Nätanvändning utomlands?

Jag ska fara till Spanien på semester i höst. Hur mycket kostar det att använda internet där?

Kommentarer

• Hej Fanny!

När du reser inom EU- och EEA-länderna kan du med ditt Joustava- eller Onniabonnemang använda internet till ett paketpris genom att beställa Matkadatatjänsten, antingen ett dagspaket eller ett semesterpaket som är i kraft 14 dagar. Paketets pris varierar beroende på användningsmängden, fr.o.m. 1,99€ för 5MB. Mer information om tjänsten hittar du på finska på http://www2.dna.fi/web/yksityisille/puhe/tiedon.... Matkadatatjänsten för Älyabonnemang lanseras vid ett senare tillfälle.

I annat fall baseras priset på hur mycket dataöverföring som använts, i Spanien 0,558 euro/MB. Priser för internetanvändning utomlands finns på http://www2.dna.fi/web/yksityisille/puhe/tiedon....

För att priserna inte ska kunna flyga iväg okontrollerat finns det en standardgräns för dataöverföring utomlands på 60 euro på alla DNA abonnemang. Vid behov kan gränsen ändras.

Trevlig resa!

• Ifall jag först reser till Danmark och beställer matkadata där, gäller det sen även när jag fortsätter till Tyskland !

• Hej!

Det gäller även när du åker vidare til ett annat land. OBS. att Matkadata tjänsten går endast att beställa till DNA Onni och Joustava abonnemang, om du har ett nyare Rajaton/Äly abonnemang så är det tyvärr inte möjligt, samma gäller prepaid där data endast fungerar i Finland.

Mvh,

• Hej! Stämmer det (jag har DNA som mobiloperatör) att man inte behöver betala extra avgifter när man åker utomlands inom eu och har på mobildata nu? Eller måste man ändra någon inställning inom abonnemanget?
  • Hej Lisa-Lotta,

I månadsavgiften för våra nya DNA Nopea 4G Rajaton/Paketti/Jämpti-abonnemangstyper ingår 10 Gigabyte/mån mobildata användning inom EU.

Ifall du har en annan abonnemangstyp så debiteras för mobildata användning i EU och EES länder en EU-grundavgift på 0,0057e/Megabyte. Notera att om man har mobildata aktiverad via telefonens inställningar kan en smarttelefon använda internet kontinuerligt till att uppdatera applikationer i bakgrunden osv.

För samtal, sms och MMS i EU/EES länder debiteras sedan den 15.6 enligt inrikes pris.

Mera info samt priser finns här: https://www.dna.fi/euroaming-pa-svenska
    DNA Linda kundrådgivare
  • Funkar det utanför EU åxå ?
  • Hej Mats,

jo alla våra telefonabonnemang kan användas även utanför EU. Då gäller dock prislistan som du hittar på https://www.dna.fi/ulkomaan-hintahaku . Exempelvis om man vill söka prisuppgifter för Japan skriver man bara "Japani" i tomma fältet "Maa, jossa käytän puhelinta", så får man fram priserna som gäller utanför EU.
    DNA Linda kundrådgivare
  • Måste jag aktivera kortet på något vis i fjol då vi var i Thailand funkade bara wifi och ta emot samtal gick inte att ringa
  • Hej Mats,

du behöver inte aktivera kortet skillt för att det skall fungera. Om telefonen inte hittar någon täckning så kan det hjälpa att starta om telefonen. I Thailand använder vi dessa operatörer Total Access Communication Public Company Limited (dtac), AWN och Real Future. Om telefonen inte hittar automatiskt något av dessa operatörer så bör man söka dem manuellt från telefonens inställningar.
    DNA Heidi Kundrådgivare
  • tack