DNA TV: Android: Borttagna program syns ännu efter borttagning

Borttagna program syns ännu efter borttagning.
Det här är ytterst irriterande.
Se bild hur problemet uppkommer:

Kommentarer

• Hej Bengt,

vi kan ej se att samma sak händer när vi just testade saken via en webbläsare eller via DNA TV applikationen på en telefon.

Vi har idag dock uppdaterat menygrupperingarna för inspelade program för att passa in med den via DNA TV Hubi, så det är givetvis möjligt att detta fixat problemet idag.

Med vänlig hälsning,
    DNA Linda L Kundrådgivare
  • Det händer nog.
    Provade just med en annan android telefon.
    Se video: https://youtu.be/EtqGq5U3f-0
     (standalone film, ej grupp, men samma problem).
    Android version 2.6.9; någon nyare finns ännu inte att ladda ner.

• Hej Bengt,

jag diskuterade ärendet med tekniska, och det testades nu med både Android telefon och via web versionen tv.dna.fi men samma sak händer ej vid testning. Så om problemet kvarstår så ber vi att du testar med en annan Android apparat hur det fungerar med den och likaså kan du försöka ta bort DNA TV appen och ladda ner den igen.
    DNA Linda kundrådgivare
  • Nu är det fråga endast om android (eller telefon) appen, inte web versionen.
    Det här har jag reproducerat i två skilda telefoner och gjort en film åt er för den andra telefonen.
    Jag skulle vilja se filmbevis på hur ni testar och inte kan återskapa problemet.
  • Hej,

detta testades nu ytterligare med Andoid telefon och det fungerar så att då man går till programmet man har bandat in, och håller fingret tryckt lite längre på det inbandade programmet så då öppnas en ny pop-up ruta där man kan ta bort programmet och då försvinner programmet direkt.

Om man dock trycker bara snabbt på inbandade programmet ( som i din video) så sker just detta att programmet syns som borttaget först då man går tillbaka till samma view.

Detta gick nu vidare som utvecklingsförslag att inbandningen kunde försvinna direkt även då man bara trycker snabbt på programmet. Tack för feed-backen och bra att ärendet nu klarnade.
    DNA Linda kundrådgivare
  • Jag känner till skillnaden mellan långsam och snabbtryckningar.
    Men det här är alltså en klar bugg, inte något utvecklingsförslag.

Hoppas bara att kodarna inte får till stånd nya buggar då de fixar detta.
    Det är nämligen oroväckande att både kodarna och testarna missade denna uppenbara bugg.

• Samma problem fortfarande fast android dna tv har uppdaterats två gånger sen jag rapporterade buggen. Hur kan det vara så svårt att fixa denna irriterande bugg?
  • Hej,

jag kontaktade tekniska angående ärendet. Vad händer när du försöker ta bort programmet? Vi behöver mera information för att utreda problemet.

DNA Heidi Kundrådgivare
  • Ni har fått all information ni behöver.

Jag skickade er video om saken 2018-02-26 18:44:
    https://youtu.be/EtqGq5U3f-0

Och till det svarade DNA Linda 2018-03-02 13:27:
    "... bra att ärendet nu klarnade".

Så försök inte spela tid med detta problem.
    Bara fixa buggen (buggarna?).

• Hej Bengt

jo jag svarade i mars och vi fick då på klart vad ärendet gäller. Detta gick då i mars vidare som utvecklingsförslag att inbandningen kunde försvinna direkt även då man bara trycker snabbt på programmet.

Vi tar gärna emot feed-back och utvecklingsförslag men vi kan aldrig lova vilka ändringar som görs eller om några ändringar görs,  eller inom vilken tidsperiod ändringarna i så fall sker, emedan de ansvariga programutvecklarna gör alltid de besluten. Jag sätter hursomhelst denna påminnelse vidare nu också. Tack för feed-backen.
    DNA Linda kundrådgivare
  • Nu börjar jag undra då ni på DNA fortfarandevis talar om 'utvecklingsförslag' och 'snabba tryck' att DNA kanske inte har uppfattat problemet.

Om man tar bort ett program, så syns det efter borttagandet.
    Detta är en solklar bugg och inte ett utvecklingsförslag.

Nämligen då man går bakåt ett steg och tillbaka till inspelningsvyn så är progammet borta, precis som det borde ha varit direkt efter borttagandet.

Titta på videon igen och se hur lätt och solklart buggen upprepar sig.
    https://youtu.be/EtqGq5U3f-0

• 2 sätt att reproducera buggen (android appen):

1.1 Gå till inspelningsvyn.
    1.2 Klicka på en ensam inspelning, t.ex. dagens nyhetprogram.
    1.3 Upp kommer detaljvyn för inspelningen med bl.a. skräpkorgsikonen för borttagning av programmet.
    1.4 Ta bort programmet via skräppkorgsikonen.
    1.5 Programmet tas bort och vyn hoppar tillbaka till inspelningsvyn.
    1.6 Det just borttagna programmet syns felaktigt ännu i inspelningsvyn.
    1.7 Gå bakåt ut ifrån inspelningsvyn och tillbaka dit. Programmet är nu borta som det borde ha varit direkt efter borttagandet.

2.1 Gå till inspelningsvyn
    2.2 Klicka en grupp av inspelningar, t.ex. filmer
    2.3 En sublista på filmer visas
    2.4 Ta bort första filmen med lång tryckning
    2.5 Filmen försvinner som sig bör från sublistan.
    2.6 Gå tillbaka till huvudinspelningsvyn.
    2.7 Den nyss borttagna filmen syns felaktigt ännu i inspelningsvyn.
    2.8 Gå bakåt ut ifrån inspelningsvyn och tillbaka dit. Programmet är nu borta som det borde ha varit direkt efter borttagandet.
  • Hej Bengt,

ärendet har nog till fullo uppfattats och båda situationerna som du beskriver här ovan finns till kännedom.
    Goda nyheter, att det har nu kommit bekräftelse på att det kommer att komma en ändring till detta i någon kommande uppdatering. Så dethär kommer att åtgärdas och nu får vi då alltså bara vänta på den kommande korrigeringen.
    DNA Linda kundrådgivare
  • Utmärkt!
  • Detta problem består ännu 3 månader efter att jag raporterade problemet och 1 månad se dna lovade fixa problemet. Elisa Viihde android appen har inga sådana här tydliga och helt onödiga buggar.
  • Tack vare DNAs ovilja att fixa buggar, inklusive denna, har vi nu helt övergått till Elisa Viihde. Så går det när man ignorerar sina kunder.