DNA Andoid TV: Hur kan man uppdatera inspelningslistan?

Jag hittar inget sätt att uppdatera inspelningslistan in android appen. Oftast kan man uppdatera listor genom att snärta listan neråt (tex gmail) men det funkar inte i dna android appen. Dessutom finns där ingen knapp för uppdatering, så hur får man till stånd en uppdatering på inspelningslistan?

Kommentarer

• Hej Bengt,

kontrollerade med tekniska i detta ärende, och i android appen finns ingen uppdaterings- egenskap som du nämner (att dra listan neråt)
    De senaste inspelade programmen borde dock synas alltid överst i inspelningslistan och där syns också på samma rad flera program om man valt kontinuerlig inbandning av en viss serie osv. Genom att gå till menyn, de tre strecken uppe i vänstra hörnet, och igen välja inspelningslistan, så ser man alla de senaste inbandningarna.
    DNA Linda kundrådgivare
  • Men problemet är just att inspelningslistan inte är upp-to-date, nya inspelningar fattas.
    Se bilaga nedan. Det räcker inte att gå bakåt och tillbaka till inspelningslistan. Det räcker inte att stänga och öppna dna android tv appen igen. Det räcker inte att starta om telefonen. Enda som uppdaterar listan är att avinstallera och om-installera hela dna appen. Detta är knappast vad var som var tänkt, hoppas jag. Vänligen implementera en uppdatera-funktion, antingen via snärt-funktion eller en egen uppdaterings-knapp.

• Det är inte bara nya program som fattas.
    Också program som tagits bort via datorn eller dna digiboxen syns.

• Hej Bengt,

hur lång tid brukar det ta innan inspelningarna synns korrekt, d.v.s. att de nya inspelningarna börjar synnas? Vilken Android-version har du i användning och på vilken telefon?

Mvh.,

• Kan inte säga med säkerhet hur snabbt inspelningslistan uppdaterar, det tycks variera.
    Igår var den i alla fall cirka 10-12 timmar försenad.

Jag har en vattentät Sony Xperia Z1 (C6903) med Android version 5.1.1 - en bra telefon!

Men då ni implementerar en uppdaterings knapp eller snärt så är det ju ingen större skillnad hur gammal listan är eller med vilken telefon / version det händer.
  • Hej,

jag kollade detta med vår tekniska avdelning, och ibland kan det ske dröjningar innan inbandningen synns t.ex. på telefonen, och där är 12 timmar maxtiden som det kan ta. Jag har dock vidarebefordrat feedback angående uppdaterings-egenskapen på applikationen.

Mvh.,

• Hoppas att en uppdateringsegenskap (knapp/snärt) kommer väldigt snart till Android appen då inspelningslistan är oftare icke-up-to-date än up-to-date. Vänligen klargör med all önskvärd tydlighet att detta är ett problem som skall lösas så fort som möjligt och inte då de inte har annat att göra.
  • Hallåå, DNA; när fixas detta problem eller kommer en Updatera knapp till androidens inspelade program view?
  • Hej Bengt,

Jag kontaktade igen vår tekniska sida angående detta. Vi inte lova att en sådan funktion är på kommande eftersom listan borde uppdateras i realtid av sig själv, men feedbacken tas i beaktan vid utveckling.

Mvh.,
  • Angående ert svar:
       " listan borde uppdateras i realtid av sig själv ";
    Fel, listan uppdateras _inte_alltid_ i realtid, så en uppdatera knapp behövs.

Hur svårt kan det här nu vara?
    Kan en kundrespons (buggrapport) bli enklare än den här?