DNA NÄT TV (html5): Man ser inte längre programdetaljer i inspelningsvyn (+ andra problem)

Något har ändrat, kanske igår 2017-04-18 (efter påsk) i DNA NÄT TV:s html5 version:

1. Man ser inte längre programdetaljerna på inspelade program (i listvyn),
se https://goo.gl/photos/sEWuU2yoP9ZYJSta9.

Förut kunde man se programdetaljerna, se: https://goo.gl/photos/1TQzaH6ou1ojxnfS7.

2. Programmen är inte längre grupperade tillsammans enligt namn som förr, nu syns hela långa listan i ett långt kör. Detta är ytterst opraktiskt. Varför togs denna funktionalitet bort? Gör grupperingen åtminstone valbar.

3. I delete mode kan man inte spela upp program för att t.ex. se om programmet faktiskt kan tas bort - knapparna är disabled, se: https://goo.gl/photos/t9PsQgV7EvwmXyAKA.

4. Nya versionen tycks också vara lite trög. Vid ett skede kom ett underligt X-fel vid inloggningen (efter en lång fördröjning), se: https://goo.gl/photos/DQ7rFx6UkWj6614p7.

Kommentarer

• Hej Bengt,

tack för ovanstående feed-back, den har nått tekniska.
    Jag kontaktade tekniska och vi gick igenom alla ovanstående punkter och dina länkar och de testade nu samtidigt också att med Chrome ( som är den browser man bör använda med DNA TV) och med rätt installerad plugin så kan vi ej upptäcka dylika problem som du nämner här ovan. Din fråga nummer 4. meddelade tekniska , att hänvisar direkt till att plugin inte är ok. Så vänligen testa med Chrome och då du skriver in dig på tv.dna.fi och Chrome borde direkt i registreringsskedet erbjuda plugin. Om du återkommer i ärendet, vänligen meddela om det är så att du använder Chrome och hur är det med plugin.
    DNA Linda kundrådgivare
  • Jag använde Chrome.
    Och den fungerar normalt, så pluginen (eller tillägget?) borde vara ok.

Det hela gick alttså till så att DNA web tv:n blev stuck då jag växlade mellan inspelade och kommande inspelningar, sen kastade den ut mig och bad mig logga in på nytt - sen kom det där X-login-felmeddelandet. Så det var nog snarast dna servern som var förvirrad.

Kan jag ändå ladda om pluginen på nåt sätt?

• Förresten, angående delete moden (fråga 3); behövs alls denna delete mode? Kan man inte kunna deletera inspelningar utan denna mode? Det är lite störande att behöva växla mellan delete mode och normal mode.
  • Hej Bengt,

Pluginet kan du ta bort och lägga till igen i Chrome webbläsaren via fliken extensions (engelska) eller tillägg (svenska), beroende på vilket språk du har på webbläsaren.

Angående att ta bort inspelade program så går det nog via normal mode, alltså du har valt via huvudmenyn My Recordings så visas alla dina inspelade program och genom att klicka på något av de inspelade programmen så öppnas tilläggsinfo om inspelade programmet och där finns knappen delete recording.

• Jag tror inte att Chrome behöver någon extension för att se på vanliga fria kanaler och egna inspelade filmer.

Åtminståne hittade jag inga dna extensions på sidan "chrome://extensions/".

Däremote då jag försöker se på betalfimer, ber den mig ladda ner extension:

"Pay-TV and content libraries require browser extension. Extension can be downloaded for free. Please download extension here."

Och då jag uplevde freeze problemet, var det inga betal tv som jag försökte mig på.
    Så det där med en felaktig extension tror jag helt enkelt inte på.

Ja jag vet att man kan ta bort enstaka program via valt program. Men ofta vill man kunna ta bort många program för att undvika hamna svara ja på konfirmeringen för varje enskilt progam.

• Kommer dessa problen att fixas?
    Eller ämnar ni glömma bort dem?

Speciellt 1:an (saknad programinformation) är ytterst irriterade.
    Varför har den informationen tagits bort?
    Eller ämnar ni glömma bort dem?

De tre första problemen är för övrigt inga plugin problem.

Den fjärde tröghetsproblemet har inte upprepats men jag gissar att om man klickar många gånger hit och dit så blir er server trög och virrig. Det är heller knappast något pluginproblem.

• Hej Bengt,

Jag kontaktade vår tekniska avdelning angående detta ärende, jag återkommer med noggrannare svar angående detta efter att vår tekniska avdelning har gjort en utredning över detta.

Mvh.,
  • Hej Bengt,

Jag har fått svar angående punkt 1 i dina frågor:
    En av orsakerna för att programinformationen inte synns direkt på samma rad är för att inspelningsvyn skall vara klarare (mindre textmängd). Om man flyttar musen ovanpå raden kommer texten fram som metadata, och när man klickar på raden kommer det fram nogrannare programinformation.

Mvh.,

• Med samma logik borde väl då även dna:s egna top recordings view vara utan programinformation - men där finns den:

• Ni kan informera design teamet att den saknade programinfon inte alls gör någonting klarare, utan totalt tvärt om; helt oanvändbart.

T.ex. då man väljer någon viss inspelningsgrupp (Search All), så är den view:n ytterst dum (samma lilla textsnutt för alla):

Så vänligen nu bara sätt tillbaka programinformation till recording view:n eller gör den åtminstone valbar dit.

• Att tvinga användaren att klicka upp en och en inspelning åt gången är ingen lösning om man vill kolla t.ex duplikat.

Samma med tooltip approachen, man måste flytta musen hit och dit och sen vänta att texten kommer upp och sen försöka komma ihåg vilken text som var var.
  • Varför syns ännu ingen programdetaljer på inspelningsvyn?
    Tidigare skyllde ni på brist på klarhet (och implicit på utrymmesbrist):
    ---
    "En av orsakerna för att programinformationen inte synns direkt på samma "
    "rad är för att inspelningsvyn skall vara klarare (mindre textmängd)"
    ---
    Detta är ren nonsens då programdetaljerna visas till och med på telefonernas lilla display:

• Hej Bengt,

du kan testa med att klicka på en annan vy. Du kan välja mellan radformat (ikonen med fyra rader) och info-boxarna (ikonen med 4 små fyrkanter). Nu borde du se programinfo. Dessa ikoner hittar du till höger om genre-länkarna.

Med vänlig hälsning,
    DNA Linda L Kundrådgivare
  • Jag får väl lov att använda den här andra vyn då. Bilderna är onödiga, men programdetaljerna syns åtminståne. Underligt att man måste trixa för att få det man behöver med dnas nät tv.
  • Här är bilderna jag refererade till den 2017-04-19 14:02:
    ...
    1. Man ser inte längre programdetaljerna på inspelade program (i listvyn):

Förut kunde man se programdetaljerna:

...

3. I delete mode kan man inte spela upp program för att t.ex. se om programmet faktiskt kan tas bort - knapparna är disabled:

4. Nya versionen tycks också vara lite trög. Vid ett skede kom ett underligt X-fel vid inloggningen (efter en lång fördröjning):