Ylen kanavilta puuttuu Uutisikkuna/Textnytt ohjelmaoppaasta

Tämä on vanhan vian uudelleenpaluu.

Viasta olen raportoinut DNA:lle jo pari viikkoa sitten kun ongelman havaitsin. 1.10. vaihtui TV-hubin EPG-datan toimittaja ja siinä ohessa palasi vanha vika. Yle lähettää öiseen aikaan omilla kanavillaan tesktimuotoista uutisohjelmaa - TV1:llä ja TV2:lla "Uutisikkuna" ja Teema & Fem kanavalla "Textnytt".

Sellaisesta asiasta mitä ei näy tai ei ole olemassa on aikasta hankala mitään näkyvää sitten laittaa, mutta kerrotaanpa mitä tilanne sitten aiheuttaa. Mainituilla kanavilla illan päättävä ohjelma jatkuukin aamuun saakka eli sen puuttuvan tekstimuotoisen uutislähetyksen verran tuleekin ohjelmalle pituutta lisää.

Kuvasta näkyy että tämän ohjelmasarjan jakso on peräti 7 tuntia 9 minuuttia:

Ei mittään, on minulla kovalevylle tullut tallennettua mm. Yle Live-konsertteja jotka ovat reilusti yli 10 tunnin mittaisia, siis ihan samasta ongelmasta johtuen.

Tuntuu vain näin asiakasnäkökulmasta että kovin hitaasti vikoja korjataan. Aivan sama oli edelliselläkin kerralla, kesti pitkään että vika saatiin korjattua - oli tunne että aspaan ja dna tekniikkaan oilisi pitänyt rautalangasta vääntää ennenkuin joku asian edes auttavasti ymmärtäisi..

Tekniikan ja aspan väen ymmärrystä ja osaamista joutuu useasti ihmettelemään, valitettavasti. Jospa tämä tästä lähtisi ratkeamaan, en enää jaksa jonottaa aspan tai vikapäivystyksen numerossa kuunnellen "Lucky" uudellen ja uudelleen surkealla kihinä-äänenlaadulla.