Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Yle Areena toimii satunnaisesti

Yle Areena on ruvennut toimimaan satunnaisesti, yleensä ei toimi, tätä on nyt jatkunut jo jonkin aikaa.

Hubia on sammuteltu, johtoa irroiteltu, reititintä buuttailtu, Areena-sovelluksen välimuistia- ja tietoja nollattu. Välillä rupeaa toimimaan jonkun em. toimen jälkeen mutta mikään tietty toimi ei auta aina. Samaan aikaan youtube yms. muut verkkopalvelut sekä netti toimivat normaalisti.

Hubi on ethernetillä kiinni reitittimessä. Hubi on myöskin päivitetty.

Kommentit

 • Ja eipä tähän ongelmaan apuja saanut.  Kaikki mahdolliset kikat kokeiltiin ja tällainen vastaus loppujen lopuksi asiakaspalvelusta:

  Hubin kolmannen osapuolen palveluiden kanssa on valitettavasti esiintynyt ajoittain ongelmaa. Näitä selvitetään palveluntarjoajien kanssa, mutta ongelman korjaantumisessa voi hieman kestää. Valitettavasti välitöntä korjausta asiaan ei välttämättä ole siis tulossa, jollei Areenan sovelluksen tietojen tyhjennys vielä kertaalleen auta. Toivottavasti seuraava järjestelmäpäivitys korjaa ongelman (ajankohdasta ei vielä tietoa).

  Laitevaihto ei siis välttämättä auta ongelmaan, mutta toki tätä voi kokeilla. Laite tulee viedä huoltoon DNA Kaupan kautta, joka ilmoittaa korvaavan laitteen saapumisesta tekstiviestillä 2-3 arkipäivän kuluessa. Korvaavaa laitetta ei siis saa heti mukaan.
 • Eipä taida ongelma olla hubissa vaan dna:n nettiyhteydessä koska täällä sama ongelma Philipsin Android-töllön ja muidenkin päätelaitteiden kanssa. Nettiyhteytenä DNA:n kotikuitu. Youtube, Netflix jne. toimii mutta Areenat (lasten ja normi) vaan kellottaa. Myös kännykällä sovelluksen avautuminen kestää ikuisuuden, jos käytän kännykän mobiiliyhteyttä (Telia), toimivat Areenat normaalisti.
 • Netti toimi kyllä ihan hyvin. Pc:llä ja Ipadilla Yle areena toimi mutta hubilla ei. Sittemmin on tullut muutama päivitys ja tällä hetkellä hubi toimii ihan hyvin areenan osalta.
 • Niinpä toimii täälläkin PC:llä, mutta Android-vehkeillä (tv, kännykkä, tablet) ongelmaa. Kokeilin vaihtaa googlen DNS:t reitittimeen ja suoraan telkkariinkin mutta ei auta.
 • Ylen päässä ilmeisesti ongelmaa Android (TV?) pohjaisissa laitteissa:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/yle-areena-3cek/
 • Kiitos tuosta tiedosta, toivotaan että tähän tulee korjaus pian sillä on melko ärsyttävä ongelma kun useimmiten Areena tai Lasten Areena ei vaan pelaa...
 • DNA:n Inteno eg300 kuitumodeemiin jäi vika. Muuttamalla modeemin reitittävästä siltaavaksi toimii Yle Areena ongelmitta myös Android-vehkeissä. DNA:n tuesta ei ollut apua ongelman ratkaisussa, korjaus löytyi yrityksen ja erehdyksen kautta. Tuo modeemi on kyllä surkuhupainen räpellys kaikkiaan, WLAN toimii todella huonosti, ja samoin myös reititinosuus. Ei ko. laitteesta ole muuksi kuin tyhmäksi mediamuuntimeksi.
 • Hei!

  Meillä sama toistuva ongelma.

  Mitä tarkoitta modeemin muuttaminen reitittävästä siltaavaksi?

  Kaikki mahdolliset Sonyn (tv-laite) ja Yle Areenan ystävälliset neuvot kokeiltu. Saattaa toimia kaksikin viikkoa ja sitten (kuten nyt) taas ei.
 • Tarkoittaa sitä että modeemi ei toimi reitittimenä, vaan tyhmänä siltana Internetin ja tietokoneidesi välillä. Jos tarvitset sisäverkossa päästä koneelta toiselle, joudut hankkimaan modeemin perään esimerkiksi wlan-reitittimen. Ohjeet muutoksen tekemiseen löytyy modeemin käyttöohjeesta.
 • Eli jos en tarvitse reititintä muuhun kuin siihen, että pääsen tv:llä, läppärillä, täppärillä ja puhelimella nettiin, voin tehdä siitä "tyhmän sillan"? Ja Yle Areena toimii?
 • Juuri näin. Esimerkiksi Chromecastin tai älytelkkarin ohjaaminen puhelimella ei tässä tapauksessa toimi.
 • Ok. Koska en tiedä, mikä on Chromecast enkä ymmärrä, miksi telkkaria pitäisi ohjata(?) puhelimella, voin tuon muutoksen tehdä. Mutten tee, jos se ei takaa, että Yle Areena toimii.
 • Ainakin täällä toiminut 100% ongelmitta muutoksen jälkeen. Ja voi sen muuttaa takaisin reitittäväksi jos haluaa, joten kokeilu ei sinänsä mitään maksa.
 • Kyllä on surullista, että tätä yleistä ongelmaa ei pystytä ratkaisemaan dna:n/ylen toimesta!
 • Totta. Esim. 25. ja 26.11. ei toiminut, mutta 27.11. taas toimi. Täysin satunnaista. Miksi?
 • Yle areena on lakannut toimimasta DNA TV:ssä 20.4.2020 lähtien. Ei auttanut buutit eikä sovelluksen uudelleen hakeminen. Mikä siinä voi olla ettei sitä saada kuntoon!
  Seuratut sarjat
 • Olethan tarkistanut, että olet valinnut kanavan laaduksi muun kuin IPTV:n? Eli kun olet siinä kanavan kohdalla, niin paina ok jolloin aukeaa ohjelmatiedot. Siellä kuvake, jossa lukee ehkä IPtv, paina sen kohdalla ok ja valitse laaduksi SD - vakiopiirtolähetys, niin alkaa näkyä
  Jos laatu valittu jo oikein, niin sitten epäilen vikaa antennirasiassa / antennissa tai antennipiuhassa. Kokeilemalla samaa antennipiuhaa suoraan tv:hen saa ainakin sen vian rajattua pois
  Hubin käyttäjä
 • Jos on DNA:n kaapeli (F3686 modeemina) ja viikonlopunaikana ilmestýnyt vika, se johtuu Modeemin päivityksestä ja IPv6 ongelmasta:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/kaapelimodeemin-ohjelmistopaivitys/

  Muut ketjussa mainitut johtuu sitten siitä että on valinnut hubin ylipäätään itselleen 😀
  JJJ
 • Kokeilin tuota Kurjen ohjetta muuttaa yhteys ns tyhmäksi sillaksi ja oli ratkaisu minullekin. Ja oli aika helppoa tehdä, kun vain osaa mennä modeemin asetuksiin tietokoneella. Vasemmasta palkista löytyi Bridge-otsikko, sitten vain valittiin se toiminto.
  Elisa

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.