Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Oförklarligt svinn från prepaidsaldot

Min tioåriga dotter har en längre tid använt DNA prepaid med sin Samsung Galaxy. I något skede kunde vi konstatera att hennes prepaidsaldo minskade utan någon för oss känd anledning. Då vi trodde att orsaken kunde ligga i abonemanget bytte vi prepaid SIM kort. Senast den 1.2.2014 laddade jag kortet med 10 euro. Genast då vi kontrollerade saldot hade saldot minskat med några cent och därefter fortlöpande. Min dotter har under tiden sedan dess endast sänt några sms-meddelanden men saldot har minskar med flere euro. Kan ni på något sätt utreda vad det är som belastar saldot?

Med vänliga hälsningar

Kommentarer

 • Hej Lars,

  tack för ditt meddelande!

  Jag har tagit bort telefonnumrena från ditt inlägg, eftersom detta är ett publikt forum.

  De flesta smarttelefonerna uppdaterar sig själva via nätet, och om man inte har något datapaket på DNA Prepaid abonnemanget, tas det 1,92 € euro / dag från saldot automatiskt, när datauppkopplingen öppnas med abonnemanget.

  Det går att beställa ett datapaket på abonnemanget via m.prepaid.dna.fi med den telefonen, där DNA Prepaid kortet sitter i eller via hemsidan lataa.dna.fi. Prissättningen är följande:

  100 Mt (30 dygn) 4,90€​
  1 Gt (30 dygn)​ 9,90€​
  En vecka (7 dygn)​ ​7,90€
  En månad (30 dagar) ​16,90€

  Ett annat alternativ är att stänga av mobildata från hennes telefon manuellt, då sim kortet inte kan ta kontakt med nätet längre. För att hon ska få det mesta utav sin telefon, rekommenderar jag dock ett datapaket.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.