DNA WBOX HD3 Boxen: Navigering med fjärrkontroll hoppar ibland mera steg än valt

Ofta då man navigerar snabbt (men ändå inte hysteriskt snabbt) med pilarna med fjärrkontrollen så tycks boxen inte visuellt tyckas märka men ändå senare komma ihåg och utföra navigeringen 'för sent'.

Detta resulterar i att man tex. då man byter kanal, plötsligt kan bytas till nästa (eller föregående) kanal utan att man har bett om den då boxen "kommer ikapp" senaste navigeringskommandon.

Detta är ytterst frustrerande.

Denna frustration byts dock till ren och skär ilska då man tex navigerar i program-menun som innehåller både Info och Radera menuerna efter varandra. Då Radera utförs utan konfirmering, har det skett otaliga gånger att man har försökt välja Info om programmet men så går boxen, eftersom den är så långsam och komer ikapp senaste knapptryckningar, och går till Radera och tar bort programmet som man har försökt ta Information om.

Det är alltså inte bara misstags-raderingar som händer utan allt som har med pil-navigering att göra.

Detta är _oacceptabelt_.
Boxen ska _inte_ försena sig och -hitta_på_ egna knapptryckningar - aldrig.

Jag kommer att be om en konfirmering till Radera funktionen i en annan buggrapport, för det är ett annat problem än detta.

Kommentarer

• Konfirmering till Radera funktionen beställd via https://tuki.dna.fi/org/dna-se/d/dna-wbox-hd3-boxen-program-radering-sker-utan-konf/
  • Hej Bengt,

Jag kollade upp detta ärende med vår tekniska avdelning, och det verkar inte vara fråga om något allmänt problem. Är problemet konsistent, t.ex. händer detta även då du nyligen har satt igång Wboxen? Har du provat att byta batterierna i fjärrkontrollen?

Mvh.,

• Då man stänger av boxen far boxen väl egentligen i standby, dvs sleep.

Jag har inte provat ta bort strömmen och sålunda hård-boota på den sedan senaste strömavbrott förra veckan.

Jag ska ikväll ström-boota den och byta batterier i fjärr kontrollen.
    Men jag tror inte att det hjälper.

Jag skulle också kunna prova någon annan box vid någon DNA butik,
    både med min egna och butikens fjärrkontroll.

Men problemet existerar ändå, och kommer inte att försvinna bara för att ingen annan har rapporterat det.
  • Boot av hd boxen hade ingen märkbar effekt på problemet.

Kan jag gå och byta fjärrkontrollen till en dna butik eller måste hela boxen och fjärrkontrollen bytas som ett set?
  • Hej Bengt,

det går nog att gå in via en DNA butik med endast fjärrkontrollen och byta ut den. Fjärrkontrollen ingår i garantin för själva digiboxen.
  • Se bild på https://goo.gl/photos/k3ib64oMjiZ7ezAR6.

"Radera" menun är direkt efter "Mera info" menun.
    "Mera info" menun använder vi väldigt ofta.

Då fjärrkontrollen (eller boxen) beslutar att hoppa ett steg extra,
    så raderas programmet utan konformation.

Detta är på riktigt ett stort problem.

Så vänligen trivialisera inte detta problem med att säga att 'det inte är någåt allmänt problem'.
  • Hej Bengt,

jag konsulterade ärendet med vår tekniska avdelning och ibland kan fjärrkontrollen hoppa ett extra steg t.ex. om man håller knappen i lite längre. Tyvärr finns det ingen fix till detta.

Angående radering i misstag har vi vidarebefordrat informationen redan tidigare och har tagits i beaktan. Någon noggrannare information om eventuell ändring har vi inte.
  • Det här har inget med att göra hur länge man trycker knapparna, snarare hur snabb man är med att trycka på de olika knapparna.

Man trycker pil-knapparna normalt för att flytta sig t.ex. neråt. Sen då man trycker enter, beslutar sig maskinen ibland för att hoppa ännu ett steg till (neråt) innan den reagerar på enter kommandot. Vips är progammet raderat fast man ville se på info.

Vid det skedet är DNA WBOX HD3 boxen mycket, mycket långt nere på favoritlistan.

Då man scrollar kanaler händer dubbel-kommandot oftare med hd kanaler.
    Så det tycks ha att göra med hur belastad boxen är då man manipulerar den,
    inte med hur länge man trycker på knapparna.

Lite kunde ni ändå försöka checka få till stånd och fixa problemet i stället för att bara kallt konstatera fakta.

• Dubbel (trippel/quattro) kommandon kommer lätt då man trycker på menu knappen.
    Se https://goo.gl/photos/eKv363Ajot4wX9tS7.

I videon tryckte jag bara en gång på menu knappen på fjärrkontrollen, men boxen beslöt ändå att hoppa fram och till baka tre-fyra gånger med ett knapptryck.

Antingen är det fel på boxen (kanske), programvaran i boxen (troligtvis) eller fjärrkontrollen (tror inte det). ,