Siirry uusimpaan kommenttiin

Ylen radiokanavat kuuluvat ala-arvoisesti

Hei!
Vuosi sitten hankin uudet (ja varsin hintavat) laitteet radion kuunteluun. Olin ihan tyytyväinen laatuun. Nyt kuitenkin jokin aika sitten rupesin ihmettelemään, missä on vika, joka tuottaa särisevää ääntä. Erinäisten kokeilujen tulos: Ääni on priimaa, kun lähteenä on cd-levy tai nettiviritin, mutta analogisesta radiosta tulee milloin hyvää ääntä (esim. Classic FM), milloin huonoa ääntä (ainakin Yle 1 ja Yle Wega). Erityisen ikävää on särkevä toisto nimenomaan suosikkikanavallamme Ylen ykkösellä. Jopa pianon ääntä on ikävä kuunnella! Olisiko radiosignaalin laatu jostain syystä heikentynyt, ja olisiko asia korjattavissa? Osoitteeni on Hakaniemenranta 18 D.

Kommentit

 • Hei Harri! Yksi asia joka voi vaikuttaa asiaan on tämä kaapeli jolla kytket radion seinärasian liittimeen joten sen laatu ja kytkennät kannattaa vielä varmistaa. Johto kannattaa alkuun vain napata irti ja kytkeä takaisin
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Kiitos neuvosta! En ensin uskonut sen toimivan, sillä muistelin kaapelin olleen koko ajan samalla lailla siitä lähtien kun laitteet asennettiin. Kokeilin silti. Kuuluvuus parantui ainakin jossain määrin. En ole vielä ehtinyt kovin monipuolisesti kuunnella, joten seuraan tilannetta ja palaan asiaan tarvittaessa.
 • Tehdään näin! Jos kaapelin vaihto ei auta, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme niin tutkitaan ongelmaa teknisen tukemme toimesta.
  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • Hei Harri! Et ole yksin Ylen kanavien häiriöiden kanssa. Meillä Niemenmäessä on ollut jo pidemmän aikaa sama ongelma. Kaapelin irroitus tai sen vaihto suojattuun versioon ei ole poistanut ongelmaa. Kanavat kuuluvat huonosti edelleen. Meilläkin on uusi kesällä hankittu viritin.
 • Tervehdys!
  Meillä kävi DNA:n huoltohenkilö ja tutki seinästä tulevaa signaalia. Hän ei osannut tehdä muuta konkreettista kuin että vaihtoi  kaapelin suojattuun, jotta "ainakin tuleva signaali saadaan mahdollisimman häiriöttä virittimeen". Tuolloin kuulosti siltä kuin tilanne olisi parantunut, mutta se taisi olla toiveajattelua: häiriöitä on edelleen ja epämiellyttävän paljon. Selasin juuri äsken kanavia, ja tuntuu todella siltä, että ongelma on merkittävä juuri Ylen kanavilla. Tuntuu aika oudolta. Classic FM lähettää myös musiikkia, jossa äänenkorkeus ja -voimakkuus vaihtelevat. Silti musiikki kuuluu (tarpeeksi) puhtaana.

 • Hei! DNA:n huoltokäynti ei siis ole ratkaisu ongelmaan. Ettei vain vika ole taajuuksissa eli jonkun verkossa tai lähistöllä olevan laitteen päälläolo häiritsee. DNA ehkä voisi vinkata olisiko vika esim. wifi-verkossa, modemissa vai sähköverkon etäluvussa tms.?
 • Terve taas! Tänään DNA:n heppu kertoi syyn ilmeisesti löytyneen. Pitkään pähkäiltyään tiimi keksi, että on noussut uusia taloja Ylen lähettimen ja DNA:n vastaanottoaseman väliin. Ne lienevät syynä signaalin huononemiseen. Nyt siirtävät kuulemma tämän DNA:n aseman muualle - olikohan Tikkurilaan vai minne? Lupasi että noin viikon päästä kuuluu paremmin!
  Odotetaan ja toivotaan parasta.
 • Hei! Kiitos ilmoituksesta. Hyvä juttu, jos löysivät ratkaisun ongelmaan.
 • Jobinpostia:
  Ei se kuulemma mennytkään ihan noin helposti. Pitää jostain syystä uusia koko vastaanottolaitteisto. Kunnossa vasta ensi vuoden puolella!

  Harri
 • Tervehdys! Tuo mitä kirjoitit selittää miksi mitään parannusta ei ole vielä tapahtunut.  Nyt vaikka myöntävät ongelman, niin mitään hyvitystä ei varmaan ole tiedossa. Odotellaan ja toivotaan parasta.
 • Oltuamme lähes koko kesän mökillä, huomasimme jossain vaiheessa kotiin tultuamme radion äänen laadun romahtaneen ala-arvoiseksi kaikissa kolmessa radiovastaanottimessamme. Vaihdoin kaikki mono-moodiin, mutta sekään ei sanottavasti auttanut. Luulin vian olevan Elisan laajakaistassa, mutta asentajan käytyä, hän huomasi, että meillä on taloyhtiössä DNA:n kaapeli. Isännöitsijämme sanoi, että DNA pystyy ehkä etänä tarkistamaan signaalin laadun. Asentaja sanoi, että signaalin vahvuus pistokkeessa on OK ja radion antennikaapelin päässäkin vain yhden desibelin heikompi kuin seinäpistokkeessa. Asumme Arabianrannassa. Kuuntelemme vain Ylen asemia ja joskus Radio Classic FM:ää. Löytyykö DNA:lta apua?
 • Hei Timo,

  Pirautathan ongelmasta asiakaspalveluumme niin tutkitaan ongelmaa teknisen tukemme toimesta tarkemmin, kiitos!
  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.