Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ringa i USA,problem

Har nyligen återvänt från resa i USA,Seattle.
Problem,det gick ej att ringa från min telefon till USA nummer varför?Borde jag ha gjort något för det före jag åkte?SMS kunde skickas men svar från USA nummer fungerade ej.Kunde ringa mellan 2 finska numror.USA telefonsamtal kom ej heller fram till min telefon.Kan +358 vara problem?Jag har smart telefon Nokia N9 och ert abonemang.Önskar få svar på dessa problem.

Kommentarer

 • Hej Ulla!

  Det är tråkigt att höra om dessa problem. I en sån situation rekommenderar vi att man försöker byta operatör manuellt, utifall att det t.ex. är några problem med just den operatören. Våra samarbetspartners utomlands hittas på vår hemsida (här: https://www.dna.fi/ulkomailla), i USA har vi roamingavtal med T-Mobile och AT&T. Om telefonen automatiskt söker upp nån annan operatör är det möjligt att det ändå åtminstone delvis fungerar, men vi kan inte garantera detta.

  Något allmänt problem känner vi inte till i USA. Vänligen kontrollera så att du inte har några samtalsspärrar i telefonen. Vi kan spärra utlandssamtal även på abonnemangsnivå, men eftersom du har kunnat ringa finska numror där låter det inte som att du har några sådana spärrar påkopplade.

 • Hej igen!
  Ni känner ej till att +358 framför nummern skulle ställa till problem?Eller om de endast har G4 nät?
  Hälsn.
  Ulla Mecklin

 • Nej, 358 måste man använda för att ringa till ett finländskt nummer utomlands, och + kan användas som utlandsprefix; detta ska inte orsaka några problem. Om du har kunnat ringa ett finskt abonnemang där så har du ju också använt +358.

  Med en telefon som inte har 4G-kapacitet ska istället 3G automatiskt användas (eller 2G, vad som nu finns). Det enda jag kan tänka mig skulle orsaka problem angående det är om telefonen är inställd på de nätverksfrekvenser som används i Finland, och den utländska operatören använder andra frekvenser. Men om problemen skulle bero på något sådant skulle du inte över huvudtaget komma åt något nätverk och inte kunna ringa eller messa alls.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.