Siirry uusimpaan kommenttiin

Yle kanavien äänet ei toimi HD kanavassa

Jotain muutosta tapahtui tällä viikolla, jonka jälkeen ylen kanavien äänet eivät toimi DNA TV Hubin optisen lähdön kautta. Kaikki muut kanavat toimivat edelleen, ja kun tuota testasin, niin huomasin, että yle kavavat IPTV:n kautta toimivat, eli myös äänet tulevat vahvistimen kautta. Minulla siis DNA TV:n ja siitä HDMI:llä kuva TV:hen ja optisella kaapelilla äänet vahvistimeen. Mikä siis on muuttunut noiden ylen kanavien osalta, kun selvästi niiden HD kanavien ääniformaatissa on tapahtunut joku muutos.

Kommentit

  • Ei ehkä liity tähän, mutta minulla Dolby Digital ei välity vahvistimelle optisella kaapelilla. Äänet välittyvät vahvistimelle HDMI-kaapeilla, kun se on kytketty TV:n ARC-liitäntään ja ARC on otettu käyttöön vahvistimessa.
    Tuon takia sitä käytän - muutoin en käyttäisi.
    PW
  • Selvästi liittyy DD-ääniin tuo ongelma. Hubi itseltä ne hävitti toimimasta kokonaan Ylen HD kanavilta tässä viikko sitten, mutta tuli silloin ääni ulos kyllä PCM-muodossa. Nämä tosin HDMI:n kautta.

    Virtajohtoa kannattaa alkuun ulkoiluttaa, jos auttaa. Ellei ole tullut säädettä jotain asetuksia sitten?
    JJJ
  • Asetukset > Ääni > Tilaääni > Automaattinen

    Asetukset > Outputs > SPDIF > Auto

    Asetukset > Outputs > HDMI > HDMI audio mode > Auto
    JIH
  • Niin, en siis halua siirtää kuin kuvan hdmillä, ja äänen optisella kaapelilla vahvistimeen, eli toimiiko tuo sinun ohje tuon ylen kanavien optisen yhteys äänen suhteen? Tuo ääni siis on toiminut viimeviikkon asti myös ylen HD kanavilla samoin kuin kaikilla muilla kanavilla ilman kanava kohtaista säätöä, mutta tällä viikolla ylen HD kanavien osalta jokin on muuttunut, ja sain äänet kuuluviin , kun ylen kavavien kohdalla vaihdoin lähdetyypiksi valinnassa SD/HD/IP tv, tuon IP/TV:n, mutta koska varsinainen yhteys on kaapelista, niin kaikki kanavat ovat olleet tuota automaattista HD:ta, ja tämä jollain lailla liittyy viimeaikojen DNA boksin päivityksiin.
    Niko
  • En tiedä missä vika on, mutta vain HD kanavilla on Ylellä Dolby Digital äänet ja niiden purkamiseen/lähettämiseen tuo ongelma liittynee.

    Jos laitat SPDIF > PCM kohtaan saat varmaan kanavilta ääntä, mutta jos haluat nimenomaan DD-äänet, niin voit kokeilla muita vaihtoehtoja, jos "Auto" asetus on nyt seonnut jotenkin, eikä osaa niillä HD-kanavilla muuttaa valintaa automaattisesti.
    JJJ
  • Voit myös kokeilla laittaa HDMI Audio Mode:ksi "Ääni pois", jos sitä kautta et halua ääntä ollenkaan...
    JJJ
  • Yksi osa ongelmaa, on, että tuossa DNA TV hubissa ei ole enää juuri asetuksia mitä vaihtaa, eli esim HDMI audio modea ei enää ole. Ainoat astuksissa löytyvät asiat ovat kieli, palvelun tiedot (eli versionumero), lapsilukko, ja uudelleen käynnistys. Minulla on aiemmin tehty tuo HDMI äänien esto, kun en vielä tuosta boksista pystyi vaihtamaan, mutta viimeisten DNA päivitysten jälkeen tuo boksi on muuttunut tuollaiseksi plug and play vermeeksi, jossa mitään yleisasetuksia ei voi tehdä.
    Niko
  • Tehdasasetusten palautusta ym. voi yrittää. Mutta voi olla hyvinkin, että menee koko hubi vaihtoon. Oman hubini jouduin vaihtamaan kahden vuoden käytön jälkeen kun Uusi Dna TV -ohjelmistoversio ei enää asentunut hubille kunnolla lukuisista yrityksistä huolimatta.
    JIH
  • OK, nyt selventi vähän. Eli olet nyt väärässä valikossa, noi on DNA TV:n asetukset.

    Sieltä Androidin asetuksista löytyy kaikki muut kuten nuo ääni- ja kuvanulostulo säädöt. (Android mökki näppäintä, että pääsee Androidin alkuun ja sieltä alhaalta "Asetukset" ja sieltä sitten "Outputs") Katso myös "Äänen" alta, mitä lukee "Tilaäänikohdassa"

    Eli noi JIH mainitsemat kohdat on siellä...
    JJJ
  • Kiitos, tosiaan piti mennä Android koti osioon ja siellä sitten settings, vaihdoin hdmi äänen bypass tilaan, kun oli tilassa auto, ja sitten kokeilin ja toimii taas yle HD kanavan äänetkin.
    Niko
  • Se Bypass valita aiheutti ainakin ennen äänien häviämistä kokonaan jossain vaiheessa. Hyvä jos toimii,m utta ennakko varoitus asiasta :)  En ole optista kokeillut nyt tällä Android 7 versiolla, kun on toiminut HDMI:llä hyvin "auto" asetuksella (tuota yhtä DD-äänien katoamis sekoilua lukuunottamatta.).
    JJJ
  • Hupi ei aukea onx muilla nyt ongelmia
    kimmo huttunen
  • No ei
    Pertti O

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.