Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

4G LTE800 till Jakobstad?

Hej,
jag ser på kartan att LTE800 nätverket nästan når fram till Skutnäs i Jakobstad där jag bor.
Jar funderat på att redan byta till 4G Veppi från mitt nuvarande 3G, men är tveksam hur det skulle funka. När byggs nätet ut så det täcker större delar av Jakobstad?
Larsmo i norr och Nykarleby i söder verkar ju redan ha full täckning.

Kommentarer

 • Hej Peter.

  Det är på kommande, som det ser ut nu så under Augusti månad ska det komma 4G LTE till Skutnäs området.

  Jag skulle rekommendera att vänta ännu tills Augusti och sen uppgradera abonnemanget till Veppi 4G.

  Hälsningar,

 • Hej
  Jag har DNA-anslutning på min iPad. Jag har full 3G på yttersta holmen i Larsmo, men i Bredskär är anslutningen allt annat än snabb. Ofta dyker det ett E upp i rutan vilket visar att vi inte har någon kontakt eller så någon bokstavskombination GPRS eller vad det nu står. Hur kan det vara så att DNA är dålig i västra Jakobstad?

 • Hej Denise!

  Är det här något som pågått en längre tid, eller är det ett nytt problem? Eftersom nätet håller på att byggas ut i området kan tillfälliga störningar uppstå, men arbetet beräknas vara färdigt inom den här månaden. Överlag ser täckningen i västra Jakobstad ut att vara god, men det kan variera en del även på ett sådant område. Om du kontaktar kundtjänsten på 044 144 044 eller mobiiliasiakaspalvelu(at)dna.fi kan vi kontrollera den specifika adressen.

 • Hej
  Tack för svaret. I fjol när en ny mast restes på lotsön Mässkär tyckte vi att DNA fungerade bra, men i sommar har det varit problem med hastigheten i Nätihamn och Bredskärsområdet som är ett gammalt sommarstugeområde med el och sommarvatten och fast telefonanslutning för den som så vill. I sommar har varit svårt att öppna sidor på iPaden och ibland har nätet stått helt stilla.

 • På sommarstugeområden kan mängden användare variera kraftigt, vilket kan leda till svårigheter speciellt under semestertider, när det är många användare på en gång och nätet blir överbelastat. Jag misstänker att detta, i kombination med byggarbetena, som i sin tur leder till fler användare på färre basstationer om någon är tillfälligt ur slag, har orsakat problemen. Förhoppningsvis ska det alltså nu bli bättre när de nya antennerna är färdiga! Men ta kontakt på nytt ifall problemen fortsätter.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.