Prepaid kort

Hur fyller jag på mitt prepaid kort från Sverige, via min internetbank? Behärskar inte finska.

Kommentarer

• Hej Johan!

Om du har ett finländskt bankkonto kan du fylla på kortet här: https://laturi.dna.fi/. Du kan byta språk till engelska uppe till höger.

Om du inte har det, går det att fylla på med kreditkort via Helppo Lataus-tjänsten på www.dna.fi/helppolataus. I första rutan ("Maksajan prepaid- tai matkapuhelinnumero") fyller du i det telefonnummer du vill använda för att bekräfta köpet. Om det är samma nummer som du också vill fylla på kan du lämna den andra rutan ("Puheajan saajan prepaid-liittymänumero") tom, annars fyller du i prepaidnumret där. Välj också önskad summa och tryck på "Lataa". Du kommer då att få ett meddelande med tjänstens villkor, som du bekräftar med att svara "A". Efter det kan du fylla i kreditkortsinformation.

• Hej igen.

Jag har fyllt på mitt prepaidkonto med 50 euro.

Tacksam om ni kunden bekräfta det.

Vänligen

Johan A.

• Hej igen.

Jag skulle vilja surfa på min tablet på mitt tel,nr nu på fredag i Finland. Är det för sent att ordna detta?

Johan.

• Hej Johan.

Pga. att detta är ett publikt forum kan vi inte kontrollera att din 50 euros laddning har kommit, jag rekommenderar att du ringer vår kundtjänst på 044144044 eller skickar ett email till adressen palvelu@dna.fi så kan vi kolla upp saken.

Om du menar att du skulle använda ditt telefon sim kort samtidigt i din tablett och telefon så är detta tyvärr inte möjligt, men om du behöver internet till din tablett så kan du dela internet från din telefon trådlöst till tabletten ifall din telefon stöder det.

Mvh,

• Hej Juuso.

Tack för ditt svar.

Borde fungera mellan en Nokia Lumia 930 och en Samsung Galaxy Tab S, den senare är en platta med wifi m.m. Då kan jag se hockeyn i Sideby! Vet du vilka kanaler som sänder hockeyn i Yle? Och hur gör jag med telefonen för att ställa in rätt kanal? Antar att jag måste ha en app?
    Johan

• Hej!

Yep det ska nog fungera.

MTV3 är kanalen som Finska matcherna sänds ifrån. Ett sätt att se på matcherna är genom vår DNA TV app. Applikationen kan laddas ner från Windows Marketplace / Android Play Store.

Detta kräver också att du beställer tjänsten t.ex här: https://kauppa4.dna.fi/dnatv#/kampanjat

Mvh,

• Prepaid kort.
    När jag ansluter den medföljande Huawei pinnen startar kontakten med 3G och full signalstyrka.
    Men efter en kort tid, ca 1-2 minuter övergår kontakten till 2G och det blir omöjligt att surfa med den låga hastigheten.
    Jag har god kontakt 5 staplar men ändå går den över till 2G.
    Vad skall jag göra, vad beror det på?

• Hej Gunnar!

Om du är på ett sådant område att 2G-signalen är starkare, kan det här hända ibland. För att komma runt det går det att låsa stickan till att använda enbart 3G-nätverket. Med DNA Netti-anslutningsprogrammet går det att göra enligt följande: Koppla först bort dig från nätet, gå till inställningarna (kugghjulet) > Mokkulan asetukset > Käytettävän verkon valinta > Vain 3G. Tryck på Tallenna för att spara ändringarna.