Mitt kontantkort fungerar inte i Sverige

Hejsan

Jag har DNA prepaid på min mobil som fungerar superbra i Finland men nu när jag är i Sverige på visit fungerar ingenting - jag kan inte ringa (säger att det inte är tillåtet), kan inte skicka sms ("error") och jag kan inte ta emot sms. Jaa har startat om mobilen ifall det var det och det hjälpte inte. Fixa detta snälla!

Kommentarer

• Hej Mea!

DNA:s prepaidabonnemang ska fungera normalt i Sverige också. Våra roamingpartners är Telenor, Tele2, Telia och Hutchison 3G. Åtminstone om du använder Telia, men eventuellt även om du använder Telenor eller Tele2, bör du slå in numret i följande format för att ringa ett samtal: * 140 * [landskod][nummer]# (så vårt kundtjänstnummer 044 144 044 skulle bli *140*35844144044#. Med Hutchison 3G ska du kunna slå in numret som vanligt. För att kunna ringa med ett prepaidnummer utomlands bör du ha minst 4 euro på saldot.

Om den operatör telefonen automatiskt hämtar av någon anledning inte fungerar, kan du testa att manuellt byta till någon av de övriga som nämns ovan.

• Tack för svaret.

Det var ju bra att veta men inte direkt något som löste mitt problem, men det som faktiskt hjälpte var att ändra "Network mode" från quadband till GSM 850/1900 och sedan starta om telefonen.

Nu funkar det till och med att ringa även om jag tycker det verkar lite knepigt.