Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Jobbiga störningar på Viihdekaista

Nätförbindelsen Viihdekaista med 110 mb/sek marknadsförs med orden "se ei pätki, vaikka kotona pelataan verkkopelejä, katsellaan videoita ja surffaillaan useilla erillä päälaitteilla samaan aikaan"

I mitt fall stämmer det inte. Jag är den enda person som använder mig av nätförbindelsen. Då jag ser på tv och surfar lätt (inga nedladdningar eller dylikt) blir bilden suddig och "pätkii" fruktansvärt mycket. Det märks genast då t.ex. en Youtube-video buffras, då bilden på tv:n i inte går att se på. Det visas till och med "ingen signal" på tv:n ibland.

Det är inget fel på uppkopplingen, på Speedtest får jag värdena 75 mb/sek i nedladdningshastighet, ping 19 ms. Den har fungerat prickfritt och då jag använder mig av min dator har jag inte upplevt några problem.

IP Flood Detection har jag kopplat av.

Vad är problemet?

Kommentarer

  • Hej Sture!

    Det låter som att problemet har att göra med antennsladden eller antennuttaget. Vi rekommenderar att antennkabeln ska vara max fyra meter lång, och inte förlängd på nåt sätt. Om du har flera antennuttag i lägenheten, testa ett annat.

    Om problemen fortsätter, ta kontakt till vår felanmälningstjänst på 0800 300 500 (öppet dygnet runt) så vi kan kontrollera att anslutningen är i skick. Om du misstänker att problemet har med antennuttaget att göra, kan du också ta kontakt till husbolaget.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.