Ogiltigt SIM kort

På min sons telefon står att läsa att "sim kort ogiltigt", antagligen har han lyckats låsa det? Inga obetalda fakturor föreligger,. Hur får jag det att fungera igen?

Kommentarer

• Hej!

Det kan bero på flera olika orsaker. Jag skulle rekommendera att ni testar att ta bort SIM-kortet och lägger in det på nytt, återställer fabriksinställningarna och även provar om det fungerar i en annan telefon. Om kortet inte fungerar i varkendera telefonen kan det behöva bytas ut (ett nytt kort fås i DNA affärer eller från kundtjänsten 044 144 044).

Jag antar att det fungerat tidigare i samma telefon? Annars kan telefonen vara SIM-låst, eller kortet inte aktiverat. Notera även att om ett byte av abonnemangstyp (till Äly/Rajaton-abonnemang) gjorts, aktiveras det nya kortet inom ca ett dygn.

• hej, då man skall byta simkort till ett micro, behöver man med något skillt ex koder eller någonting till butiken för att få ett microsimkort eller är det bara att åka och köpa ett?

• Hej Emma!

Om du är ägare till abonnemanget kan de aktivera kortet åt dig i butiken om du har med ID. Annars behöver du inte ha med något skilt. Om en annan person är ägare går det att du hämtar kortet och att ägaren sedan ringer till oss för att aktivera kortet.

• Hej!
    Jag i New York för några veckor och tänkte skaffa mig ett prepaid abonnemang. Telefonen påstår att det är ogiltigt. Min telefon har varit kopplad till ett 2års abonnemang som redan avbetalats, då tycker man ju att telefonen inte är spärrad utan i bruk då att använda vilket SIM-kort som helst?

• Hej Markus.

Spärrningen försvinner tyvärr inte av sig själv, kan du vänligen ringa oss på 044144044 eller skicka ett email till adressen mobiiliasiakaspalvelu@dna.fi med dina kunduppgifter samt telefonens IMEI nummer så vi kan ta bort spärrningen.

IMEI numret hittar du t.ex i telefonens inställningar.

Mvh,

• tack juuso, för ett snabbt svar. Jag skickar ett mail med mina och telefonens uppgifter till den givna adressen.

• Min son bytte från Iphone 4 till Iphone 5 och vi fick hälp att klippa simkortet så det passar till Iphone 5. Det står nu läsa att "sim kort ogiltigt", vad kan det bero på? I phone 5 köpte vi från privat person som sa att det är olåst. Det borde fungera tycker man . Tacksam för svar.
    Ghenet

• Hej Genet!

Har ni aktiverat telefonen via iTunes? Det kan behövas när man börjar använda ett nytt SIM-kort i en iPhone. Förstås kan det också vara så att något gått snett då kortet klippts, och det blivit skadat. I så fall kan ni byta ut kortet i närmaste DNA affär.

• Sätter i min mans simkort i min sons Sony Ercisson telefon, som då säger " sätt i rätt simkort" . Varför och vad göra ?

• Hej vetgirig!

Är det möjligt att telefonen är SIM-låst till en annan operatör? I såfall kan den låsas upp via den operatör därifrån telefonen är köpt.

I vissa telefonmodeller finns det också en sorts simlåsning som görs i telefonens inställningar. Om telefonen är operatörslåst fungerar den bara med en operatörs SIM-kort, men med den här inställningen i telefonen fungerar den bara med ett specifikt kort (det är i första hand en säkerhetsåtgärd utifall att telefonen kommer i fel händer). Ändring eller nollställning av detta görs också i telefonens inställningar.

• Antagligen är det så. Men tack så jättemycket för hjälpen

• hej
    Jag använder mitt refilkort när jag är här på besök typ 1ggr/år. Nu när jag skulle starta det står det att kortets giltidhetstid har gått ut. Jag har typ lite över 1 e kvar på kortet. Vad ska jag göra för att få igång kortet igen ? Eller måste jag skaffa nytt kort?

• Hej Eva!

Om giltigheten har gått ut måste man dessvärre skaffa ett nytt abonnemang, det är tyvärr inte möjligt att återaktivera det gamla numret.

Mvh,

• Hej! Köpte en iphone5 av en privatperson som säger att mobilen är olåst. Behövde byta mitt mini sim mot ett nano sim. Och väntade till aktiverings datumet. Nu är mitt gamla kort ogiltigt och när hafsats in det nya i mobilen säger den att sim kortet är ogiltigt. Har försökt ta ut det och stoppa in det igen flera gånger men det funkar inte. Väntar viktiga samtal men ingen kan nå mig. Behöver desperat kunna använda min telefon!

• Hej!

Testa ännu att starta om telefonen, om detta inte hjälper kontakta oss på 044144044 eller skicka ett email till palvelu@dna.fi så vi kan kolla att kortet säkert är aktivt.

Mvh,

• Hej. Jag har varit i USA och köpt en iPhone 6 plus. Tyvärr så funkar det inte me mitt simkort. Ja har testat allt. Stängt av mobilen, bytt simkort , köpt nytt simkort osv

• Hej!

Tyvärr vet vi inte säkert vad detta beror på, en orsak kan vara att telefonen är låst till en viss operatör i USA.

Jag rekommenderar att du kontaktar endera Apple och frågar om saken eller kontaktar operatören var du köpte telefonen ifrån och frågar om läget, och ifall det är möjligt att låsa upp telefonen så den kan användas i andra länder.