Siirry uusimpaan kommenttiin

Yhteystietojen ja muiden tietojen siirto uuteen puhelimeen

Uusi puhelin kourassa ja vanhasta laitteesta pitäisi jotenkin saada yhteystiedot ja kuvat siirrettyä uuteen puhelimeen? Tämä ei ole mitenkään tavaton tilanne, joten kokosimme ohjeet yhteen paikkaan. Toimenpiteet riippuvat kuitenkin pitkälti siitä, mikä puhelin sinulla on nyt käytössäsi ja mikä uusi puhelin on.

Kaikkein paras tieto tietojen kopiointiin löytyy laitteen omasta käyttöoppaasta. Osassa laitteista voi olla hyvinkin automaattisia tiedonsiirtotapoja, varsinkin jos siirto tapahtuu saman valmistajan uudempaan malliin. Saman käyttöjärjestelmän sisällä vaihtaminen on vaivatonta kun tiedot on synkronoitu laitteen omaan pilvipalveluun.

Keskitymme näissä ohjeissa vain yhteystietojen siirtämiseen kun vaihto tapahtuu toiseen käyttöjärjestelmään. Yhteystietojen kopiointi vaatii tietokoneen käyttämistä, joten asiaa ei kannata aloittaa ellet ole sopivasti koneen ääressä.

Yhteystietojen sekä kuvien ja puhelimen muidenkin tietojen kopiointi onnistuu myös DNA Kaupoissa, tästä veloitetaan palveluhinnaston mukainen maksu.

Valitse alta nykyisen puhelimen käyttöjärjestelmä ja mihin vaihto tapahtuu:
Android > iPhone (iOS)
Android > Windows Phone
iPhone (iOS) > Android
iPhone (iOS) > Windows Phone
Windows Phone > Android
Windows Phone > iPhone (iOS)

Kommentit

 • Hei ja kiitos neuvosta Iiro.
  Jopas olette keksinee hyvän rahastuksen.
  Miten saan kopioitua vanhasta "tyhmästä" nokialaisesta tiedot android puhelimeen?

 • Nokian puhelimille ei ole valitettavasti mitään yhtä helppoa ohjetta, osalla puhelimista tämä onnistuu käyttämällä Nokia suite ohjelmistoa ja osalla yhteystietojen kopiointi onnistuu vain SIM -kortilla.

  Käytännössä voit vaihtaa SIM -kortin uuteen Trio-SIM malliin ja käyttää Mini SIM -korttia vanhassa Nokiassa yhteystietojen kopioimiseksi kortille. Tämän jälkeen voit irroittaa kehyksestä pienemmän kortin joka sopii uuteen älypuhelimeen.

  DNA Kaupoissa voi myös kopioida tiedot suoraan hinnaston mukaista maksua vastaan

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei,
  Onnistuin siirtämään vanhan Lumian tiedot Google tilille opastusvideon avulla. Miten saan ne nyt siirtymään Samsung puhelimeeni? Sovellukset/asetukset/tilit/ kohdassa on google tili ja synkronointi on tehty mutta yhteystietoja ei vaan näy missään. Google tilillä ei myöskään näy niitä numeroita joita olen tallettanut vaikka valitsin pilven talletuskansioksi?

 • Hei!
  Missään ei ole I Phone 4 I Phone 5s:ään tiedonsiirto-ohjeita!

 • miten siirretään vanhasta samsungista - uuteen samsunkiin kaikki tiedot ja asetukset?

  S4;stä - A5 2016 versioon

 • Ostin uuden Huawei p8 liten ongelmaksi ilmeni se ,että sim kortti piti vaihtaa Micro simiin. Liikkeessä annettin uusi sim kortti enkä tiedä miten saan sim kortin toimimaan uudessa puhelimessa ja yhteystiedot uuteen puhelimeen.

 • Samsung smart swits ja kopioi langattomasti koko vanhan puhelimen yks yhteen uuteen samppa an noin 10 min.

 • Vanhasta Nokian symbian-puhelimesta siirsin osoitetiedot uudelle sim-kortille, ja sitten siirsin uuteen puhelimeen. Mutta eipä uudessa A3:ssa siirry simmiltä puhelimeen, enkä löydä millään ilveellä mista manuaalisesti siirtäisi. Liekö syynä se, että käytin jo uuden simmin tuossa uudessa puhelimessa kertaalleen, ensimmäisellä kerralla sim-kortin tietojen siirtoa kyseli mutta eipä enää.Neuvoa kaipaisin! Eipä kait auta kun osoitekirjasta vaan näpyttelemaan. No joo..
 • Ei Lumia -> Android vaihdoksessa tarvitse mitään siirrellä. Lisää vain Outlook/Hotmail tilinsä uuteen puhelimeen ja sieltä tulee kontaktit, mailit ja kalenteri.
 • Yhteystietojen siirtäminen gmail-tililtä pilvestä Nokia 6:n Androidiin vaati ainakin tällä hetkellä (2.8.2017) ensin yhden yhteystiedon lisäämisen puhelimella, ennen kuin puhelin suostui sykronoimaan loput yhteystiedot gmail-tililtä.
  Puhelimeen oli määritelty gmail-tili ennen kuin siirsin käyttämäni yhteystiedot Outlookista (ja Nokia Lumiasta) gmailiin. En osaa sanoa, onnistuuko synkronointi suoraviivaisemmin, jos yhteystiedot ovat jo valmiiksi gmailissä ennen kuin antaa gmail-tilin ensimmäistä kertaa Nokia 6 -puhelimeen.
 • Yhteystietojen siirtoa kannattaa kokeilla myös bluetoothin yli, jos molemmat puhelimet sitä tukevat. Tällöin ei myöskään tarvita tilejä pilvipalveluihin.

  Joissakin tapauksissa logiikka on käänteinen, eli numerot noudetaan uudella puhelimella. Mm. Lumiasta Androidiin siirron joutuu tekemään juuri näin päin.
 • Löytyisikö ohjetta miten micro similtä saadaan tiedot vaihdettua nanolle, kun käyttis ei vaihdu eli pysyy androidina. Vanha puhelin ei pysty käyttämään nanoa, joten perinteinen kopioi liitä kikkailu on pois suljettu.
 • Hei Emppu!

  Yhteystiedot ovat nykyisin yleensä tallennettuna SIM-kortin sijaan puhelimelle ja käyttäjätilillesi. Tarvittaessa tietojen siirto kortilta toiselle onnistuu DNA Kaupassa palvelumaksua vastaan.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Kokeilitko jo noutaa numerot uudella puhelimella Bluetoothilla vanhasta puhelimesta?
 • Ostin lauantaina
  Samsung Galaxy S7 Black Onyx
  Vanha oli Sony Xperia
  Molemmat Android puhelimia.  Miten tapahtuu tietojen siirto Androidista Androidiin?

 • Oulun Ideaparkin iTapsassa tietojen siirto iPhone 5S:stä iPhone 8:aan onnistui vaivattomasti ja ilman kustannuksia!
 • Hei Emppu!
  Kopioi ensin similtä puhelimen muistiin kaikki yhteistiedot,sitten uusi kortti sisään ja kopiot puhelimelta SIM-kortille ja sitten laitat sen uuden kortin uuteen puhelimeen.Uusissa puhelimissa on ns. nanokortti eli se kaikkein pienin kortti, joka täytyy sormilla painaa irti kortista.

  Seppo
 • Laitan hieman täydennyskysymystä tähän numeroiden *siirto* kysymykseen: kuinka siis *siirretään* yhteystiedot SIM-kortilta puhelimeen ja siellä tallennustilaan joka on SD-kortti eikä puhelimen laitemuisti? Kyse siirtämisestä, EI kopioinnista ja koko ajan yksi ja sama puhelin. Samalla pitäisi saada varmistettua tuplien osoitetietojen mahdolisen päällekkäisyyden poisto kuten sekin, että vain viimeksi päivitetty versio jää talteen. Ylivoimaistako? Vai löytyykö peräti hyvä ja testattu sovellus hoitamaan asia?
 • Menepä johonkin iTapsaan ja esitä tämä kysymys siellä!
 • Poika ollut Saunalahdella töissä, siirsi iphone 5:sta uuteen iphone XS Max 256:een ja kaikki siirtyi hienosti uuteen, joskin välissä tarvittiin Applen laptoppia.  
  Eli
  En olisi osannut siirtää näiden ohjeitten mukaan MITÄÄN!
  Vaikka
  Olenkin myynyt tietotekniikkaa jo vuodesta 80!
  Eli
  Ei se vieläkään ole yhden näppylän päässä!
  Mutta kiitokset DNA:lle löytyi maailman suurin ja kallein puhelin, rahalla saa vielä jotain!
 • I'm also using the iPhone, and at the time of transferring contacts from one device to another device, it is showing  error code 0xc000000f and has stuck transferring at the middle of working and help the process Moderated in the queue.
 • Moi, entä kuinka kannattaisi tehdä siirto uudesta Nokia 8:sta (Android) Huawei P20 Pro:n? Onko mitään keinoa siirtää myös Whazzup viestit talteen jonnekin?
 • Yhteystiedot siirtyvät Google tilisi kautta, nämä tulee kuitenkin ensin synkronoida puhelimen yhteystietojen asetuksista. Whatsappin osalta kyseessä on oma sovelluksensa, suosittelen tarkistamaan sovelluksen asetuksista esim. varmuuskopioinnin
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Jep jep. Puhelimen ostin eilen ja vanha meni  vaihdossa, mutta ohjeet tietojen siirrosta tuli vain vuorokauden myöhässä.
 • Hei!Olen ostanut kaikki puhelimet Dnalta aina ja aina autettu sim kortin tietojen siirron kanssa.Nyt kehdataan ottaa 55e vaikka on ostanut juuri kalliin puhelimen!!!
  Ei jäänyt nyt hyvä maku suuhun!!!!!


 • Kannattaisi mennä Kansalaisopistoon opiskelemaan!
 • Hei Helena,

  Yhteystietojen siirto DNA Kaupassa on maksullinen toimenpide josta veloitetaan palvelumaksu.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • 55 euroa? Toihan on ihan järetön summa!!!
 • Onko kikkoja miten saada kuvat kameran rullaan aikajärjestykseen. Kuvat siirretty airdropin avulla iphone 5 > iphone 8. Nyt kuvat ovat sikin sokin.
 • Miten kopioin vanhasta valokuvat vanhasta io-s 9.3 uuteen io-s 13:sta? (iPhone 5- 8)
 • Miksi listassa ei ole Android-android siirron ohjetta? Olen erittäin pettynyt ettei liikkeessä kerrottu eilen että saan ilmaiseksi uuden luurin käyttöönoton kun minulla on kaksi liittymää. Nyt menee turhaa aikaa, vaivaa ja rahaa kun täytyy mennä uudestaan liikkeeseen, koska saaduilla ohjeilla en itse onnistunut siirtämään tietoja. Saanko jotain hyvitystä?
 • Onhan siellä TIETOJEN SIIRTO UUTEEN PUHELIMEEN . Anroid-Anroid. Mutta jos sinulla on ikivanha näppäimillä varustettu puhelin , niin sen tiedot voi siirtää vaan näpyttelemällä uudestaan. Mutta kun uuteen puhelimeen ensin avaa sähköpostin, niin voi tietokoneella näpytellä nopeammin tiedot. Eikä se kynällä kirjoitettu puhelinmuistiokirja ole mikään hassumpi ajatus.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.