Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

DNA Android TV: Buffering meddelande då man svänger telefon (och tappar bort sig)

Det kommer "Buffering" meddelande varje gång man svänger telefon vid uppspelning av en inspelning. Dvs inte enbart vid start utan också under uppspelning. Detta fördröjer uppspelningen helt i onödan.

Dessutom kan några svängar på telefonen (oftast ofrivilliga) få appen att tappa bort sig och börja om uppspelningen från början. Detta är ytterst användar-ovänligt då man då varje gång måste manuellt scrolla till var appen tappade bort sig.

Kommentarer

 • Hej Bengt,

  Jag kontrollerade med vår tekniska avdelning och "Buffering" meddelandet som kommer när telefon svängs är en egenskap för hur det fungerar när man byter från porträtt till landskaps vy på skärmen. Och alltid när man svänger på skärmläget, frivilligt eller ofrivilligt, så buffrar det och söker efter samma ställe för att uppspelningen ska fortsätta från samma tidpunkt. Ibland så kan det hända ifall skärmläget ändras flera gånger under en kortare period att uppspelningen från början.
 • Varför börjar den buffra vid varje sväng? Det är ju helt onödigt.
  Inga andra film appar gör så här. Vänligen fixa detta.

  Och den börjar från början mycket lätt nästan varje gång; inte bara "ibland".
  I varje fall är det en bugg som bör fixas.
 • Hej!

  DNA TV fungerar med varje Android - apparat så, att den buffrar vid sväng och söker efter samma ställe i uppspelningen. Tekniska avdelningen sätter nu i alla fall denna egenskap (och din feed-back) till utredning, huruvida det skulle kunna gå att få en ändring till denna egenskap eller om det är fråga om Android-egenskap som ej kan ändras.
  DNA Linda kundrådgivare
 • Sväng-buffreringen är såtillvida besvärlig att den så lätt tappar bort sig och börjar spela från början. Speciellt vid lite lägre näthastigheter som idag för mig på tåget. Där dna appen i praktiken oanvändbar. Jag hoppas ni tar detta på allvar och inte skyller på android egenskaper. 

 • Ett annat problem med sväng buffer problemet är att om man har satt programmet på paus och vänder telefon, så börjar den spela upp filmen igen. Detta är definitivt fel.

  Och det är möjligt att vända telefon och spela upp film utan avbrott. Se hur elegant det funkar för YouTube i länken "https://goo.gl/photos/RQPjbuRzpzqtdx1o7".

  En annan lösning är att inte ens byta view från horisontal view då man spelar upp en film.
  Så gör t.ex. Netflix.
 • Hej Bengt,

  tack för feed-backen. Tekniska avdelningen har nu fått svar att det ej går att få någon ändring till att filmen buffrar då man svänger på telefonen. Tekniska avdelningen vill framhäva att Netflix och vår DNA TV tjänst fungerar inte helt med samma teknik, dvs Netflix kan inte jämställas med DNA TV:n till den delen.

  Vad gäller det andra ärendet;  att då man sätter programmet på paus, vänder telefonen och filmen börjar då spela upp igen; så är detta en sak som tekniska avdelningen nu håller på att utreda vidare, så där får vi hoppas på korrigering.
  DNA Linda kundrådgivare
 • Har tekniska avdelningen fått svar?
  Är det inte de som ansvarar för programmen själva?

  I alla fall hänvisade jag till YouTube för hur bra den klarar telefonvändningar.

  Netflix hänvisade jag till för att de inte alls byter vy vid telefonvändningar, vilket är helt ok eftersom bilden då blir pytteliten. Så kunde dna android tv också funka.

  Dessutom ska vi inte förglömma buggen med att den vid bufferering ibland glömmer var den var och börjar spela upp från början. Detta är det största problemet. Buffereringen är ytterst irriterande (och onödig) men ingen kategorisk show-stopper.
 • Till och med Watson klarar av telefonsvängningar utan buffermeddelanden eller avbrott:
  https://goo.gl/photos/9HuWCxqj6Ydvysod6

 • När kommer det någon fix till dessa ytterst irriterande problem?
 • Hej Bengt,

  Buffering vid svängning av telefon är under arbete och kommer att fixas. Någon noggrannare tidtabell kan jag tyvärr inte ge.

  Mvh.,

 • Utmärkt!

  Hoppeligen tar de helt bort vertikal view:en och visar alla filmer i horisontal view (som Netflix) vilket automatiskt tar bort buffer-problemet.
 • Ser man på! Buffering problemet har fixats! Bra jobbat!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.