DNA WEB TV: "Logout()" bug

Om man låter web browsern (tex Chrome) göra autologin till web tv:n (tv.dna.fi) så står det "Logout()" på linken uppe till höger, dvs användarnamnet saknas.

Om man gör en manuell login, så står det korrekt användarnamnet inom parentes "Logout (user.name@email.com)".

Kommentarer

• Hej,

detta kan bero på internetbrowserns inställningar så du kan försöka testa med en annan internetbrowser hur det fungerar där. Vi rekommenderar dock den manuella inloggningen på grund av säkerhetsskäl.

DNA Linda kundrådgivare
  • Hej,

Jag använder Chrome för ni rekommenderar just den.

Men jag provade ändå både Edge, Firefox och Avast SafeZone internetbrowsers. Och alla hade samma Logout() problem.

Så nog är det en DNA bugg, skulle jag fortsättningsvis vilja påstå.

Men, för diskussionens skull, vet jag ändå inte var eller hur jag kan hindra browsarna från att göra denna auto-login. Kan du ge exempel hur det görs i Chrome?

Men om den lösningen tar bort auto-login funktionen för alla andra webb sidor, så är den lösningen inte acceptabel.

Så jag föreslår att DNA:s tekniska avdelning fixar problemet i stället för att tvinga användarna till specialåtgärder bara för DNA TV:s skull.

• Hej!

Vi rekommenderar den manuella log in systemet pga. säkerhetsskäl, och tyvärr tar vår tekniska avdelning inte ställning till att det saknas när man gör automatisk login.

När det gäller Chrome och dens auto-login funktioner så ber jag dig att vända dig till dom som är ansvariga för programmet alltså Google.

Mvh,

• Menar ni faktiskt att alla DNA TV användare skall böra kolla sina browser-inställningar?
    Men ni vill inte säga hur? Helt obegripligt.

Om denna auto-login nu är en säkerhetsrisk, är det inte då ett allvarligt problem som borde lösas så for t som möjligt?

Nåja, jag har kontaktat Google om problemet.
    Vi får se hur de svarar.

• Hej!

Auto-login är en allmän funktion i Chrome som finns på alla webplatser som kräver lösenord, vi ser bara att manuell inloggning är säkrare när det gäller kundens säkerhet.

Mvh,

• Det här "Logout ()" problemet tycks också hända (fast man har loggat in manuellt) då man har haft web-tv fliken inaktiv i bakgrunden en tid eller då man haft datorn i ström-sparläge (vanligt) och uppdaterar sidan med t.ex. F5. Då försvinner användarnamnet. Där tycks vara någon viss timeout som triggar detta.

• Läste att dna tv baserar sig på booxtv (http://www.digilelut.fi/2014/05/testissa-dna-we...).

Och nog ser ju dna tv (https://tv.dna.fi/webui/myrecordings) ganska lika ut som booxtv (https://webui.booxtv.fi/webui/myrecordings).

Så jag provade booxtv:s autologin och där fungerar den; användar(email)namnet syns korrekt i Logout(xx) länken, provade både Edge och Chrome.

Så nog tycks problemet i alla fall vara antingen i DNA:s egna sida eller så booxtv:s DNA implementering av web tv sidan.

• Hej!

Har meddelat vidare om detta ärende och vi ska undersöka problemet, återkommer med svar så fort som möjligt.