DNA NET TV/EPG: Visa dagens alla program (också de som redan har visats) för att kunna spela in dem

Annars ser man ingenstans dessa tidigare program eftersom epg:n tar slut vid föregående dag nästa vecka.

Och ibland kan man just ha missat ett program (läst om det i tidningen) men dessa program som visas veckovis, men redan har visats 'i dag' syns ingenstans.

I stället måste man vänta till dagen efter, men då kan man redan ha glömt det (plus att det kräver extra tid för användaren)

https://tv.dna.fi/webui/epg

Kommentarer

• Hej Bengt,

tack för denna feed-back. Ditt utvecklingsförslag har vidarebefordrats.

DNA Linda kundrådgivare
  • Vad är statusen med detta mitt fem månader gamla förbättringsförslag?
    Har den hamnat i mapp Ö?

• Hej Bengt,

tack för meddelandet, vänligen se svar via andra kedjan https://tuki.dna.fi/org/dna-se/d/dna-net-tv-vad...

DNA Linda kundrådgivare
  • Nya beta versionen är Dålig.

• Den nya html webb siten (https://tv.dna.fi/beta_html5_testialusta/) visar gamla program (bra) men låter inte "spela in dem alltid" (dåligt).

Sålunda är nya webb siten också bristfällig.

Den borde visa "de snurrande pilarna" ikonen för gamla och pågående program så man kan "spela in alltid" dessa program.

Vill ni ha nya buggrapporter för nya webbsiten eller duger denna buggrapport?

• Hej Bengt,

tack denna duger nog, feedbacken vidarebefordrad till tekniska.

DNA Linda kundrådgivare
  • Går fortfarande inte att "spela in alltid" för pågående program i nya html5 web siten https://tv.dna.fi/html5/#/epg. När kommer denna feature?

• Hej Bengt,

jag kontrollerade via tekniska avdelningen att denna funktion faktiskt ej finns i nya versionen. Som sagt kan vi inte utlova om eller när det kommer ändringar, men tack för noteringen, detta är nu vidarebefordrat som utvecklingsförslag!

DNA Linda kundrådgivare
  • Det går _fortfarande_inte_ att spela in alltid program som pågår eller har slutat för dagen. Implementera detta. Nu. Genast. Det är snart _två_år_ sen jag begärde detta första gången.

• Hej Bengt,

tack för din feedback.

Det stämmer att det fortsättningsvis inte går att spela in ett pågående program, utan endast fullständiga program-enheter. Vi är medvetna om denna egenskap, och vi har tyvärr ej information huruvida detta kommer att ändras i något skede.

Med vänlig hälsning,
    DNA Linda L Kundrådgivare
  • Som jag kommenterat tidigare är det inte bara inspelningen av pågående program som behövs.

Det går nämligen inte att "spela in alltid" för pågående program så att åtminståne nästa dags eller nästa veckas program spelas in. Att implementera detta borde inte vara tekniskt svårt.

Jag frågade tidigare om ni vill ha egen buggrapport för detta 'spela in alltid' men ni sa att denna buggrapport räcker.

Nu på basis av ert senaste svar "Det stämmer att det fortsättningsvis inte går att spela in ett pågående program..." tror jag att ni fortsättningsvis blandar ihop dessa två problem ("spela in pågående" vs "spela in alltid").
  • Hej Bengt,

vi är absolut fortsättningsvis medvetna om dessa egenskaper, dvs. att man endast får fram en liten info-ruuta med en kort beskrivning om det pågående programmet - att man varken kan se på programmet, spela in programmet eller sätta det på kontinuerlig inspelning.

Om du dock just missat starten på programmet - och ditt program redan sänds igen nästa dag eller en gång i veckan, så kan man söka fram nästa sändingstid och där sätta det på kontinuerlig inspelning.

Vi får hoppas på en uppdatering som förbättrar på detta.

Med vänlig hälsning,
    DNA Linda L Kundrådgivare
  • Det _går_inte_ att ta fram nästa veckas tid för att den finns inte i EPG förrän tidigast nästa dag. Då har man redan glömt saken eller har annat att göra. Det här har jag kommenterat förr. Nu känns det som om vi går i ringar runt problemet utan att någonsin få det fixat.
  • Hej Bengt,

du har helt rätt i att man endast kan se en vecka åt gången, och därmed inte ännu se t.ex. nästa fredags tablå.

Vi känner alltså till alla dessa egenskaper, men vissa saker kan inte, eller har inte ännu varit möjliga att åtgärda av diverse orsaker.