Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Överföring av gemensamt abonnemang på efterlevande.

Ange vilka lagar och paragraf DNA baser sig på då jag inte får tillgång till mitt telefonabonnemang  med mindre än med bouppteckning. Borde väl räcka med släktutrednig och fullmakt från övriga bodelägare. Dna har väl ingen rätt till bouppteckning såvida de inte kan precisera juridiska grunder som gäller specifikt DNA.

Kommentarer

  • Hej Karin,

    om du är abonnemangets nuvarande användare och vill överföra abonnemanget till dig själv, så bör vi vid DNA Kauppa få se ett dokument med godkännandet från de övriga bodelägare för denna överlåtelse samt ett annat dokument var det framkommer vilka alla dessa övriga bodelägare är.

    Det räcker dock i detta fall även med ett av följande: den avlidnes ämbetsbevis, dödsattest, ett dokument av fastställese av deltagarförteckningen (från myndigheten för digitalisering och befolkningsdata - https://dvv.fi/sv/faststallelse-av-delagarforteckningen-i-en-bouppteckning) eller om ni av någon orsak har ett beslut från en domstol med denna delägarinformation. Bouppteckningen behöver ni ej ta med.

    Mvh,
    DNA Linda L Kundrådgivare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.