DNA WEB TV: "My Recording" sök visar "search-input-warning-tag" för korta sökord (tex "me")

DNA WEB TV: "My Recording" sökmotor visar "search-input-warning-tag" för korta sökord (tex "me") och gör sen ingen filtrering (visar alla).

Se bild bilaga "SearchHeadsUpOnShortSearchString.jpg".

Det här händer inte i tex "Program Guide" tabbens sökmotor.

Bifogad fil:

Kommentarer

• Hej Bengt,

kontrollerade ärendet med tekniska avdelningen och detta är en egenskap för programmet. Det har konfigurerats så att 2 bokstäver ej ska vara tillräcklig sökkriterie och detta är av den orsaken att det inte ska komma för mycket sökträffar , vilket skulle göra det svårare att hitta programmet man söker. Så tanken är att det till den delen ska vara användarvänligare.

Med 3 bokstäver som sökkriterie, kommer ej längre denna varnings tag.

DNA Linda kundrådgivare
  • Det är väl ändå inte DNA:s uppgift att verka som förmyndare för vad man kan eller får söka.

Man skall kunna söka program fast med endast en bokstav, oberoende av antal hit:ar.
    Det kan vara en specialbokstav, t.ex. € (euro) eller något sånt.

Så vänligen meddela tekniska avdelningen att ändra denna 'minst tre bokstäver för sök'
    till 'minst en bokstav för sök'.

• Tack för feedbacken!

Ska vidarebefordra den till vår tekniska avdelning men kan tyvärr inte lova att det kommer att ändras.

Mvh,

• Detta obegripliga "minst tre bokstäver för sök" krav är helt enkelt en design bugg.
    Så tekniska avdelningen gör nog bäst i att fixa buggen så fort som möjligt.

• Kollade just Android appen och den låter söka på en och två bokstäver.

So det finns ingen orsak varför Webb tv sökaren inte skulle låta söka på en eller två bokstäver.

• Hej!

Har framfört detta ärendet till vår tekniska avdelning och dom ska ta och ordna så att i framtiden så är det samma sökkriterier på både applikationen och web versionen.

Mvh,

• Bra; tack Juuso.

Men då hoppas och förutsätter jag att de tar bort 3-tecken restriktionen från web tv:n och inte lägger till den i Android appen.

• Hej Bengt,

tack för utvecklingsförslagen. All din ovanstående feedback som finns i denna konversationskedja har nått tekniska avdelningen.
    Till kännedom dock att vi kan ej ge löften om exakt vilka ändringar som görs t.ex gällande 3-tecken restriktionen, eller inom vilka tidsramar ändringar sker.