Windows Phone > iPhone (iOS) - yhteystietojen siirto

Puhelimen yhteystiedot tallentuvat omalle Microsoft-tilillesi jonka olet luonut puhelimen käyttöönoton yhteydessä.

Sinulla tulee myös olla iCloud-tili, jolla käytät uutta puhelinta. Tili luodaan puhelimen ensimmäisen käyttöönoton yhteydessä, mikäli et tiliä ole vielä luonut.

Sinulla tulee myös olla Google-tili, jolla käytät esim. Gmailia tai Google hakua.

https://www.youtube.com/watch?v=E6wTBcwq2iw

Kohta 1: Kopiointi vanhasta puhelimesta
Kun nämä ovat kunnossa, mene tietokoneen selaimella osoitteeseen https://outlook.live.com ja kirjaudu sisään Microsoft-tilillesi.

Klikkaa kirjautumisen jälkeen sivun vasemmasta ylänurkasta ruudukon kuvaa ja valitse Henkilöt

Valitse yläpalkista Hallinta > Vie Outlook.com palvelusta.. Tiedosto tallentuu selaimelle valitsemaasi latauskansioon.

Kohta 2: Tiedostotyypin muuttaminen vCard muotoon
Mene tämän jälkeen tietokoneen selaimella osoitteeseen https://contacts.google.com ja kirjaudu sisään omalla Google-tililläsi. Voit myös luoda uuden tilin kirjautumissivulla.

Klikkaa sivun vasemmassa palkissa kohtaa Lisää > Tuo > CSV- tai vCard-tiedosto. Sivu voi tässä vaiheessa pyytää siirtymään vanhoihin kontakteihin.

Avautuvalla sivulla klikkaa ylälaidasta Lisää > Tuo > Valitse kohdassa 1 tallentamasi tiedosto ja klikaa Tuo.

Valitse tämän jälkeen Lisää ja Vie. Oletuksena tämä kopioi kaikki yhteystiedot, voit halutessasi valita mitkä tiedot haluat kopioida.

Valitse tiedostomuodoksi vCard ja paina Vie. Tiedosto tallentuu selaimelle valitsemaasi latauskansioon.

Kohta 3: Tallentaminen uuteen puhelimeen
Mene tämän jälkeen tietokoneen selaimella osoitteeseen https://www.icloud.com ja kirjaudu sisään omalla Apple ID-tunnuksellasi.

Valitse sisäänkirjautumisen jälkeen Yhteystiedot.

Klikkaa vasemmasta alalaidasta rattaan kuvaa ja valitse Tuo vCard. Valitse kohdassa 2 tallentamasi tiedosto tietokoneelta ja tiedot kopioituvat iCloud-tilille.

Yhteystiedot tulevat tämän jälkeen näkyviin iPhoneen, synkronoinnissa kestää joitain minuutteja. Puhelin on hyvä myös käynnistää vielä uudelleen.

Kommentit

• Oikein hyvä ja täsmällinen ohje, jolla maallikkokin onnistui. Kiitos!

• MAHTAVAA! Hienosti toimi tällä ohjeella, peukut DNA!

Samaan aikaan voin kertoa että Microsoft ja Nokia ovat jatkaneet ryssimisen jaloa perinnttä tekemällä tästä näin helvetin monimutkaista, ikinä en kusekaan enää siihen suuntaan.

• Kiitos hyvistä ja selkeistä ohjeista. Sen verran palautetta, että kun ostaessani uuden iPhonen pari viikkoa sitten DNA-myymälästä kysyin myyjältä, miten voisin siirtää Lumiasta yhteystietoja iPhoneen, hän sanoi sen olevan mahdotonta... Eli myyjille voisi vinkata että nämä ohjeet löytyvät nettisivuiltanne..

• Hei Outi!

Kiitos palautteesta, laitetaan terveisiä eteenpäin!

DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Mites homma käy, jos on unohtanut Microsoft-tilin salasanan, eikä ole muita tilejä?
  • Kiitos, onnistui muutaman epätoivon hetken jälkeen!
  • Hyvät ohjeet, toimiii
  • Kiitos hyvistä ohjeista. Windows 8 yritti panna vähän hanttiin, mutta tämmönen tumpelokin sai tiedot siirrettyä!

• Luottavaisin mielin lähdin projektiin... joka sitten tyssäsi jo heti alkuun. Macbook pro ei vaan tallenna mitään outlook.com tai google sivustoilta. Olen yrittänyt etsiä kaikkia mahdollisia vinkkejä.. Epäilen, olenko jotenkin itse voinut tehdä asetuksen joka estää tiedoston tuomisen ? kaikki muut haetut tiedostot Safarin kautta tallentuvat ongelmitta.
  • Aivan älyttömän hyvä ohje, 10 pistettä ja papukaijamerkki!
  • Täydet propsit! Oliko näin että kuvia ja muita tiedostoja ei pystynyt itse myös kikkailemaan toiseen puhelimeen?
  • Oli todella hyvät ja selkeät ohjeet! Kiitokset ohjeen laatijalle!
  • Ohje vaikuttaa selkeältä. Pienen hakemisen jälkeen muistin Microsoft-tilini tunnukset, mutta sieltä ei löytynytkään yhteystietoja! Pitäisikö ne jotenkin synkronoida ensin vai teinkö jotain väärin?
  • KIiitos! Näin hyviä ohjeita löytyy harvoin. Aikaa tuhrautuu vain sivuseikkohin, kuten että Edge-selain ei tässä hommassa pelitä. Mutta Chromen kautta sujuu leikiten. Siis kunhan muistaa ne salasanat ja jos ei muista niin hommaa uudet. 😉
  • Kiitos paljon! Hyvän ohjeen mukaan toimittuna tuli toivottu tulos :-)
  • Todella hyvä ohje!
  • Hyvä ohje, 55-vuotiaskin osasi ilman lasten apua, kiitos!
  • Minäkin kysyin 5.2.2018 ostaessani Apple Iphone 6 Porin Itäpuiston DNA-myymälästä myyjältä, miten voisin siirtää Nokia Lumia 920:sta  yhteystiedot uuteen puhelimeen. Myyjä sanoi sen olevan mahdotonta muuten kuin tallentamalla tieto kerrallaan puhelimeen.

Ei ollut mennyt DNA Ilkka palveluneuvojan "terveiset" perille!

Kalle
  • Siirsin jouluna vaimon Lumiasta (WP8.1) Ihmiset-tietoja yksi kerrallaan (.vcf-tiedostoiksi) toiminnolla Jaa->Bluetooth. Kohteena tietokoneen levyhakemisto (Win10-> "Lähetä ja vastaanota tiedostoja Bluetoothin kautta"). Tämän jälkeen siirryin aloitusviestin kohtaan 3. jota toistin jokaisen henkilö.vcf:n osalta.

Ainoa olemassaoleva tili oli 10 min aiemmin uuteen iPhoneen luotu icloud-tili.
  • Kiitos tästä! Tämän erittäin hyödyllisen ohjeen voisi päivittää. Ohjeeseen voisi päivittää siis tiedon siitä, että Google-tilin uusi versio ei taivu tuohon esitettyyn menettelyyn, vaan pitää siirtyä siihen vanhaan versioon. Siellä homma toimi juuri kuten tuossa opastetaan.
  • Minä kytkin vaan puhelimen johdon Windows 10 koneeseen ja kappas yhteystiedot siirtyivät itsekseen mutta tuplaan. Poistin liiat. Nyt kysyn: miten saan Windows 10 koneelta kuvia ja musaa tähän iPhone XS:ään??? Siis vain yhteystiedot siirtyivät, ei kuvat eikä musiikki.
    Sylvi Hänninen
  • Selkeä ohje ja proseduuri meni läpi mutta lopuksi tuli viesti 'ei voitu tuoda koska virheellisiä yhteystietoja'
    Mitäs nyt pitää tehdä?
    Tuula-maija Inkeroinen