Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Zte MF286 Ulkoiset Ant.liitännät

Pitääkö todellakin paikkansa että kyseisen bokisn ulkoiset antenni liittimet EIVÄT tue MiMo antenneja,näin ainakin eräällä foorumilla oli mainittuna ,eli toinen ulkoinen on pelkästään 700-1800 alueelle ja toinen 2600mhz alueelle,ja pelkästään boksin sisällä on se diversity antenni.
"You are correct about the MF286, it has three internal antennas, one High-band, one Low-Mid Band and one Diversity antenna. You are also correct about the external antennas the left is for high-bands and the right is for low/mid-bands.

We have a different design then our competitor who only use 2 internal antennas. We have an advantage with 3 antennas since the bands are separated which gives less interference and normally better performance with carrier aggregation. The design can however only use 1 external antenna at the time together with the internal Diversity antenna, this is design and there is nothing we can do about it. There are often advantages and disadvantages with every design, I hope you understand."

Eli tuon mukaanhan siinä ei myöskään LTE-A toimi kunnolla (paitsi jos sattuu asumaan aivan lähettimen lähellä).

Näytä paras vastaus

Kommentit

  • Lue Pettyjän viesti täältä

    https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/lte-ja-700-mhz-taajuuskaista/
  • Hei,

    allekirjoittanutkin selvitti tätä valmistajan eli ZTE:n kanssa. MF286:ssa on siis tosiaan 3 sisäistä antennia, joista (katsottuna takaapäin):

    Vasen tukee taajuusalueita 2300-2700Mhz (high)
    Oikea tukee taajuusaleita 698-960MHz ja 1710-2170MHz (low-mid)
    Keskimmäinen tukee kaikkia taajuusalueita (diversity, ei SMA paikkaa)

    MIMO siis muodostuu toisen tarvittaessa käytettävän ja toisen kaikki taajuudet kattavan antennin kautta.

    Syynä tähän konfiguraatioon on suorituskyvyn optimointi. Sisäisiä antenneja käytettäessä suorituskyky (CA ja single) on erinomainen, koska ko. setillä voidaan maksimoida suorituskyky per antenni. Tämän olemme itsekin kattavissa testeissä huomanneet eri alueilla: MF286 suorituskyky sisäisillä antenneilla eli yleisimmällä käyttötavalla on selvästi parempi kuin muilla valmistajilla.

    Ulkoisten antennien tapauksessa MIMO muodostuu ulkoisen antennin ja diversity antennin välille. CA toimii myös ulkoisilla antenneilla. Jos ulkoinen antenni on sijoitettu ulos ja kauas itse Mokkulasta sekä Mokkula itsessään on huonon kuuluvuuden paikalla suorituskyky ei välttämättä pääse muiden vastaavien laitteiden tasolle.

    MF286 siis tukee MIMOa myös ulkoisilla antenneilla, mutta jos mokkulan paikka on huono, suorituskyky seuraa. Sisäisillä antenneilla suorituskyky on erinomainen yleensä myös huonommassa kentässä. Näihin erityisiin skenaarioihin, missä MF286 ja ulkoantennikombo ei ole paras mahdollinen, meille on tulossa lähiaikoina myös muita mahdollisuuksia mokkularintamalla. www.dna.fi/mokkulat löytää aina uusimman tarjoaman.

    DNA:n MF286 on myös saamassa hetken päästä ison päivityksen, joka päivittää jo valmiiksi mokkulamarkkinoiden yhtä edistyksellisimmistä käyttöliittymistä ja sen ominaisuuksia. Tiedot päivityksistä tulevat ensimmäisenä tänne: www.dna.fi/tuki-mokkulat
    Paras vastaus
  • Siinähän se juri onkin kun kaikki eivät asu taajamissa missä mastot on kivenheiton päässä,
    ja monet todellakin luulevat että kun on 2 ulkoista liitintä niin ne MOLEMMAT toimisivat samaan aikaan,jolloin myös täällä sivummalla asuvat saisivat MIMO:n toimimaan kun se purkin oma ei todellakaan ole mikään ulkoantennin vertainen....
    Mielestäni tuollainen asia pitäisi Ilmoittaa laitteen tuotetiedoissa,koska juuri sentakia itsekkin tuon hommasin kun kuvittelin että siinä toimii MOLEMMAT ulkoantenni liitännät kuten varmaankin kaikissa muissa markkinoilla olevissa,Harvemmat noita käyttöliittymän karamellimaisuuksia niin tarvitsevat ,mutta netin nopeus/toiminta taitaa olla suurimmalle osalle se pääasia.
    Miksi kyseiseen purkkiin ei ole sitten voitu laittaa myös Ulkoista Diversity liitintä kun tuskin se olisi ollut mikään kustannus kysymys,vaan nyt jälleen kerran muuten kohtalaisen oloinen laite on "Rampautettu" juuri tuon puutteella.
  • Olen samaa mieltä!  
    Minä ostin saman DNA-zte-mf286 purkin verkkokauppa.com-ista vähän ennen viime joulua ja hankin 100 megan 4g-liittymän.  Asun noin 6km päässä 1800mhz mastosta ja kuuluvuus on hieman huono.  Luotin siihen että hyvällä antennilla paranee, kun on nuo kaksi liitintäkin!  Ostin suuren (lue:kallis paneeli) 1800mhz mimo-antennin josta ei ollut juurikaan apua.

    Toinenkin ongelma on, nettiyhteys kyllä toimii mutta itse reitittimen arvojen muuttamisliittymä on äärettömän hidas!  Alkuun se oli aivan OK mutta ei ole enää.

    Mitä teen, onko ostettava muu 4g reititin ja jos niin mikä, ja  mitä teen tälle DNA-sudelle?
  • LTE-A ja MIMO ovat eri asiat. LTE-A on oikeastaan vain kahden kantoaallon yhdistämistä, vaatii tuen tukiasemalta ja päätelaitteelta. MIMO on taas saman kantoaallon lähettämistä  Tässä kattava tietopaketti MIMO:sta. http://www.radio-electronics.com/info/cellulartelecomms/lte-long-term-evolution/lte-mimo.php

    MiMO:ssa ongelmia tulee, jos mokkula on teknisessä tilassa/sähkökaapissa/energiatehokkaan talon sisällä, jossa ei kuuluvuutta ole. Kuten Mokkulamies kirjoitti, sellaisessa tilanteessa ZTE MF286 suorituskyky ei ole parasta mahdollista kun taas jonkin muun on.

    Se on myös totta, että kun antenneista tehdään mahdollisimman spesifit, eli 2600 ja 800/1800 erikseen saadaan juuri noiden suorituskykyä parannettua. Mitä kapeakaistaisempi antenni, sitä parempi. Ehkäpä juuri tuollaisessa tilanteessa ZTE on loistava valinta.

    Tukiasemissakin on yleensä antenniportit jaoteltu taajuuksien mukaan, matalat ja korkeat taajuudet erikseen. Yksi syy, miks maaseudulle ei tuoda heti 1800MHz taajuutta on se, että olemassa oleva tukiasemainfra ei tuota tue. GSM900, UMTS900 ja LTE800 menevät tod.näk samalla paneelilla (4 porttinen), mutta sittten jos tuodaan LTE1800, tarvitaan uusi antenni ja se maksaa.

    Olisiko ollut hyvä mainita MiMo:sta ja siitä, miten antennit tulee kytkeä myyntitiedoissa? Sitä menee olettamaan, että laite olisi standardinmukainen, kuten esim. Huawein tuotteet ovat olleet.
  • Ei oikeastaan lisättävää Purnipsin viestiin.

    Osasta muista valmistajista poikkeava antennikonfiguraatio ulkoisten antennien osalta lisätään tuotetietoihin. Ja on aivan oikea palaute, että myös diversity antennilla voisi olla oma SMA paikkansa. Toki valmistajan logiikka poisjättämiseen liittyy varmasti helppokäyttöisyyteen.

    Käyttöliittymän hitautta lähtisin korjaamaan poistamalla ensimmäiseksi selaimen välimuistin ja historiatiedot. Joillakin selaimilla hidastumista ja muita ongelmia voi tulla erityisesti jos muistissa on vielä vanhan version käyttöliittymä.
  • Kiitoksia Mokkulamiehelle rehellisestä ja avoimesta keskustelusta. Asia olisi vain pitänyt tulla esille paljon aiemmin. Harkitsen, ryhdynkö itse vaatimaan hinnanalennusta, kun laitteen toiminta on erilaista kuin mitenkään osasi olettaa.
  • Onhan tuo hyvä tietää nyt tässä vaiheessa, kun ihmetystä on aiheuttanut se, että kaikilla antennien yhdistelmillä tuon laitteen nopeudet ovat jääneet selvästi esim. Huawei 5186-laitteen nopeuksista. 1800 + 1800 taisi vielä olla hitaampi kuin pelkkä 1800 ilman "oikeita" lisäantenneja "maaseudulla". Täällä kaupungissa pitänee testata eri yhdistelmät nyt uudestaan. Nopeaa langatonta 100M DNA laajakaistaliittymää Helsinkiin ei ilmeisesti koskaan tulla saamaan näillä näkymin? Ja jos se toteutetaan sitten 2100MHz:n laajennuksena, siinäkin tuo purkki toimii siis vielä nykyistäkin hitaammin,..

  • Sen verran puolustelen ettei ko. antennikonfiguraatio ole täysin poikkeuksellinen, molempaa tyyppiä olevia mokkuloita on saatavilla markkinoilla. Tässä kuluttajan on oltava tarkkana kumpaa mallia haluaa: erittäin hyviä sisäantenneja vai erittäin hyvää ulkoisten antennien kuuluvuutta. Tästä kuitenkin viisastuneena olemme nyt tuotetietoihin lisänneet MF286:lle kohdalle, että MIMO muodostuu ulkoisen ja sisäisten antennien välille.

    Jpuh, siis sisäisillä antenneilla 1800+1800 on hitaampi MF286:lla kuin E5186:lla? Meidän omissa laajoissa testeissä sisäisillä antenneilla myös tuolla taajuukombolla nopeus on paljon parempi kuin esimerkinkin mallilla.


  • 2100MHz on DNA tuonut Turun suunnalla. Siellä on käytössä monin paikoin vain 10MHz kaistanleveys ja 1X1 MiMo. Kenties johtuen vielä käytössä olevasta 3G 2100MHz verkosta. Ei ole kaikkia resursseja siirretty LTE-puolelle.

    Silloin kun laitetta ostin, ei ollut saatavilla tietoa missään yleisessä lähteessä noista antennikytkennöistä. Siksi ainakin itse olen jokseenkin pettynyt laitteeseen, kun se ei ollutkaan sitä, mitä vaikutti olevan. Kukapa osaisi odottaa, että laite, jossa on kaksi SMA-liitintä ja on kiinteään asennukseen tarkoitettu ei tuekkaan MiMo:a ulkoisien antennien kautta. Väitän että aika harva. Meitä pettyneitä voi olla aika monta, eikä varmasti ole positiivistä PR:ää.

    Siitä plussaa ja kiitosta, että asiaan on kuitenkin nyt tartuttu, tosin liian myöhään... Vanhinko on jo sattunut.
  • Mokkulamies kirjoitti:..."Joillakin selaimilla hidastumista ja muita ongelmia voi tulla erityisesti jos muistissa on vielä vanhan version käyttöliittymä."

    Jaa?  
    Tietokonetta olen vaihtanut kokeillessani auttaisiko, mutta ei auta.
    Sitten resetoin koko ZTE:n olettaen että siitä olisi apua.  Mutta taas ei!
    Käyttöliittymä on niin hidas, että kun yrittää vaikka avata normaalin aloitusmenun, niin aikaa kului hieman eikä vieläkään tullut menua, ei myöskään salasanakyselyä!

    Kun yritin, näpyttelin osoitteeksi 192.168.1.1, kone lisäsi siihen index.html mutta mitään sisäänkirjautumista ei tullut. Kahdeksan minuutin kuluttua tauluun tuli punainen ruutu, language ENGLISH ja ylös osoitteen jatkeeksi #login.
    17 minuutin jälkeen tilanne kuten edellä.  
    Mitään muuta ei tapahtunut.

    Lopetin.

    Netti kyllä toimii mutta mokkulan asetuksia ei pysty muuttamaan.  Vaikka siis resetoi mokkulan.  

    Voisitteko ystävällisesti kertoa miten saisin tämän onnettoman DNA-ZTE-mf286 mokkulan tilalle jonkun toimivan laitteen joka ymmärtää myös maaseudulla tarvittavaa nykyaikaista antennitekniikkaa ja jopa toimii?


  • Jatkoa edelliseen:  33 minuutin kuluttua mokkulaan ilmestyi ruutu PASSWORD.
    Jipii.
    35 minuutin kohdalla ilmestyi SYSTEM INFORMATION-ruutu.
    klikkasin ADVANCED SETTINGS, mutta mitään lisää ei vielä tapahtunut.
    ADVANCED SETTINGS-ruutua ei ilmesty ja nyt on mennyt 41 minuuttia.

    Että antaa olla vaan.....

    Täytyy varmaankin ilmoitella muillekin miten menee ja jatkossa hankkia ainoastaan hyviksi havaittuja ei-rampautettuja laitteita.
  • Niin, unohdin kertoa että 42 minuutin kohdalla tauluun tuli teksti:

    You're logged  out of your account, please login again.

    Mutta kun en viitsinyt aloittaa samaan lopputulokseen johtavaa rumbaa uudestaan niin lopetin.
  • Kokeilithan yksityisen selauksen tilaa / incognito modea , mikä ikinä selaimessa se onkaan nimeltään?
  • "possu", jos resetointi ei auta tuohon ongelmaan, niin kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun puhelimitse tai lomakkeella. Tällä palstalla ei henk. asioita hoideta tietoturvan takia,...
    https://www.dna.fi/yhteystiedot
  • Kyllä inhottaa!
     
    Ostamastani 1800-paneliantennista ei ole juuri mitään apua, selväksi on tullut että purkki ei liittimistään huolimatta tue hankkimaani antennia ja sitten vielä DNA ZTE 286 asetusten hallinta on muuttunut mahdottomaksi.

    Olisivat voineet etukäteen kertoa että antenneista ei ole apua, mutta tietysti se olisi vähentänyt myyntiä!

    DNA ei ole ottanut mitään yhteyttä vaikka ovat lukeneet nämä viestit ja hyvin tietävät minun sähköpostiosoitteeni ja ostamani DNA-mokkulan ongelmat.

    En ole vielä viitsinyt ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, oletin että DNA yrittäisi korjata asian kuntoon kun kerran jo tietävät myyneensä tämän suden.

    Mitä reititintä te muut suosittelisitte?  1800 panelin pitäisi sopia laitteeseen ja saisi muutenkin olla OK.  ZTE:stä on päästävä eroon.

    Että sellaista palvelua.
  • Huawei B525 on ainakin toimiva valinta. E5186 ei voi suositella, sillä se tilttailee WiFi-kuorman alla.
  • "possu", DNA as. palvelu ei ota keneenkään yhteyttä näiden viestien perusteella. Sinuna ottaisin sinne yhteyttä ja kyselisisin purkin vaihtoa, koska tuo ed. laite ei käyttöösi sovi ja on lisäksi viallinen. Lienee vielä takuukin voimassa, jne.
  • Juu, takuu on varmaankin voimassa kun ostin purkin joulun aikaan.

    En oikein vaan viitsi vielä ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, odottelen aikani.
    Ehkäpä reagoivat jos näkevät tämän surullisen jutun monilla muillakin keskustelupalstoilla ja alan julkaisuissa?

    Minä olen sitä mieltä että asiakkaita ei saa huijata, ja jos on ns. "vahingossa" huijannut ja jäänyt siitä kiinni, pitäisi kaikin keinoin yrittää korjata tekemänsä vääryydet.

    Mutta se ei ilmeisesti ole DNA:n toimintaperiaatteen mukaista?

    Sitäpaitsi jos lähetän tämän laitteen takaisin, tarvitsen jonkun toisen laitteen tilalle samantien sillä tämä on ainoa 4G reititin minulla.  Tässä netti toimii vielä vaikkakaan tämä ei ymmärrä ulkoantennia.

    Täytyy varmaankin ostaa se Huawei B525S, näyttävät maksavan karvan alle 180€.

    Ja katsoa sitten mitä tälle DNA-ZTE romulle tekee.
  • Siis kyllä toi zte 286 TUKEE 1800 alueen antennia,ainoa ongelmahan on ollut nyt se että
    ne ulkoiset liitännät eivät toimi ns MIMOna vaan boksi käyttää vain toista ulkoista liitäntää(vasen 698-960MHz ja 1710-2170MHz / oikea 2300-2700mhz),eikä näin olle OSAA käyttää ulkoisia yhtäaikaa vaan mikäli  on 1800 sekä 800 mhz "Lähetin käytössä niin sillon boksi käyttää 1 ulkoista+1 sisäistä antennia.Mikä on monen mielestä TÄYSIN PERSEESTÄ että muuten suht hyvä boksi on tuollaisella pilattu,kuten tuolla aikasemmin jo sanottiinkin että ,mikseivät ole laittaneet sille kokotaajuusalueen "sisäisellekkin" antennille ulkoista SMA liitäntää ja MERKINNEET ne sinne boksin taakse ettei olisi tarvinnut arpoa että mikä on mikäkin liitäntä,Muutenhan kyseinen boksi olisi mitä mainioin.
  • Näin on!  
    Ja vaikka tämä on tiedossa, niin siitä huolimatta verkkokauppa.com:in sivuilla tämän DNA- ZTE 286-mokkulan kohdalla MAINOSTAVAT kolmea eri MIMO-antennia sopiviksi tähän!!!

    Hieman erikoista, eikös juu?
  • Tuskin verkkis ymmärtää, mistä on kyse.
  • Niin, eipä tunnu DNA-kauppakaan ymmärtävän!

    Kirjoittavat: "DNA paneeliantenni 4G LTE on tarkoitettu erityisesti 4G LTE -verkossa toimiville laitteille, mutta toimii erinomaisesti myös 3G-verkkoa käyttävien laitteiden kanssa."

    Ja tätä suosittelevat: "Yhteensopivuus.... DNA Kotimokkula 4G+ WLAN MF286"
  • No johan on. Syksyllä ennen katon liukkautta iskin kaksi antennia katolle ja ihmettelin kun yhteys ei ole yhtään parempi kuin yhdelläkään. Sitten tuli talvi enkä asialle enää paljoa voinut (suunnata uudelleen tms.) No nyt selvis syy. Ojasta allikkoon tämän routerin kanssa, B593 odottaa edelleenkin päivitystä ja tämä purkki on susi.
  • Mielenkintoista. Itsekin hankin tämän sillä oletuksella, että saisin siihen ulkoiset MIMO-antennit. Onneksi en ehtinyt antenneja tilata. Tosin DNA toimitti minulle ulkoiset magneettiantennit vaikka oletin, että olisivat toimittaneet tuon paneeliantennin. Kokeilin ja totesin, että ne magneettiantennit toimivat paljon paljon huonommin kuin nuo sisäiset.

    Harmittava tapaus. Odotellaan nyt jos DNA julkaisisi toimivan mokkulan, johon voisi sitten tämän reklamaation kautta vaihtaa.
  • Mitenkäs mitenkäs, minulla käytössä tuo MF286 ja jäi vielä kaivelemaan että olisiko minun tapauksessa hyötyä ulkoisesta antennista? Mokkula linkittyy näköetäisyydellä olevaan noin 750m-800m päässä olevaan mastoon, 1800Mhz taajuudelle. Signaalin voimakkuus noin 77db ja SINR seilaa -0 - -10db tienoilla.

    Ajattelin jos lähialueella olevat pari muuta mastoa aiheuttaa häiriötä jonkin verran, mutta mastokin taitaa olla aika ruuhkainen. Elättelen toivoa josko ulkoisella antennilla saisi SINR hieman paremmalle tasolle. Kokeilin huvikseen kääriä mokkulan takaosan folioon niin signaalivoimakkuus nousi 4db, SINR ei vaikutusta. Kokeilin myös imukuppilisäantennia, mutta ei vaikutusta mihinkään suuntaan. Motukassa pupunkorvat mutta ei huomattavaa eroa vaikka ei niitä käyttäisi.

    Maksimit mitä irti on lähtenyt kerran öbaut 60mb, tavallisesti kuitenkin seilaa 10-20mb välillä. Turhauttavaa.
  • Nyt pitäisi taas olla uusi versio tarjolla, mutta ei ainakaan mun purkille ollut tulossa
    Uusi versio on: ZTE_DNA_MF286_B09  ->>
    https://www.dna.fi/fi/dna-kotimokkula-4g-wlan-mf286

    ->> "Uutta versiota ei ole saatavana."
  • **MF286 saa uuden päivityksen 25.7.2017 alkaen**
    Lähinnä olisin halunnut DNA:n kommentin siihen, onko tuo päivitys tällä kertaa oikeasti saatavilla? Sivustolla olevat päivämäärät eivät ole olleet kovin luotettavia tähän mennessä.
  • Voisiko joku DNA:lta selventää millä reunaehdoilla tuon päivityksen saa? Kukaan ei tunnusta sitä vielä saaneen. Antenniasiassa kuulun myös syvästi pettyneiden joukkoon. Tiukassa oli totuuden saanti miten se oikeasti toimii. Myöskään 4G+ ei toimi oikeasti DNA verkossa vakuutteluista huolimatta. Onneksi apuun tuli Elisan verkko, jossa ominaisuus toimii myös täällä kaupungin ulkopuolella.
  • Laitteiden päivitykset modeemeihin ja mokkuloihin alkavat aina rajatulla laitekannalla ja päivitykset ajetaan portaittain useammalle laitteelle ajan myötä
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Tuli hankittua DNA paneeliantenni 4G LTE mf286:n kaveriksi, koska kuuluvuus ja nopeus on heikko.

    Nyt pari päivää testejä tehneenä totean, että tuo paneeli vain huonontaa nopeutta. Paras latausnopeus oli 50M, kun vein sekä purkin, että paneelin talon katolle. (Sama nopeus tuli myös katolla paneeli irti ruuvattuna.) Jos purkki on maassa/sisällä ja paneeli katolla, nopeus 10-20M. (Liittymä 150M). Dna masto 1.4km päässä (1800mhz).
    Ongelmana lienee juurikin tuo, että ulkoantennin kanssa käytetään myös tuota purkin sisäistä antennia.

    Antennin speksien maininta:
    Yhteensopivuus: DNA Kotimokkula 4G+ WLAN MF286.
    Voisko joku viisaampi kertoa, missä tilanteessa tuosta paneelista on hyötyä mf286:n kanssa, kerran yhteensopivuus sille taataan?

  • @Jani

    "Antennin speksien maininta:
    Yhteensopivuus: DNA Kotimokkula 4G+ WLAN MF286.
    Voisko joku viisaampi kertoa, missä tilanteessa tuosta paneelista on hyötyä mf286:n kanssa, kerran yhteensopivuus sille taataan?"

    Viisaudesta en tiedä , mutta luulisin , että jos kenttä on heikko , niin ulkoantenni auttaa perus LTE:n kanssa. Ymmärtääkseni ulkoiset antenniliitännät on viritetty eri taajuuksille. Tällaisen löysin:

    "The left side support freqency range: 2300 - 2700MHz the only band you use is Band7 2600Mhz

    The right side support range: 698 - 960MHz,1710 - 2170MHz; You use B1/B3/B20/B28 here"

    Siis ulkoisten antennien välillä ei LTE-CA toimi , vaan ainoastaan tavallinen LTE. Samalle taajuudelle viritetty ristipolarisaatioantenni ei auta CA:n kanssa.
  • Muutenkin toi antenni konfiguraatio on ihan perseestä vaikka toi "dna:n mollulamies" sitä puolustelikin tuossa yhdessä viestissään,eipä varmaan olis ollu mikään kustannus kysymys laittaa sille "diversity"antennillekkin sitä Ulkoista sma liitintä ja MERKITÄ sinne boksin taakse mikä on minkäkin alueen liitin,kyllähän tollasilla sisäsillä antenneillä pärjää jos asuu tolpan juuressa ja matkaa ei ole paljoa mokkulan/lähettimen välillä,mutta taitaa kuitenkin useilla olla vähintään sen 2km tai enemmänkin matkaa että olisi mahdollisuus tuohon LTE-a vastaanottoon,ja nyt varsikin kun tuolla ulkoisella ant konfiguraatilla on useilta poistettu se mahdollisuus mimo vastaanottoon kun ei sisäisen antennin kapasiteetti vaan riitä täällä sarvikuonojen maassa .
  • Omalla kohdalla on mahdollisuus tuohon LTE-A:han, koska Telia tukiasema on aika vieressä. Siltikin tuo purkki toimii paremmin pienillä korva-antenneilla (tai ilman mitään) kuin esim. paneelilla. Eli väitän, että tämä laite ei ole hyvä valinta myöskään lähellä tukiasemaa asuvalle, jos käytössä on kahden taajuusalueen yhdistelmä. Mahdollisesti jos on esim. 1800+1800MHz - tilanne voi olla jo toinen.
  • Joka tapauksessa laitteelle tuli tänään tuo päivitys läpi.
  • Eipä tullut päivitys. Yritti mutta ei koskaan valmistunut ja nyt ei enää ole saatavilla. Ihme venkoilua tämä verkkopäivitys. Tiedosto vaan ladattavaksi ja tehdään omalla koneella. Näin se menee yleensä muillakin laitteilla.
  • 4g+ verkossa sisäsillä antenneilla (b4) 1800+800, ensimmäinen tolppa 1km, toinen 400m molemmat testissä. 100 sisään 30-40 ulos, 18-20ms.
    Hyvin toimii, varaa kaistaavissiin itselleen käytön mukaan, kun ei laitteita yhdistetty tiputtaa 4g lte verkkoon, mutta heti kun pakettia liikkuu ottaa 4g+ verkon.

    Katsoo paikan siten että sinr on - 20 paremmalla puolella ja taajuus - 60-80 välissä niin hyvin toimii. Käyttäkää speedtest beta, html5. Nopeus testeihin. Ja varmistakaa että on lähin serveri valittu niin saa niitä suht todellisia nopeuksia.

    Paras markkinoiden boxi tähän hätään.

    Joulu markkinoille tulee asukselta 4g-ac68u mikä onnsitten ihan omaa luokkaansa
  • No nythän se varsinainen neropatti tuli paikalle. Jos kaikki saisivat purkin sisäisillä antenneilla noin hyviä sinr-arvoja niin kuka tässä ulkoisia antenneja enää tarvitsisi.
    Kiipesin purkin kanssa katolle ja kiersin koko katon läpi purkki kourassa. Paras sinr -16,2 ja signaali 96dbm. Lataus ~50M. Masto ei tarjoa kuin yhtä taajuutta, joten 1800mhz:iin on tyydyttävä. Talon sisällä paras sinr -11 ja 105dbm, latausnopeus 10-20M
    Kerro ihmeessä meille kaikille mistä se paikka kaikilta löytyy, että sinr on -20 paremmalla puolella. Itselle tuli mieleen ulkoinen antenni, mutta kuten moneen kertaan täälläkin todettu, tämä "tällä hetkellä markkinoiden paras purkki" ei sovellu juurikaan siihen.



  • Jani hei, laita ulkonen antenni siihen 1800mhz tukevaan sma paikkaan niin saat paremmat arvot ja sen nopeemman netin.

    Mimo toimii sisäisen ja ulkoisen välillä.

    Mimoa et nyt käytä koska käytössäsi on vain 4g lte. 1800mhz.

    Sitten katsot cellmapperilla kuinka kaukana se masto on.

    Kun tiedät kilometrit, ostat sellaisin antennin mikä kantaa dBi puolesta sinne mastolle. 11dbi kantaa 6km suoranäköyhteys. Laitat sen ulos ja ostat, ikkunanläpiveton kanssa. Jos laitat sisälle suuntaat tietysti sen niin että että on sinne tolpalle päin. Ja otat huomioon että tuplalämpöikuna vaimentaa sen 2,5-3dBi paksuudesta riippuen. Alle satasella et hyvää antennia saa.

    Testivälipitää olla 1päivä vähintään, mihin sijoitat koska lte nopeuksiin vaikuttaa paljon sen aikainen ruuhka mastossa sekä mahdollinen radiokeli.

    Näillä neuvoilla pääset varmasti maaliin.
  • eipä se sisäinen antenni vaan riitä jokapaikassa,ja just jos haluaa mimon toimiin niin sillon usein tarvitaan kunnon ulkoantennit MOLEMMILLE taajuuksille ,kun tosiaan kaikki ei asu ihan tolppien juurella.JA alle alle 100e saa HYVÄÄ antennia,esim Iskra P-56 Unicom(80e),tollasella saa mimon toimivaan pikkasen kauempaakin(muutamia antenneja tässä kun on tullut testattua ja mittailtua,hinta kun ei aina tarkoita sitä että 200e maksava olis käytännössä parempi kuin 100e maksava)....Paitsi tietystä tän zte:n kanssa ei tollakaan saa mimoa toimimaan kunnolla jos tolpalle on pitkä matka.

  • Ei kannattaisi höpötellä jos ei mitään mistään oikeasti tiedä. Ota kolvi käteen ja tee sinne sisäseen antenniin ulkonen sma. Tai vie jonnekkin, joka tekee. Kannattaako ostaa väärällainen boxi, ja olla ottamatta miten se toimii? Ihan turha höpötellä että kun dna sivuilla luki.. Ei ne merkonomit siellä mistään tiedä. Zte:n sivuilta ja muualta netistä löytyi tietoa. Ei siinä jatka sinä valittamista ja osta edelleen pää säkissä tavaroita. 
  • Joo kyllä nyt löytyy jo tietoa,mutta sillon kun monet tän kyseisen boksin hommas niin sillon ei missään olut vielä mainintaa että ulkoiset sma liittimet ei kata sitä diversityä.Hra nörde ottaa itse pikkasen asioista selvää ennen kun alkaa viisasteleen,ja luuletko ettei porukka ole tutkinut sitä että saisiko siihen järkevästi  tehtyä diversitylle omaa sma liitintä.
    alat vaikka tuolta pikkasen lukeen asiasta ennen kun ITSE alat siitä viisasteleen.
    https://bbs.io-tech.fi/threads/zte-mf286-kokemuksia.609/

    ps.tuskinpa mä olen ainoa joka tosiaan kuvitteli että toi boksi olis ns standardi mimo ulkoantenneja tukeva laite.
  • Kyllä löytyi, se boxi on muuallakin myynnissä kuin suomessa, tuotu ajat sitten muille markkonoille.

    Ei muutakun it kauppaan tarjoamaan niin järkevä vaihtoehto löytyy rahalla.

    Sitten jos ihan oikeasti tietäisi alan asioista jotain, tai ylipäätänsä mikä on valmiiksi brändätyn tuotteiden laatu näin yleensä elektroniikassa tuolla 200e hinta haarukassa, ottaa googlen auki haluamillansa osilla ei brändätyn boxin premium hintaan sinne korpeen, tai vastavuoroisesti käyttää alan liikettä välikätenä, ja lopettaa sen nillitämisen ja valituksen.

    Ps älä kuvittele, tiedä. Onko pakko lähteä hypeen mukaan se pää säkissä, älä ole niin toope että et ota selvää. Sillä kuvitelmalla et pääse pitkälle.

    Miltään foorumilta et mitään luotettavaa tietoa saa, lähetä sähköpostia piirinvalmistajalle. Mene asiantuntia liikkeeseen. Opettele standardit, ja mitä haluat sen tekniikan tekevän.
  • Itse kävin tuon antinörden linkittämän topicin lukemassa,ja siellä kyllä eräs käyttäjä on ottanut yhteyttä valmistajaan juuri tuon antenni konfiguraation johdosta,joten ehkäpä sinun kannattaisi pikkasen ottaa itse sitä päätä pois säkistä eikä leikkiä kaikkitietävää,täällä foorumilla kun tuntuu olevan myös sellaisia henkilöitä jotka ottavat asioista selvää,muualtakin kuin mikropilttiä lukien.
    Ja vielä tuosta kyseisestä mokkulasta itselleni sellainen tuli ensimmäisten joukossa suomessa,ja tosiaan kyseiseistä laitteesta ei löytynyt sen paremmin mitään specsejä netistä muutakuin ne joita dna,elisa,sonera yms ilmoitti.
    Täällä kun on turha yrittää esittää mitään kaikkitietävää,tosin makoisat naurut me vaan tosin siitä saamme.
  • Ville hei zte on jälleenmyyjä, muovit voi olla heidän tekemää ehkä. Ihan turha sinne olla yhteydessä.

    Löytyy
    the Qualcomm MDM9230 modeemi

    Qualcomm WTR3925 RF piirisarja

    Nämä tiedot löytyy sieltä ihan tarkoilla spekseillä paljon aikaisemmin, kun usan ja kiinan ja afrikan markkinoilta tuli purkki tänne.

    Jossei ymmärrä käyttää hakukonetta oikein, minkä minä sille voin.  Jos ei tajua miten google localisoi,  ip perusteella, ne suomi foorumit siihen ensin. Eikä ymmärrä käyttää firman silloisen markkinaalueen dns osoitetta, mistä haluaa tietoa saada. Ettei saa suomen markkinan valmistajan rajattua tietoa.

    Jo ihan pikasella yahoottamisella löytyy vuodelta 2016 pelkästään ks boxista arvostelu missä sanotaan aivan selvästi miten mimoa tukee. Naura sinä siellä ihan rauhassa ei se minua liikuta.  Minua naurattaa jo työnipuolesta kun teitä matteja ja villejä kiinostaa enemmän hype ja ininä. Sen sijaan että otatte selvää,  ja tiedätte jostain jotain.
    Jos hiukan perehtyy miten Qualcomm MDM9230 modeemi toimii,  ja mitkä on oikeasti ne speksit, mihin pystyy.  Niin tuskin sinäkään täällä ihmettelisit mitä ostit.  Vaan toteaisit hupsis taas mentiin,  autokauppiaan retkuihin.  Ilman automekaanikon konsultaatioita. Ei siinä eihän se automekaanikko,  siellä myyjän paikalla ole kertomassa kuinka paska se auto on.  Että et osta, vaan se myyjä mikä ylistää sitä autoa ylikaiken, ja sinä pässi uskot.

    Ei teillä pojat ole hajuakaan miten markkinatalous toimii, saati kykyjä ottaa selvää mitä ostatte tai miten sitä elektroniikkaa modaatte. Jos asenne on tuollainen, ainainen vastaan inttäminen.  Haluttomuus kuunella, ja ymmärtää sellaista ihmistä mikä näitä tekee työkseen.  Opiskellut alaa kokoajan, pyörittänyt it-firmaa viimeiset 30 vuotta.

    Ei se mitään tehkää vaan jatkossakin näin. Lisää ja lisää asiakkaita,  tuonne meidän kuluttajahuollon ja rakennuksen puolelle.

    Mitä isompi firma, sitä vähemmän siellä tiedetään mistään mitään. Koska valmistus on pienemmällä firmalla,ulkoistettuna.

    Mitä isompi firma, sitä enemmän saat automaattivastauksia.

    No sen siitä saa, kun juoksee monopoli verkkokauppojen ja kivijalkakauppojen marketeissa.

    Itseppähän päätitte maksaa halvimman hinnan isolle firmalle, kuin pienemmälle asiantuntija firmalle mistä saat palvelua.

    Kurkkaa sinne peiliin,  sinun pussi keveni, minun lihoi, sillä näitä tuodaan jatkuvasti huoltoon. Kumpis tässä on se narusta vedetty?

    Katso huviksesi tästä missä mennään, https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/modems/5g/x50

    Ja tämän sinä ostit, https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/modems/4g-lte/x7

    Kuka käski ostaa vuoden 2013 suuniteltua, ja 2014 valmistettua tekniikkaa hä?

    No se dna myyjä tietysti ja ne io ja muro foorumit!

    Seuraavalla kerralla, mene it kauppaan ostat sieltä haluamasi ominaisuuksien kera piirisarjan ja modeemin, tai tilaat itse netistä. Ja lopetat sen brändien tukemisen missä se zte nimi maksaa 100e siitä purkista suoraan.
  • Itse olen se, joka tuolla TechBBS puolella ZTE:hen yhteyttä noiden antenniliitäntöjen suhteen. Ainakin itse luotan sieltä saamaani infoon. Piirivalmistajan sivuilta kun lukee, menee usein metsään, varsinkin puhelimien osalta. Esimerkkinä Samsung Galaxy S6 ja Nexus 5x pitäisivät olla LTE Cat9 laitteita, jos uskoo piirvalmistajien spekseihin modeemin suhteen.

    Ainakin puhelinpuolella menee niin, että QC pitää poskettomia hintoja eri uusien tekniikkojen lisenssistä, samoin muut valmistajat. Eli vaikka laitteessa olisi Snapdragon 835, ei se ole tae 1Gigabit LTE:stä.

    Mitä tuohon tiedonhakuun tulee, ei voi pitää varmana, että jossain muualla myytävä laite olisi 100% sama kuin täällä myytävä. Lisäksi myyntitilanteessa ja myyntimateriaaleissa tulee käydä ilmi laitteen toimintaperiaate. Tiedonlähde ei siten voi olla esim. ulkomainen foorumi tai vaatia erityisiä virityksiä löytyäkseen. Siihen ei voida mitenkään velvoittaa. Lisäksi se, että eipä tarvitse perus taikka kehittyneemmänkään käyttäjän välittää piirisarjoista tai radioista, kun ei pitäisi olla toiminnaltaan niin vahvasti poikkeavaa laitetta, jota tuskin kukaan osaa edes epäillä.


    Tuossa ylempänä joku linkkasi Asuksen uuteeb laitteeseen. Harvinaisen kehno sekin, vain cat6 eikä edes LTE 700 tai 900MHz tukea. Itärajalla tuo 900MHz yleistynee, tällä hetkellä Tohmajärvellä.
  • Purnipsi kutakuinkin juuri näin, hiukan meillä on näkemyseroja siinä mikä on kuluttajan vastuu ottaa selvää, ja mitä piirisarjoihin tulee.
    Sillä loogisesti pystyy päättelemään ainakin tässä tapauksessa mitä tulee sisältämään kun muitavaihtoehtoja ei ole.

    Tietysti jos nyt haluaa verrata puhelin puolta tähän. Mielestäni aivan erimaailma.

    Mutta ei väitellä siitä, pikkuisen pitkä ja turha keskustelu.

    Loppujen lopuksi kuluttaja vastaa omasta lompakon kevenemisestään ihan itse.
    Jokainen päättäköön itse, miten aikansa käyttää tutkiessaan mihin laittaa rahansa.

    Tai on tutkimatta.

    Tässä nyt niille ketkä haluavat päästä alkuun tai eivät osaa hakea tietoa.

    Ja ketkä eivät halua tukeutua muiden nuppiin, vaan omaansa ja faktaan sekä tiedon soveltamiseen.

     tästä linkistä näät olellisen sisällön.
    https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/modems/4g-lte/x7

    Tästä linkistä näet mihin olisi pitänyt kiinittää huomiota. http://www.electronicdesign.com/communications/what-s-difference-between-fdd-and-tdd

    Myös tähän CDMA 1x
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/CDMA2000

    Tästä linkistä opiskelemalla selviää voitko ratkaista ongelman.
    https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.qorvo.com/resources/d/qorvo-carrier-aggregation-fundamentals-for-dummies-volume-1&ved=0ahUKEwjIkYzGtMfVAhVGD5oKHYUKARUQFggZMAA&usg=AFQjCNFCyohvl9b0cnGvKIEEtitBL73vWw

    Seuraavan kerran kun haluat muualta tietoa, kuin esimerksi suomi operaattoreilta. Haluamaasi Hakukoneoperaattoria käytettäessä, lisää hakuun -site:dna.fi -site:elisa.fi nje. Tai rajaa kaikki haluamasi .fi sivustot -site:.fi komennolla pois hausta.

    Eli miten aloitat seuraavalla kerralla etsimään, haluamastasi tuotteestasi tietoa?
    Siten että selvität esimerkiksi ks laitteen piirin valmistajan ja tarkan tuotetunnuksen.

    Zte käyttää qualcommia, joten cat6 ei jää kuin yksi modeemipiiri vaihtoehto. 2013 joulukuussa varhaistieto olemassa. 2014 julkaistu.

    Sitten ihan hätäisesti niille ensimmäisille hypejunaan nousseille, tästä linkistä kun pikaisesti olisi katsonut helmikuu 2016, toinen tulos tarkkaan löytyy paljon tietoa zte:n omasta artikkelista http://bfy.tw/DG2E

    Mistä löytääkin jo helposti sen tekniska tiedon ja porttaa itsensä sinne qualcomin sivuille, tiirailemaan niitä piirejä. Standardit tietävälle, eli juuri sille joka tietää jostakin jotakin, huomaa että ahaa kas 2100mhz erikseen antenni paikka. Ja mimo meneekin näin kytkettynä sisäisen, tai sisäisen ja ulkoisen välillä. Sitten voin kytkeä 800mhz 1800mhz ulkoisen antennin kiinni ja vahvistaa sinne teoreettiseen 75mbps sisään nopeuteen asti. Ilman sisäistä antennia.

    Tai sitten vedän kytkennät itse uusiksi siten että se jotakin näistä kolmesta standardista noudattaa miten sen mimon tässä tapauksessa voi kytkeä, mikä nyt tarpeisiini on hyvä.

    Tai sitten jos haluaa olla edelleen tietämätön eikä kiinosta, menee sinne it-kauppaan ja sanoo että tahdon ei brändätyn 4g tai 5g modeemin. Pitää olla wifi 2.4 ja 5. Mimo kiitos ulkoisille liittimille tuettuna kaikille taajuuksille. Haluttu portti määrä yms muut ominaisuudet. Kestää hetken kun se kaveri ilmoittaa mitä maksaa kasattuna. Lyöt rahat siihen tiskiin, ja et varmasti kadu.
    Vinkkinä että läppärit myös kannattaa ostaa näin.
    Ja pc:t.



  • Palattaisiinko takaisin asian ytimeen kinastelun sijaan spekseistä ja mistä tietoa saa. Totuus on se, että suurin osa on myyjän tiedon varassa eivätkä hekään tiedä mitä myyvät.Tämä modeemi ei vaan toimi millään ulkoisella antennilla hyvin. Tätä kukaan laitteen ostaneista ei tiennyt ostohetkellä. Parastulos tulee sijoittamalla laite tarkasti oikeaan paikkaan. Tässä auttaa ZTE MF286 Info v0.6.205 ohjelma. Itsellä 3km näköyhteys 800/1800 tukiasemaan ja saan vakaan 100/30MB yhteyden vain omilla antenneilla. Laite on vaan olta senttien tarkkuudella oikeassa paikassa ja asennossa. Erittäin työlästä mutta palkitsevaa kun lopputulos on saavutettu. On tullut kokeiltua kaikki antenniversiot ja kombinaatiot ja aina on ollut huonompi lopputulos. Huonoissa olosuhteissa toimii parhaiten kunnon ulkoisetantennit + nettitikku (E3276/E3372 modattu versio + Padavan/GoldenOrb 2017-07-01 pohjainen linux reititin. Vaikka tikuilla ei saa CA yms ominaisuuksia täysin hyödynnettä on nopeudet kuitenkin hyviä Myös Huawei E5186 ihan ok. Suurin ongelma on nykyään operaattorien verkot, jotka on pääsääntöisesti tukossa ja optimoitu vain operaattorin tarpeisiin (minimi investoinilla maximi asiakasmäärä). Huonoillakin antennisignaaleilla saa hyviä nopeuksia kunhan tukiasema on kunnossa. Vastaanotto pää,kun on kunnossa ei voi kuin rukoilla,että verkkopuoli olisi myös. Tässä ei auta kuin jatkuva palauteen antaminen operaattorille/liittymän vaihto parin vuoden välein.Tämä on pitkäpiimästä hommaa ja harva jaksaa taistella loppuu asti. Kun olet kerran saanut yhteyden toimimaan älä muuta mitään.Näin näät miten operaattori kuristaa yhteyttäsi ajan saatossa.
  • Joo, on tuossa saarnaa tarpeeksi. Ei kukaan, ei KUKAAN peruskäyttäjä lähde etsimään piirisarjan numeroita eikä sitten tiirailemaan ominaisuuksia suurennuslasilla kuvista. Vastuu tuotetiedon oikeellisuudesta ja riittävistä tiedoista on yksinomaan myyjällä, eli tässä tilanteessa DNA:lla. Itselleni ainakin laitetta myytiin ulkoisilla antenneilla MIMO:n kykenevänä, mutta kuinkas kävikään. Kyllähän sen näki nopeuksista ja suorituskykymittauksista sekä sitten muutamalla saitilla olevista purkukuvista.

    Ymmärretty on, asiakas on aina väärässä eikä myyjällä ole mitään vastuuta tarjota kunnollisia tietoja laitteesta. Vastuu on potentiaalisella asiakkaalla googlailla ympäri internettiä ja toivoa, että se jostain löytyvä tieto olikin sitten oikeaa. MIMO:n toiminta on aivan varmasti ollut selvillä DNA:n tuotetiimillä, kun ovat testaneet laitetta. Tottahan toki saadaan selkeä etu sen myötä, että antennit ovat mahdollisimman taajuusspesifit sekä miten ne on routattu laitteen sisällä. Samasta syystä ei oikein nykyisellä raudalla onnistu CA 700/800/900MHz välillä, kenties tulevaisuudessa saadaan sellaista rautaa, jolla nuo onnistuvat. 3GPP:n speksissä jo osa noista on.

    " Sitten voin kytkeä 800mhz 1800mhz ulkoisen antennin kiinni ja vahvistaa sinne teoreettiseen 75mbps sisään nopeuteen asti. Ilman sisäistä antennia."
    Itse asiassa jos signaalin laatu antaa myöten ja tuossa on käytössä LTE TM3, saadaan 37,5+75Mbps eli 100Mbps ulkoisilla antenneilla (2x2 MIMO) ja datastream #0 noista, sisäisellä diversity antennilla datastream #1, eli yhteensä 225Mbps jopa. Eri asia on sitten se, mikä transmission mode on käytössä ja missä itse purkki sijaitsee. Erityisesti uppipuoleen vaikuttaa nopeasti MIMO:n toimimattomuus, erityisesti jos ollaan kuuluvuusalueen rajalla. Se lisää luotettavuutta ja nopeutta merkittävästi, joten tällä purkilla saattaa lähetysnopeudet olla erittäin kehnoja.
  • Purnipsi, Juuri näin.

    Mitä tulee siihen sarkastiseen heittoon, minkä teit,  sehän on ihan faktaa kyllä mitä sanot.

    Sen faktan realiteetti on se päinvastainen.

    Eli siksi painotan asiakkaan vastuuta, koska hänen lompakkonsa kevenee. Saamatta mitä halusi. 
    Ja ainoa asia sen ehkäisemiseksi on tehtävissä, on ottaa selvää juurta jaksaen.

    Isot firmat välittää piut paut mitä sait vastineeksi rahoillesi.

    Ihan samalla tavalla kuin se valtion virkailija välittää sinun perustuslaillisista oikeuksistasi, kun soveltaa itse lakia.


  • Mokkulamies: Onkohan teillä siis tulossa uusi Huawein kotimokkula seuraavan vuoden sisällä valikoimaan? Esim. Suomi-spesifinen B618 jossa sekä 700MHz että 800MHz tuki?

    Nörde: Olisiko esimerkkiä "it-kaupasta" ulkomailta tai Suomesta, josta voi tilata geneerisen Suomen taajuuksia tukevan LTE-modeemin esim. snapdragon x12:lla ja MIMO-lisäantennipaikoilla?
  • Ostin tuon MF286 purkin toukokuussa 2017 DNA kaupasta (Joensuu). Sanoivat siihen löytyvän lisäantennin jos toimivuus ei ole hyvä, kun kerroin, että on haasteellinen paikka. Ei kuitenkaan kovin kaukana tukiasemista (maastoesteitä on välissä, tukiasemat 2-3 km päässä).

    Asensin tuon MF286 purkin sähkökaapin päälle, jotta sain kytkettyä kiinteän lähiverkkoyhteyden tarvitsevat laitteet. Toimivuus tosin oli huonoa, välilläsai jopa 10/10 Mbit/s nopeuden mutta usein alle. Vain 800 Mhz verkkoon kytkeytyy tuolla alakerrassa.

    DNAlta soittivat perään sitten ja kysyivät kokemuksia(muutaman viikon päästä) käyttöönotosta. Sanoin tuon, ettei nopeus ole hyvä tuossa paikassa ja kertoivat, että lisäantennilla sitä voi kyllä parantaa.

    En kesälomien ym. kiireiden takia tähän kuitenkaan ehtinyt paneutua, käyttöäkään kun ei kesällä juuri ole kuin noilla kiinteän lähiverkkoyhteyden tarvitsemilla laitteilla.

    Nyt sitten aloin etsimään lisäantennia (hyvää), jotta yhteyttä voisi parantaa, niin törmäsin tähän viestiketjuun. Olin yhteydessä DNAn asiakaspalveluun (chat) ja he tutkivat tuota yhteyttä ja totesivat signaalitasojen olevan huonot. Keskustelimme tuosta lisäantenni asiasta, viittasin tähän viestiketjuun ja totesimme, ettei lisäantennista ehkä olekaan hyötyä. Kysyin myös tuosta uudesta ulkomokkulasta B2338-168 ja totesimme sen ehkä olevan sopivampi tuohon paikkaa. Kun kysyin mitä entiselle, niin vastaus oli että myy itse pois. Eli ei mitään hyvitystä entisestä, vaikka se ei ole sopiva tuohon asennuspaikkaan.

    En kyllä toista purkkia osta lisäksi ja entistä itse kaupittele.

    DNA voisi mielestäni tehdä vaihtokampanjan näille MF286 purkin ostaneille - jos yhteydessä on ongelmia - esimerkiksi juuri tuohon ulkomokkulaan. Eli vähintään täysi hyvitys entisestä MF286 purkista.

    Ongelman ratkaisin tilapäisesti siirtämällä MF286 purkin yläkertaan, sieltä saa jopa 30/15 Mbit/s nopeuksia ainakin välillä. Siellä toimii yhtä aikaa 800 ja 1800 Mhz taajuuksilla. Tosin signaalitasot eivät ole sielläkään hyviä ja nopeus vaihtelee säätilan mukaan. Pitäisikö siirtää lopulta ulos katolle tuo MF286 purkki jonkinlaiseen ”sääsuojaan” ja viritellä kaapelit jotta toimisi????

    Ehkä taidan kuitenkin ottaa toiselta operaattorilta kiinteän laajakaistan takaisin käyttöön - sen korvaajaksi kun tuota MF286:sta alun perin ajattelin, jos ei siis kunnollista vaihtotarjousta tule tähän ongelmaan lähiaikoina.
  • Ja kun monet eivät välttämättä halua edes tuollasta muovilootaa laitaa näkyville mihinkään ikkunan viereen yms vaan laitaa sen esim talon tekniseen tilaan,jossa noi sisäsiset antennit eivät välttämättä edes toimi lainkaan,sinänsä olis DNA:n puolesta helvetin fiksua ottaa valikoimiin esim se huawei b525 ja antaa nyt tuon zte:n ostaneille esim mahdollisuus vaihtaa boksinsa siihen,juuri tuon antenni häsläämien takia,itselleni myös DNA kaupasta kyseisen boksin mukaan myytiin tuollainen mino antenni ja sanottiin että sillä kyllä toimii mainiosta,mutta toisin kävi.
  • Jos laitatte laitteitanne paikkoihin kuten sähköjakokeskus, suosittelisin hankkimaan kunnolisesti häiriösuojatun kaapelin myös,  cat7 s/ftp,on taakseppäin sopiva cat5 ja 6 kanssa.

    Taajamaan ulkopuolella tuki tolppien ilmentymisväli, sekä laatu on sen verran heikko suomessa.  että olisi väärin kuvitella että ulkoisilla sma liittimillä varustettu routteri ca verkkoa hyodyntäen,  olisi lähelläkään teoreettista maximiaan. muuta kuin yö aikaan.

    Tämän kyseisen boxin MF286 wifi kantama,  sekä tasaisuus on hyvälaatuinen.  verrattaen muihin valmistajien sek, omassa kategoriassa high end modeemi routteri.

    Wifi tässä routterissa  on sopiva tapa jakaa nettiä noin 20-30neliön tilassa, jossa tapaa tarpeaksi hyvän tason sekä tasaisuuden.

    Kuitenkin jos haluaa ok talonsa +100neliötä wifin avulla netin jakaa, suosittelen asettamaan MF286 modeemin siltaavaan tilaan, ostamaan tehokkaan wifi routterin perään jakamaan internet eteenpäin.

    Eli MF286, siltaavassa tilassa - verkkokaapeli lan/wan porttista wifiä jakavan routterin lan/wan porttiin.

    Itse henkilökohtaisesti käytän tätä.
    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/12666/jdsxb/Netgear-Nighthawk-X10-AD7200-WiFI-reititin

    Parasmahdollisuus vakaaseen yhteyteen taajamaassa on ostaa kunnollinen suuntaava antenni joka tukee 800mhz sekä 1800mhz taajuuksia.

    Jos en väärin muista on MF286 etupuolta katsottaessa Näitä taajuusalueita tukeva ulkoinen SMA naaras liitin vasemmalla puolella.

    Suosittelen tätä suuntaavaa antennia.
    https://www.4g-antennit.fi/product/213/huipputehokas-28-dbin-suuntaava-3glte-antenni-8009001800-mhz-3g4glte-verkkoon

    Suunnattuasi antennin oikein, ja päättäessäsi kumpaa taajutta haluat käyttää, suosittelen testivälinä virasto ajan päättymisestä klo 11 asti illalla.
    Testi aikana 2 päivää per taajuus.
    Jotta testi olisi mahdollisimman luotettava olisi päivät valittava vko1 ti, ke, to, vko2 ti.

    Testejä pitäisi olla pertaajuus per päivä vähintään 10kpl.
    Suosittelen käyttämään html5 pohjaista testiä, luotettavimmat tulokset olen saanut ooklan beta testistä eli
    beta.speedtest.Net
    Keskiarvon laskettuasi kummassa taajuudessa sait vakaamman netin, tiedät kumpi on parempi. 

    Testi olisi myös syytä suorittaa MF286 ja päätelaitteen välillä siten että on kytketty cat7 kaapelilla. (mf286 mukana tulee cat5e kaapeli) näin siksi että mahdolliset häiriötekijät sähkölaitteitesi puolesta on poistettu, sekä ms vasteaika minimoitu.
    Jos käytössäsi on alta tuhannen euron päätelaite pc/ kannettava, ennen 2012 vuotta ostettu, suosittelen tarkistamaan että päätelaitteessa on varmasti hyvä verkkokortti.

    Suosittelen vaihtamaan 4-5<6vuoden välein,  noin 800-1000e<1300e arvoiset laitteet.
     2-3 vuodenvälein, 500-700e arvoiset laitteet, pc sekä kannettava.

    Ps. Suomen verkko taajamaan ulkopuolella on vielä hyvin lapsen kengissä, muuhun mailmaan verraten sekä olemassa olevaan tekniikkaan tuijottaen, siksi mikään nyt markkinoilla oleva modeemi sekä tuleva,  lte ca verkossa mimo antenneilla,  ei toimi kovin hyvin taajaman ulkopuolella. Muutamaa poikkeustapausta lukuunottamatta mikä kattaa noin karkeasti 10% tajamaan ulkopuolesta.
     Vuonna 2021 voitaisiin olettaa että asia alkaisi olla eri. 

    Toivottavasti tästä oli apua!

  • Ei tuo ratkaise mitenkään sitä ongelmaa kun laite on teknisessä tilassa,että Mimo toimisi kunnolla(ulkoisten antenni liitäntöjen vuoksi),koska harvalla se wifi on ongelmana vaan juuri netin nopeus joka tosiaan putoaa mateluvauhtiin jos/kun laitteen sijoittaa tekniseen tilaan (petoni punkkeriin),Ja kuten tuolla aikasemin sanoin kaikki eivät halua tollasta muovipurkkia mihinkään ikkunoiden yms eteen laittaa.
    tosin itsellä nyt ongelma poistui kun nakkasin ton zten helvettiin ja tilalle tuli huawein 525.
    (zte  10-15 sisään/2-5mb ulos, huawei 90/30,eli ainakin huawei osaa käyttää ulkoantenni liintäntöjä mimo yhteyteen.)
  • Mimo_On_nyt, tietotaitosi tekniikassa on päätähuimaava, sekä luetun ymmärtämisesi kiitettävä. Jatka toki samalla tavalla tekemistä, ja hakkaa päätäsi seinään kunnes siihen tulee reikä.
  • MF286 PÄIVITYSONGELMA!

    No niin.  Yritin päivittää tänään 15. elokuuta dna zte mf286 mokkulan,  onnistuin (vihdoinkin) hallintasivuilta lataamaan uusimman päivityksen, tietokoneen  näyttöön ilmestyi teksti että päivitys kestää noin 10 minuuttia ja  mokkula käynnistyy  muutaman kerran uudestaan päivityksen aikana.
    No, päivityksen asennus alkoi, mokkulan yläosassa  keskellä paloi vihreä 3g4g valo.
    Ehkä 20 minuutin kuluttua vihreä valo muuttui punaiseksi
    Seuraavan tunnin aikana se punainen valo jatkoi palamistaan, nettiin ei saanut yhteyttä, ei myöskään mokkulan hallintasivuille.
    Odottelin vielä tunnin, mitään uutta ei tapahtunut, punainen valo jatkoi palamista.
    Sammutin mokkulan ja käynnistin uudestaan.
    Taas palaa punainen valo.
    Vieläkään ei mitään yhteyttä nettiin eikä edes mokkulan hallintasivuille.

    Mitäs nyt pitäisi tehdä?

    Mokkulan ostin ennen joulua 2016 verkkokauppa.comista, eli takuu on voimassa.

  • Jos yrität wifillä hallinta sivuille, varmistathan että wifi logo routerissa on aktiivin värinen eli sininen. Jos wifi ei ole päällä nappi boxin päällä painamalla kerran kytkee wifin päälle.

    Jos tätä kautta et pääse yhdista mukana tulleella verkkokaapelilla routterin  lan portista puuceen lan porttiin, syötä 192.168.1.1 verkkoselaimen osoiteriville.

    Ks boxissa päivityksen jälkeen on ollut ainakin wifin kanssa ongelmia saada hallintasivunäkymä näkymään "oikein"
    Kuten myös minulla joka korjaantuu muutamien routterin käynistykskerran jälkeen, mahdollisesti verkkoselaimen välimuisti kannattaa tyhjentää.

    Kun näet boxista onko uusin päivitys tullut jos on tarkista että yhteysasetuksissasi, on valittuna oikeat asetukset kuten apn palvelun tarjoajasi ilmoittaman mukaan, telia jota käytän on internet, julkisessa ipssä telialla internet4.

    Kun olet tarkistanut sen, ja vieläkään ei toimi. Nyppäse virrat pois anna maata noin tunti ja laita päälle, toimiiko sitten?

    Jos ei ainoa vahtoehto on palauttaa routterin tehdasasetukset.

    Joka tapahtuu hallinta sivuilta taikka routterin päältä olevasta fyysisestä napista pitäen sitä pohjassa varmaankin noin 10sekunttia.

    Onnea ks boxin kanssa, itselläni meni päivä vastaavan kanssa kun mietiskeli boxi itseään ja tarkoitusperäänsä, lopulta kyllä sai järkeä ja alkoi toimia.
  • Kiitos yrityksestä.
    Ei onnistu mikään, laite on n.s. "bricked".
    Virta on ollut pois päältä n. 2 tuntia.
    Käynnistin uudelleen.
    Wifi-valo on päällä kuten myös punainen3g4g, mutta laite ei vastaa kun yritän otta wifillä yhteyttä.
    Kaapelilla ja 192.168.1.1 yritin tietysti heti ensimmäiseksi, ei vastaa ollenkaan.
    Tehdasasetukset yritin palauttaa useampaan kertaan, mutta vaikuttaa siltä että niitä ei enää ole muistissa, siis ovat nekin pyyhkiytyneet DNA:n "huippupäivityksen" aikana.

    Mitäs seuraavaksi?

  • Niin, siis minkä Huawein hankin ja mistä, sellaisen mikä ymmärtää luvattuja kahta antenniakin?

    Hehe!
  • Koitas puhelimella sinne wifiin, ja sinne routteriin käsiksi, jos sattuu olemaan huawei mate 8 niin et pääse jostain syystä ks malli ei ymmärrä keskustella oman selaimensa kanssa. Jos et pääse suosiolla dna kauppaan saavat antaa uuden tilalle.
    Katso nyt varmuuden maksimoimiseksi vielä että routteri poispäältä sim irti, käynistä routteri anna funtsia 5min, sammuta routteri, simmi kiinni routteri päälle katso tapahtuuko mitään. Jos ei
    Niin huawein b525s kantoon parempaa nyt tähän hätään ei ole ehdottaa
  • Herra Linnonmaa lukee vaikka itse alkuun tuon topicin aiheen,ja siinä kun ei auta vaikka olis katti 10000000 kaapelit jos sisäiset(sinäinen) antenni ei "toimi",jos sulla on joitain wifiin tai päivityksiin liittyvää niin tee siitä oma topikki,tän aihe kun oli sen boksin ukoiset ant liitännät...
     ei herneitä nekkuun.
    Joten josko pysyttäs aiheessa ja jos joku sattuu vaikka keksimään järkevän/helposti toteutettavan ratkasun tuohon antenni ongelmaan,kun tuolla yhdellä foorumilla joku on jo pikkasen tutkinut kyseisen boksin liitäntöjä.
  • Onnistui tuo MF286 päivitys (helposti) mutta ei poista ongelmaa että yhteysnopeudet pieniä eli 10-20 sisään, 2-8 ulos Toimii nyt 800/1800 taajuuksilla (B3/B20). Signaali -97dBm, SINR -0.4. Tuo paras paikka (yläkerta, pääty) jossa yhteys pysyy "tasalaatuisena". Toisessa paikkaa sai välillä nopeamman yhteyden mutta lähtevä putosi välillä 0.2 Mbps eikä siitä noussut kuin hyvin satunnaisesti.
    Pitäisi saada toimimaan tuo alakerran lähiverkon jakopisteen lähellä, mutta lisäantennista ei liene tässä tapauksessa mitään hyötyä kun alakerrassa ei toimi.
    DNA ASIAKASPALVELU eikö voisi tuota saada vaihdettua esimerkiksi ulkomokkulaan? Siis vaihdettua, ei ostamalla taas toista laitetta täydellä hintaa? (Katso aiempi viestini)
  • Joo saa sinne juottamalla sinne sisäseen polaarisaatio antenniin ulkosen sma liittimen kiinni jos vain tietää mihin ja on välineet siihen, ja saa mimon toimimaan. muuten ei saa kuin vaihtamalla modeemin piirin sellaiseen missä on valmiina ulkoiselle paikat.

    Ei mikään yksinkertainen homma, eikä muutu yksinkertaiseksi vaikka kuinka siitä täällä valitatte tai toteatte.  

    Niinkuin jaajo tuossa jo totesi.

    Hakatkaa nyt päätänne seinään niinkauan että tulee reikä seinään, ja jatkakaa valittamista ehdottomasti sillä saatte varmasti sen mimon toimimaan.
  • @Kontiolahtelainen: Ollaan samoilla kulmilla ja myös minulla on nopeudet nyt todella huonoja. Tällä hetkellä ~21 aikoihin 5-18 megaa alas. Modeemi on sentään ollut jo 25 h ylhäällä. 😀
  • Näkyy hidastelevan, 5.2/1.2 tosin lähtevä oli usean mittauksen alle 1 Mbps.
    Pitäisi tuo MF286 siirtää katolle, di sadettakaan luvannut nyt.
    Vaihtotarjousta toimivampaan purkkiin DNAlta odottaen...
  • Tällä hetkellä klo ~23 nopeudet n. 40/15, joka on normaalia tähän aikaan. Näköjään kannattaa ottaa tänne vain se 50 megan nopeus kun sen lujempaa bitti ei kulje missään tilanteessa. Normaalisti nopeudet putoavat vielä alemmaksi, joten pitää päivittää nopeus alaspäin kun ei isommasta nopeudesta ole muuta iloa kuin isompi lasku.
  • Tuon tiesin ettei mobiilissa kannata satsata liian suuriin nopeuksiin, siis maksaa siitä. Otinkin "vain" 50 megaisen yhteyden, toimii 5-30 sisään ja 0,1-15 ulos, riippuen säätilasta ja käyttäjämääristä alueella kun purkki yläkerrassa (ei siis siellä missä pitäisi olla). Pitänee vielä kokeilla katollakin, ei tainnut sadetta luvata nyt. Tosin wifin toimivuus kärsinee kun peltikatto välissä.

    Olen pettynyt siihen, että tuo MF286 purkki myytiin "lisäantenni" yhteensopivana kun sitä käytännössä sitten ole kuin harvoissa paikoissa.
    Eikö DNA ASIAKASPALVELU lue näitä viestejä ? Voisin vaihtaa esimerkiksi ulkomokkulaan tuon - jos se toimisi paremmin????
    Toki en pelkästään tahdo ostaa toista laitetta täydellä hintaa vaan nimenomaan vaihtaa toimivampaan. Tuon vastauksen sain chatissa, että entisestä EI hyvitystä, vaikka on myyty virheellisillä tiedoilla.
    Tyhmä on se, joka ostaa ja maksaa - ei myyjä 😀
  • Ymmärrät varmasti kontiolahtelainen että täältä et saa vastausta julkisesti, ainakaan siten että saat vaihtaa.

    Aikamoiset vaihtotalkoot alkaisi kun yksi saa.

    Oikea tapa on mennä kulisseihin, ja mennä ystv perustellen dna kauppaan ja vaatia kaupanpurkua, hyvitystä, laitevaihtoa.

    Jos et saa ota yhteyttä kuluttaja-asiamieheen.
  • Jospa edes vastaisivat siihen, että toimisiko ulkomokkula paremmin tässä tapauksessa... en itse noista tiedä ja en pelkän kokeilemisen ilosta hanki toista purkkia.
  • Onko tässä paremmat sisäiset antennit kuin perus nettitikuissa? ja jos on niin kuinka paljon paremmat?
  • ota suosiolla huawei 525 niin ei tarvi sitten miettiä ainakaan noiden ulkoisten antennien toimintaa,ja muutenkin mitä siitä olen lueskellä niin aikas hyvin on tuntunut se toimivan porukalla,kun vertaa tän zte:n esiin tulleisiin ongelmiin.
  • Edelleenkin kiinnostaa tuon ZTE laitteen sisäisten antennien hyvyys/huonous vs nettitikun sisäiset antennit. Asun erään kaupungin keskustassa, tukariin matkaa alle 200m ja LTE-A verkkokin pitäisi toimia.
  • itsellä tuo mimo lte-800 antenni ja boksina Zte MF286 ja liittymä dna dataprepaid (cat6) 300/50 lupailevat.
    tukiasema tossa 300metrin päässä LTE 1800mhz -62dBm, toinen masto 800metrinpäässä LTE-A (ei ota yhteyttä jostain syystä juuri siihen??) SINR -4.5dBi
    ja CA-tila: ei CA-tila... <--mistä sen päälle saa?
  • toi boksi ite ottaa sitä ca tilaa päälle ja pois liikenteen mukaan ,esim  kokeile vaikka speedtestiä ja pidä samalla se mokkulan hallinta sivu auki niin sillon näet että se ottaa sitä päälle "tarvittaessa",mikäli tosiaan samassa lähettimessä on molemmat taajuudet käytössä
  • No niin.

    Eilen tuli proshopista Huawei 525.
    Tänään siirtyi DNA:n MF286 kelvottomien laatikkoon.
    525 toimii mainiosti hankkimallani 50cm x 30cm paneelilla jonka olisi pitänyt toimia ZTE:n kanssa, mutta kun ei toiminut.
    Tuli noin tuplaten nopeutta!

    Että näin se ZTE:n eräs perusvika korjaantui helpoimmin.

    Heippa DNA, minulle riitti nyt!
  • Tajuakkos tuo mokkula edes silloin käyttää molempia ulkoisia antenneja kun lähetin mastossa on LTE-A  2600/1800  vai käyttääkö silloinkin vain 1 ulkoista antennia ja sitä sisäistä "antennia" toisena ?
  • Kiitos "Nopeasta vastauksesta" Dna..no jospa tähänkin tulis vastaus maalis-huhtikuussa ...

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.