Siirry uusimpaan kommenttiin

ZTE MC7010 ulkomokkula, Teams-videopuhelut jäätyvät parin minuutin välein

Osaisikohan joku foorumilla auttaa tässä ongelmassa? Hankin DNA:lta ZTE MC7010 ulkomokkulan ja 400M 5G-liittymän. Tukiasema on näköyhteyden päässä noin 500 metrin päässä, 4G- ja 5G-signaalien voimakkuus hyvä, ja nopeustestin tulokset luokkaa download 100-400 Mbps ja upload 20-100 Mbps kellonajasta riippuen. Tästä huolimatta Teams-videopuhelut jäätyvät 1-2 sekunnin ajaksi noin 2-5 minuutin välein, mikä tekee yhteydestä kelvottoman etätyökäyttöön.

Minulla on toisessa reitittimessä Elisan 4G-liittymä, ja Teamsin jäätyily loppuu heti, kun vaihdan siihen. ZTE:n mokkula on tehdasasetuksilla. Kokeilin asettaa yhteysmuodoksi myös pelkkä "4G/3G", mutta se toimii yhtä huonosti kuin "5G/4G/3G".

Keskustelin tänään jo DNA:n asiakaspalvelun kanssa, mutta siellä ei valitettavasti osattu auttaa ongelman kanssa lainkaan. Onneksi DNA tarjoaa 30 päivän tyytyväisyystakuun. Jos ratkaisua ei löydy siihen mennessä, mokkula ja liittymä menevät palautukseen.

Kommentit

  • Mc7010A oli itsellä Elisalta testissä Elisan kortilla. Samantapainen ongelma. Joko pingit nousee suureksi tai yhteys vaan lakkaa siirtämästä tietoa. Ja eri puheluohjelmat valittaa huonosta yhteydestä lähes jatkuvasti.

    Ainut joka auttoi oli se, että kuormittaa verkkoa noin 20M nopeudella tai yli niin sen jälkeen ei katkonut.

    Palautin takas Elisalle ja käytän DNA:n noin 10 vuotta vanhaa 4G mokkulaa, joka antaa merkittävästi alhaisemmat ja tasalaatuisemmat viiveet ja kokoukset toimivat ongelmitta. 

    Sami

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.