DNA NET TV (html5): Grynig och oskarp text

Nya DNA NET TV (html5) har generellt en grynig och oskarp text.
Antingen är fonten dålig eller så är det den svarta bakgrunden som gör den oskarp.
Speciellt epg view:en är oskarp, se bifogad bild.
Jämför epg:ns suddiga och otydliga texter med popup menus skarpa texter.

Bifogad fil:

Kommentarer

• Hej,

Tack för din feedback, jag har nu vidarebefodrat den till vår tekniska sida.

Mvh.,

• Den här buggrapporten har varit öppen i hela 6 månader.
    Ämnar DNA alls fixa detta problem?
    Eller är buggrapportering till er endast bortkastad tid?
  • Hej Bengt,

Är texten fortfarande grynig på din skärm? Det rör sig nämligen inte om något allmänt problem. Upkommer samma sorts grynighet på texter även på andra sidor med svart/mörk bakgrund?

Mvh.,

• Texten har inte ändrats alls sen sist, dvs den är fortfarande grötig och oskarp.

Se https://goo.gl/photos/Z7JzNU5MtJPA5Lge7 där jag också satt http://www.teevee.fi/#ohjelmaopas:s epg bredvid.

Notera att popup texten i DNA:s epg är utmärt så det går nog att få mycket bättre font än den nuvarande i DNA:s epg. Också teevee:s font är tydligare då de har smalare linjer i bokstäverna som inte grötar ihop sig.

På något sätt ser dessutom den vita texten på dna sidan inte helt så vit ut som på Teevee:s sida. Kanske det också bidrar till den sämre läsbarheten.

Detta är ju inte ett allvarligt show stopper problem men om ni inte bryr er om kundrespons så går det förr eller senare utför med allt annat ni försöker er på på DNA. Så försök inte förringa detta problem genom att t.ex. säga att detta inte är ett allmänt problem.
  • Hej Bengt,

Jag märkte att du har annan font på Chrome, detta kan vara orsaken till att texten verkar grynig. Bifogat är en skärmdump från tidigare idag, där det synns en jämförelse mellan teevee och DNA TV i Chrome:

Mvh.,

• Det där ser ju helt bra ut!

Jag kommer ändå inte ihåg att jag skulle ha ändrat  Chromes font eller ens hur man kan ändra den.

Det förklarar heller inte varför, med samma default font, Teevee:s epg font ser så mycket bättre ut än dna:s epg font i min dators Chrome.

Jag ska ännu kolla fonten i min Chrome ifall det ändå skulle vara root causen.
    Men de blir till nästa vecka då den datorn just nu är urladdad.
  • Chromes fontinställningar inverkar inte på fonten i DNA nät tv.
    Om det är en bugg eller feature kan man diskutera i all oändlighet.

Problemet syns ändå bäst i datorer som inte har full hd upplösning, t.ex denna win 10 dator med 1600x900 (som jag nu skriver med) eller min äldre win7 dator med 1366x768 pixlar.

Min nyaste win10 datorm med 1920x1080 upplösning visar däremot fina fonter i DNA.

Men eftersom dna tv appens tooltip-text är perfekt i alla datorer, oberoende upplösning, borde dna tv appen också kunna visa perfekta fonter i normal text.

Enda semi-fixen som som jag har hittat är att själv sätta på Windows egna Clear-Type textförbättringen:

Texten blir då betydigt bättre - om än fortfarande aningen suddig i kanterna.

Jag föreslår att dna kollar fonterna med en dator mindre än full hd för att se om programmet kan hitta en bättre font.

Om inte, kan ni kanske föreslå användarna (t.ex. i helpen) att prova sätta på CearType settingen i datorn.

• Hej Bengt,

tack för feedbacken och tipset med ClearType inställningen. Jag har vidarebefordrat denna information.

Mvh.,
  • Här är för övrigt bilden https://goo.gl/photos/Z7JzNU5MtJPA5Lge7 jag refererade till i mitt inlägg från 2017-06-20 18:20 om oskarp text i dna nät tv vs teeve.fi: