Yle Areenan 4k-lähetykset.

DNA tv hubin kerrotaan toistavan 4K-laatua suoratoistopalveluista kuten Netflixistä. Miksi Yle Areenan 4K-lähetykset eivät toimi kuitenkaan boksilla? Tulee vain ilmoitus että laite ei voi toistaa lähetystä. Kyseessä siis Euro 2020 kokeilulähetykset.

Kommentit

 • YLE on ilmoittanut millä telkkareilla (Samsung, LG) homma toimii. Ei siis hubilla!
  PW
 • Lisäksi Ylen 4K-striimiiä pääsee katsomaan esim. AppleTV 4K:lla.
  Hande
 • YLE Areenan blogitekstissä kerrotaan näin:
  "Pelejä voi seurata ultrateräväpiirtona Yle Areenan äly-tv-sovelluksesta löytyvänä suorana Areena-lähetyksenä. 4K toimii tietyissä laitemalleissa. Jos käyttäjällä on vuoden 2016 jälkeen hankittu Samsungin tai vuoden 2017 jälkeen hankittu LG:n UHD-älytelevisio, voi käyttäjä seurata 4K-lähetyksiä. Myös Apple-tv:n (4k 1gen+) ja Android-tv:n (Sony UHD, Philips UHD, DNA-tv) kautta 4K:n seuraaminen on mahdollista."
  Päättelen tekstistä, että 4k-kokeilu näkyy mm. Android TV -laitteissa, myös Hubissa. Totesin tämän itse omalla Hubillani. Toiminnan laatu on sitten eri asia!
  M.A ja PW (?), kun ette saaneet striimiä esiin, kannattaa tarkistaa laitteisto. 4k-tuki on löydyttävä tv-vastaanottimesta ja Hubin Android TV, erityisesti Areena-sovellus, on päivitettävä uusimpaan versioon. Areena-sovellukseen on tullut viime aikoina useita päivityksiä, ehkäpä juuri tähän kokeiluunkin liittyen.
  Papparainen
 • Kokeilin tänään areenan 4K-lähetystä älytelevisiolla. Lähetys vaikutti tulevan paljon myöhässä, ehkä useamman minuutin. Kuva oli myös jotenkin hailakka, paljon paremmalta näytti HD kuva kaapelista katsottuna.
  RS
 • Samat kokemukset kuin RS:llä, myös Hubin kautta.
  Lisäksi paljon häiriöitä.

  ps.
  Onkohan Yle:llä joku oma palaute foorumi t. vastaava, en ole löytänyt.
  Pertti O
 • ohjelmapalaute@yle.fi . Tuonne voinee lähetellä viestiä.
  PW
 • Tarkennetaan aiempien huomioiden lisäksi vielä, että Yle näyttää 4K-laadulla ainoastaan nuo Suomen pelit ja nämä löytyvät Areenasta omina lähetyksinään. Lisätietoa https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/06/09/suorien-lahetysten-laatu-paranee-yle-areenassa-huuhkajien-peleissa-kokeillaan
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • 4k-kokeilua merkittävämpi parannus on sittenkin full-hd-striimin  muuttaminen 1080p@50-muotoon, aluksi 7,1 ja sitten 6,5 Mbit/s siirtonopeudella. Ero 4k-lähetykseen (kaikkine häiriöineen) oli pieni ja laatu todella hyvä.
  Papparainen

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.