kun löysin vain ensin miten siirto aloitetaan honorista.  Siirto käynnistyy bluetoothilla kun valitsee honorista:  YHTEYSTIEDOT,  LISÄÄ,  TUONTI/VIENTI.  Eli ei tarvinnut mitäään tilien välistä
    kikkailua.
    Riku
  • eli siis vanha puhelin ja uusi, molemmissa bluetooth päällä? Ja sit honorista YHTEYSTIEDOT,  LISÄÄ,  TUONTI/VIENTI-- niinkö menee? Tuskailen tässä jo valmiiksi :(
    Nina
  • Tilien kautta onnistui hienosti.
    Pekka Paksuniemi
  • Tiedot näytti siirtyvän puhelimeen vasta kun oli kirjautunut tietokonella ulos gmail-tilistä.
    Pasi
  • Noilla ohjeilla homma hoitui "heittämällä", kiitos!
    Jari
  • Onnistui helposti Microsoft Lumia 640:ä siirtää Nokia 6:een
    Vesa
  • Muuten hyvä mutta mistä ne CSC ja vCard tulevat..tulee "selaa" toiminnolla vain pitkänippu tiedostoja?
    Oili
  • Moikka,

Tiedostojen siirto Lumiasta Android puhelimeen onnistuu helpoiten bluetoothin välityksellä.

1. Muodosta bluetooth laitepari puhelimien välille. Salli samalla yhteystietojen ja muiden käyttö, jos puhelin sitä kysyy.
    2. Kun olet muodostanut laitepariyhteyden, niin mene android puhelimen yhteystiedot ohjelmaan ja valitse "lisää" - "tuonti/vienti".
    3. Valitse sieltä sitten, että "tuo toisesta puhelimesta" ja bluetoothin välityksellä. Jos kysyy jotain, niin hyväksy/paina ok kaikkiin.
    4. Siirron jälkeen yhteystiedot näkyvät Android puhelimessa normaalisti yhteystiedot osiossa.

T. JL
    Johannes
  • Ei onnistu, googlen puolella yhteystietojen esikatselu sanoo tuonnin jälkeen että tunnisteella ei löytynyt yhteystietoja vaikka niitä on yli 300 outlookin puolella.ei auta vaikka outlookissa "valitsisi kaikki yhteystiedot" raksilla ja sitten vie kaikki yhteystiedot..tyhjää siirtyy! Missä vika??
    Mika
  • Iiron ohjeet olivat ainoat, joilla sain Lumia 950:n tiedot siirtymään Samsung Galaxy S8:iin. Ainoa muutettava asia oli että tietokoneessa (Win 10) piti Microsoft tilille kirjautumisen jälkeen laittaa outlook- asetuksissa offline- tila päälle, muuten yhteystiedot eivät näkyneet.
    t
    Arne
  • 1) https://contacts.google.com/
    2) vasemmalta avautuu valikko, valitse "Enemmän" ja valitse "Tuo"
    3) kysyy mistä tuodaan
    4) siirtää suoraan Googlen Yhteystietoihin.

Mutta: Outlookin osoitteet eivät siirry gmailin kontakteihin! Saako osoitteet siirrettyä?
    Rainer Sourander
  • Terve helpoin tapa siirtoon on seuraava. luo gmail tili, jollei ole. Windows10 tietokoneelta Asetukset ja sieltä linkita puhelin ja anna puhelinnunero Microsoft lähettää linkin viestinä puhelimeen.
    Kirjaudu puhelimeen gmaililla lataa viestin linkin ohjelmisto play kaupasta. Asenna outlook linkki tulee ohjeman mukana. Kirjaudu Microsoft-tilillä outlookkiin. niin numemot ja osoitteet löytyvät outlookista puhelimesta ja toimii suoraan. Huom kalenteri siirtyy samalla. Google tilin yhteystiedot ovat edelleen tyhjät Eli voi olla kaksi eri puhelinnumeroluetteloa, toinen Googlen ja Microsoft

Tuomas Raatikainen
  • Hei!

Olen varmuuskopioinut WatchUp:in keskusteluhistoriat Lumiasta sovitusti Liveen,
    mutta nyt en löydä linkkiä, millä hakisin ne uuteen Huaweihin. Minulla on Mate 10 Pro- malli. Olen kirjautunut Googleen omalle tililleni, mutta en löydä ohjeen mukaista vasenta palkkia...

"Klikkaa sivun vasemmassa palkissa kohtaa Lisää > Tuo > CSV- tai vCard-tiedosto. Sivu voi tässä vaiheessa pyytää siirtymään vanhoihin kontakteihin."

Aiheuttaakohan ongelmia se, että meilini on sama Outlookin meili googlessakin sama? En siis ole tehnyt gmail osoitetta itselleni. Tai en ainakaan tiedä sellaisesta.
    Juha Vartia
  • Hei Juha!

WhatsApp -sovelluksen keskusteluhistorian pitäisi olla tallessa sovelluksessa, kunhan olet ottanut varmuuskopion keskusteluhistoriasta vanhassa puhelimessa. Tämän varmuuskopion saat palautettua uuteen puhelimeen, kunhan vain otat sovelluksen käyttöön samalla puhelinnumerolla kuin aiemminkin.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Hei Ida S

Siis pitäisikö keskusteluhistorian olla varmuuskopioinnin jälkeen automaattisesti uudessa Huaweissani? Ne eivät ainakaan nyt ole siellä. Pitäiskö minun ladata Watchup uudestaan?

t. Juha
    Juha Vartia
  • Varmuuskopion pitäisi olla tallessa WhatsApp -sovelluksen servereillä ja saat tämän otettua käyttöön kun lataat sovelluksen uudelle puhelimelle. Suosittelen siis poistamaan sovelluksen, lataamaan sen uudelleen uudelle puhelimelle ja palauttamaan varmuuskopion käyttöönoton yhteydessä.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Hei ne pitää olla määritelty Googlen asetuksissa varmuuskopioitaviksi drive palveuun
    Tuomas Raatikainen
  • Hei!

Latasin Watchupin uudestaan Huaweihin. Se oli ottavinaan varmuuskopiot käyttöön, mutta mitään ei oikeasti muuttunut...

t. Juha
    Juha Vartia
  • Hei!
    Nuo ovat siis Lumiasta viety johonkin live-pilveen ja tuo operaatio näytti onnistuvan normaalisti. Muistaakseni tuo oli nimenomaan joku One drive-palvelu.
    Juha Vartia
  • Katso Whatsapp netti versiosta löytyykö viestejä sieltä
    Tuomas Raatikainen