WOL (wake-on-lan) ulkoverkosta (DNA Mesh WiFi F-3890)

Moro,

minulla on DNA Mesh WiFi F-3890 modeemi ja yritän saada lähiverkossa olevan koneen WOL:n "piiriin". Eli siis niin, että mistä tahansa internetistä lähetetty magic packet käynnistäisi kotona olevan koneen.

Olen saanut homman toimimaan lähiverkon sisällä niin, että jos samassa verkossa oleva kone lähettää magic packetin minun julkiseen IP:hen niin kone hyrähtää käyntiin.

Olen siis antanut tälle koneelle jota haluan käynnistää niin dedikoidun IP:n sisäverkossa ja se on mäpätty koneen MAC osoitteeseen. Sen jälkeen olen kaikki pyynnöt jotka tulee porttiin 7 minun julkiseen IP:hen niin forwardoinut tähän varattuun IP:seen.

Internetin yli homma toimii myös toisinaan, mutta vain hetken. En tiedä miksi, mutta sen verran mitä olen nyt asiaa opiskellut niin ilmeisesti reitittimen pitäisi tukea jotakin staattista ARP mäppäystä jotta tämä voisi toimia. Näyttää siltä, että tämä kyseinen reititin ei tätä tue?

Toisaalta en sitten ymmärrä miksi se toimii kuitenkin sisäverkosta ihan samalla koodilla ja aina.

Nyt jos menen hallintapaneelissa osoitteeseen http://192.168.1.1/2.0/gui/#/mybox/deviceInfo/arp niin siellä näkyy tuo antamani sisäinen IP ja että se on mäpätty oikeaan MAC osoitteeseen, mutta Flags kohdassa lukee Incomplete.

Toinen vaihtoehto mitä jo kokeilin on se, että jos en forwardoisikaan ulkoa tulevia pyyntöjä suoraan tuohon dedikoituun IP:seen vaan broadcast ip:hen, mutta reitittimen käyttöliittymä ei anna asettaa port forwarding rulessa internal ip:ksi 192.168.1.255 (mikä ymmärtääkseni olisi broadcast ip).

Minulla loppuu ymmärrys / taidot joten saisko täältä apuja?

Jos tämä mitä yritän toteuttaa on mahdoton tällä reitittimellä niin onko heittää mitään muuta reititinmallia, jolla tämän homman voisi saada toimimaan.

Kalle

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.