Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Övergång till VHF-sändningar i antennätet

Från och med den 1.9 övergick sändningarna av kanalerna MTV Fakta och MTV Sport 2 till VHF-nätet. För att se kanalerna behövs en VHF-antenn riktad mot DNA:s mast, samt en Antenna Ready HD-mottagare.

Alla DNA Welho-kunder, som ändringen berör, har fått infobrev på posten.

Så här kontrollerar du om du redan har den utrustning som behövs:

Syns Yle TV2 HD-kanalen på kanalplats 22? Då har du redan allt som behövs.
Syns Yle TV2 HD-kanalen på kanalplats 32? Då har du en Antenna Ready HD-mottagare, men antingen saknas VHF-antenn, eller så krävs att den riktas om.
Om Yle TV2 HD inte syns alls, behöver du en Antenna Ready HD-mottagare (digibox eller kortläsare), och eventuellt även en VHF-antenn eller omriktning.
Mer information hittar du t.ex. på http://www.hdtvopas.fi/pa-svenska
Här kan du kontrollera om du bor på ett område med VHF-täckning: https://www.dna.fi/tuki-miten-otan-teravapiirro...

Senast början av år 2017 ska alla betalkanaler flyttas över till VHF-nätet, så ändringen blir småningom aktuell för även andra kanaler än MTV Fakta och MTV Sport 2 (inga specifika planer finns ännu i det här skedet; om detta meddelas skilt när det blir aktuellt). Ändringarna görs för att möjliggöra ett större utbud, med HD-sändningar även i antennätet, samt frigöra frekvenser för mobila bredband. Kommunikationsverkets meddelande om ändringen hittas här: https://www.viestintavirasto.fi/sv/kommunikatio...

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.