Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Faktura

Hej!
Jag har en mobil på avbetalning som jag köpt via Gigantti men som var samarbete med DNA.
Frågan är då jag fick första fakturan betalade jag en större summa på avbetalningen istället för de ca. 50€ som jag skulle betala varje månad.
Nu denna månad fick jag en ny e-faktura och de står att fakturabelopp 0€ och att efter detta har jag ~1007€ Kvar att betala men det stämmer inte överens med hur mycket jag betalade in förra månaden? Hur fungerar detta? Kan inte logga in på DNA’s sidor heller för fick inget konto eller nåt från Gigantti..

Kommentarer

 • Hej Andrea,

  ifall det är så att du har gjort telefonkontraktet efter 12.1.2018 och om du även har telefon- eller internetabonnemang i samma faktura, så bör man beställa en slutfaktura via kundtjänsten för att kunna betala bort enbart apparaten. I annat fall, om du betalar en större summa i förskott så är det ok, men extrabetalningen kommer då i så fall att riktas i följande fakturor både till abonnemangen och telefonen, om de finns på samma faktura.

  Sannolikt är detta alltså situationen, men om du vill kontrollera hur extrabetalningen har riktats i den faktura du fick, så hittar du fakturakopia på självbetjäningen Minun Palveluni. Här är instruktioner för hur du kan skapa inloggning https://tuki.dna.fi/org/dna-se/d/hur-man-skapar-ett-dna-tunnus-for-att-logga-in-til/

  Du hittar även alla dina fakturor på svenska DNA appen: https://tuki.dna.fi/org/dna-se/d/nu-finns-mitt-dna-applikation-pa-svenska/

  DNA Linda kundrådgivare
 • Hej,
  Jag har endast en mobil på fakturan, har inte DNA som abonnemang.

  Blir ändå inte klok på Mitt Konto heller, står ingenstans att jag betalat mer än ’månadsavgiften’ förra månaden?
 • Hej Andrea,

  kontakta gärna i så fall DNA Kundtjänst för att få klarhet i ärendet. Detta är en publik online sida, så vi kan tyvärr inte här kontrollera specifika ärenden. Du kan ringa kundtjänsten på 044 144 044 eller om ärendet ej är brådskande så kan du även kontakta via e-post på palvelu(a)dna.fi (du kan skriva på svenska och får svar på svenska) så så ska säkert ärendet klarna. Kvarstående extrabetalningar syns ej på fakturorna, men där syns vilken extrabetalningssumma som redan använts och vilka tjänster / apparater den delen av extrabetalningen har riktats till.
  DNA Linda kundrådgivare
 • Hur kan jag byta användar- och faktureringsspråk? Skulle vilja få mina fakturor på svenska.
 • Vi beklagar att det tagit så länge att svara, vi har haft tekniska problem med forumet den senaste månaden.

  För att byta faktureringsspråk, vänligen kontakta vår kundtjänst på tel. 044 144 044 eller via epost palvelu@dna.fi. Om du kontaktar oss via epost, kom ihåg att inkludera namn, kundnummer (eller födelsedatum) och din adress för identifiering. 

  Mvh,
  Linda
  DNA Linda L Kundrådgivare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.