Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Dna prepaid i norge

Hej,min son har Dna prepaid.Varför fungerar det inte att ring från Norge eller att ta emot samtal i Norge.Går att ta emot samtal från Finland men inte ta emot samtal från ett norskt nr?Hälsningar:Soili

Kommentarer

 • Hej Soili!

  Våra samarbetspartners i Norge är Telenor Norge & Network Norway, telefonen måste vara i kontakt med en av dessa operatörer för att det skall fungera, det går att ändra i telefonens inställningar vilken operatör telefonen ska använda.

  Samt för att kunna ringa utomlands behövs det minst 4 euro i taltid.

  Ifall han har mera än 4 euro i taltid samt använder endera Telenor Norge & Network Norway och det fortfarande inte fungerar kan det vara skäl att testa sim kortet i en annan telefon.

  Om inte kortet i fungerar i en annan telefon heller kan du vänligen kontakta oss på numret 044144044 eller emaila dina kunduppgifter till adressen mobiiliasiakaspalvelu@dna.fi så ska vi ta och undersöka saken.

  Mvh,

 • Tack för ert snabba svar.Fungerar att ringa men man får prova några gånger innan det går.Gott Nytt År

 • En annan sak som är bra att notera om man använder DNA:s prepaid utomlands är att vissa operatörer använder en sån teknik att det krävs att man slår in numret i formatet * 140 * [landsprefix][nummer]# (så för att till exempel ringa till vår kundtjänst slår man in numret *140*35844144044#). I Norge krävs det formatet med Telenor. Network Norway verkar använda båda teknikerna, så det skulle kunna förklara att det går ibland men inte alltid.

  Gott nytt år!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.