WLAN E5787s,toiminta 2Ghz:n ja 5Ghz:n verkoissa

1.8.2018
Kotimokkula WLAN E5787s,käytössä uusin ladattavissa oleva firmware.Ip-liikenne
2Ghz:n ja 5Ghz:n välillä LAn-verkossa ei kulje,vaikka laitteet saavat mokkulan dhcp-palvelimelta samasta c-luokasta ip-osoitteen.Asetuksissa ei löydä tähän vaikuttavaa optiota.Mokkula ilmeisesti blokkaa liikenteen.Siirto saman taajuuden verkkoon poistaa ongelman.Yleensä liikennettä ei kahden eri taajuusverkon välillä oletusarvoisesti blokata.Lienee Huawein softassa "bugi".....
Jouni Soppela Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Jouni!

DNA Matkamokkula 4G+ WLAN E5787 käyttää oletuksena 2.4 GHz:n taajuudellista verkkoa. Jos päätelaitteesi tukee 5 GHz-taajuutta, kannattaa tämä ottaa käyttöön mokkulan asetuksista ja yhdistää päätelaite uudestaan. 2.4 GHz- ja 5 GHz-taajuuksien yhtäaikainen käyttö laskee kuitenkin WiFi-nopeuden puoleen.

Jos pelkästään toisen taajuuden käyttäminen jostain syystä tökkii myös niin kannattaa kokeilla WiFi-kanavan ja kaistanleveyden manuaalista asettamista. Tarkemmat ohjeet mokkulan asetuksien muuttamiseen löydät täältä: https://www.dna.fi/dna-matkamokkula-4g-wlan-e5787s#asetukset.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Hyvä vastaus mutta ei kysymykseeni liity ollenkaan,ongelmahan on että saman c-luokan ip-liikenne estyy Lan-verkossa 2Ghz:n ja 5Ghz:n välillä ja esim. 2Ghz:n verkossa olevaa kirjoitinta ei voi yhdistää 5Ghz:n verkossa olevan läppärin kanssa(molemmat taajuudet ovat käytössä).Kirjoitin saa dhcp-palvelimelta ip-osoitteen 192.168.1.103 ja ltop 192.168.1.104 ja mikäli ne ovat eri verkossa eri taajuuksilla,liikenne ei kulje..mikä ei ole toivottavaa..
    Jouni Soppela
  • Laitteen hankintahinta(185€) antaisi olettaa,että oheinen toiminta toimisi oletusarvoisesti oikein,kun useissa muissa reitittimissä se niin tekee...
    Jouni Soppela
  • Onko laite siltaavassa- vai reitittävässä tilassa?
    PW
  • Lan-verkkoon(verkkoihin)  tulee siis privaatit osoitteet mokkulan dhcp-palvelimelta(192.168.1.100-254) l. "laite on reitittävässä tilassa"(oletusasetus)

Jouni Soppela
  • Huawein sivuilla sanotaan että 2.4g ja 5.0g verkot ovat erillisiä, eli eivät voi yhdistyä keskenään.
    Tuomas Raatikainen
  • Erikoinen "väite",koskee ilmeisesti sitten vain huawein laitteita/reitittimiä,itsellänikin on useita laitteita/reitittimiä joissa vastaavaa ongelmaa ei ole(1 ip cluokka,molemmat taajuudet aktiivisia,liikenne kulkee ok).Missä tarkemmin ottaen noin todetaan?Tarkkaan ottaen verkot eivät tietty yhdisty mutta ip-liikenne protokollineen "kulkee" eri taajuuksisten verkkojen välillä
    Jouni Soppela
  • Niin se näyttää olevan , että ko. mokkula ei tue molempien WLAN-verkkojen välistä liikennettä. Suoraa mainintaa en löytänyt , mutta alla olevassa testiraportissa viitataan , että ns. Dual-band toiminto on puutteellinen.

https://www.4gltemall.com/blog/tag/huawei-e5787s-33a/​​​
    Veikko
  • Joo jos näin on,että ip-liikenne ei kulje eri taajuuksisien wifi-lan-verkkojen välillä,ei dhcp-palvelimen edes pitäisi jakaa samasta c-luokasta  osoitteita Lan-laitteille molempiin verkkohin..Laitteen softa pitää "korjata" tai koko mokkula poistaa myynnistä ominaisuuksiltaan vajavaisena,ja vaihtaa vastaava "toimiva" mokkula tarvittaessa asiakkaalle.
    Jouni Soppela