Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ägarbyte

Min son har ett Onni M-abonnemang som har varit i mitt namn eftersom han var minderårig när vi öppnade det. Nu är han myndig och bor inte hemma längre så vi skulle vilja ändra ägare så att han själv får göra ändringar. Hur går det till?

Kommentarer

 • Hej Marianne!

  Det går bra att byta ägare till Onni M-abonnemanget såvida det inte för närvarande är bundet till något tidsbundet avtal. Ägarbytet görs alltid i affär, så ni kan tillsammans gå till närmaste DNA Kauppa och be dem göra ändringen där.

  Ägarbytet kostar 10 euro och görs inom två veckor efter att pappren undertecknats. En bekräftelse skickas per textmeddelande till det aktuella abonnemanget då ändringen gått igenom.

 • Hej!
  Frågar för en väns räkning då ämnet är det samma.
  Hennes mamma står som ägare för hennes abonnemang då hon var omyndig när hon fick det, vet inte vad hon har för sorts abonnemang men i alla fall. Nu skulle hon vilja ändra så att hon själv är ägare för abonnemanget då hon är myndig sen flera år. På Gigantti säger de att hon då måste byta telefonnummer och nu undrar jag om de har rätt eller har de fel information? Måste hon verkligen byta telefonnummer för att få det ändrat?

 • Hej Marika.

  Ifall det finns ett tidsbundet avtal på abonnemanget går det inte att göra en ägarskapsförändring förrän det har gått ut, så det kan vara därför dom gav ett nytt nummer som förslag.

  Men ifall det inte finns något tidsbundet avtal så ska det gå att göra vid Gigantti också, bäst är ifall nuvarande ägaren och den kommande ägaren går till en DNA Kauppa för att säkert få det gjort.

  Mvh,

 • Hej!

  Tack för svar. Jag frågade henne om hon har tidsbundet men hon trodde inte att hon hade det. Så då ska hon kunna få behålla numret om de byter ägare på abonnemanget? Som jag hade förstått på henne så hade hon frågat på Gigantti om hon kunde göra ägarbyte via dem, och då hade de sagt att hon måste byta nummer för att kunna göra det.
  Tyvärr har vi ingen DNA Kauppa här i Ekenäs vad vi känner till i alla fall.

 • Det beror också på vad det är för abonnemangstyp, ifall det är Joustava/Onni så ska det gå att göra vid Gigantti också.

  Men ifall abonnemanget är av typen DNA Äly/Rajaton/Superälypaketti så kan ändringen endast göras vid en DNA Kauppa.

  Närmaste DNA Kauppa från Ekenäs är Salo (Vilhonkatu 8) eller Lojo (Suurlohjankatu 14)

  Mvh,

 • Hej!
  Tack igen för svar. Om hon kommer att ändra, kan det göras via telefon?

 • Tyvärr går det inte via telefon pga. att man måste skriva på nya avtalet med namnförtdligande osv. så därför går det inte via telefon.

  Mvh,

 • Okej men tack för informationen.

 • Kom på en fråga till. Hur är det med svenska språket i butikerna i Salo och Lojo? Jag vet inte om ni har koll, men får man hjälp på svenska i de butikerna?

 • Nå det har löst sig då hon har Onni så hon kan fixa det i Gigantti och förklara för dem att det ska gå att göra det där utan att byta nummer. Tack för all information!

 • Tyvärr har vi ingen info om hur det är med svenska kunskaperna i Salo eller Lojo.

  Jag dubbel kollade saken och det visade sig att Gigantti har gjort ägarskapsbyten tidigare men nuförtiden så tas dom endast emot hos en DNA Kauppa, beklagar för den felaktiga infon.

  Mvh,

 • Nej vad typiskt, så man måste till en DNA butik i alla fall? Vet ni varför Gigantti inte gör det längre?

 • Tyvärr så är det så, har ingen information att varför det har blivit ändrat, men gissar på att dom vill göra det själva i en DNA Kauppa så att allting gällande ägarskapsbytet görs korrekt.

  Mvh,

 • Ok tack.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.