Långsamt nät med WLAN

Jag har DNA Welho laajakaista, och det fungerar bra med bordsdatorn som jag har kopplad med sladd. När jag kopplar upp mig trådlöst med laptopen kommer jag ut på nätet, men det är långsamt och anslutningen bryts ibland. Jag har testat att koppla den också med sladd, och då funkade det bättre, så tydligen har det något med WLAN att göra, vad kan det bero på?

Kommentarer

• Hej Robban!

Om du har IP Flood Detection påkopplat skulle jag rekommendera att du prövar att ta bort det, eftersom detta ibland kan orsaka sådana problem som du beskriver. För att ta bort det, loggar du in på adminsidan (http://192.168.100.1 eller http://192.168.0.1), väljer Security eller Firewall (beroende på modemet) och tar bort krysset för IP Flood Detection.

En annan orsak kan vara att många användare använder sig av samma kanal för WLAN-sändningen. Du kan testa att ändra kanal och se om det börjar fungera bättre. Det gör du också på adminsidan, under rubriken Wireless och Standard Channel. Förhandsvalet är vanligen "Auto". Kom ihåg att du måste spara ändringarna för att de ska börja gälla.