Kontantkort

Hej,
kan jag köpa ett prepaid simkort inför min semester i finland? Funkar det till iphone? och finns det varianter där det ingår internet?

Kommentarer

• Hej Li!

DNA Superprepaidkort går att köpa bl.a. på verkkokauppa.com, R-kiosker, postkontor och DNA-affärer. Den nyaste versionen av kortet går att använda antingen som normalstort SIM-kort, micro-SIM (som passar till t.ex. iPhone 4) och nano-SIM (t.ex. iPhone 5). Eftersom den versionen nyss lanserats och äldre produktförpackningar fortfarande säljs lönar det sig att be försäljaren kontrollera att det säkert är ett sånt om du behöver ett nano-SIM.

Med DNA Superprepaid går det att ringa, skicka meddelanden och använda internet inom Finland. Internetanvändning debiteras enligt användning, men max. 1,92 euro/dag. Om du vill surfa mycket, finns det också en möjlighet att köpa följande datapaket:
    100 MB: 4,90 euro (i kraft i 30 dagar eller tills du använt upp den mängden)
    1 GB: 9,90 euro (i kraft i 30 dagar eller tills du använt upp den mängden)
    Obegränsad surf 7 dagar: 7,90 euro
    Obegränsad surf 30 dagar: 16,90 euro

Om du enbart vill surfa på nätet finns också DNA Dataprepaid. Startförpackningen innehåller 10 GB dataöverföring (i kraft 6 månader eller tills uppanvänt) och kostar 24,90 euro.

• Har DNA paket till detta:
    Jag har en olåst mobiltelefon och jag skulle vilja göra detta
    Ringa från finland till sverige ? kostnad
    Använda mobilsurf från smartfone ? Kostnad ( Endast finland )
    Kostnad för startpaketet ?

• Hej Kaj!

Att ringa från Finland till Sverige med ett DNA abonnemang kostar med prefixen +, 00 eller 996 0,349 euro/minut till mobilabonnemang och 0,137 euro/minut till hemtelefoner, plus mobilsamtalsavgift (för prepaidkort 0,066 euro/minut). Med prefixet 99555 kostar det 0,052 euro/minut till hemtelefoner och 0,346 euro/minut till mobilabonnemang, plus mobilsamtalsavgift.

Internetanvändning med DNA Superprepaid kostar max 1,92 euro/dag. Det finns också möjlighet att beställa datapaket till prepaidkortet, som beskrivs i svaret ovan. DNA har även många olika postpaidpaket där mobilsurf ingår. De varierar i pris från 5,90 euro/månad och uppåt.

DNA Superprepaid-startpaketet kostar 7,90 euro och innehåller 7 euro taltid. De säljs bl.a. på postkontor, DNA Kauppa, R-kiosker och verkkokauppa.com.

• Hej!

Jag undrar om DNA super prepaid finns kvar? Specifikt "Obegränsad surf 30 dagar: 16,90 euro"

Med vänlig hälsning / Martin

• Hej!

Finns DNA Superprepaid, obegränsad surf 30 dagar, för 16.90 euro kvar att köpa?

• Yes kolla längst ner på första sida
    Örepaid.

• Hej!

Jo, både DNA Super Prepaid och datapaketen finns kvar, och säljs till exempel i DNA Kauppa, postkontor, R-kiosker osv eller online https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/Puhelimet-ja-li....

Datapaketen kan skaffas till ett redan existerande Super Prepaidkort, så det finns alltså inte ett kort till försäljning som kostar 16,90 och innehåller obegränsad surf 30 dagar. DNA Super Prepaidkortet kostar 7,90 euro normalpris (nu till specialpris 4,90 euro), och innehåller 7 euro användning (samtal/sms/surf). Det obegänsade 30 dagars datapaketet kan sedan skaffas på https://laturi.dna.fi, mobilsidan m.prepaid.dna.fi (med innestående saldo) eller appen DNA Prepaid.

• specialpris 4,90 euro verkar finnas kvar. Ska vara i Finland tre dagar 19-22 december och undrar om korten finns att köpa på Helsingfors Flygplats? Någon som vet?

Blir att ladda med:
    Nettipaketit
    Viikko (7 vrk) 7,90 €
    Eftersom lägenheten jag hyr inte har WiFi.

• Hej John!

DNA:s prepaidkort går att köpa på R Kioski på Helsingfors-Vanda flygfält.

• John igen.

Fungerade perfekt. Bara köpa kortet på HV-flygplatsen, ringa ett samtal för registrering och sedan lägga på och då fungerade det ringa och smsa i Finland. Internet-delade och gick genom laptoppen till er sida och köpte 3 dagar fri surf. Bra hastighet och stabilt.

• Hej!

Kul att höra att abonnemanget fungerade bra.

God Jul!

Mvh,

• Hej! Har kontantkort, jag undrar vad för nummer man slår när man vill veta saldot?

• Hej!

Saldot för ditt prepaid abonnemang får du reda på gratis när du sänder textmeddelandet SALDO till nummer 14000. Du kan även ringa till Användartjänsten 0800 412 582 eller sätta in en kod i telefonen när den är i stand-by läge: *100# och sedan trycka på ring- knappen.

DNA Linda kundrådgivare
  • Hej, Vad är den lägsta laddnings kostnaden jag kan ladda mitt dna prepaid kortti med i Rkioski?

• Hej!

Om du har ett DNA Prepaid telefonabonnemang så är 10 euro den lägsta kostnaden för tillfället.

Om du har ett DNA Dataprepaid data abonnemang så är den lägsta avgiften 19,90 euro.

Mvh,

• hej, går det att köpa dna prepaid kontantkort på åland. mvh markus

• Hej,

Tyvärr går det inte att köpa DNA Prepaid-kort på Åland. På fastlandet kan du köpa Prepaid-kort t.ex. från R-kioski eller olika service-stationer och butiker samt från DNA Kauppa.

Mvh,

• Hej. Har fått kod att ladda mitt kontantkort. Problemet är att det inte går att ladda. Ded säger fel hela tiden. Går det inte att ladda här i Sverige?

• Hej,

Det går nog att ladda i Sverige, t.ex. via https://laturi.dna.fi/.
    För att vi ska kunna hitta problemet, vänligen kontakta vår kundtjänst +358 44 144 044 eller palvelu@dna.fi.

Mvh,

• Hej!

Er min telefon (dna prepaid) låst for å ringe fra utlandet (Norge)? Hvis ja, kan man åpne den?

• Hej Maija,

om du har ett DNA prepaid kort som du nu använder i Norge, så kan du ringa normalt med abonnemanget; förutsatt att du har tillräckligt med saldo och din telefon inte är SIM låst till någon särskild operatör (detta kan du kontrollera från det ställe där du köpte din telefon)

Vi har gjort roaming samarbetsavtal med operatören Telenor Norge, så välj gärna manuellt detta nätverk via din telefons inställningar.

DNA Linda kundrådgivare
  • hej! går det att ta kontantkortet utomlands? finns det även billiga telefoner för en som kanske glömt sin vanliga telefon hemma när han skulle på resa...?
    kristian
  • Hej Kristian,

om kontant/Prepaid-abonnemanget aktiverats (tagits i bruk) i Finland, så fungerar det även utomlands. Inom EU/EES-området är samtal och SMS samma pris såsom i Finland - åtminstone så länge din vistelse utomlands är relativt kortvarig och användningen skälig. Läs mera om detta här: https://www.dna.fi/euroaming-pa-svenska. Notera att för dataanvändning utomlands debiteras separat.

Vi säljer mobiler i många olika prisklasser, välj "alle 100 €" (under 100€) i menyn till vänster om du vill se våra billigaste modeller:
    https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/Puhelimet-ja-liittym%C3%A4t/Puhelimet/c/puhelimet

Se en karta över våra affärer här:
    https://map.karttapalvelut.fi/dna#