Problem med internetanslutningen

Hej! Idag har vi haft problem med vårat internet. På morgonen så lyste modemet rött och fortsatte efter omstart. Nu på dagen så lyser det blått men ingen internetanslutning. Vi har sån som vi laddar på varje månad o jag laddade den för ett par dagar sen. Så jag undrar vad det är som är fel.
Mvh Alicia
Alicia Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Hej Alicia,

angående modemet, så kan du försöka reseta modemet, dvs återställa fabriksinställningarna. Om du har en mindre mokkula, så finns reset knappen under skyddshöljet och är det en större modell hittar du reset knappen ( hålet) på sidan av apparaten. Håll in reset knappen i 15 sekunder. Därefter kan du starta om modemet och se om det börjar fungera.

Hjälper ej detta så kan du testa hur annat SIM kort fungerar i mokkulan, för att felsöka om problemet är med mokkulan eller med SIM kortet. Likadant kan du testa om SIM kortet fungerar i annan apparat såsom surfplatta eller telefon.

Ifall det är ett dataprepaid kort som du använder, så kan du kontrollera saldot på sidan m.prepaid.dna.fi, när SIM kortet är i en surfplatta eller telefon.