Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Dålig internettuppkopling med mobilt bredband

Hej! I närmare tre år har vi använt DNA- mobilt bredband med en DNA Kotimokkula 4G+ MF286 som vår internetanslutning i hemmet. På senaste tiden har vi dock uppmätt mycket sämre hastigheter än vad vi betalar för, vanligen ca 2 Mb/s när vi betalar för 50 Mb/s. Trots att vi aldrig lyckats uppmäta topphastigheten har vi aldrig sett så här dålig hastighet tidigare. Vi bor i Replot, Korsholm och fri sikt till närmsta telefon mast ca 1,5 km bort. Vi har även testat att placera modemet på olika ställen i huset men med endast marginella skilnader i nerladdningshastigheten. Uppladningshastigheten är vanligtvis på omkring 16-20 Mb/s.

Att endast få 2 Mb/s nerladdningshastighet för priset av 50 Mb/s är enligt mig helt oacceptabelt, speciellt då man beaktar det faktum att våra mobiltelefoners uppkopling i de flesta fall är närmare tio gånger snabbare.


Kommentarer

  • Hej Felix,

    tråkigt att höra att det blivit sämre hastigheter. Jag kontrollerade basstationerna i Replot och ingen av basstationerna är åtminstone felaktiga för tillfället.

    Vi kan ej göra mer omfattande felsökning här på detta publika online forum eftersom vi ej här kan fråga efter personuppgifter. Så vänligen kontakta DNA Kundtjänst 044 144 044 eller per epost palvelu@dna.fi ( och uppge i så fall ditt födelsedatum, din exakta hemadress och ditt kontaktttelefonnummer) så att ärendet och ditt abonnemang kan kontrolleras och det klarnar vilken basstation som är den närmaste till din hemadress. Då kan det också vid behov göras felanmälan till nätverkssidan i ärendet. Så tveka ej att ta kontakt med kundtjänsten.
    DNA Linda kundrådgivare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.